Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Sta vam pise u Settings/Applications/Running services, koliko imate Other a koliko Free memorije? Sa nightly build 0803 imam oko 23 MB zauzeto u Other i preko 40 MB free. Koje servise vidite da rade na tom ekranu?

Tu sam primetio da npr. Google Talk, Voice Dialer i Astro file manager servisi jedu po 10-15 MB. Resenje za Astro je da se ne koristi :) (vec npr Root Explorer), a za GTalk i slicne:

1. nabavite app Autostarts
2. U "After startup" i "Connectivity changed" sekcijama iskljucite sve sta ne treba, poput: BT share, Clock (ako koristite neki drugi alarm), Email, Messaging (ako koristite neku drugu SMS app), Download manager, Voice dialer, Google Voice, Google Mail, Google Services Framework receiver com.google.android.gsf.gtalkservice.ServiceAutoStarted, Google Partner Setup, Maps

Takodje:
1. iskljucite animacije ADW launchera
2. probajte sa i bez compcache opcije u GAOSP Configuration app
3. Ne stavljajte live wallpapere, dosta lose rade i jedu po par MB memorije. Mada, lepo mi radi npr. Circles.
4. Ukljucivanje JIT (u Settings/Cyanogen) mozda ubrzava neke app, ali cujem da guta previse memorije; nisam probao.

U poslednjem buildu (0803) jos uvek ne rade kamera i BT slusalice, ali sad rade compcache, ext SD card i mounting kartice na PC.

Nije potreban wipe da bi se preslo sa jednog builda na drugi.

Sta vam pise u Settings/Applications/Running services, koliko imate Other a koliko Free memorije? Sa nightly build 0803 imam oko 23 MB zauzeto u Other i preko 40 MB free. Koje servise vidite da rade na tom ekranu?

Tu sam primetio da npr. Google Talk, Voice Dialer i Astro file manager servisi jedu po 10-15 MB. Resenje za Astro je da se ne koristi :) (vec npr Root Explorer), a za GTalk i slicne:

1. nabavite app Autostarts
2. U "After startup" i "Connectivity changed" sekcijama iskljucite sve sta ne treba, poput: BT share, Clock (ako koristite neki drugi alarm), Email, Messaging (ako koristite neku drugu SMS app), Download manager, Voice dialer, Google Voice, Google Mail, Google Services Framework receiver com.google.android.gsf.gtalkservice.ServiceAutoStarted, Google Partner Setup, Maps

Takodje:
1. iskljucite animacije ADW launchera
2. probajte sa i bez compcache opcije u GAOSP Configuration app
3. Ne stavljajte live wallpapere, dosta lose rade i jedu po par MB memorije. Mada, lepo mi radi npr. Circles.
4. Ukljucivanje JIT (u Settings/Cyanogen) mozda ubrzava neke app, ali cujem da guta previse memorije; nisam probao.

Hvala care!!!
Sada leti!!!!

Doslo vreme da se sredjuje tel, usporio je nacisto :)

Koja je trenutno najbolja verzija za 1.5 ?
Do sad sam terao IK4

čitaj ovo

Doslo vreme da se sredjuje tel, usporio je nacisto :)

Koja je trenutno najbolja verzija za 1.5 ?
Do sad sam terao IK4

Predlažem ti da pređeš na Drakazovu verziju Androida za Galaksiju i to 1.6.3.3 , koja je kompletna i najbrže radi. Adresu ćeš naći na prethodnim stranicama.
Ja lično koristim njegovu verziju 2.2 koja nije kompletna ( ne radi kamera ) ali je po izgledu najlepša i najviše mi se sviđa.

Kod drakaza je izasao 15 Avgusta, GAOSP-2-08152010-NIGHTLY. Jeli neko probao?

Pisao je drakaz na blogu, ne radi kamera funkcionalno, ali radi da se gleda okolo bez snimanja fotki. Video kao radi ali crashuje program kad zaustavi snimanje :D

Instalirao zadnji nightly bulid i prvi utsici su odlični, btw treba da se ubaci u tel novi recoverz 6.01

Kako sve to radi (And. 2.2) u odnosu na 1.6.3.3 ?
Da li ima laga prilikom "pomeranja" ili startovanja programa ?
1.6.3.3 radi ok, ali me bas interesuje kako radi 2.2. Da li moze da se odradi beckup programa i celog systema sa 1.6 pa da se sve to vrati na 2.2 ? Ili pak mora sve ponovo da se instalira ?

E ajde vi sto frljate linkove :) dajte bre neki tutorial za nas grbave :) za taj 2.2 android....znaci sve na jednom mestu, linkovi i objasnjenja.
Jedva sam se izbecio da nabacim 1.6.3.3 :d
:wave:

Prvo i osnovno moraš da imaš instaliran zadnji recovery evo uputstva na linku dole ispod samo prati deo gde se isti instalira:

Fajl:http://www.drakaz.com/FILES/GALAXY/?file=RECOVERY_6.1.zip
Uputstvo: http://www.androidwiki.de/easy-guide-to-updating-to-galaxo.html

kada zavrsis sa instaliranjem recovery-a, skines lepo zadnji nightly iz prethodnog posta i gapps (google aplikacije link http://www.multiupload.com/6GH9MEJ71O) i sve to staviš na sd internu karticu telefona (onu od 8 gb), potom uradiš nandroid backup prethodnog sistema, pa ideš wipe, pa apply any zip from sd, gde pronadješ ovaj nightly i njega izabereš. Kada se završi ta instalacija opet ideš apply any zip from sd ali ovog puta fajl (gapps-gaosp-froyo-signed) google aplikacije, i to bi bilo to.

a radi li i sve ostalo?

ako sam dobro razumeo, ako instaliramo sve ovo radeci i recovery i backup i ostalo, svio nasi podaci programi i podesavanja ostaju u telefonu?

Meni stalno iskace sledeca poruka:
The process android.process.acore has stoped unexpectedly. Please try again.

I tako stalno, ne mogu nista da uradim. Uradio sam sve sto si rekao (imao sam recovery od ranije, samo sam instalirao nightly build i google apps koje si okacio na MU)

Meni stalno iskace sledeca poruka:
The process android.process.acore has stoped unexpectedly. Please try again.

I tako stalno, ne mogu nista da uradim. Uradio sam sve sto si rekao (imao sam recovery od ranije, samo sam instalirao nightly build i google apps koje si okacio na MU)

Meni extra radi, čak i live wallpapers (pojedini odlično), i ne izbacuje mi nikakve greške, sve u svemu odličan korak napred ka osveživanju softwera ovog našeg fona, doduše ima nekih bugova ali nisu toliko kritični

Probao sam i bez appsa, opet nece. One stare 2.1 bete rade. Ma, ionako vracam 1.6.3.3 :)

Promaklo mi je da i verzija recoveryja mora da bude odgovarajuca. Sada sve radi bez problema :)

a radi li i sve ostalo?

ako sam dobro razumeo, ako instaliramo sve ovo radeci i recovery i backup i ostalo, svio nasi podaci programi i podesavanja ostaju u telefonu?

Imao sam instaliranu verziju 08152010 sa postavljenim gaaps i gomilom programa i igara.Otvorio sam rekoveri sa tipkama na telefonu (zvuk dole + slusalica gore + slusalica dole, sve tri istovremeno pritisnute ). Rekoveri je v6.1
u njemu sam odabrao Nandroid backup i snimio postojece stanje telefona.
Zatim uradio wipe data/factory reset.Zatim otisao u Apply any zip from SD, gde od ponuđenih opcija biram GAOSP-2-08202010-NIGHTLY . Posle učitanog fajla uradio sam Reboot. Podigao se sistem sa svim apps i svim podacima.
Ko nema gaasp može ponovo u recovery i onda da instalira gaasp.
Ako postoje problemi sa instalisanjem prvo uraditi poslednju stavku u recovery koja dozvoljava instalaciju i fiksira dodatak. Ako ne uspe od prve ponoviti postupak kompletne instalacije više puta.

com.google.android.gsf.gtalkservice.ServiceAutoStarted, Google Partner Setup, Maps

gde ovo da poiskljucujem ?

PS. primetio sam da kamera nema autofokus, steta.....i video mod krene da snima, ali kad se zavrsi snmanje (stisne stop) pukne aplikacija, pa mora na force close....

Poslednja izmena:
Instalirao sam 08202010 i čini mi se da je to do sada najbolja verzija. Kada sam je prvi put instalirao nisam mogao da uključim WiFi (sve ostalo je bilo OK), ali posle još jednog wipe-a WiFi radi, ali se ubija galaxo proces kada hoću u Galaxo+ da izaberem erboot in recovery mod i mob se ne resetuje.

Anyway, ako je ovo nightly, drakaz bi ovom telefonu mogao da udahne potpuno novi život sa kompletiranom verzijom.

Kako tebi radi telefon sa ovim 2.2 androidom ?
Evo kako meni izgleda posle 2 dana koriscenja:

Od dobrih stvari je to sto se sve instaliralo bez problema.
Od losijih stvari:
Dosta laguje, da nije bas upotrebljiv. Recimo, pokrenem operu mini, odem na gmail, uradim reply na neku poruku i cekam 5-6 sec. da se pojavi polje za unos texta, posle zadrzim prst na ekranu da se pojave komanda za select all text i tu zabaguje par sec. onda izadjem iz opere i doceka me prazan desktop i tu cekam jedno 10ak sec. da se refreshuju ikonice...
Samo menjanje izmedju ekrana je skokovito.
Kamera nema autofokus, video snima ali na kraju pukne.
Ima problema sa rotacijom ekrana, cudno reaguje. Neki put se sam zarotira, pa se tesko vrati.
Par puta mi se desilo da ne mogu da se "vratim" u telefon posle razgovora. Znaci razgovaram i po zavrsetku razgovora ekran je crn i nema sanse da se ponovo upali. Pozovem se sa drugog telefona, sve lepo zvoni ali nista na ekranu (crn je)

Sve u svemu radi, ali definitivno ovo nije telefon spreman za android 2

Ako neko moze da opovrgne ovo moje izjave, bio bih mu veoma zahvalan. Sacekacu jos koji dan (dok ne zavrsim posao) i verovatno za vikend da se vrnem na 1.6. ukoliko ne dobijem neke konstruktivne predloge za ubrzanje.

---

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno