Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Pitanje jedno.
Aktivirao sam opera turbo, ni sam ne znam zasto, i slucajno sam hideovao ikonicu u donjem levom uglu, i sad ne znam kako ponovo da iskljucim opera turbo, a izuzetno me iritira.

Moze pomoc? :)

Tools>Appearance>Buttons>Status i samo prevuci ikonicu tamo gde je bila. Nadam se da sam bio dovoljno jasan...

Crveno dugme>Settings>Quick Preferences>decekiraj Enable Opera Turbo.

jel postoji resenje za new tab dugme u 10.60? bas mi je ruzno ovo debelo dugme. zelim ono staro gde ima samo plusic bez new tab teksta

ljudi pomagajte
imam nevidjenih problema sa novim verzijama opere

Odem na (recimo) http://www.filehippo.com/download_gpuz/, i hocu download, on mi otvara exe u prozoru browsera, prosto izludjuje. Sve radi ok u 10.53 ali sa svim buildovima nakon toga ista stvar.
Ako vratim 10.53 bice sve ok.

Gledao sam po tools>preferences>advanced>downloads>MIME types

application/x-msdos-program exe,bat,pif,com,scr
application/x-msdownload exe,bat,pif,com,scr

kod oba je cekiran "show download dialog"

ali ne izbacuje download dialog

Мени се то некад деси, глупо је стварно, али увек можеш да кликнеш десним тастером и одабереш "save as"...

Иначе, мени је ова Opera 10.60 стварно савршеног изгледа. Али ми и даље не ради Yahoo mail.

Мени се то некад деси, глупо је стварно, али увек можеш да кликнеш десним тастером и одабереш "save as"...

Иначе, мени је ова Opera 10.60 стварно савршеног изгледа. Али ми и даље не ради Yahoo mail.

pa ne mozes uvek "save as" u tome i jeste stvar. Da li su to dinamicki linkovi ili sta vec, izgleda da ih opera u poslednje vreme ne prepoznaje kako treba

ako idem na "save as" dobijem html

Zna li neko kako da u speeddialu povecam search polje?

pa ne mozes uvek "save as" u tome i jeste stvar. Da li su to dinamicki linkovi ili sta vec, izgleda da ih opera u poslednje vreme ne prepoznaje kako treba

ako idem na "save as" dobijem html

Isti problem koji me smara. Mislim, povremeno moram da startujem FF samo da bih nesto skinuo. Hajde da se nadamo da ce to uskoro biti reseno.

@teacher

kako ti ne radi yahoo mail? nece uopste da se ucita strana ili ne mozes da otvoris kao "all new mail" ili kako se vec zove ovaj moderni.

Azurirala mi se opera na 10.60 i otisla na pocetnu stranu proizvodjaca. Tu krenem da citam o tome koliko ubrzanje donosi nova verzija, o unapredjenom zumu i kvalitetu prikaza, ili barem pokusavam da citam jer se sajt ucitava sporije nego sa dial-upom a slova se na mnogim mestima preklapaju:zgran: Doslo mi da pretrazim operin sajt preko internet explorera.

je l bug ili feature to da nema vise search polja na speed dial strani?

ima kako nema...nego si verovatno isključio

Jel moze ikako da se iskljuci ili da se skloni Search opcija sa desnog klika, UBI ME U POJAM! Uvek je na vrhu bilo copy kad se selektuje neki tekst, a sada je ta opcija search. Nije mi jasno zasto neke stvari koji godinama savrseno funkcionisu komplikuju ovakvim glupostima?!

kako se ukusi razlikuju...mene je ova promena iskreno obradovala

@teacher

kako ti ne radi yahoo mail? nece uopste da se ucita strana ili ne mozes da otvoris kao "all new mail" ili kako se vec zove ovaj moderni.

Учита се само врх стране (Yahoo лого, поље за претрагу...) и тако стоји.
Проблем постоји од верзије 10.

Najzad su sredili da tab tooltip radi i u aktivnom tabu. Odkako su "ukinuli" title bar, pojma nemam koji je naslov aktivnog taba. Pritom su dodali dopadljiv efekat kad prelaziš s jednog na drugi. Like.

Teacher, uradi deinstalaciju Opere i stavi 10.60 od nule. Meni je rešilo nekoliko bagova.

Poslednja izmena:
šta znači to SSL?

a tako znači?skrivate se od nas?dobro,dobro:D,bolje da si mi dao na arapskom ovaj tekst,toliko razumem i engleski:D

Kako da u Operi 10.60 podesim kao u prethodnoj nema menu bara kao u prethodnoj verziji što je uvedeno, odnosno da sve polazi iz onog velikog O.

^ ja uopste nisam razumeo sta si ti hteo da pitas.
ali ajde da pokusam: klikni na veliko O pa izaberi "show menu bar"
ili klikni na File pa odstikliraj "show menu bar"

Nazad
Vrh Dno