Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Uploaded with ImageShack.us

ah da stize i malo nemacke medicine :) a ona je kao sto znate najbolja :)

Pioneer bio u losem stanju otisao dalje, denon sa tripath 2022 svira na matorim arcusima i to veoma lepo... inace kutija je sa seas drajverima

Nije moje, ali se koristim kad pravim neke učke :)

Prilozi

• DSC00762.JPG
    DSC00762.JPG
    435.1 KB · Pregleda: 167
  • DSC00770.JPG
    DSC00770.JPG
    382.5 KB · Pregleda: 131
Xaxaxaxaxa:D:D:D Zvuk manje više, ali bas :zgran:

Evo moj skroman setup:

Asus Xonar DS (OP270GP)
Numark DM2000X mixer
Onkyo A-8830 amp
Sony DVD rekorder RDR-GX210 (snimio nenormalana broj diskova i jos radi :D)
Samasung DVD plejer (sluzi umesto CD plejera)
DIY kutije sa Ei drajverima i hand-made skretnicama...
Sony MDR-V700 slushalice (za sitne sate kad komsije treba da spavaju... :,,:)

Mozda nije bash neki VEEELIKI-FI ali sasvim zadovoljavajuci za moje potrebe...

:wave:

Poslednja izmena:
Robi, kakav god da je ostatak sistema, ZAMENI DVD player normalnim CD playerom, cak iako ne slusas puno sa CD-a, mnogo ces dobiti ..

Iskreno, skoro pa i ne slusham diskove... Imam nesto malo rezanih sa FLAC-a, ovo ostalo sve piraterija sa tezgi... Razmisljao sam ako naletim na neki onkyo cd plejer cisto radi kompleta... A prvo sledece ulaganje su zvuchnici...

Oba imaju jeftine lasere Sony KSS-210 i KSS-240 sto je dobro. Onaj sto sam ja okacio ima 2 x BB PCM61P DAC koji je dobro poznat, dok ovaj dole ima 1 x SM5872CN koji je meni nepoznat.
Ja bih pre uzeo ovaj od 20e.:D

Poslednja izmena:
Onkyo ide uz Monitor Audio. S' vremena na vreme 4audio da akciju pa BR5 kostaju oko 350e ili sacekaj na jesen novu BX seriju.

Ajd da smorim i ovde onda... Predlozi za podnostojece kutije, nove, 250-300e?

Mission m33i
Mission mv8
Pure Acoustics XTI 50
Yamaha NS-50
Heco Victa 500
Jamo???

ili pak nesto peto?

A na ovo sam naleteo sluschajno: http://www.bit-electronics.rs/index4.php?kat_id=2&podkat_id=26&pr=313 Nesto mi tu ne shtima za te pare...

Mission m33i bez razmišljanja, kutije su neverovatne. MV seriju od Mission-a nemoj ni gledati jer je krš u odnosu na m3 seriju. Ja lično imam m31i i Yamaha YSTSW012 Subwoofer i sve to na Yamaha RX V557 i uskoro kupujem Mission m32i zbog prostora i finansija, inače bi išao na m33i.
:wave:

Svi mi predlazu m33i, dok mene recimo najvise zanima taj Heco nekako... Gledao sam karakteristike i na papiru bi Heco trebao biti bolji... E sad, kakav je voodoo koristio Mission na m33i, ali zasad sam chuo samo reci hvale... A i Pure Acoustics na papiru izgleda sasvim korektno... Evo i linkova pa procenite...

http://www.tehnomanija.rs/katalog/mission-zvucnici-m-33-bl.html

http://www.tehnomanija.rs/katalog/pure-acoustis-inc-zvucnici-xti-50f.html - cena je za komad, predpostavljam???

http://www.player.rs/product.php?ID=1556

Poslednja izmena:
Vidim meni niko da nesto napise za Onkyo DX-C390, kao da sam sugav. :D

A kako stoje Infinity Reference 31i polovni u dobrom stanju za npr 200 eura u poredjenju sa ovim novim zvucnicima koji se pominju?
http://personal.inet.fi/private/myydaan/Infinity51i.pdf
Mislim vredi li ih porediti ili pak kupiti ih za te novce?

Pa nabavio sam ga jer mi poklapa sve potrebe: cita MP3, ide uz Onkyo risiver (ima svoj daljinski, ali sa R1 komandujes sa onim od risivera), prima 6 CDova pa ne moram da ustajem cesto, treba da je dobar player ... Jednostavno ima sve ono sto mi treba.
E sad cisto me interesuju komentari oni tipa kakav je player i po pitanju eventualnog servisa , sta i kako. Nemam pojma koji laser koristi itd.
Uz to me interesuju komentari komparacije polovnih zvucnika kao npr ovaj sto sam naveo i ovih novih "iz prodavnice". Te nove nisam slusao pa cisto da izvucem zakljucak od ljudi koji jesu culi i jedno i drugo i vidimo sta je isplativije kupiti. Posto sam menjao kompletan sistem i sada mi sledi biranje nekih delova sistema da vidim vredi li gledati te nove stvari, posto do sada sam pazario samo polovne.
Ja sam inace ljubitelj zvucnika iz '80ih i '90ih, a "pojacala" iz '90ih i sa pocetka '00te.

Poslednja izmena:
Svi mi predlazu m33i, dok mene recimo najvise zanima taj Heco nekako... Gledao sam karakteristike i na papiru bi Heco trebao biti bolji... E sad, kakav je voodoo koristio Mission na m33i, ali zasad sam chuo samo reci hvale... A i Pure Acoustics na papiru izgleda sasvim korektno... Evo i linkova pa procenite...

http://www.tehnomanija.rs/katalog/mission-zvucnici-m-33-bl.html

http://www.tehnomanija.rs/katalog/pure-acoustis-inc-zvucnici-xti-50f.html - cena je za komad, predpostavljam???

http://www.player.rs/product.php?ID=1556

Pazi ovako, to karakteristike na papiru zaboravi uvo je uvo, lepo odeš čuješ jedne pa druge i onda vidiš gde si šta si. Moj izbor bi verovatno bio m33i mada ovaj Heco pristojno izgleda i ja bi ga poslušao ipak, dok Pure Acoustis mi nekako izgleda jeftino i zaobišao bih ga. Ja kad sam kupovao kutije edan lik mi je rekao dodji da čuješ Mission, i stvarno me je oduševio naravno u tom cenovnom rangu.

Za m33 mogao bih roman da vam napisem. :) Ne bih znao odakle da pocnem... Za 260e su zvucno korektne (bez nekih vecih peak-ova), naginju vise na tamnu stranu zvuka, u bass-u fali definicije i agilnosti (ceo bass cucete iz bass-porta, ne i iz drivera), srednji je uglavnom ok i to im je i najjaca strana, visoki imaju tu i tamo malo pada, ali se vracaju u zivot i izguraju preko 20Khz, a karakteristike lazu pa rasturaju, kao i za sve uostalom. Ne trpe velike snage i ne pokusavajte da ih odvrcete sa nekim mrcinama, sprzicete OEM visokotonac kao od sale. Inace, kutije su rigidne, ojacane dovoljno, nema zveckanja i sl. pojava (unutra su 3 poprecna ojacanja po visini kutije), ali im je najveca greska u koriscenim driverima i skretnicama. Za pocetnika mogu lepo da sluze, za ozbiljne zahteve nisu. Zahtevne su za prostorni raspored, pa ako nemate pristojnu prostoriju, nemojte ni da pokusavate da ih ugurate u neki cosak, zvuk nece valjati uopste. Bar 50-60cm od zadnjeg zida i bar isto toliko i od bocnih (pozeljno je i vise). Dole su punjive peskom (zvuk se ne menja time uopste), bi-wire terminali prosecni kao i na vecini kutija (kao satro pozlaceni), primaju kablove do 3mm2 kroz terminale (ili vece debljine uz razne metode), a najneutralnije zvuce sa nesto tanjim kablovima (vecina debljih ih samo nepotrebno boji).

Na promenu kablova su osetljive i moze se njima dosta izmeniti karakter zvuka, od tamnog i tromog, do pliceg, brzeg, agresivnijeg i otvorenijeg.
Sto se tice pomenutog najveceg problema (driveri i skretnice), onaj ko je video kako to sve izgleda sto je u njih ubaceno, razumece... Problem je u tome sto onaj mid/bass ima po default-u peak na 1Khz, i onda su na skretnici morali to da peglaju kompenzacijama, kako bi ga izravnali, a time su upravo i osakatili dinamiku, agilnost i preciznost u bass-u. Skretnica ima 20-tak elemenata, sto je vise nego previse za jednu skretnicu. Pitate se mozda zasto su uzimali driver koji su naknadno morali toliko da tempiraju na skretnici...pa zato sto je vrlo jeftin i svako ga moze kupiti za 19e (a njih ne kosta ni toliko). Visokotonac je OEM, kosta 10e, i radi posao kako radi, ali nije potpuno linearan i dovoljno izbalansiran, sto se naravno za te pare i ne moze dobiti, realno.

Videcete nominalnu impedansu 8oma svugde za njih...zaboravite tu laz. Pada daleko ispod toga.
Takodje, videcete i podatak za odziv, gde bass silazi na famoznih 48Hz na -/+3dB...takodje daleko. Realno, na -/+3dB silazi do 80Hz, a 48Hz svirkaju tek na -12dB. Zakljucak, ko iz njih ocekuje neki impresivan bass, razocarace se verovatno. Cesto zvuci tupo na visim bass frekvencijama, najvise zbog malog precnika i papirne membrane.
Kada ih stavite rame uz rame sa nekim svetlijim kutijama, i pustite uporedo, pitacete se kako mogu toliko drugacije (mutnije, tromije, nepreciznije) da sviraju, a da na to ipak moze nekako da se navikne uvo kada samo njih slusate.

Sve u svemu, da ne davim vise, za te pare jednostavno, to je to. Nema dobrih novih kutija za te pare, pa jos podne. Poslusajte, pa procenite. Ako vam pije vodu, uzmite. Sluzice korektno, ali ne ocekujte cuda. Vecina ljudi ne moze da kupi umisljeni zvuk koji bi ga definitivno zadovoljio, kolicinom novca kojom raspolaze, pa je sve stvar kompromisa.
Za kraj, realno meren odziv m33-jke (dodao sam bitne tacke pomocnim linijama):

Prilozi

• Mission m33i (dorada).GIF
    Mission m33i (dorada).GIF
    18.1 KB · Pregleda: 61
Jos nesto, ne padajte na fore da sa malim bass driverima moze da se izvuce dubok bass. Ako hocete da divljate sa novijim zanrovima nabijenim neobuzdanom kolicinom bass-a, ili trazite kutije sa velikim driverima ili pravite neki woofer sistem.
Btw, od gore nabrojanih, najgori su Mission mv8 i Yamaha NS50.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno