Šta je novo?

Motorola (an)DROID

Odlicno se vidi napolju, nemam bas nikakvih primedbi, bez problema sve moze da se koristi. Samo treba namestiti da on sam podesava brightness i to je to.
Baterija dan izdrzava sigurno (ako se ne izivljavas sa GPS-om jedino). Mislim da ce mi kada se malo smirim sa cackanjem i drndanjem drzati i dva dana, mada ne mogu da tvrdim, jos je rano, ovo mi je 3. dan kako ga imam.

P. S. Evo Milestone-a sa pradedom :p

Prilozi

• Slika104.jpg
    Slika104.jpg
    359.8 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Josh jedno pitanje. Slide mehanizam , da li si zadovoljan za sada ?

@topuz jesi li isprobao ikakvu applikaciju pod imenom neocore(benchmark) ukoliko jesi mozes li mi javiti koliko si dobio FPS-ova??:)

Josh jedno pitanje. Slide mehanizam , da li si zadovoljan za sada ?

Perfekcija. Vrlo odlucan klik i prilikom otvaranja i prilikom zatvaranja, nema nikakvog klimanja ni u utvorenom ni u zatvorenom stanju. Opruga ne postoji, displej guras po sinama bez ikakve pomoci od strane telefona. Prilicnu kolicinu otpora pruza slajd (ali bez osecaja trenja i bilo kakvog zapinjanja), prakticno je nemoguce da se slucajno otvori.

@Leon4: Probam pa javljam.

Probao, crn ekran pola minuta i onda force close. Proguglao sam malo, vidim da ne radi nikom na Droidu/Milestoneu sa 2.1. Zasto, pojma nemam.

Poslednja izmena:
Milestone uspesno rootovan i overklokovan na 1 GHz :)
Update: Na 1.2 GHz :D

Poslednja izmena:
Aj javi promene u trajanju baterije i eventualne nestabilnosti sa tih 1ghz/1.2ghz :)

Hocu, normalno ga punim nocas i ostavljam sutra ceo dan na 1.2, i mene bas interesuje uticaj na bateriju. Inace, razlika se zaista oseti, sve leti.

@Leon4: Probam pa javljam.

Probao, crn ekran pola minuta i onda force close. Proguglao sam malo, vidim da ne radi nikom na Droidu/Milestoneu sa 2.1. Zasto, pojma nemam.[/QUOTE]

hmm...cudno :trust: bas me interesuje koliko bi dostigao FPS, imam n900 a ova aplikacija je samo za Android OS zato volio sam da vidim koliko Droid moze jer bi onda odprilike znao koliko bi mogao n900 jer im je Hardver skoro identican (256 Ram-a, PowerVR SGX GPU, ARM Cortex A8):)

Ja sam se iskreno ponadao da ce animacije na Droidu barem ici glatko barem blizu iPhone 2G/3G, ali sam se razocarao. Pa sta radi taj Android kad ne ume da uposli ni PowerVR grafiku...

ne znam za Droid, na Desire idu glatko

Ma sense UI je keva, instalirajte launcher pro i onda ćete imati smooth scrolling (mislim na one koji imaju vanilla android).

[YOUTUBE]FL61aBzlgf0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
@MUSTANG: ma kakav iphone 2G/3G oni koriste stariji GPU (PowerVR MBX Lite 3D puno slabiji od SGX-a) Droid bi trebao rame uz rame sa 3GS-om al ne smijemo zaboraviti da droid ima puno vecu rezoluciju ekrana 854x480 a 3GS bjednu 320x480 zbog toga i jest iphone brzi kao npr u nekim igricama jer manje pixela obraduje :)

@illidan: Desire nema PowerVR GPU...btw nevjerujem uopste da Desire ima neki dedicated GPU
:laugh:

Poslednja izmena:
Mogu da potvrdim ono sto je Telep rekao, default home launcher aplikacija je jako lose odradjena, ali zato LauncherPro fantasticno radi, jednako brzo i glatko kao i iPhone. Probao sam fabricki home launcher sa procesorom na 1.2 GHz i idalje nije ni blizu glatko kao LauncherPro, pretpostavljam da je jednostavno losee napisan i/ili neoptimizovan.

Obecao sam da cu javiti koliko izdrzava baterija sa overklokom, jutros sam ga skinuo sa punjaca i uz bas intezivno koriscenje ceo dan na 1.2 GHz mi je pre par minuta prijavio da je ispod 15%. Uopste nije lose, mislio sam da nema sanse da skrpi ceo dan.

Mislim da cu ga ostaviti na 1 GHz za svaki dan, mogu lepo sa SetCPU programom da se nameste razni profili kako i kada da obara takt CPU-a. Dosta moze da se ustedi na bateriji jer onda SetCPU dozvoljava procesoru da radi na npr. 1 GHz samo kad je otkljucan i kad je pod opterecenjem.

Poslednja izmena:
@MUSTANG: ma kakav iphone 2G/3G oni koriste stariji GPU (PowerVR MBX Lite 3D puno slabiji od SGX-a) Droid bi trebao rame uz rame sa 3GS-om al ne smijemo zaboraviti da droid ima puno vecu rezoluciju ekrana 854x480 a 3GS bjednu 320x480 zbog toga i jest iphone brzi kao npr u nekim igricama jer manje pixela obraduje :)

@illidan: Desire nema PowerVR GPU...btw nevjerujem uopste da Desire ima neki dedicated GPU

Nije sve u hardveru.

Ma moze da pise da ima sta god oce ako secka secka :) Mislim zato sam se i razocarao, bas zato sto iPhone 2g ima dosta slabiji hardver od ove Motorole ili pak Desire-a a sve glatko ide a na Androidima npr uopste ne ide glatko mrdanje kroz ikone i ostale animacije. :)

Ma sense UI je keva, instalirajte launcher pro i onda ćete imati smooth scrolling (mislim na one koji imaju vanilla android).

[YOUTUBE]FL61aBzlgf0[/YOUTUBE]

E to je to, ovo je vec druga prica. :) E ovako treba da radi po defaultu, a ne krsh/kijamet na vanila Androidu. Moraju malo da porade na iskoriscavanju tih silnih procesora i RAM-a. Nije sve u specifikaciji. :)

Trebalo bi da radi tako po defaultu, ali ova aplikacija je jedan megabajt i radi savršeno, ima još par sličnih odličnih launchera.

@ telep: Jel' znas mozda koji je to clock i weather widget?

^ HVALA! Jos da postoji neki normalniji Calendar i SenseUI mi vise ne bi trebao :smoke:

Imaš pure calendar widget i Pure Grid Calendar Widget.

Poslednja izmena:
OtterBox Motorola Droid Commuter Case
http://www.notebooks.com/2010/05/14/otter-box-motorola-droid-commuter-case-review/

otterboxdroidback-500x317.jpg

Izgleda da Apple i Motorola angazuju istu marketinsku agenciju :d - Droid 2/Shadow
btw. izgleda ogromno, k'o npr. HD2

hmm...cudno :trust: bas me interesuje koliko bi dostigao FPS, imam n900 a ova aplikacija je samo za Android OS zato volio sam da vidim koliko Droid moze jer bi onda odprilike znao koliko bi mogao n900 jer im je Hardver skoro identican (256 Ram-a, PowerVR SGX GPU, ARM Cortex A8):)

Izasao je update za Neocore, sada radi na Milestone-u. 24 fps-a je rezultat, ako te jos uvek interesuje. :)

bas sam u velikom premisljanju sta posle omnie i900 da uzmem. u prvom planu mi je milestone, i bas me zanima misljenje vlasnika ovog telefona o dve stvari koje su meni jako bitne:

- GPS na omniji mi iGO 8.3.2. radi perfektno i jako mi je bitno da tako nesto imam i na androidu.. Cuo sam da postoje navigacije i za Android sa dobrim mapama za Srbiju, i verujem da to odlicno radi na ovolikom ekranu, ali bih ipak da proverim..

- Reprodukcija DivX - takodje mi dobro radi na Omniji, bez ikakvog konvertovanja za avi ekstenziju, uz mogucnost pustanja i titlova - kako Milestone (Android) stoji sa ovim?

Uff, bas mi se svidja Milestone :D

Sta vi mislite da li vredi zamena iphone 3g simfree za motorolu milestone?

bas sam u velikom premisljanju sta posle omnie i900 da uzmem. u prvom planu mi je milestone, i bas me zanima misljenje vlasnika ovog telefona o dve stvari koje su meni jako bitne:

- GPS na omniji mi iGO 8.3.2. radi perfektno i jako mi je bitno da tako nesto imam i na androidu.. Cuo sam da postoje navigacije i za Android sa dobrim mapama za Srbiju, i verujem da to odlicno radi na ovolikom ekranu, ali bih ipak da proverim..

- Reprodukcija DivX - takodje mi dobro radi na Omniji, bez ikakvog konvertovanja za avi ekstenziju, uz mogucnost pustanja i titlova - kako Milestone (Android) stoji sa ovim?

Uff, bas mi se svidja Milestone :D

Sto se tice GPS-a, Motorola ima Motonav, koji je u sustini malo prepakovan iGO. Dakle, moze samo da bude bolje od i900.

Sto se tice DivX-a, ne stoji nikako. :)
Postoje neki player-i koji navodno pustaju DivX i XviD, ali ih nisam probao. Npr. YXPlayer, ali review-ovi su mu malo meh: http://www.appbrain.com/app/kr.mobilesoft.yxplayer

@ivan123: Zavisi kakav si korisnik. Svojoj mami bih uvek pre preporucio iPhone. Ali nekom malo naprednijem korisniku i ne bas. Ja sam pre Milestone-a imao bas iPhone (2G doduse), ali da mu nisam polomio displej verovatno ga ne bih menjao. Ovako, da prodas sasvim ispravan iPhone 3G (i to SIM free), ne znam, nisam pametan.

Jel postoji official 2.2 za Milestone? U posed mi je došao uređaj koji je na 2.0, i kad izaberem u settings -> about phone opciju za update, kaže mi da mi je sistem već na poslednjoj verziji softvera

Jel postoji official 2.2 za Milestone? U posed mi je došao uređaj koji je na 2.0, i kad izaberem u settings -> about phone opciju za update, kaže mi da mi je sistem već na poslednjoj verziji softvera

Ne znam da li je izasao 2.2 (znam da je najavljen), ali mora da postoji 2.1 koji je poodavno izasao za Milestone

Vrh Dno