Pazi, sve ovo sto navodis... to su neke bagcine klasicne, jer drugog objasnjenja nema. Evo ovo sto si ti naveo i ostavio link, kada si probao HD 5870... pa ne moze karta sa 8xAA da bude egal ili cak i brza (!) nego sa 2xAA. Tako nesto jednostavno nije moguce.Sto se tice Warheada i tool-a nemojte olako da pripisujete neki bug jer niko za sad ne zna kako se tacno ponasa GTX470 i za sta je tacno sposoban..
Testirao sam sintetickim testom kao i live gamingom i recimo kod GTX295 izmedju 4 i 8 ne pravi neku razliku kao i izmedju 8 i 16 AA (ovde cak ima i skok sto mozda i ima neke logike ) sto bi od prilike doslo kao u testu sto je dobijeno uz vrlo male varijacije..
Kod ATI-ja se vidi tacno normalan pad dok kod nVidije ima i skok..Drugacije se ponasa..
Inace car je pomenuo test kod ATI u Crysis..I tamo ne pravi razliku izmedju 4AA i 8xAA tacnije raste FPS !
Link :
http://img195.imageshack.us/i/crysisveryhidx10ocfull1.jpg/
The Galaxy version of the GTX 470 fixes the two biggest issues we have with the model; the heat and the noise. The noise is clearly at a respectable level while the heat is almost there. It still runs a little warm, but nothing like the reference version. You have to wonder, though, why did NVIDIA opt for the cooler they did on this model and not try and get something that could cool the card better.
@PCbeast... jel si uzeo u obzir da ti je mozhda CPU bottleneck za graficku i da se zato tako ponasha? Ja recimo na 295 sli kada smo radili u radnji nisam primetio ni frame razlike izmedju najgroznijih podeshavanja i naj besnijih... jednostavno phenom 965 nije mogao da ih narani frejmovima za rendanje.....
Just a thought tho......
Ma kakav GTX 470, kakva nVidia, nemoj da si paranoican... nema to veze sa nV niti bilo kojim nji'ovim produktom (pa pobogu, vidis da kacim svoja iskustva sa HD 4890, koja su identicna!), jednostavno pokusavam da utvrdim (ii pak dokazem) da Tool nesto baguje. A baguje i na ATi-ju.@ CAR
Jesi ti siguran da si dobro procitao sta sam napisao?!
Ja ti opet kazem..Najmanja razlika je kada je 16xAA u Crysis Warhead u odnosu na 2xAA..Fakticki pravi jako male razlike dok se na 16xAA najvise dobija-ovo opet govorim u Live gamnig-u!
Cekaj.Jel ti sumnjas u ono sto ja sad pricam ili sta je u pitanju?
Bug ili ne,izmedju 4 i 8 AA ne pravi razliku,mozda jedva u 1 FPS tako i izmedju 8 i 16AA..
Takodje sa bilo kojim driverom ponasace se isto u ovom testu sa oscilacijama u performansama koje donosi sam driver!
Pomenuo sam validnost tool-a jer nije bas tako netacan koliko ga vi predstavljate..
Ja se slazem da je jedina ispravna logika da to ide postepeno na dole..Ali isto stojim iza toga da recimo GTX295 ne oseca neku razliku izmedju 8xAA i 16xAA bez obzira na test..Sve sto igram igram na 16xAA a do sad sam dosta igara sa 295-icom presao tako da ta prica o nekom drasticnom padu i da takva karta ne postoji i ne pije vodu..
Eto imas isti slucaj sa ATI 5870,okacio sam link u testu Crysis ,sa 4xAA imas skok FPS-a na 8xAA..E sad..Ne mogu da nadjem temu ali se secam da si ti bas pricao kako je to moguce i zbog cega je to tako..Mrzi me sad da trazim..
Logika jeste,ponovicu,kada je AA ukljucen i povecanjem istog mora i da pada FPS shodno tome na dole..Ja se slazem..To sto raste isto kazem da nema logike ali isto tako znam da su jako minimalne razlike negde cak i iste..Secam se da sam sto se tice Crysis Warhead to pricao sa *******im da mi je setovanje sa 16xAA jer tu najmanje gubim a najvise dobijam (mislim na GTX295)
Ovaj krajnji skok na 16xAA mi nikad nije ni upadao u oci jer me nije ni zanimao u sintetickom testu..Ono sto mene najvise interesuje su performanse u live gamingu..Test izvrtim cisto radi poredjenja i mogucnosti same karte..
Nego da ne odlazimo od teme..
Mene samo interesuje jedno..Jer ova sumnja u validnost testa pokrenuta zbog GTX470 ili zbog nVidia-e?
Nesto mi se sve cini da se pokusava da se nVidia predstavi u losijem svetlu ili ja to tripujem?!
Mozda ste precizni i tacni pa zelite da isterate sve na cisto..Ako je to onda postujem..
Dirt je poleteo... razlika je ogromna! :zgran:Prvi preview novog Forceware 256.76 drajvera:
http://forum.amtech.com.vn/overcloc...ew-driver-nvidia-256-76-32bit.html#post689435
Stalker CoP i Dirt2 DX11 mnogo veci fps nego do sada! (oko 10% Stalker i oko 30%Dirt2)
Prvi preview novog Forceware 256.76 drajvera:
http://forum.amtech.com.vn/overcloc...ew-driver-nvidia-256-76-32bit.html#post689435
Stalker CoP i Dirt2 DX11 mnogo veci fps nego do sada! (oko 10% Stalker i oko 30%Dirt2)
Posto se nekad jako sporo ucitava prvi link, ista tema ima i ovde:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=321917
MoramEvo jos:
C,c,c...256.76 ...nece to moj OS videti...10.5c preview beta leak alpha je zakon. Monkey tested.
![]()
Nazalost jos uvek ga nema nigde za download. Svuda se navodi 24.maj kao datum zvanicnog izlaska tako da s te strane nije daleko. Mada nigde ne stoji hoce li odmah izdati whql verziju ili neku betu.
Sto se tice Dirt2 stvarno su drugaciji ekrani u poredjenju 2 drajvera, ali sumnjam da je neki fake posto se otpocetka (izlaska GF100) suska da je forceware 256 jubilarni nvidia drajver i da ce doneti velika poboljsanja u DX11 naslovima.
op op u dirt 2 bas cepa i crysis 3 fpsa vise lepo op op bice to i jos bolje![]()
jes, samo sto mu nije isti benchmark, kao sto neko rece
Oh... I see your point nowMoramEvo jos:
C,c,c...256.76 ...nece to moj OS videti...10.5c preview beta leak alpha je zakon. Monkey tested.
![]()
...
jer kroz nekoliko revizija cipa i drajvera nece moci flejmuju na buku,potrosnju i temperaturu xD,(kiddin)
Ma... u pravu si. Koga briga kako se zove, bitno je da dobro radi i donese povecanje performansi.tbh totalno je nebitno kako ce se drajver zvati,bitno je da on donosi poboljsanja u performancama.
Uuuuu... ovaj edit ti nije trebaoedit
sad ce zagrizeni atijevci da se vataju na foru kako je imena drajvera njohove phunfire jednostavnije nego ime drajvera suparniceke im firme aka. nvidine
jer kroz nekoliko revizija cipa i drajvera nece moci flejmuju na buku,potrosnju i temperaturu xD,(kiddin)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari