Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Ako provalis u :wall:serv. meniju da je tv vec radio tj. da nije nov..oce li prodavci priznati garanciju i zameniti ga za novi ili ...??? A ova neverovatna akcija 49999din za 37lh3000 mi je malo sumnjiva,sa 63000din...ne znam sta da radim,velika je usteda novca u pitanju..kad bi neko napisao kako da proverim i na koje stvari da obratim paznju pri kupovini,da to nije neki reparirani model pa je zato na akciji....ali stedi se 13000 din nije malo taman za neki 5.1 sistem :)...Ajde molm vas za neki savet posto akcija traje jos malo..POZZZZZZZ

mislim da nema rizika u pogledu ispravnosti. ta firma koja daje akciju jednostavno se oslobadja starih modela. inace je prva uvezla nove ld verzije, a uskoro im stize i dosta trazeni 550.

Ja sam kupio LH3000 za 50000 dinara. Napravljen aprila 2010, verzija 3.63, neraspakovan.
Otkljucao sam ga uz pomoc Nokie E71. Prodavci pristali da se TV vrati ako utvrdim da je pre toga radio. Citajuci ovaj forum, pre pocetka akcije, tacnije 5. maja, odlucio sam da kupim LH3000. Zamislite moje radosti kada sam 6. maja, na Djurdjevdan, otkrio Neptunovu akciju.
Utisci su vrlo pozitivni, gledanje filmova je pravo zadovoljstvo, imam problem sa prijemom slike sa kablovske mreze, to sam prijavio KDS-u. To nema veze sa kvalitetom televizora.
Ocekujem od xWolfa da me uputi sta jos treba proveriti, ali sve u svemu, zadovoljan sam, posebno sto sam ga otkljucao.
Ima jos nekih caka koje u servisnom meniju mozete da sredite, ali - procitajte 94 strana ove teme i sve ce vam, ili skoro sve, biti jasno. Pozdrav

Sad sam bio u Neptunu i nema vise 37 lh 3000 prodalo se kazu za 2 dana..ali zato sam uzeo 42 lh 3000 za 64990 a bio je 73000 :laugh:.Otiso po manji a uzeo veci *** nek ide...Samo mi ostaje da ga sredim za usb i idemooooo.POZz ljudi:banana::banana::banana::banana:

bravo
i ja isto imam 42lh3000
samo sto ja nisam imao dileme, odmah sam isao na 42"

prodavac me je ubedjivao da uzmem 42lf2510 koji je imao u radnji (valjda ga mrzelo da porucuje lh3000 samo za mene), ali sam bio neumoljiv tako da je na kraju poklek'o. :)

Kako da na 32lh3000 koji je kupljen 7.5.2010 vidim koji je firmware.
Menu->Setup->Diagnostics(last line) ali Diagnostics ne postoji :mad:.
OK na daljinskom + OK na tv-u ne radi

skrstic.. sta bi vise voleo..
da ti odgovorim i time smorim sebe
ili da ti kazem da procitas topic (koji vec sadrzi odgovore na to sto pitas), po cenu da se naljutis (kao i mnogi do sada) ??

budimo realni? :)

Našao sam gore pomenuta 2 načina i ne rade kod mene. Ako postoji 3 valjda ću ga naći.

Prebaci npr. na Hrvatsku kao zemlju ako vec nisi to probao

ok+ok i menu+menu rade samo na (pra)starom firmware 3.15
ti imas verovatno 3.63 (mozda cak i 3.65)... kod njih su te okok i menumenu skracenicu iskljucene (namerno) od strane LG... za ulazak u servisne menije ljudi koriste mobilne telefone sa irda portom i odgovarajucim programom i/ili univerzalne daljince (HAMA naprimer)..

downgrade na 3.15 je moguc, ali postoji mogucnost da krene po zlu, pa nije bas pametno - pogotovo kad postoje laksi nacini...

to sto nemas dijagnostiku je zato sto si za regionalna podesavanja (iz kojih proizilazi sve ostalo) odabrao najverovatnije "Srbija"... ne pitaj mene zasto, nego LG, ali pojedine zemlje imaju redukovane opcije (neke su sakrivene, ukljucujuci i dijagnostku)... kao region/zemlju biraj hrvatsku ili "nista" (-- , praznu crticu). Moraces ponovo da namestas kanale, ali ces imati jedno 5% vise opcija u menijima , ukljucujuci i 'dijagnostiku"

to ti je sve.....
i da castis pivo za ovo, 'si cuo!!?? ;)

42LH3000:-devil-:Sve sam sredio sve otkljucano i prezadovoljan sam.Slika fenomenalna na 720p a na 1080p da ne pricamo.Extra kupovina je ovaj LG...hvala svima na ovim postovima i uputstvima..ja sam uradio sa Nokiom N93 mnogo lako..Samo je mana ovaj izlaz za slusalice,mnogo se slabo cuje na 5,1 sve ostalo EXTRA

42LH3000:-devil-:Sve sam sredio sve otkljucano i prezadovoljan sam.Slika fenomenalna na 720p a na 1080p da ne pricamo.Extra kupovina je ovaj LG...hvala svima na ovim postovima i uputstvima..ja sam uradio sa Nokiom N93 mnogo lako..Samo je mana ovaj izlaz za slusalice,mnogo se slabo cuje na 5,1 sve ostalo EXTRA

Izlaz zvuka odradi preko SCART-a. Kupi IN/OUT (sa prekidacem) ili samo OUT SCART i preko njega povezi zvucnike, jacina zvuka je sasvim normalna, jedino mi se ne svidja sto daljinac ne kontrolise jacinu izlaznog zvuka nego mora na zvucnicima. Moj prethodni LOEWE CRT je imao pregrst opcija i izmedju ostalih i to da izaberes da li hoces zvuk preko TV-a ili externih zvucnika, i malo je smesno da LG nije ubacio tu opciju.

@Zak81... Nabavio sam daljinac Hama 12047. Javi mi se na PM da se dogovorimo ako ti treba .
Znaci otkljucao sam video sa ovim daljincem i to za 20-ak sekundi. Prosto ko pasulj..:D
Inace TV je proizveden Marta 2010-te , firmware je 3.55.
Zahvaljujem se svima , a posebno Sandri i xWoLfu za sve savete..:wave:
E sad jos da otkrijem kako da udjem u servis meni 2 i ubrzam menjanje kanala..

nemas sta da otkrivas, napisano je kako... samo sto za to nije dovoljan taj univerzalni daljinac.. jedino ako te ne usere pa nadjes kod koji je isti kao pravi, pa ti otvori drugi servisni meni

nemas sta da otkrivas, napisano je kako... samo sto za to nije dovoljan taj univerzalni daljinac.. jedino ako te ne usere pa nadjes kod koji je isti kao pravi, pa ti otvori drugi servisni meni

Znam da ima napisano , ali ja nemam simbian tel. tako da za sad ne mogu..
Cekam da neko otkrije kod za daljinac.

Sto se tice TV-a prezadovoljan sam. Cak mi je i slika bolja nego na starom TV-u.
Jos da stigne digitalni signal(SBB mix) u Nis bice i bolje.

Aman koju opciju promeniti za ubrzanje menjanja kanala? Izbuljih se citajuci i ne mogu da nadjem.

Nasao sam. 31. strana ako nekom treba

Izlaz zvuka odradi preko SCART-a. Kupi IN/OUT (sa prekidacem) ili samo OUT SCART i preko njega povezi zvucnike, jacina zvuka je sasvim normalna, jedino mi se ne svidja sto daljinac ne kontrolise jacinu izlaznog zvuka nego mora na zvucnicima. Moj prethodni LOEWE CRT je imao pregrst opcija i izmedju ostalih i to da izaberes da li hoces zvuk preko TV-a ili externih zvucnika, i malo je smesno da LG nije ubacio tu opciju.

Ne razumem..a gde je scart out..valjda su svi IN ili mogu biti i out:wall::wall:.............?? A jel neko probao sa onim digitalnim izlazom za zvuk da ga poveze na 5.1 na dva cinca klasicno??

Ne razumem..a gde je scart out..valjda su svi IN ili mogu biti i out:wall::wall:.............?? A jel neko probao sa onim digitalnim izlazom za zvuk da ga poveze na 5.1 na dva cinca klasicno??

SCART je in IN i OUT u zavisnosti od toga zasta ti treba. Kao sto sam i rekao potreban SCART sa IN/OUT prekidacem i na njemu CINC izlazi (dva za zvuk (crveni i beli) i jedan video (zuti) + S-Video izlaz. Ja sam tako odradio povezivanje na externe zvucnike i bolje je nego na izlazu za slusalice.

41038HPWWBL._SL500_AA300_.jpg

Pozdrav,od skoro sam vlasnik 42lh3000 modela,kupljen pocetkom maja sa firmwerom 3.63,bez problema sam vratio na 3.15,aktivirao opcije i vratio nazad na 3.63,sve to odradjeno preko ok+ok itd..ako nekog interesuje firmwer 3.65 nema nista poboljsano osim ispravke za epg vodic i ispravke za grcki jezik,jer se javljala greska u slovima u meniju kad je na grckom.Ja sam ga isprobao ali kad sam ponovo vratio na 3.15 da bih nesto odradio pa ponovo ubacio 3.65 lcd vise nije mogao da se ukljuci pa sam morao preko hiperterminala i rs232 kabla da vratim na 3.63 tako da znate da i to moze da vam se desi.zamerka kod ovog lcd-a je samo losija slika kada je ugao gledanja 135 stepena ili veci,slika je bledunjava i razlivene su boje ali ne toliko dramaticno.moje pitanje je da li znate koji je panel u vasem tv-u?u mom je sharpov panel,pa da li je i u starijim modelima ubacivan isti ili neki drugi i koja je razlika?

Poslednja izmena:
SCART je in IN i OUT u zavisnosti od toga zasta ti treba. Kao sto sam i rekao potreban SCART sa IN/OUT prekidacem i na njemu CINC izlazi (dva za zvuk (crveni i beli) i jedan video (zuti) + S-Video izlaz. Ja sam tako odradio povezivanje na externe zvucnike i bolje je nego na izlazu za slusalice.

41038HPWWBL._SL500_AA300_.jpg

Hvala matori..poZz

Evo ovako ide sa zvukom. Povezao sam scart i dobijam na microlab 7 samo zvuk sa tv programa, ali kada se pušta preko USB nema zvuka i to je tako. Znači, zvuk ide samo sa tv programa!!

sve je to vec objasnjeno u ovom topicu
ali nemam kome, ocigledno
:)

:bottle: ^.
Pa i nemas kome, barem u njegovom slucaju, covek je sam provalio ;).

XWolf ti si sve lepo objasnio u ovom topiku na 31,45,56,74,76,89... strani. E sad verovao ili ne postoje ljudi koji nemaju vremena da procitaju 96 strana da bi pronasli te tvoje postove, pa ili budi dzek i sredi sve vezano za otkljucavanja, hakovanja, povezivanja... u jedan stiki post ili batali sa arogantnim postovima.

+1 :).

Iskreno, meni je ova prica vec i dosadila...
tj. proslo je vise od pola godine, kako je sve krenulo...

Par ljudi je vec napravilo FAQ na srpskom...
kome engleski nije problem, izvol'te na http://lgusb.wikispaces.com/

sto se ostalog i ostalih tice, ne mogu vam pomoci. Osnovno pravilo na svakom forumu je da se koristi search/faq pre nego sto se postavi pitanje/novi topic. To bi vec trebalo da znate.
Ljudi koje mrzi da citaju i hoce instant resenje u stilu "aladinove carobne lampe" nisu trebali ni da dolaze ovde...

Poslednja izmena:
moje pitanje je da li znate koji je panel u vasem tv-u?u mom je sharpov panel,pa da li je i u starijim modelima ubacivan isti ili neki drugi i koja je razlika? takodje bih dodao da u oznaci modela kod mog lcd-a pise lh3000-za.beu dok kod drugih lh3000-za.aeu
kod mog tva product code je 42lh3000-za.aeudljg, panel je auo. malo sad nagadjam, mozda prvo slovo posle tacke oznacava proizvodjaca panela (al' zasto bi onda b bilo za sharp? :d ).

kod mog tva product code je 42lh3000-za.aeudljg, panel je auo. malo sad nagadjam, mozda prvo slovo posle tacke oznacava proizvodjaca panela (al' zasto bi onda b bilo za sharp? :d ).

Mozda je B oznaka za drugu seriju odnosno za 2010-tu godinu gde ubacuju sharp-ove panele ili su slicni sa LD serijom koja je za ovu godinu,a EU da je za evropku uniju.Nigde ne mogu da nadjem kakav je kvalitet ovih sharpovih panela,da li su bolji od LG ili AUO?

Nazad
Vrh Dno