Šta je novo?

Asus 5770 - spori 2D?

Evo moj gtx275 da uporedite

BENCHMARK: DIRECT DRAWING TO VISIBLE DEVICE

Text: 41701 chars/sec
Line: 57405 lines/sec
Polygon: 4511 polygons/sec
Rectangle: 7496 rects/sec
Arc/Ellipse: 9694 ellipses/sec
Blitting: 8134 operations/sec
Stretching: 525 operations/sec
Splines/Bézier: 32248 splines/sec
Score: 1719

BENCHMARK: DIB-BUFFER AND BLIT

Text: 29412 chars/sec
Line: 98814 lines/sec
Polygon: 16584 polygons/sec
Rectangle: 2016 rects/sec
Arc/Ellipse: 23170 ellipses/sec
Blitting: 6792 operations/sec
Stretching: 809 operations/sec
Splines/Bézier: 36523 splines/sec
Score: 2134

Kolko vidim imam malo veci rez. tako da ovo nije Ati problem nikakav sa 2D.....

a jel neko imao problem slichan mom?
posle svakog restarta samo se vrte ventovi na 100% i no boot. daje 1 dugi i 3 kratka beepa shto znachi ili neshto sa grafom ili memory problem, e sad memorija nema shane, ostaje da je grafa, menjao sam i matichnu mislechi da je problem u nvidia chipsetu, nishta novo, sa novom matihcnom mozhe restart ali ne mozhes da dirash bios jer se deshava pomenuto...
a danas mi nishta nije bilo jasno, upalim youtube neki klip sve ok, prebacim na fullscreen tap ugasi se komp i onda opet no boot, sachekam 5-10 mi ok, starta iz ko zna kog paljenja i gashenja, opet isti klip tap ugasi se i tako u krug.. upalim bfbc2 sve cepa ko blesavo...
sad chu bios update za plochu ali mislim da je stvarno grafa poshandrcala neshto zahebano je u pitanju ovde... :s
pogledachu da li ima bios update i za grafu

a jel neko imao problem slichan mom?
posle svakog restarta samo se vrte ventovi na 100% i no boot. daje 1 dugi i 3 kratka beepa shto znachi ili neshto sa grafom ili memory problem, e sad memorija nema shane, ostaje da je grafa, menjao sam i matichnu mislechi da je problem u nvidia chipsetu, nishta novo, sa novom matihcnom mozhe restart ali ne mozhes da dirash bios jer se deshava pomenuto...
a danas mi nishta nije bilo jasno, upalim youtube neki klip sve ok, prebacim na fullscreen tap ugasi se komp i onda opet no boot, sachekam 5-10 mi ok, starta iz ko zna kog paljenja i gashenja, opet isti klip tap ugasi se i tako u krug.. upalim bfbc2 sve cepa ko blesavo...
sad chu bios update za plochu ali mislim da je stvarno grafa poshandrcala neshto zahebano je u pitanju ovde... :s
pogledachu da li ima bios update i za grafu

Problem solved 🙂
Problem was: -niske voltazhe za post (boot) i video clockove..

Pošto sam započeo ovu temu pitanjem, evo i da je zatvorim odgovorom :d

Deinstalacijom nekog programa, obrisao sam i neke COM fajlove koje nisam trebao (pitao mene deinstaler, ali ko još čita 😉), tako da mi nakon restartovanja Windows baš i ne radi, te odlučim da je lakše staviti drugi nego popravljati.

I tako u subotu instaliram Windows 7 x64 Home Premium koji tvrdi da imam "Standard VGA Adapter". Više od toga mi Windows Update ne daje. Nema problema, ubacim poslednje drajvere sa ASUS-ovog sajta i eto nama ATI Radeon-a. Setim se pa odmah odem i otvorim Services ... radi kao zmaj!

Odlično, ajde sad da vidim šta je pravilo problem pošto izgleda da drajveri, Windows i kartica nisu. Dodam DirectX 9 (zbog igara naravno) - radi. Dodam redistributable za Visual 2005 i 2008 - radi. Dodam ih i za 32-bita - radi. Dodam drajvere za ploču sa Gigabyte-ovog sajta (uključujuži i mrežu i zvuk) - radi. Dodam Shark007 kolekciju kodeka i za 32 i za 64 - radi?

Sad sam već zbunjen - izgleda da je neki softver kriv za moj (nekadašnji :d) problem, što mi je već blago neverovatno - nisam primetio nikakva zakucavanja procesora u pozadini, a da softver koji nije drajver utiče na crtanje drugih aplikacija ... Nema veze, rešim da instaliram isti softver koji sam i imao i da usput kreiram restore points da bih mogao da se izvučem kad naletim na problem. I nađem krivca!

Krivac se zove PikySuite, vrlo koristan utility za ljude koji koriste Windows Explorer za rad sa fajlovima. Mališa inače ima vrlo dobre ocene već par godina po kojekakvim časopisima i on-line review-evima. Ali nema greške da je do njega, te pošaljem jedan besni mail proizvođaču. I odgovore mi! Kažu da se jako izvinjavaju i da je softver "ne sasvim kompatibilan sa pojedinim x64 sistemima"?!? Da li da napomenem da na sajtu stoji kao podržan sistem Win7 x64? I usput me obaveštavaju da eto imaju novi softver kao zamenu za ovaj i da odem da skinem 😛

I to je to. Moje pitanje na početku je bilo da li imam problem sa ATI-jem ili je do moje instalacije Windowsa. Morao sam da pitam jer prvi put kupujem ATI i sa Nvidijom nisam imao nikakvih problema (da, kad sam već kod toga, ovaj softver mi nije pravio problem sa Nvidijom 8800?!?). Ispostavilo se da je ovo drugo, tako da ATI ostaje u mašini 🙂 Hvala svima na savetima datim u ovom thread-u.

:trust:

Cekaj bre ti nisi ni pokusao reinstalaciju sistema, a zalis se da ti ne radi??? :wall:

No koment.

@Zeljko bitno da si ti pojurio odmah da kritikujes ATI, da ATI je kriv sto neko ne zna da treba da reinstalira OS u odredjenim situacijama.

Evo sta sam ti napisao jos pre ko zna koliko meseci...

pa opet aplikacija PikySuite radi najnormanije sa NV driverom a sa ATI-jem zeza..
1. los ATI driver
2. losa aplikacija

pa opet aplikacija PikySuite radi najnormanije sa NV driverom a sa ATI-jem zeza..
1. los ATI driver
2. losa aplikacija

Lose napisana i/ili nedovoljno testirana i optimzovana aplikacija. Ukoliko je nova verzija resila problem, svakako nije do ATIjevih drajvera 😉

Lose napisana i/ili nedovoljno testirana i optimzovana aplikacija. Ukoliko je nova verzija resila problem, svakako nije do ATIjevih drajvera 😉

Nemora da znaci..... nadjes gde baguje i zaobidjes to resenje.. to svakako neznaci da nije greska u driverima... mozda jeste a mozda i nije a mozda je greska i u win7 🙂

Greska ATI-ja moze da bude samo ako je aplikacija radila sa starom verzijom drajvera, a sa novom nece.
Ovako je ipak izdavac aplikacije najodgovorniji da svoj program testira kako radi na, u ovom slucaju, obe karte.

@Prostreet
Kako da ti kažem (isto sam napisao krajem marta 🙂), jednostavno nemam vremena da reinstaliram ceo sistem i sav softver svaki put kad primetim nešto čudno. Nekad nisam imao ništa protiv (recimo dok sam bio student) ali mi je sada najbitnije da mašina radi stabilno i tiho. Da - overklokovao sam CPU, da - kupio sam i grafiku koju mogu da odvrnem na 950MHz i da je Fur ne spali (brojka je odokativna, čisto sam povukao slajder zezanja radi, nisam se udubljivao koliko može u stvari), ali to radim ovako: kupim, potrošim nedelju dana da vidim dokle može i gde se meni sviđa (u smislu tišine i temperature) i više ne diram dok ne kupim novo (a to je kad više ne mogu da živim sa tekućim = 2-3 godine). Nemam vremena (ni želje a ni potrebe) da svaki dan nešto cinculiram: hoću da platim manje a da dobijem više i da (kad mi zatreba: igre ili xvid kompresija) jednostavno radi. Da nisam kupio ATI ne bih ni postovao pitanje, znao bih da je do mene tj. softvera. Brže je da deinstaliram redom unazad nego novi sistem pa sve ispočetka (pogotovu jer gomila softvera i ostavi svoja podešavanja: skineš ga, staviš ponovo i radi isto kao i pre).

Inače, koliko vidim PikySuite ima DLL koji se ubacuje u procese i hakuje im Open/Save dijalog (doda mu dugme) i ko zna šta još. Pretpostavlljam da ATI ima neke optimizacije za crtanje list view kontrola (deluje mi to ono u Services što se vidi) i da su se ovi ubacili tamo gde ne treba. Sa novim softverom ne može da se proba jer su (gle čuda) digli ruke od tog feature-a uz izgovor da Windows 7 ima favorites koji imaju isti smisao pa da ne dupliraju.

Nazad
Vrh Dno