Šta je novo?

Gran Turismo 5

Hej drugari jel ovo izašlo? Nisam ništa pratio neko vreme. Filipenko jel imaš još ps3 da ti otmem na jedno mesec dana kad izađe? :type:

Nije izaslo, niti se zna kad ce, ali sad vec ima dosta materijala o igri po netu, sve se zna osim release date-a. :)

Ako znaju sta ce sve biti inkorporirano u igru, onda znaju i koliko ce im trebati za razvoj, zar ne? Dakle, ako se sve zna, onda se zna i datum. Zasto ga ne objavljuju to je pravo pitanje. Mozda se ipak ne zna sve.

Pa cak i da znaju to, a recheno je sto puta da ne postoji nishta fixno, kako mislish da mogu da znaju datum unapred. Nije to neka generachka igra koja ima novi deo svakog novembra...

Bas tako. Kazunori je poceo patiti od amnezije :d

Bas me zanima kako bi izgleda njegov RPG kada bi mu Sony uslisio zelju i dao novac i tim za njega.

90% gotovo... Ali ajde da dodamo jos jedan quest line... I jos jedan tier oruzja... I jos jednu oblast...

Pa da, bolje bi bilo da je izbacio igru kad je bila na 50%, ionako su takve sve igre danas :d:d

Nije poenta u tome , vec u tome sto je ovo mislim treci put da je igra gotova 90%. :p

Kada je prvi put bila togliko kompletirana, najavljivali su je za mart ove godine.
Meni ovo izgleda kao da kazunori pravi prostor za jos jedno odlaganje :(

Pazi, kada je prvi put rekao da je igra gotova 90% na scenu je stupilo Sony-jevo ubacivanje 3D gaming-a i tada igra vise nije na 90% vec na 80-85%, kada je 3D "resen" i igra ponovo na 90% Kazunori nije zadovoljan vremenskim uslovima pa isto mora da se popravi i procenat kompletiranosti opet pada, ja se sada malo *****avam ali ljudi moraju da imaju razumevanja kada je izrada GT-a u pitanju jer to nije jos samo jedan sezonski IP...
Kaz je i sam izjavio da nikada nije zadovoljan kada se igra pojavi na trziste jer tada uvek ostane nesto sto je zeleo da ubaci a igraci toliko jednostavno ne mogu da cekaju...
Da bi se napravilo nesto fenomenalno potrebno je vreme i stvarno verujem da je PD uradio nesto specijalno sa peticom ali vecini ovo cekanje vec postaje frustrirajuce, komentari ispod govore sve :D
http://blog.eu.playstation.com/2010/05/03/gt-academy-winner-jordans-frustrating-first-race/#comments
Cekamo E3 ali mislim da ce vecina informacija isplivati ranije...

Ma sony se mesa od pocetka samo nije toliko bilo izrazeno do pojave ovog retardiranog 3D tv-a :S:
Ako je tako kao sto ti kazes onda ne bi trebalo da se koristi procentima :p
Trebalo je da zacrta sta ce sve GT5 imati i da ostavi jos nekih 15% lufta ako se seti jos neceg uz put. Ovako moze u beskraj, jer uvek moze nesto da ubaci.

A ne da sa 68.34% gotovom igrom izjavljuje da je " 90% gotova " :p

Poslednja izmena:
Mene brine malo to insistiranje na 3D-u. Da bi to radilo onako kako su PD zamislili igra cemo rati da radi u 120fps! Kako to planiraju da izvedu ne znam posto su i sami rekli da su pri limitu ps3 mogucnsoti...

A i tih 10% lufta moze da bude faza koja traje duze od prethodnih 20% :D
Kaz bre zeli samo da otkaci intervjuiste sa tupavim pitanjima pa ih zamazuje nekim procentima...

Jos su bolje izjave "iskoristili smo 97% PS3!!1!!11!!" :D
A ovaj 3D stvarno jeste bespotrebnost, ajde za bioskope, ali nesto ne znam da li bi voleo da to zazivi ovako po kucama, sigurno nije bas ni najprijatnije i najzdravije za ochi? :trust:

Ma mora malo da maze da bi zadrzao "meso" koje ce mu vratiti ulozene pare i omoguciti mu da zaradi, da bi manjina dobila vrh igru :)

Mene brine malo to insistiranje na 3D-u. Da bi to radilo onako kako su PD zamislili igra cemo rati da radi u 120fps! Kako to planiraju da izvedu ne znam posto su i sami rekli da su pri limitu ps3 mogucnsoti...
Dosta stvari treba da se duplira, od kojih mislim da najvise pati z-buffer ali isto tako dosta stvari moze da se iskoristi za obe slike gde nije potrebna dodatna procesorska snaga...
Ja sam mislio da ce ici na 30 frema po oku ili da ce smanjiti rez na 720p za 3D ali, PD je vec predstavio 3D GT koji pici na 60 frema u 1080p na Ces-u ove godine ako se ne varam, doduse na stazi je bilo 8 automobila pa neko vec tvrdi da su ostalih 8 uskratili zbog snage potrebne za pokratanje 3D rezima, medjutim PD je to, ako neko zna da izvuce snagu iz hardvera onda su to oni :)

Mogu sada slobodno da izdaju GT5 Prologue 3D, čisto da ne brinu za budžet a i da ućutkaju mnoge :) a sebi daju lufta za još koju godinu poliranja poslednjih par procenata igre :D.

^ Najpametniji post do sada :)

Pa s obzirom da su igru najavili za 2007. godinu i odlagali je 20x, navikli smo :d

Jos su bolje izjave "iskoristili smo 97% PS3!!1!!11!!" :D
A ovaj 3D stvarno jeste bespotrebnost, ajde za bioskope, ali nesto ne znam da li bi voleo da to zazivi ovako po kucama, sigurno nije bas ni najprijatnije i najzdravije za ochi? :trust:
Veruj mi da je osećaj 3D igranja isto tako izvanredan. Doduše, stigao sam samo da ga testiram. Nisam voljan da ulažem u kućnu varijantu toga.
Sve u svemu, ako već hoće 3D, šta fali sačekati još malo. Što Driver reče, kad se već čekalo 20 oglanja... šta fali još jednom... dva puta... tri puta... :).

Kako mogu da znaju koliko ce im trebati vremna za razvog? Mogu otprilike da pretpostave. Drugo je kad imas deadline. Tad se tacno zna :D Shvati da oni imaju odresene ruke. Kraj...

Pa ako mogu da znaju kad imaju deadline onda mogu i ovako. Ali nije u tome poenta, veruj mi da svaki ozbiljni studio tacno zna koliko mu treba za razvoj, a u tom "zna" oni sebi zaracunaju i 20% lufta za naknadno poliranje i naknadne ispravke. Ovo naravno pod uslovom da uopste znaju sta sve treba da sadrzi igra. Ako stalno dodaju nesto novo kako vreme protice, onda naravno ne mogu da znaju, a mi cemo verovatno cekati jos koju godinu. Ovo je otprilike sve ono sto sam napisao i u prethodnom postu, samo ovaj put malo detaljnije... ;)

Polyphony nikada nije radio sa deadlineom, tako da verovatno i ne znaju da izracunaju :)

Stvar je u tome da se GT radi potpuno drugachije, zamisli grupu ljudi kojima je dat zadatak i kesh da naprave neshto shto bolje mogu. Tu ideje lete na sve strane i stalno se neshto novo izmishlja, dopunjava, menja, itd, i zato Polyphony na 4 godine razvoja sigurno ne moze da bude precizan ni u 6 meseci, a pogotovo shto se desio 3D koji je najverovatnije glavni razlog ovog jedinog odlaganja...

pa u tom slucaju, mogli su za one koji nemaju volan da ubace podrsku za dildo kao menjac :)

U tom slucaju, treba se zastititi :)

movecondom.jpg

Gran Turismo 5 - Bernd Schneider drives SLS on Nurburrgring
http://www.gameplay.hr/video/568

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno