Šta je novo?

iPad - official

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...a brzi protok svima uvek treba tako da je to samo +...

Nisam mislio na taj protok već na količinu podataka koja će se prenositi i napraviti veliko opterećenje i trošiti mnogo energije za prenos. Da li manje energije troši slanje podataka na obradu nekom temo serveru u Americi ili Kini ili obrada tu na kućnom računaru, posebno ako je u pitanju Apple računar poznat po energetskoj efikasnosti. Ja trenutno sve gledam sa ekološkog stanovišta.

Ima da se vratimo u mračno doba mainfreme-ova i terminala. Oblak će mnogo unazaditi krajnje korisnike, a oni će sami doći na šišanje a da toga nisu ni svesni.

uskoro ce se ceo krug zatvoriti: 60tih su postojali terminali, postojao je multirasking, multiuser...

sve se to onda (u stvari: skoro) zaboravilo na kucnim racunarim 80tih. Multitasking i Multiuser sa vratio polako posle 10tak godina, sad ce se vratiti i koncept terminala; tj. vec polako jeste ali na mala vrata :)

i uskoro ce se krug zatvoriti :) i IBM bi bio presrecan samo da nema Googlea :D

Poslednja izmena:
:D I onda će se pojaviti novi Apple (a što da ne i ovaj postojeći) da nas izbavi iz 1984-te. (znaš na šta mislim?)

Poslednja izmena:
tacno! sve ovo se vec desilo... ;)

Već vidim novi Apple-ov slogan: Even a lolcat can have fun with an iPad. (u pozitivnom smislu naravno)

Znači kad sam video dete od 2 i po godine... i onda mačka...

EDIT: Ja ranije rek'o da bih iPad koristio da mi zameni svesku i olovku na faxu. Evo sad odlučio da nađem aplikaciju koja mi treba i trebalo mi je par minuta da je uočim po imenu u productivity kategoriji. To je PaperDesk, košta tričavih $1.99, a ima i besplatna Lite verzija.

Poslednja izmena:
Mojoj kevi treba komp za internet, a laptop da joj uzimam morao bih neki barem 15" jer sa netbukova ne bi mogla ni da cita, pogotovo sa onim djubre ekranima. I sve su sanse da cu da joj nabavim iPad umesto velike laptop skalamerije i divota.

Shta je ovo, youtube napustio flash :d Ovo ce ici brze nego shto smo "planirali" :d

^
lol! :D :D

kakva crna konkurencija? :D Microsoft? :D to je trećerazredna kompanija koju više ne treba ni spominjati! još im je ostalo da sahrane i Winows Mobile 7 kao što su sahranili i Zune i celu priču oko distribucije muzike i onda samo da sačekaju da cloud computing totalno baci u treći plan njihov desktop OS i office paket. posle toga mogu da se slikaju.

izgleda da je i HP proračunao da će najbolje proći ako bude prodavao svoj hardware + software pa je kupio Palm, odnosno webOS.

sjajno receno! :D i stvarno cudno...

sto se efikasnosti tice: sad imas razne SETI, Cancer i ostale programe gde dajes svoje CPU resurse preko interneta za tamo neko racunanje... ja mislim da je raconalnije da sve bude na jednom mestu a kome kad zatreba tako se koristi... a brzi protok svima uvek treba tako da je to samo +.

btw ima sjajan serijal na BBCju: Virtual Revolution o raznim aspektima interneta. vredi pogledati, samo mora da se svuce sa torenta.

kovacm opet prichash bajke..........

Ovde tachno recheno shta je Steve "sluchajno" izostavio :d
http://arstechnica.com/apple/news/2...-a-response-to-steve-jobs-letter-on-flash.ars

btw MS mali ???
:laugh:
znachi nije me tako neko nasmejao u poslednjih par dana :,,: i vec sam rekao shta mislim o MS-u u prethodnim postovima ^___^ mrzi me da opet kucam ,)

Cloud computing mozda za neke stvari zvuchi lepo, ali teshko da ce to "bash tako" ici. Niko normalniji od pojedinaca, i firmi nece se odluchivati na tako neshto, i to jedno duuuze vreme, jer (o gle chuda velikoga) to ima svojih mana, i to ne malih.To davanje CPU resursa shto si pomenuo mi je ROFL argument :d i omashivanje poente tog nachina iskorishcavanja resursa koje neki ljudi doniraju(znachi DOBROVOLJNO). I samo principijelno deluje kao ista ideja kao i cloud computing.
Cloud computing ima svojih beneficija, ali je to i mach sa dve oshtrice, i nikad, niti zelim da ikad postane pretezan nachin, niti verujem da hoce. Verovatno ce biti tu negde pola-pola sa resursima pojedinca.

P.S. : Chudno kako su se smirili menjachi/brisachi postova.

Ma nije, nego sam ja neshto chachkao u clicktoflash pa mi vishe ne radi u flashu :)

E, čekaj malo, kad je to YouTube napustio Flash? Ako misliš na novi stil video player-a to je i dalje Flash.

Pogledajte prilog 60185

Imaš da podesiš da koristi html5 umesto flash-a. Početkom godine (prva nedelja janura) sam od 10 klipova dobijao da 4 ili 5 ne rade, poslednjih dva meseca mi je možda jedan do dva klipa otkazao poslušnost. Tako da se može reći da ti za youtube nije neophodan flash (bar ga ja ne koristim više).

@driver

lol at clicktoflash.com i jedan veliki lol tebi jer se primaš na takve stvari.

Kapiram da je flash krš ali Ever wanted to get rid of the scourge of the web that is Adobe Flash. Mislim stvarno... neki ljudi se ponašaju kao mala deca. Ti si verovatno u nekom od prošlih života bio čovek iz rulje što je navijala da spale veštice ili jedan od članova Ku Klux Klana. Za čoveka tvojih godina, užasno si povodljiv :)

...

Pa šta ako zarađuju? Koliko inače manje koštaju "komponente" koje se koriste pri izradi bilo kog uređaja odvojeno u odnosu na sam uređaj? Koliko pride košta softver, dizajn, sama izrada, distribucija, prodaja, marketing itd.?
Ako postoji nešto gore od Apple fanboyeva, to su Apple hejteri.

Pogledaj sta ovi nude za 100$, zamisli da naprave tablet koji kosta 500$, bio bi duplo bolji od iPad-a.

http://www.tomshardware.com/news/Eken-Android-Google-Tablet-iPad,10274.html

Inace najavljuje se Mac kao igracka platforma, zivo me zanima kako ce da se naigraju sa 5750 na iMac-u :).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@driver

Kapiram da je flash krš ali Ever wanted to get rid of the scourge of the web that is Adobe Flash. Mislim stvarno... neki ljudi se ponašaju kao mala deca. Ti si verovatno u nekom od prošlih života bio čovek iz rulje što je navijala da spale veštice ili jedan od članova Ku Klux Klana. Za čoveka tvojih godina, užasno si povodljiv :)

Ja da sam povodljiv sad bi bio narkoman ili kriminalac, jer u takvom sam drushtvu bio do 20. godine, tako da nemoj molim te da pravish psiholoshke profile kad ti ochigledno to ne ide.

Clicktoflash sam instalirao jer me je flesh zezao, nije hteo da radi uopshte, postoji neka fora kod OS X 10.6.3 gde flash odjednom prestaje da radi i svaki put ti trazi da uradish update, i to ne pomaze uopshte, a jedino reshenje je da imash instaliran clicktoflash koji me inache nervira i stoji mi disableovan. I naravno da cu svuda gde je to moguce izbeci flash ili bilo shta drugo shto je loshe, zar to nije logichno kad neshto ne funkcionishe kako treba ?

Poslednja izmena:
Ma ClickToFlash je super, pošto Safari nema baš dobar adblocker super mu dođe da oslobodi procesor bezveznog flasha.

@GIGAFAN
nisam mislio da je M$ mali, iako mu se vrednost preporovila za ovih 10 godina, vec da ima trecerazredne proizvode (nisam se lepo izrazio :d). i da dodam: pokusavaju da udju na neka nova trzista vec neko vreme, ali bezuspesno... a vreme za to im izmice fatasticnom brzinom ;)

btw ono o cemu prica FSS glasnogovornik: neka lepo Adobe napravi svoj uredjaj pa na njega neka trpa sta god hoce ;)
a tebi ako se ne svidja iPhone ili iPad nemoj da ga kupis nego kupi neki Android telefon ili neki M$ krshaware. nije ti ovo vise 1999. pa da nemas izbora ;)

---
http://www.youtube.com/html5

ali su ga nesto zeznuli u poslednjih nedelju-dve: iz Safarija mi thumbs sa desne strane preskoce na levu kad predjem misem preko njih! :D

G@W je napisao(la):

za Click2Flash - bez toga ne moze da se koristi web! odem na npr. elitesecurity i ventilatori na MacBooku se ukljuce u roku od dva minuta!!! a vreme trajanja baterije skrati na pola zbog Flash reklamica.
tako je i na masi drugih sajtova; meni je Click2Flash vise nego koristan!

@gile23
Inace najavljuje se Mac kao igracka platforma, zivo me zanima kako ce da se naigraju sa 5750 na iMac-u .
http://www.techeye.net/business/iphone-races-past-psp-in-mobile-gaming-revenue

Poslednja izmena:
@kovacm
U vezi ES-a i flasha; sada vec ne znam da li je Macbook djubre (manje izvesno) ili jednostavno preterujes... Mislim, ajde malo unesi razuma u pricu.

i pazi ovu glupost (sa arstehnice link):

A free Web needs free software. You cannot have a free Web if your access to the software you use to engage the Web is limited to an arbitrary number of computers, or if you are not allowed to conduct business on the Web using the software, or if you are forbidden from asking someone to develop additional features you need.
software za pristup webu je Safari, odnosno WebKit koji jeste OpenSource i koji je zaduzen za prikazivanje web sadrzaja, odnosno da postuje ono sto W3C propise kao standard.

ono sto u celoj prici oko weba nije OpenSource je upravo Flash.

Poslednja izmena:
@kovacm
U vezi ES-a i flasha; sada vec ne znam da li je Macbook djubre (manje izvesno) ili jednostavno preterujes... Mislim, ajde malo unesi razuma u pricu.

1:12AM
prvi screenshot: upaljen Safari, dole imas CPU monitor - trosi se gotovo nista CPU, u gornjem delu vidis temp. CPU (56C) kao i RPM ventilatora (1800RPM)

1:15AM
drugi screenshot: otvoren elitesecurity i popaljeni svi Flash baneri. CPU, oba cora opterecena oko 50% i posle 3 minuta temp je 72C a RPM ventilatora max. 6200!

happy? :smackbum:
i ako moze bez tih prozivanja oko preterivanja... :)

EDIT: ako se pitas: ES bez Flasha trosi nista CPU... 3 screenshot.

Prilozi

• Screen shot 2010-05-03 at 1.12.14 AM.png
    Screen shot 2010-05-03 at 1.12.14 AM.png
    282.3 KB · Pregleda: 60
  • Screen shot 2010-05-03 at 1.15.18 AM.jpg
    Screen shot 2010-05-03 at 1.15.18 AM.jpg
    176.9 KB · Pregleda: 53
  • Screen shot 2010-05-03 at 1.34.14 AM.png
    Screen shot 2010-05-03 at 1.34.14 AM.png
    322.2 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Uznemirujuce... Sada sam pokrenuo svoj netbook i otvorio elitesecurity (iskljuceni svi blokatori), procesor radi na oko 31% (kao tebi) i to u pikovima, obicno pada do 11%. Ali nema reci o nekom neverovatnom pregrevanju... Znaci imam sigurno mnogo losije hladjenje nego tvoj MacBook i imam Atom N280. Ruku na srce, primetio sam i to evo posle 10 minuta i to pod rukom, jos se nije ventilator ubrzao nesto drasticno (i dalje ga ne cujem).

Jadan ti :( .

Poslednja izmena:
Pa poznato je da Flash ima lošije performanse na sistemima iz Unix familije. Zato Stiv Džobs i hoće da ga se reši.

U realnom radu meni je na Windowsu flash radio loshije na istom hardveru. Zahtevni HD filmovi su na windowsu seckali i trebalo im je vremena da se stabilizuju dok na OS X sve deluje manje zahtevnije, problem je u tome shto flash zna da zaglupi browser na OS X i da pukne zbog njega..

Uznemirujuce... Sada sam pokrenuo svoj netbook i otvorio elitesecurity (iskljuceni svi blokatori), procesor radi na oko 31% (kao tebi) i to u pikovima, obicno pada do 11%. Ali nema reci o nekom neverovatnom pregrevanju... Znaci imam sigurno mnogo losije hladjenje nego tvoj MacBook i imam Atom N280. Ruku na srce, primetio sam i to evo posle 10 minuta i to pod rukom, jos se nije ventilator ubrzao nesto drasticno (i dalje ga ne cujem).

Jadan ti :( .

http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=230116&page=7 da ne pricamo o ovome u 2 threada :)

U realnom radu meni je na Windowsu flash radio loshije na istom hardveru. Zahtevni HD filmovi su na windowsu seckali i trebalo im je vremena da se stabilizuju dok na OS X sve deluje manje zahtevnije, problem je u tome shto flash zna da zaglupi browser na OS X i da pukne zbog njega..
U čemu se ogleda taj "lošiji rad u realnom radu"? Ja ni na jednom kompu nisam primetio probleme sa Flashom (Win i Lin).

A i to seckanje filmova - zavisi od hardvera, ali i od plejera, kodeka itd...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno