Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

42 lh 3000 ili 42 lf 2510

Pozzz svima...
Zbog cega je ovaj stariji model skuplji u prodavnicama od lh3000,da li je lf 2510 bolji ili je to samo razlika u nabavnoj ceni ili nesto sl.Koliko sam ja video oni su skoro isti po karakteristikama osim po dizajnu spoljasnjeg izgleda.Planiram da uzmem jedan od ova dva pa koji vi preporucujete....mada ja mislim da su isti po tehnologiji samo sto je jedan model 2009 a drugi 2008..Ova tema je VRH pomogla je mnogima..POZZz

E da cuo sam jos jednu stvar o tome pa me zanima jel istina da lh3000 modeli 37,,,42,, imaju neko brujanje transformatora ili nesto sl. i da to bas iritira...:)

Poslednja izmena:
daj boze....

u osnovi DTS je podrzan.. hardweru koji moze da samelje 1080p/x264 u realnom vremenu, DTS nije ni za dorucak...

namerno su tu podrsku drzali iskljucenom... da bi izbegli sudski spor u slucaju eventualne tuzbe (DTS je tehnologija koja nije u slobodnom vlasnistvu, i ko hoce komercijalno da je koristi, mora da plati)

Pozzz svima...
Zbog cega je ovaj stariji model skuplji u prodavnicama od lh3000,da li je lf 2510 bolji ili je to samo razlika u nabavnoj ceni ili nesto sl.Koliko sam ja video oni su skoro isti po karakteristikama osim po dizajnu spoljasnjeg izgleda.

ne znam, meni se cini da je suprotno, da je lf noviji model. osim razlike u dizajnu lf ima jedan hdmi izlaz vise.
a sta je bolje - posavetovace te neki iskusniji poznavalac lg tv-a (@xwolf npr.)

Ne bih se ja nadao previse da ce firmwerom da omoguce DTS, to je verovatno ostavljeno za modele koji treba da izadju, ne isplati im se da vam jednostavno "daju" DTS podrsku kada su pukli dosta para za licencu, mada nikad se ne zna.

U svakom slučaju bit će lakše otključati ako izađe neki firmware s otključanim DTS-om bar za nove TV-e, reverzni inžinjering čini čuda...

oni su vec ispucali modele za 2010. godinu... koliko ja vidim
udarna perjanica su im televizori sa LED osvetljenjem, s' tim da sam vrh ponude ima i 3D podrsku..

i znate sta? neki modeli za 2010. godinu su i dalje bazirani na titan6 hardweru iz 2009. godine. Ocigledno je doticni mnogo dobar ili im se mnogo svidja, cim su resili da mu produze zivot, umesto da je penzionisu..

po logici stvari, nece valjda cekati 2011. godinu da bi ljudima podarili DTS, logicnije je da isti ukljuce u postojece modele... e sad, da li ce razdvojiti podrsku za televizore sa titan6 hardwerom ili ce svi dobiti "besplatni" DTS upgrade, videcemo

ono sto ja mislim, a sto je najgore sto moze da se desi nasim nadanjima, je da ce DTS iskoristiti za blue-ray playere, audio ricievere/pojachala, a ne za televizore... ali videcemo

p.s.
juce sam obisao DeltaCity i onih par prodavnica krcatih televizorima... ima tu svacega, cene su sarene, jedino me nervira sto forsiraju sony i samsung... a cene su bezobrazno skupe.. obicno najvece i najskuplje televizore "istrte" u prve borbene redove, stvarajuci time utisak da ostali modeli ne valjaju (sto naravno nije tacno).

Bilo je i LG televizora, 2010. modeli i vecina 2009 modela... najzesci mi je bio 22" LG lh2000 televizor, koji svojim gabaritima ladno moze da posluzi kao zamena za lcd monitor :) kosta oko 22.000 ili tako nesto. Ne znam, meni ovi LED televizori izgledaju isto slicno kao i ovi standardni... sve je stvar toga kako se podesi kontrast i boje, po meni... mi imamo ochi a ne precizne merne instrumente cijim vrednostima oni manipulisu... Jedino je jedan LED televizor imao prirodniju sliku od ostalih, ali cena je bila preko 150.000. jedan samsung je kostao 2 MILIONA dinara, sa dijagonalom 70".... da li su oni normalni???

p.p.s.
zanimljive su mozda i plazme dijagonale 50" sa HDready ekranom, koje kostaju 50-70.000.... tehnoloski zastarele, mogu biti privlacne ljudima kojima je velicina dijagonale vaznija od nekih drugih stvari :)

Ne bih se ja nadao previse da ce firmwerom da omoguce DTS, to je verovatno ostavljeno za modele koji treba da izadju, ne isplati im se da vam jednostavno "daju" DTS podrsku kada su pukli dosta para za licencu, mada nikad se ne zna.

Poslednja izmena:
Videcemo to za DTS, mada kako se meni cini to ce ipak najverovatnije biti za 2011. modele sto se tice televizora, mada kao sto rekoh moze LG da iznenadi, treba sacekati i videti.

Ma LED backlight je za ljude sa puno para a malo znanja, od pocetka mi nisu bili kako treba, i ne bih nikad razmatrao kupovinu istog. CCFL je zakon :D . Za te pare da kupis plasmu dva puta bolju po kvalitetu slike od LED-a, i jos da ti ostane para za jos neko parce tehnike. Ili kao sto kazes uzmes i vecu dijagonalu za 150k, 50 inca ladno.

Citam forum i ne mogu da pronadjem, da li moze da se podesi tv da reprodukuje waw i flac audio formata?

Uspesno aktivirao Divx opcije na 32LF2510. Hvala svima koji su ucestvovali u ovoj raspravi na potrebnim informacijama. Koricen je HAMA 12047 univerzalni daljinac koji je i dalje u ponudi u tehnomaniji za 470 dinara.

Ne ocajavajte ako nece iz prve. Pokusajte par puta... :,,:

Citam forum i ne mogu da pronadjem, da li moze da se podesi tv da reprodukuje waw i flac audio formata?

iskreno, nisam siguran da li su ti formati podrzani...

ali ono sto mogu da ti kazem je da ono sto je podrzano, podrzano je sistemski, na nivou programa koji se izvrsava pod linuxom "ispod haube"... neki formati su softwerski zakljucani (DTS?), vecina je dostupna na koriscenje odmah (kod skupljih modela) ili putem service menu podesavanja (jeftiniji modeli). Ono sto u stvari hocu da kazem je da ono sto je podrzano i navedeno u specifikacijama to i radi (osim DTS, koji nije ni naveden, ali...). Nemamo mi (ni ti) tu neku slobodu sad da dodajemo i oduzimamo formate naknadno.. To je sto je... Prihvati ili odbaci. Inzinjeri u LG su to lepo osmislili. Linux jeste besplatan Operativni sistem otvorenog koda (source linuxa koji je u LG televizorima je dostupan na internetu) ali sama aplikacija koja se izvrsava na tom linuxu, a koja je odgovorna za graficki interfejs, menjanje kanala, manipulisanje opcijama, decoding... itd... itd.. NIJE. ona je dostupna u formi binarnog ELF (linux executable) fajla. U njemu je sve predefinisano i sto se tice multimedijalne podrske i sto se tice svega ostalog... Za sada, niko to jos nije hakovao/menjao...

??

MA u cemu je fora sa ovim prodavcima zasto je 37lf2510 skuplji od mladjeg brata 37lh3000...ZASTO....:wall::wall:pa 3000 je noviji model????????

noviji... stariji....
oni su slicni
ispod haube su 100% isti
lf2510 valjda ima jedan hdmi manje (nisam 100% siguran) i drugaciju "sasiju".. drugacije receno, ima ispod haube motor iz 2009. godine, dok je limarija (i hauba) iz 2008. godine...

namerno su ga tako napravili...

cak kruze price da je lf25x0 ustvari lh3000 model za istocno trziste...

kako god okrenes, treba da bude jeftiniji par hiljada, kao sto je i bio za novu godinu...
ne znam kakve su ove nove tendencije

Ma LED backlight je za ljude sa puno para a malo znanja, od pocetka mi nisu bili kako treba, i ne bih nikad razmatrao kupovinu istog. CCFL je zakon :D . Za te pare da kupis plasmu dva puta bolju po kvalitetu slike od LED-a, i jos da ti ostane para za jos neko parce tehnike. Ili kao sto kazes uzmes i vecu dijagonalu za 150k, 50 inca ladno.
A potrošnja energije? Zamisli da živiš u Švajcarskoj i imaš kuću sa 4 televizora, stavi na papir koliko troši LED a koliko PLAZMA pa sa cenom struje koja je tamo.

Nemaju svi jeftinu struju kao mi :)

@xWoLf
juce sam obisao DeltaCity i onih par prodavnica krcatih televizorima... ima tu svacega, cene su sarene, jedino me nervira sto forsiraju sony i samsung... a cene su bezobrazno skupe.. obicno najvece i najskuplje televizore "istrte" u prve borbene redove, stvarajuci time utisak da ostali modeli ne valjaju (sto naravno nije tacno).

To je zato što je marketing najjači kod ovih brendova i što tako zatevaju distributeri od prodavnica a pri tome su tu i najveće marže. Više im se isplati (veća zarada) da prodaju jedan Sony nego tri SHARP televizora.

Poslednja izmena:
ma LED je buducnost
daje ujednacenije svetlo (veceg kontrasta) a pri tom trosi manje struje

kad padnu cene jos malo, doci ce sve na svoje

po mom misljenju, jos uvek traze previse novca za tu tehnologiju, gledano na omiljene dijagonale medju kupcimo 37" - 42" (pa i 47")

Sta se desava sa novim 3.65? Sta je novo u njemu i da li ga je neko isprobao?

Pozdrav svima,
Da li neko zna gde se moze kupiti LCD 32LD650 ili LG37LD650? Vidim da ima 32LD450 u ponudi u nekim prodavnicama, medjutim nisam nigde nasao da neko nudi ova dva modela. Pretpostavljam da su to novi modeli koji treba tek da se pojave na nase trziste.
Hvala

Poslednja izmena:
Jel imao neko iskustva sa pustanjem fajlova skinutih sa youtube-a spotove i sl...ima ih odlicnog kvaliteta u 1080p..720p...e sad neki su u flv formatu a neki mp4...pa recite kako shljakaju:smash:,kako se vide..odnos slika zvuk tako to...pozzzz

E da i kakav je ovaj 37LD450..jel to noviji model...

Poslednja izmena:
I sad pustio divx 1080p trailer na televizoru preko USB-a i slika je neverovatna. Medjutim, kada pustim 1080p rezoluciju preko graficke (HDMI out) dobijam downscale rezoluciju na 720p. :( Ne bi ni primetio da nisam pustio isti taj trailer preko kompa na tv-u i primetio da je slika totalno ******. E sad, pitanje je... jel moguce da moj radeon 3870 uopste nemoze da posalje 1080p signal ko covek nego ga fusari ili jednostavno tv nema podrsku za 1080p input preko HDMI-a?

Kupio sam LG2100 za 40000 u Tempu još u novembru prošle godine. Nažalost tek sada sam otkrio za mogućnost otvaranja USB porta na njemu.Zadnjih par dana pročitao sam svih 92 stranice na ovom postu i sve mi je jasno.Moj firmware je 3.34.Čim nabavim mobilni otključaću.Ali ipak da pitam nešto a možda je bilo na prethodnim stranicama ali nema šanse da ponovo čitam sve.Imam Bluetooth USB koji kad uključim u USB procesor dobijem sa svojim mobilnim Sony Ericson daljinski upravljač koji mi služi kao miš.Da li na tu foru može moj mobilni da služi kao servisni daljinac na mom LG?Verovatno je pitanje glupo ali nije sramota pitati kada neznaš.I još kada otključam TV da li menjati na noviji firmware to jest dali se nešto posebno dobija?Čitajući dosada nisam stekao utisak. Ai suze su mi pošle sa onim dijalogom xWoLf i Makedonac.Pozdrav!

Poslednja izmena:
Od danas sam vlasnik LH3000 televizora i utisci su do sada samo pozitivni.
Ostaje mi samo jos da otkljucam podrsku za Dvix, sto ne bi trebalo da bude problem ako se prate uputstva sa foruma.:wave:
U vezi sa time zamolio bih nekog iz Nisa ko poseduje HAMA daljinac da mi proda -pozajmi za ovu operaciju.
Ako ima neko neka mi javi na PM.
Probao sam da ga nadjem, ali nisam nigde nasao.

Poslednja izmena:
Ostaje mi samo jos da otkljucam podrsku za Dvix, sto ne bi trebalo da bude problem ako se prate uputstva sa foruma.:wave:
U vezi sa time zamolio bih nekog iz Nisa ko poseduje HAMA daljinac da mi proda -pozajmi za ovu operaciju.

Imaš u Merkatoru HAMA 12047 daljinac sigurno, znači ima ceo raf sa njima nedaleko ( metar i po ) od rafa gde su HD televizori. Cena je samo oko 500 din... a trebaće ti, sigurno.

Zdravo svima,
pre par dana sam kupio LG LF2510 i posto sam danas preko ovog topika saznao da se moze otkljucati service usb, to sam i uradio. Firmware koji sam imao bio je 3.40 vratio sam ga na 3.15 i otkljucao usb. Sve odlicno radi. Interesuje me samo (pokusao sam da nadjem na ovih 92 strane, nisam uspeo) da li da vracam na 3.40 (ili na 3.37)? Tj. interesuje me po cemu je bolja verzija 3.37 od 3.15, da li time nesto dobijam? Koliko sam procitao korisnik xWoLf je vratio na verziju 3.37 pa me interesuju njegovi utisci... Hvala.

Nisi nasao jer retko ko ovde je menjao u skorije vreme firmware da bi usao u service menu. Sve se lako odradi preko daljinca.

Ako ga kupis ja se javljam za pozajmicu od tebe posto sam istresao i poslednji dinar iz dzepa za TV. :)

Vrh Dno