Šta je novo?

Assassin's Creed 2

nije tako tesko boriti se bez maca. ako bas ne mozes bez oruzja pokupi metlu nekog od ovih sto ciste. kada ga vidis da cisti ti samo baci 10f i on ce baciti metlu. ti je pokupis i razvalis strazare :smoke:

inace ujak ti je super mario

što se tiče super Mario najjače je kad kaže ono:
It's me - Mario.

ac2 jeste bolja igra od prvog dela, ali je meni nekako altair *******iji lik od ezia :)
a na kraju krajeva, ubijao je krstase, ne neke italijanske manekene :)

Presao sam igru jutros, mislim da je jedina igra koju sam bas presao do kraja u poslednjih 5-6 godina.

Toliko o tome :).

Ja se uopste ne borim sa macevima i sl., samo hidden blade :D Ostalo samo kad me smori :)

Ja se uopste ne borim sa macevima i sl., samo hidden blade :D Ostalo samo kad me smori :)

E jak ti je sistem igranja! :laugh:

Najzanimljivije je ubedljivo igrati borbe goloruk, ako mene pistas... To je zapravo inovacija ovde i ono na sta je najvise bacen akcenat i paznja. Takodje je unapredjeno hvatanje i bacanje neprijatelja i to ide u paketu fino jedno s drugim...

To sve ako nisi isprobao, usavrsio i praktikovao ko i da nisi igrao ovu igru lafe... ,)

Sve sam ja isprobao, znam sva ta cuda da uradiim i interesantno je. Ali mi je najbrze da resim sa hb-om. Ionako se ne borim mnogo, samo ih zaskacem kad me ne vide ili bezim.

Skriveno secivo u opste nije za bacanje. U jednoj sporednoj assassination misiji u Firenci morao sam da ubijem 10 Bruteova (vojnici oklopljeni sa teskim oklopom i naoruzani teskim naoruzanjem) za 60 sekundi. I pored toga sto sam petoro ubio sa otrovnim secivom i dvoje sa skrivenim secivom (duplo ubistvo) nisam uspeo ostala tri da ubijem sa macem. Na kraju sam izvadio skriveno secivo i posle 4-5 odbijenih udaraca od strane bruteova (znaci nisam ga ni okrzno) nastupio je automatski kill, secivo pod vrat i kraj price.

Sa brute-ovima je jako lako izaci na kraj (generalno, sa svima), ukoliko bacis dimnu bombu i onda krenes laganice da ih koljes sa hidden blade-om. Tako sam zavrsio prekticno sve tajmirane assassination misije. :)

Sa brute-ovima je jako lako izaci na kraj (generalno, sa svima), ukoliko bacis dimnu bombu i onda krenes laganice da ih koljes sa hidden blade-om. Tako sam zavrsio prekticno sve tajmirane assassination misije. :)

Bas zato ja to nisam ni koristio, ni to ni otrovna seciva a ni pistolje... Nista bez tehnicki odradjenog brutal killing-a... :p

A inace, za svakog neprijatelja postoji caka i svaki moze biti razoruzan bez problema... Skriveni nozevi se koriste da bi ostao ne primecen dok prilazis zrtvi, ali kada te uoce neprijatelji definitivno je delotvorniji mac ili noz, ili ako ima mesta za manevrisanje onda ide ovo goloruko razoruzavanje... Tu je samo sustina kretanje i kada se to dobro izvezba ne postoji neprijatelj koji ne moze biti razoruzan u sekundi... Hvatanje i bacanje je inace jako korisno kada si okruzen sa vise od tri neprijatelja, a koplje je vec posebna prica...

Inace fenserica mu je manevar kada uhvati za kragnu neprijatelja odigne ga malko od zemlje i onda krene da ga puni pesnicama u stomak ili kolenom zna vec gde... :p

Poslednja izmena:
U opšte nisam nešto posebno impresioniran drugim delom. OK mi je igra, ali daleko od toga da je nešto spektakularno.
Kako su pisali o drugom delu (mislim na forume), mislio sam da su napravili igru veka.
U odnosu na prvi deo jeste bolja, ali za mene i ne baš toliko drastično bolja.

Pojavilo se i scensko izdanje. Alal vera SKIDROW :D

Poslednja izmena:
Nada u gaming se ponovo vratila na velika vrata!

A čestitku Ubi-u od njih ste pročitali, ne znam da li ju smijem staviti imam več opomenu

U opšte nisam nešto posebno impresioniran drugim delom. OK mi je igra, ali daleko od toga da je nešto spektakularno.
Kako su pisali o drugom delu (mislim na forume), mislio sam da su napravili igru veka.

Ukusi su različiti, ali ovo je jedna od retkih igara u kojoj je sve vanserijski, počev od dobre priče, odlične atmosfere, maestralno odrađenih eksterijera i enterijera, zanimljivih zadataka, igra koja, ako igraš sve sporedne misije traje i preko 50 sati...zaista, niko nema nikakvih zamerki na samu igru (izuzimajući DRM).
Ja, lično, nisam ljubitelj pucačina i, izuzev Bioshock-a (prvog) CoD-ovi i Crysis-i su mi užasno nezanimljivi, jer imaju tupave priče i izuzev dobre grafike, ništa osim "udri-mile-do-bele-zore-po-svakom-mrdajućem-pikselu" nemaju da ponude. Ali to je samo moje mišljenje.
A jesi li na nekom forumu pročitao da je neko kritikovao igru? Nisi. Ili je igraš samo zbog toga što si čitao da je dobra? A u odnosu na prvi deo, kao nebo i zemlja su. Svaki segment igre je daleko bolji nego u kecu i to tako drastično da bi mi sad bilo mučno da zaigram keca.

Pa tako nesto sam i ja hteo da nabacim ovde, al rekoh da ne ispadne da je preterano hvalim bolje da pustim da se jos neko umesa i kaze sta misli...

Dakle taman to. Retko dobar nastavak koji je zasluzio sve pohvale pre svega i kome je poslo za rukom da sve kritike apsolutno redukuje i svede na ono marginalno.

Uvek ce se naci neko ko se ne pronalazi u ovom zanru ili ko je mozda previse ocekivao pa se razocarao kao Draske, ali to ne menja neke cinjenice i svakako ne umanjuje vrednost ove igre...

Sto se tice Crysis-a cenim da je i tu u nacelu ponudjen zanimljiv zaplet, ali samo do one tacke dok nije sve eskaliralo tj. dok se alien ship nije probudio. Nastavak ce biti prilicno iprazan, posto je sada sve jasno i nema iznenadjenja. Mnogo je bolje dozirati stvari i uvek nesto ostaviti sakriveno za nastavak, sto upravo dokazuje ova igra...

Poslednja izmena:
....Ili je igraš samo zbog toga što si čitao da je dobra? A u odnosu na prvi deo, kao nebo i zemlja su. Svaki segment igre je daleko bolji nego u kecu i to tako drastično da bi mi sad bilo mučno da zaigram keca.
Igram je jer mi je i prvi deo bio OK. Mada ti je pitanje malo??? Uvek nešto čitaš o nekoj igri pre nego što je igraš. Pratiš/informišeš se - a da li su to forumi, gamer sajtovi, screenovi, nebitno.
A da li si time hteo da pitaš da li sam povodljiv ili pozer? Ne, nisam.
....ili ko je mozda previse ocekivao pa se razocarao kao Draske, ali to ne menja neke cinjenice i svakako ne umanjuje vrednost ove igre....
Upravo tako.

Poslednja izmena:

Aj nam ti reci koja je po tebi igra vrh??
Nemoj misliti da te nesto kao prozivam,nego me licno zanima tvoj kriterijum za igre,ali samo zbog toga sto se jako veliki broj ljudi slozio da je igra odlicna (sto je priznaces dosta retko)

Jako veliki broj ljudi se slaže oko toga da je Halo najbolja igra bez obzira na platformu pa je to jako diskutabilno. To nije nikakav pokazatelj kvaliteta. Da se razumemo ne mislim na AC2 kada pominjem ne(kvalitet) jer igru nisam igrao niti planiram.

Divno što si to podelio tvoje mišljenje o AC2, mada cenim tvoj talenat da prepoznaš šta je dobro, a šta ne, bez da isprobaš ono što komenatarišeš, to ti je preraslo u naviku :)

Ništa ja o AC2 nisam rekao a moja odluka da ne probam igru nema veze sa njenim kvalitetom. Trenutno sam u online gejming fazi tako da ne nalazim vremena za singl plejer igre (osim ako nisu sa "pedigreom") a i tu je cela ta zavrzlama oko DRM-a.

Aj nam ti reci koja je po tebi igra vrh??
Nemoj misliti da te nesto kao prozivam,nego me licno zanima tvoj kriterijum za igre,ali samo zbog toga sto se jako veliki broj ljudi slozio da je igra odlicna (sto je priznaces dosta retko)
Ako ćemo "žanrovski" sva tri prva Splinter Cella su mi bolja od ovoga (o Thief serijalu i da ne govorim).Ako ovo gledam sa te strane.
A sa strane akcije se baš i ne može podičiti nekim super uspehom, a pogotovo kada zakuca kamera na nezgodno mesto.
Dosta drugih akcionih igara je bolje u borbi nego što je to u ovoj igri. Recimo, meni je PoP bolji fight nego ovde.

Grafika tj modeli objekata i tekture su dosta lepo odrađeni i detaljni, ali toga je bilo i u prvom delu.
Da se razumemo, a kao što sam već i rekao, OK mi je i hopa-cupa po krovovima i pentranje i sve to ali mi nije "vrh" i sve mi to izgleda prenaduvano od strane auditorijuma, kao i Mass Effect 2 i Bioshock 2 i CoD od 4 na ovamo (jako veliki broj ljudi se složio da su i ove igre odlične, ja ne). Mada se ne može ni tako porediti jer su mi ove igre tupave na kub, a AC2 mi je OK.
Kao što reče Vlada>>>, valjda sam previše očekivao pa se razočarao.

A koja je meni igra vrh, to varira od žanra do žanra, zavisi.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da napisem da sam i ja fan PoP jos od vremena kada se pojavio prvi put (a to je bilo vrlo davno,mislim da sam ga igrao na nekoj 386 :d ),ali ova igra me je zaista odusevila posle duzeg vremena i zaista nemam zamerki

Ako ćemo "žanrovski" sva tri prva Splinter Cella su mi bolja od ovoga (o Thief serijalu i da ne govorim).Ako ovo gledam sa te strane.
A sa strane akcije se baš i ne može podičiti nekim super uspehom, a pogotovo kada zakuca kamera na nezgodno mesto.
Dosta drugih akcionih igara je bolje u borbi nego što je to u ovoj igri. Recimo, meni je PoP bolji fight nego ovde.

Grafika tj modeli objekata i tekture su dosta lepo odrađeni i detaljni, ali toga je bilo i u prvom delu.
Da se razumemo, a kao što sam već i rekao, OK mi je i hopa-cupa po krovovima i pentranje i sve to ali mi nije "vrh" i sve mi to izgleda prenaduvano od strane auditorijuma, kao i Mass Effect 2 i Bioshock 2 i CoD od 4 na ovamo (jako veliki broj ljudi se složio da su i ove igre odlične, ja ne). Mada se ne može ni tako porediti jer su mi ove igre tupave na kub, a AC2 mi je OK.
Kao što reče Vlada>>>, valjda sam previše očekivao pa se razočarao.

A koja je meni igra vrh, to varira od žanra do žanra, zavisi.

Sad cu ja malo da iskarikiram stvari i da nabacim sledece...

Prvo: Ja se pitam sta je za tebe uopste vrh igra, jer ti si ovde mnogo reako i nista istovremeno... Nadam se samo da ne spadas u onu grupu gejmera kojima nista nije potaman i sve im nesto kao nevalja u tom momentu, da bi posle par godina kada se pojavi nesto novo, bolje i lepse konstatovali da su im upravo te iste sada stare igre koje su tako ostro kritikovali svojevremeno zapravo bile u stvari super a za nove da su bulja. :d

Necu da kazem da si licemeran u svojim komentarima niti mi je to cilj vec pre da mi je prilicno malgovito tvoje misljnje druze i narocito reference po kojima si dosao do odredjenih zakljucaka...

A inace kada se ogromna vecina slozi da je nesto ok, onda je valjda to stvarno ok, pogotovu ako uzmemo u obzir cinjenicu da su gejmeri (narocito ovi ovde na forumu) prakticno velika zakerala u nacelu!

Drugo: Sto se tice Pop-a kamera se kud i kamo vise zakucavala tamo... Samo si ti to izgleda malo zaboravio... Da ne govorimo o tome da je ne retko kamera imala neki svoj specijalni pogled koji je jelte samo dodatno otezavao i onako na momente tesko manevrisanje i trckaranje po zidovima... Sve u svemu resenje ubilo se, zbog cega sam je zamalo batalio (a verujem da neki i jesu upravo zbog ovoga)...

A naravucenije bi u ovom slucaju moglo da glasi otprilike da ove dve igre imaju oderedjene slicnosti prakticno jedino u izvodjackom smislu, ali se po mnogo cemu ne mogu uporedjivati uopste pa cak ni i u tom delu... ;)

Ja je instalirao, probao i nisam video neke velike razlike u odnosu na prvi deo. Sta znam, grafika jeste lepa ali su likovi i dalje suvise kockasti (ne znam bolji izraz). Borba - identicna kao kod prethodnika. A sam gameplay ne obara sa nogu. Jedino sto je super to je prica i dijalozi. Voice acting je skoro pa savrsen. Apsolutno je igriva (nezahtevna) na vecem broju racunara razlicitih grafickih podsistema tako da je i optimizacija na jako visokom nivou. Sve u svemu, po meni, ocena od 1-10, pa neka bude jaka 6-ica. Toliko od mene.

....jer ti si ovde mnogo reako i nista istovremeno... A inace kada se ogromna vecina slozi da je nesto ok, onda je valjda to stvarno ok.... ;)
"Ako jedan čovek ima jedno,a drugi drugo mišljenje, postoji mogućnost da su i jedan i drugi u pravu.
Ako jedan čovek ima jedno,a dvoje drugo mišljenje, opet postoji mogućnost da su i jedan iil drugo dvoje u pravu.
Ali ako je jedan čovek ima jedno mišljenje,a većina ima drugo mišljenje, onda je sigurno taj jedan u pravu jer je nemoguće da postoji toliki konsenzus mudraca u univerzumu." - poslovica, zaboravih čija

Šalu odnosno poslovicu na stranu, što god si rekao dole u pravu si i kada izađe trojka, ja ću reći da je drugi deo bio vrh a ovaj ne valja - jer ako ne misliš kao masa odmah sledi kamenovanje ;)
A izgleda da je meni minus samo to što sam prvi rekao da ova igra nije ništa spektakularno kako se predstavlja, a verujem da ima i drugih istog mišljenja samo pametno izbegavaju ovakve zavrzlame, koju sam opet sam sebi nametnuo.
A naravucenije bi u ovom slucaju moglo da glasi otprilike da ove dve igre imaju oderedjene slicnosti prakticno jedino u izvodjackom smislu, ali se po mnogo cemu ne mogu uporedjivati uopste pa cak ni i u tom delu...
Naravoučenije?....pfff....
Rekao sam da je bolji fight u PoP, ne da je PoP bolja igra u celini, nemoj izvrtati.
I nisam ni pomenuo PoP kameru.

I opet, po stoti put....rekoh da je ovo OK igra ali nije ultra mega dobra kako je neki "pumpaju".
I bolji su mi i SC, i Thief i po neki TR od ovoga, koje su pak donekle slične ovoj igri - ali mi ni one nisu "vrh".
A karakteristi nešto kao vrh je apsurd.....
Što, ako sada kažem da su mi Into the Eagle's Nest ili pak Chuckie Egg 2, F.E.A.R., BG2, FO2, Dragon Age ili Half Life ili I Have Mouth and I Must Scream ili URU super igre, ti ćeš izvesti zaključak neki pompezni....koji? Uraditi mi psihoanalizu da sam mnogo rekao i ništa istovremeno?
(igre sam nabrojao random, i sve mi i jesu dobre i kvalitetne, ima tu i drugih....boljih)

Pazi molim te rasprave. Između onih kojima je ova igra OK, i onih kojima je igra suuuper/vrh, šta li već :wall: ....šta li biste "radili" onima koji bi rekli da im se ova igra ne sviđa....katran i perje,a? :S:

Poslednja izmena:
evo recicu i ja:
IGRA NIJE NISTA SPEKTAKULARNO!

to naravno ne znaci da je losa, naprotiv, deluje jako finisirano i kompletno i onaj koji voli takva tip igre bice odusevljen.
Ja nisam odusevljen jer generalno ne giram princ of persia igre jer me ne privlace ali ovu igru ya sada na 3 sekvenci igram sa potpunim zadovoljstvom. Vise volim igre tipa stalker, dragon age, me2, risen, oblivion i slicno tome sto vuce na rpg ma sta to bilo u danasnje vreme:d ...
U poredjenju sa Batmanom ova igra je u tom rangu ali vise sofisticirana.
Za svaku pohvalu je nivo detaljnosti i celokupna atmosfera... po meni ocena 8.19;)
Nisam igrao prvi deo pa ne znam da li je bolja od prvog dela ali to nije ni bitno, vazno je da je ovaj deo igriv i da popunjava ovo siromasno vreme u kojem nema nista interesantno jos od me2...

Poslednja izmena:
Koga zanima ,izasao je Official krek od Skidrow-a,znaci samo copy /paste .exe file :) i igraj.Testirano,radi :)

Pa igra,samo po sebi i nije nista posebno.Gfx je fina,mada likovi izgledaju kao neki crossover izmedju u1 i nekog crtanog o.0 lol.
Za razliku od 1. ima par poboljsanja itd,nesto mi se svidja nesto ne...samo se nadam da nema previse onog trckaranja medju gradova >_> to me smorilo za medalju u AC1...odoh se iglati ;)

Nazad
Vrh Dno