ja mogu da kazem da dva bela iMac-a iz 2006 24" koja imam u kuci - na oba su riknule 7300GT graficke karte posle 3 godine. Najverovatnije da je ovo riknulo ili ce da rikne na svakom proizvedenom iMAcu zbog PREGREVANJA.
dalje, prvi alu. 24" 2.4GHz iMac je dobio prasinu na LCD ekranu (izgleda kao da se kondezovala voda ispod stakla) - ovo ajde moze i da se popravi/sredi u kuci...
dva 2.93GHz 24" iMaca su za godinu dana dva puta promenila LCD ekrana jer se usled pregrevanja odvoji jedan deo LCDa sto se manifestuje kao zute mrlje po ekranu. Najbolje se vidi na beloj pozadini.
eto, toliko o (ne)kvalitetu. svako ko planira da kupi iMac neka obavezno uzme i Apple care ili eventualno neko domace osiguranje koje ce da placa fakture za popravku nakon 1 godine
btw i najnoviji 27" iMacovi imaju problema sa ekranom - u nekim slocajevima radi kao stroboskop
---
stari iMacovi, pre 2006 i intel verijanti, koliko znam imali su samo problem sa kondezatorima ali to i nije problem, mogu lako da se zamene, plus masa elektronike iz 2005. je imala probleme sa kondezatorima!!! - legenda kaze da su kinezi tada prepravili planetu sa losim kondezatorima, cak je npr. i EpoX propao negde u to vreme - imali su toliko problema sa kondezatorima na maticnim plocama da je to bilo strasno (ja sam promenio dve maticne u roku od dva meseca.)...
btw pored ovih proverenih i opste poznatih problema, ne znam da je iko imao nekih drugih problema (ko da je i to malo

)