Šta je novo?

HTC HD2

E = Edge
H = HSPA
G = GPRS
3G = WCDMA/UMTS

Drugim recima to koje ti slovo stoji u uglu zavisi od mreze koja ti je dostupna.

Da bi to iskljucila moraces malo da tweakujes telefon, tj. da neke stvari promenis u registry bazi (sto ti ne bih savetovao da radis ako ne znas tacno sta da radis) kako bi ti se u Comm Manageru pojavila osma ikonica 3G prko koje bi ukljucivala/iskljucivala te opcije.
Mozda postoji i neki cab za instalaciju, posto znam da neki to skuvaju u svom ROM-u ali ja za to trenutno ne znam.

telefon je super samo dok se malo naviknes pre sam imala iphon ali ovoje mnogo bolje hvala na savetim

cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62995 ja sam ovo install(igo8) nije tesko i radi.Jedino sto moj hd2 se ponasa kao da nema ugradjenu podrsu za navigaciju??????

mislim da nisam mogao slikovitije da ti objasnim

RunfaZ
baci oko na sliku i odradi to,nadam se da ces da se spojis sa satelitom

Prilozi

• igo8.jpg
    igo8.jpg
    514.4 KB · Pregleda: 130
RunfaZ
baci oko na sliku i odradi to,nadam se da ces da se spojis sa satelitom

e samo da se oglasim da je sve u redu mojim wi-fijem.mnogo sam ja ochekivao od jednog mobilnog uredjaja svi su izgledi. testirao sam ga uporedo sa iphone-om i sa ipod-om i iste su rezultate dali a nege chak hd2 i bolje.
e poshto me je korsinik "HD2" sa jednom porukom ubedio da qpim ovaj telefon sad imash odgovornost da mi preporuchish neke programe.Kreni polako kroz menu pa poshalji. :) Zahvaljujem!

Telefon je stvarno fenomenalan i bukvalno leti!Jedinu zamerq bih nashao u tastaturi(fabrcihkoj)koja je i suvishe osetljiva i ne precizna i nije za poredjenje sa onom na Iphone-u.

Drugari naisao sam na jedan problem kod tel koji me bas proganja, kupio sam ga pre dve nedelje u telenoru, medjutim prvog dana sam primetio da mi je maska odvojena od ekrana u predelu zvucnika, odnesem ja u telenor oni kazu to tako treba nemamo ih vise na lageru da uporedimo. Medjutim vec posle 10 dana tu pocela maska da se guli i bas ocajno izlgleda, pritom sam ga cuvao u futroli i bas bio pazljiv prema njemu. Odnesem u servis tamo mi kazu da ne spada pod garanciju, ja kazem dobro mogu li ja da kupim novu masku oni me onako iskuliraju sa izgovorom da je prvi servis u italiji i da bi to sve kostalo kada se sabere 700 evra LOL. Objasni ona meni da nismo u evropskoj uniji porez pdv uvoz izvoz rad italijana od 300 evra na sat, mislim smesno. Em te obavezu na 2 godine ugovorom em te sjebu za aparat. Da li neko zna gde bi se mogla kuptiti maska, pronalazio sam je na netu za nekih 60 evra, i da li postoji neki normalan i realan serviser za HTC u srbiji. :d

ciao! :)
kako si uspeo da igo naterash u landscape!?
chitao sam neke postove na xda o tome, ali mi je sce neshto nesigurno!
ima li neki jednostavniji nachin!?
unapred hvala pa se chujemo!

nasao sam sys.txt na xda koji ga tera da radi u landscape,pustam ti ga na pp

e samo da se oglasim da je sve u redu mojim wi-fijem.mnogo sam ja ochekivao od jednog mobilnog uredjaja svi su izgledi. testirao sam ga uporedo sa iphone-om i sa ipod-om i iste su rezultate dali a nege chak hd2 i bolje.
e poshto me je korsinik "HD2" sa jednom porukom ubedio da qpim ovaj telefon sad imash odgovornost da mi preporuchish neke programe.Kreni polako kroz menu pa poshalji. :) Zahvaljujem!

Telefon je stvarno fenomenalan i bukvalno leti!Jedinu zamerq bih nashao u tastaturi(fabrcihkoj)koja je i suvishe osetljiva i ne precizna i nije za poredjenje sa onom na Iphone-u.

da ti preporucim programe nije problem,najbolje bi bilo da kazes sta ti treba a ja tebi odg., ne koristimo svi telefon za iste stvare tako da moji programi mozda kod tebe nebi nasli primenu ili obrnuto

sto se tice tastature imam resenje,zakacio sam ti jednu koja imam mogucnost podesavanja osetljivosti i jos dosta obcija ja je koristim vec par dana i dobra je

Prilozi

• FingerKeyb-2.1-WVGA.rar
    883.9 KB · Pregleda: 55
Drugari naisao sam na jedan problem kod tel koji me bas proganja, kupio sam ga pre dve nedelje u telenoru, medjutim prvog dana sam primetio da mi je maska odvojena od ekrana u predelu zvucnika, odnesem ja u telenor oni kazu to tako treba nemamo ih vise na lageru da uporedimo. Medjutim vec posle 10 dana tu pocela maska da se guli i bas ocajno izlgleda, pritom sam ga cuvao u futroli i bas bio pazljiv prema njemu. Odnesem u servis tamo mi kazu da ne spada pod garanciju, ja kazem dobro mogu li ja da kupim novu masku oni me onako iskuliraju sa izgovorom da je prvi servis u italiji i da bi to sve kostalo kada se sabere 700 evra LOL. Objasni ona meni da nismo u evropskoj uniji porez pdv uvoz izvoz rad italijana od 300 evra na sat, mislim smesno. Em te obavezu na 2 godine ugovorom em te sjebu za aparat. Da li neko zna gde bi se mogla kuptiti maska, pronalazio sam je na netu za nekih 60 evra, i da li postoji neki normalan i realan serviser za HTC u srbiji. :d

Koje ******,ma idi!
Ljudi to samo kod nas ima,tolika nekorektnost i neposhtovanje qpaca u ovom sluchaju korisnika.Pa u svakoj drugoj zemlji...pa mislim da je i u Rumuniji bolje!
Platio si za to,potpisao si ugovor na 2 godine,neverovatno!Secam se kad je bio konkurs za prijem radnika,shta sve nisu trazili i postavljali uslove pod izgovorom tako je na zapadu.Pa shto se u ovom sluchaju ne pridrzavaju zapadnog sistema! :wall:
Zlo!!! Mozda kad bi bio malo drchniji...mozda bi upalilo :S

***!

Drugari naisao sam na jedan problem kod tel koji me bas proganja, kupio sam ga pre dve nedelje u telenoru, medjutim prvog dana sam primetio da mi je maska odvojena od ekrana u predelu zvucnika, odnesem ja u telenor oni kazu to tako treba nemamo ih vise na lageru da ... :d

video sam ti post i na MobilnoSvetu.com!?
problem je u to me shto si odmah kada si primetio da je maska razdvojena trebao da im jeb*** m**u!
i imali su 72h da ti zamene phone za novi!ovako mogu da kazhu da si ti to napravio i da je to mehanichko oshtecenje!
ne branim ih!daleko od toga!samo hladne glave razmishljam!
a to sa lagerom je chista lazh!
tako su i meni u vip-u htele da uvale 2 udarena phone i ja sam im svashta rekao tada i sva sreca da mi drugarica radi u drugom Vip shopu i preko nje sam uspeo da dobijem ganc novi koji josh nije video srpsko sunce i rezak srpski vazduh!
a da ti ne kazhem da su mi ovi iz prvog shopa naravo govorili kako ne postoji josh jedan phone u srbiji kako je ovaj poslednji i kako su ga josh dvoje pored mene rezervisala i kako moram odmah da ga uzmem!
to su ti sve prijateu moj lopovi, bitange, kloshari...
a prichu za italiju necu ni da kometarishem!:)
ali je istina da je tamo servis za srbiju ali mislim da ima i u hrvatskoj!
http://www.htc.com/www/CA_Hotline.aspx

***! na kraju ispalo da hd2 ima sjajn signal!? :)
shta je to user hd2 napisao da te je qpilo!?
ne secam se!ali mi je poznato!
user HD2 je zaista jedan od sjajnijih likova na ovom sajtu i ja ovom prilikom zhelim da prozovem nadlezhne da mu daju veci rang/status!

da ti preporucim programe nije problem,najbolje bi bilo da kazes sta ti treba a ja tebi odg., ne koristimo svi telefon za iste stvare tako da moji programi mozda kod tebe nebi nasli primenu ili obrnuto

sto se tice tastature imam resenje,zakacio sam ti jednu koja imam mogucnost podesavanja osetljivosti i jos dosta obcija ja je koristim vec par dana i dobra je

e ja sam skinuo swype i dosta je dobra,bar za ovaj dan korishcenja.mnogo mi se svidja na fabrchkoj postojanje onih strelica u svim pravcima... bash su korisne.
Inache recimo tastaturu si instalirao na memoriju telefona ili karticu?
predpostavljam da je te sistemske programe bolje staviti na memoriju telefona...ili greshim?

Inache shta me josh zanima neki explorer,pregled slika mozda,neki video player? koji konverter koristish na kompu? ima li neki program da mogu da proverim internet protok za odredjeni period? Hvala :d

josh neshto

Drugari naisao sam na jedan problem kod tel koji me bas proganja, kupio sam ga pre dve nedelje u telenoru, medjutim prvog dana sam primetio da mi je maska odvojena od ekrana u predelu zvucnika, odnesem ja u telenor oni kazu to tako treba nemamo ih vise na lageru da uporedimo.... :d

ovo ti je isechak iz mog razgovora sa ˝Dina (South East EU Support (Customer Service))˝

Kindly note that your phone has a global warranty, which means if you have any issues with the phone and would like to get it examined (repaired) it will be through one of our global repair centers
Please follow the link below for information about those repair centers.
http://www.htc.com/uk/CA_Hotline.aspx?region=GWS
Bear in mind as well that if you have European warranty, you’ll be able to repair your phone in any official repair centre in the European Union.

razmisli o prochitanom!mozhda i njima da se obratish i da se zhalish! shto da ne!
ja njih pitam redovno shta god mi nije jasno i svaki put ljubazno odgovore!

a chitaj sada ovo!!
ja njima-
Excuse me for questions but this is a Serbia!
Somehow we are used to bad version all kinds of things!
oni meni-
Secondly, our phones are being tested firstly before they leave our factories to assure best performance.

razmisli!

e ja sam skinuo swype i dosta je dobra,bar za ovaj dan korishcenja.mnogo mi se svidja na fabrchkoj postojanje onih strelica u svim pravcima... bash su korisne.
Inache recimo tastaturu si instalirao na memoriju telefona ili karticu?
predpostavljam da je te sistemske programe bolje staviti na memoriju telefona...ili greshim?

Inache shta me josh zanima neki explorer,pregled slika mozda,neki video player? koji konverter koristish na kompu? ima li neki program da mogu da proverim internet protok za odredjeni period? Hvala :d

te sistemske programe mozes stavis gde zelis kod nekih te i ne pita gde ces sa njima vec ih sam stavi na mem telefona,
kod ove tastature sto sam ti dao ima i tih navigacionih strelica

konvertor - 4U AVI MPEG Converter v5.6.9 radi ono za sta mi treba
explorer - resco explorer
pregled slika mozda - za ovo neznam
neki video player - core player
internet protok -SPB Wireless Monitor (koji program je koliko potrosio,preko (gprs,wifi itd))jednom recju extra

jos nesto?

Poslednja izmena:
***! na kraju ispalo da hd2 ima sjajn signal!? :)
shta je to user hd2 napisao da te je qpilo!?
ne secam se!ali mi je poznato!
user HD2 je zaista jedan od sjajnijih likova na ovom sajtu i ja ovom prilikom zhelim da prozovem nadlezhne da mu daju veci rang/status!

hvala na lepim recima

sto se tice statusa,(mozda cu zvucati smesno)ali nisam na ovom forumu da bi imao sto veci rang/status i da nesto pametujem,
vec da kazem/pomognem ako nekom zapne isto to ocekujem i od vas
ovaj forum mi je mnogo pomogao u vezi koriscenja hd2

mishans je takodje dobar prijatelj i van foruma,pozz za njega

hvala na lepim recima

sto se tice statusa,(mozda cu zvucati smesno)ali nisam na ovom forumu da bi imao sto veci rang/status i da nesto pametujem,
vec da kazem/pomognem ako nekom zapne isto to ocekujem i od vas
ovaj forum mi je mnogo pomogao u vezi koriscenja hd2

mishans je takodje dobar prijatelj i van foruma,pozz za njega

pretvoricemo u zhelje, pozdrave i chestitke!:)
ma shalio sam se ja za status!
jasno je da smo svi ovde samo zbog jedne stvari HD2!
stoga udrite svi sa pitanjima, kometarima, sugestijama, pomoćima, zapazazhanjima...

-Hd- ona slika je premalena.Ne samo da nemoze da nadje satelite nego ih uopce ne pokusava naci.Koristio sam na pocetku onaj ugradjeni CoPilot,koji je imao trial 15dana i onda je nalazio satelite a i googlemaps je radio.Sad se taj CoPilot neda pokrenuti jer trazi kod za aktivaciju.Neznam dali da ga obrisem.Mozda negdje u setings telefona postoji stavka za uk/isk gps-a.Ja ju nisam nasao!

-Hd- ona slika je premalena.Ne samo da nemoze da nadje satelite nego ih uopce ne pokusava naci.Koristio sam na pocetku onaj ugradjeni CoPilot,koji je imao trial 15dana i onda je nalazio satelite a i googlemaps je radio.Sad se taj CoPilot neda pokrenuti jer trazi kod za aktivaciju.Neznam dali da ga obrisem.Mozda negdje u setings telefona postoji stavka za uk/isk gps-a.Ja ju nisam nasao!

neznam kako mislis da je slika premalena?kad nije-dimenzije slike su 1887x2669 pixels,mozda je ti nisi lepo skinuo na komp?

sto se tice igo izadji napolje i budi vidljiv sa nebom pa udji tamo gde sam ti rekao,i stikliraj prvu stavku,cackaj portove i brzinu,menjaj podesavanja na 5sec dok se ne spoji,mozda kod tebe nisu podesavanja kao kod mene port:4 i speed:57600

copilot brisi ne treba ti,kad ti bude proradio igo videces da je copilot bzvz

Poslednja izmena:
video sam ti post i na MobilnoSvetu.com!?
problem je u to me shto si odmah kada si primetio da je maska razdvojena trebao da im jeb*** m**u!
i imali su 72h da ti zamene phone za novi!ovako mogu da kazhu da si ti to napravio i da je to mehanichko oshtecenje!
ne branim ih!daleko od toga!samo hladne glave razmishljam!
a to sa lagerom je chista lazh!
tako su i meni u vip-u htele da uvale 2 udarena phone i ja sam im svashta rekao tada i sva sreca da mi drugarica radi u drugom Vip shopu i preko nje sam uspeo da dobijem ganc novi koji josh nije video srpsko sunce i rezak srpski vazduh!
a da ti ne kazhem da su mi ovi iz prvog shopa naravo govorili kako ne postoji josh jedan phone u srbiji kako je ovaj poslednji i kako su ga josh dvoje pored mene rezervisala i kako moram odmah da ga uzmem!
to su ti sve prijateu moj lopovi, bitange, kloshari...
a prichu za italiju necu ni da kometarishem!:)
ali je istina da je tamo servis za srbiju ali mislim da ima i u hrvatskoj!
http://www.htc.com/www/CA_Hotline.aspx

Ma najgore sto i jesam bio drzak, ali njih stvarno toliko ne interesuje i stalno su mi sa pricom ja tu nista ne vidim to je po meni sve u redu. Mozda sam perfekcionista, ali nije ovo neki tel od 200 evra pa da ga koliko sutra bacim, em sto su me vezali ugovorom od 2 godine em me zezaju i vozaju. Sad sam bas usao u pricu pisao sam i reklamaciju ima da budem jako drzak i da im pretim i trzisnom inspekcijom i sve, jer su oni tu mnogo sumnjivi sto se tice garancije pogotovo sto uvoznik treba da ima i rezervne delove, a ne da radi sa italijom. U svakom slucaju hvala na savetima i datom linku, pokusacu sve da od ove bande izvucem bilo sta. :wall:

ovo ti je isechak iz mog razgovora sa ˝Dina (South East EU Support (Customer Service))˝

Kindly note that your phone has a global warranty, which means if you have any issues with the phone and would like to get it examined (repaired) it will be through one of our global repair centers
Please follow the link below for information about those repair centers.
http://www.htc.com/uk/CA_Hotline.aspx?region=GWS
Bear in mind as well that if you have European warranty, you’ll be able to repair your phone in any official repair centre in the European Union.

razmisli o prochitanom!mozhda i njima da se obratish i da se zhalish! shto da ne!
ja njih pitam redovno shta god mi nije jasno i svaki put ljubazno odgovore!

a chitaj sada ovo!!
ja njima-
Excuse me for questions but this is a Serbia!
Somehow we are used to bad version all kinds of things!
oni meni-
Secondly, our phones are being tested firstly before they leave our factories to assure best performance.

razmisli!

Hvala na ovom savetu, svakako cu pokusati i njih da kontaktiram mozda resenje nadjem bas van zidina ove nase divne zemlje posto vidim da smo mi jos uvek u 18 veku :)

evo otvorio sam sliku u punoj velicini.Cackao portove i odjednom se pojavio natpis-gps pronadjen i sve radi.HVALA -hd2-!

isto kao kod tebe.Port 4 brzina 57600.Cjeli problem je bio bas u tome,da odaberem pravi port i brzinu.Tako sam podesio i na googlemap i isto proradio...pozz

Скинеш програм BSB Tweak и ту имаш да смањих осетљивост тастатуре.

...

ciao!
probao sam ovaj programchic -FingerKeyb-2.1-WVGA- pa ako nekoga zanima moje mishljenje evo ga
+
1.ima dosta podeshavanja(boja, prechice, jezici, osetljivost,taptime...)
2.vizuelno je atraktivna(to je lechni dojam)
3.malo veca od fabrichke tastature u landscape

-
1.ne podizhe se sa sistemom(morash da stavish prechicu u startup)
2.nije nishta veca, mozhda je chak i manja od fabrichke tastature u portret modu!
(3.treba vremena za privikavanje)
4.u porukama ne prepoznaje kontakt kada krenesh da qcash ime/ili shta qcash vec
5.ako je dugachka prechica tipa -www- u portret modu prelazi preko taster
6.na space tasteru pishe FingerKeyb ( :( zashto!? kao da program nije placen!ali nema nigde ni da se plati!mislim da je free)

u svakom sluchaju hvala user-u HD2 an postu i trudu!
kako se tebi user-u HD2-u pokazo programchic!?
imali reshenj za sitne problemchice ove?

Nazad
Vrh Dno