Šta je novo?

HTC HD2

Ljudi imam pitanje.Danas sam uzeo telefon zaista je odlichan,bar kad predjesh sa N73 na njega.
Shta se deshava kad odem da pretrazim WiFi mreze izbacimi neuporedivo manje mreza nego lap top i ako su jedan pored drugog.Sva sam podeshavanja proverio,ali bez uspeha.Inache imam instaliran mislim 1,43 rom,ako to ima veze u opshte.Hvala unapred!

da li ti uhvati onu koja ti treba!?
zar to nije logichno da ce da ima manje mrezha!?
shta mislish kolika je njemu wifi antena a kolika lt-u!?
i kolika je jachina istih!?

da li ti uhvati onu koja ti treba!?
zar to nije logichno da ce da ima manje mrezha!?
shta mislish kolika je njemu wifi antena a kolika lt-u!?
i kolika je jachina istih!?

Pa pazi lap top hvata jedno 7,8 dok telefon hvata samo 1 a signal 1 crtu!Nema mi to bash logike!
Logicno mi ce mi biti ako mi neko kaze da je ovo probao i da je to normalno u suprotnom idem prodavcu da zavrcem ushi :)
Imas li neki sajt za download aplikacija? Hvala!

Pa pazi lap top hvata jedno 7,8 dok telefon hvata samo 1 a signal 1 crtu!Nema mi to bash logike!
Logicno mi ce mi biti ako mi neko kaze da je ovo probao i da je to normalno u suprotnom idem prodavcu da zavrcem ushi :)
Imas li neki sajt za download aplikacija? Hvala!

nema logike kazhesh!?!?!?
LT mi hvata 13 mrezha, a hd2 4-6!jedan pored drugog stoje!
to je normalno!
ne mozhesh bash ochekivati sjajan rezultat sa tako malim i tankim qcishtem kao shto ima hd2!
nisu uspeli da spaqju antenu koja ce ti hvatati wirelles u zgradi delekoj 2 bloka!
ipak je to zamishljeno da se konektujesh tamo gde znash da ima wirelles, a ne da ga capash sa strane!ne!?
a imash da chachnesh malo po wirelles opcijama na phonu u vezi signala/battery saving...
ima sajt za download aplikacija!

pitanjce

u music playeru kada pojacham ili stisham ne izadje mi volume bar nego crna shtrafta na desnoj ivici ekrana od gore pa sve do dole!
ima li neko ideju kako da vratim volume bar!?
unaprd hvala!
imam neki utisak da je ovo vec neko pitao ali ne mogu da nadjem na forumu!
tako da mi izvinete ako mitam vec pitanao i ako mopra neko da odgovori vec odgovoreno!

u music playeru kada pojacham ili stisham ne izadje mi volume bar nego crna shtrafta na desnoj ivici ekrana od gore pa sve do dole!
ima li neko ideju kako da vratim volume bar!?
unaprd hvala!
imam neki utisak da je ovo vec neko pitao ali ne mogu da nadjem na forumu!
tako da mi izvinete ako mitam vec pitanao i ako mopra neko da odgovori vec odgovoreno!

Doboro misha ne morash biti tako tajanstven,ako znash reci na koja podeshavanja mislish! ja sam sve precheshljao ali bez uspeha ,danas sam recimo bio na 10 metara od router-a i pokazuje mi samo dve crte,izgleda da je samo na metar od njega signal pun. I poshalji ako imash neki dobar sajt u PM.Hvala!

O Boze pa tebi bolje `vata telefon nego comp.
Moracu da menjam a taman sam se navikao :( Hvala ti puno na pomoci!

to sam se i ja iznenadio,do sada nisam obracao paznju na prijem signala dok nisi skrenuo paznju(prvi put kad sam se kacio na wifi on je zapamtio pas i sad samo kliknem na precicu i on se nakaci)

a sta da menjas?

to sam se i ja iznenadio,do sada nisam obracao paznju na prijem signala dok nisi skrenuo paznju(prvi put kad sam se kacio na wifi on je zapamtio pas i sad samo kliknem na precicu i on se nakaci)

a sta da menjas?

pa evidentno da cu morati da menjam telefon.
a sad sam se setio kad sam proveravao wi fi u radnji on mi kaze nakachi se na ovu mrezu,router stoji na pola metra od mene a signal 2 crte ali sam to smetnuo sa uma!
Uglavnom hvala na pomoci!

Mishans dobrodosao na forum, ali onako zvanicno kao clan.:wave:

Dosta si bio ilegalac.;)

Pisalo ti je jedno vrijeme quest ispod profila, pošto je vjerovatno nešto pri registraciji pošlo po zlu...

ciao!

pisao sam ranije da imam problenm sa zvuchnikom dok razgovaram sa nekim!
mozhda se neko seca i sada cvokce kako sam dosadan! :)
dolazi do distorzije zvuka na samoglasnicima i nekim suglasnicima a,e,o,p...!
to se deshava na speakerphone, earspeaker, headset, bluetooth!
juche su me kontaktirali iz vipa!
jedan veoma prijatan mladić, vidi se tj. chuje se dazna posao, chak je i testirao hd2 4 meseca kako kazhe, odushevlhen je sa njime!
ko nije!? :)

kazhe da to dolazi usled losheg gsm signala!
kazhe da im je to generalno problem u Novom Sadu!
da samo u Novom Sadu imaju problem (koliko sam shvatio neke pravne prirode) shto se tiche postavljanja gsm antena i da grad nije dovoljno i dobro pokriven i da rade na prevazilazhenju ovog problema!
sluchajno sam iz branshe koja ima dodirnih tachaka sa...
tako da sam upoznat sa...

zanima me vashe mishljenje i isqstva u vezi sa ovim!
da li postoji neko na ovom forumu ko ima hd2 i iz Novoga je Sada!?
da poprichamo po koju i razmenimo isqstva u vezi gsm distorzije na samo/suglasnicima!
unapred hvala!

Kako se otarasiti passworda kod otključavanja "telefona"?:)

Naime, kad sam podesio mail za exchange u firmi, server je zahtevao da moram da imam password za lock telefona... I sada svaki put kada ugasim ekran na "crveno dugme" i ponovo upalim, pojavi se onaj slider za otključavanje i dialog za ukucavanje šifre. Pod settings/lock sam stavio u opciji "prompt if phone unused for" na 2 sata ali to ne pomaže :( Svaki put kada ga zaključam/odključam (makar to bilo i momentalno) se startuje dijalog. Opciju "prompt if phone unused for" ne mogu da dečekiram, izgleda da je povukao neki policy od servera...

instalirao sam na hd2 igo8.Aplikacija uredno radi samo ne moze naci satelite,kao da uredjaj nema mogucnost navigacije i tjera me da se blueto.spojim na eksterni uredjaj.Tako mi i goog.lemaps nemoze naci satelite.U cemu bi bio problem?

Ma jok, ima bolja radnja :)

Nego, koje ROMove trenutno vozite? Ja Artemis 7.0 ali bih da menjam.
Preporuke?

Poslednja izmena:
ja trenutno Duttys_Leo_Sense_2.5_5.2.23554.5.5.0_2.10_Radio_2.08.50.08.2_HG_Ultimate_V1.6_WWE

Hvala na informacijama inače ;)

Nego recite mi vi što menjate romove stalno... Ne mrzi li vas svaki put sve da podešavate?:)

I kako prebacujete kontakte iz Symbiana na HTC-a?
Ranije sam imao Nokiu e51 i prebacio sam kontakte u Outlook 2007 ali je problem što je dosta konakta ostalo bez broja telefona, jednostavno prazan kontakt..

Ma, ne menjam često. Ovo će biti tek treći, a drugi kuvani :)
Kod mene nema mnogo podešavanja, koristim vrlo malo softvera.
Kontakti i mailovi - sync sa Exchange serverom, sve gotovo za 5 min
SMS - PIM backup
koristim još
MASPware Auto Manager - instalira se na karticu, uradiš reinstall, svi podaci tu (isti destination folder)
iGo8 - ne instalira se, samo shortcut
TomTom - samo jedan CAB
Resco Explorer
Resko Sudoku :)

I to je skoro sve :) Sat vremena, kad imam vremena, i to mi predstavlja zadovoljstvo.
Sada skidam Dutty HG 1.8

pisao sam ranije da imam problenm sa zvuchnikom dok razgovaram sa nekim!
mozhda se neko seca i sada cvokce kako sam dosadan! :)
dolazi do distorzije zvuka na samoglasnicima i nekim suglasnicima a,e,o,p...!
to se deshava na speakerphone, earspeaker, headset, bluetooth!
juche su me kontaktirali iz vipa!
jedan veoma prijatan mladić, vidi se tj. chuje se dazna posao, chak je i testirao hd2 4 meseca kako kazhe, odushevlhen je sa njime!
ko nije!? :)

kazhe da to dolazi usled losheg gsm signala!
kazhe da im je to generalno problem u Novom Sadu!
da samo u Novom Sadu imaju problem (koliko sam shvatio neke pravne prirode) shto se tiche postavljanja gsm antena i da grad nije dovoljno i dobro pokriven i da rade na prevazilazhenju ovog problema!

moja pretpostavka moze biti posto je NS nesto slabije pokriven i samim tim ima dosta manje baznih stanica, da prilikom prelaska sa jedne na drugu baznu stanicu tu dolazi do nesto sporije transmisije pa se zato glas "razvuce", recimo da mi to nesto kao tako izgleda...

moja pretpostavka moze biti posto je NS nesto slabije pokriven i samim tim ima dosta manje baznih stanica, da prilikom prelaska sa jedne na drugu baznu stanicu tu dolazi do nesto sporije transmisije pa se zato glas "razvuce", recimo da mi to nesto kao tako izgleda...

hvala na mishljenju!
to mi se deshava i kada sam stacioniran na jednom mestu prilikom razgovora!
znachi sedim u stanu ili na poslu i razgovaram! dolazi do ditorzije-probijanja zvuka!
zanimljivo!a nisam josh bio van Novog Sada da probam!npr da probam u bgd-u!
a josh shta je zanimljivo- dok sam prichao sa likom/teh.sluzba iz VIP-a zvuk/razgovor je bio savrshen!
odushevio sam se!nije bilo ni trunke smetnje, nichega!
kao da smo uzhivo razgovarali!
a bukvalno sa svima drugima mi se to deshava!

hvala na mishljenju!
to mi se deshava i kada sam stacioniran na jednom mestu prilikom razgovora!
znachi sedim u stanu ili na poslu i razgovaram! dolazi do ditorzije-probijanja zvuka!
zanimljivo!a nisam josh bio van Novog Sada da probam!npr da probam u bgd-u!
a josh shta je zanimljivo- dok sam prichao sa likom/teh.sluzba iz VIP-a zvuk/razgovor je bio savrshen!
odushevio sam se!nije bilo ni trunke smetnje, nichega!
kao da smo uzhivo razgovarali!
a bukvalno sa svima drugima mi se to deshava!

... sto neznaci da se b.stanice ne sudaraju i kad si u mestu !!! Razgovor direktno iz VIP -a mi govori da nema up-load signala tj. glasa tako da nema ni distorzije. ( opet pretpostavka )
probaj test 1 sa fix. da te pozovu i probaj test 2 - dodji u bgd :) i probaj test 3 stavi telenor ili mts karticu u tel. pa pricaj par dana. ako mi jos nesto padne na vugla probacu da ti pomognem.

... sto neznaci da se b.stanice ne sudaraju i kad si u mestu !!! Razgovor direktno iz VIP -a mi govori da nema up-load signala tj. glasa tako da nema ni distorzije. ( opet pretpostavka )
probaj test 1 sa fix. da te pozovu i probaj test 2 - dodji u bgd :) i probaj test 3 stavi telenor ili mts karticu u tel. pa pricaj par dana. ako mi jos nesto padne na vugla probacu da ti pomognem.

mnogo hvala!
cu da probam!

konacno sam dobila mobilni superrrrr trebami malo pomoc stalno mi se pojvljuje u uglu gde je oznaka za mrezu H,ILI E kako da iskljucim to

Vrh Dno