Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1.И треба да им смање за 30 % плату јер је већина тамо нажалост ушла преко неке везе и већина само отаљава послове за које су задужени. Овако кад дође нови газда онај ко има знање и може да буде продуктиван имаће добре новце а остали папа...
2. Све се плашим да садашњи врх није намештао и не намешта послове људима из своје странке
3. не бих им дао ни 6 због монопола
4. шта је ту чудно, и сада је мобилни на 24, ређе на 12 месеци, Адсл се не може узети испод 12 а кренули су и са 24 (телеком)
5. рационално размишљање газди, радиш са онима са којима си до сада радио и чије квалитете знаш
6. Дивиденда је и до сада одлазила на разноразне глупости
7. Нека нека :d

И нажалост сада кад је држава власник, да се крадуцка помало и не би био толико велики проблем, али бато претераше га колико краду са својим раазноразним акцијама (ПР служба и отварачица уста која је жена оног пајсера са пинка, Универзијада и Белвил, разна спонзорства модних ревија и осталих глупости, намештање тендера фирмама из својих странака...)

Е кад ту групу купе Немци биће куку-леле и чишћења, ал на крају ће се знати ко, кад и како коси а ко воду носи.:D

----
и поновићу део онога што сам написао пре 10 дана на 14.ој страни ове теме

Најбоље за крајње кориснике би било да пре продаје Телекома из њега издвоје и направе још једно предузеће које би у свом власништву имало такозване 'last-mile' инсталације. Значи, буквално све би фирме, које имају потребан услов а то је полагање одређеног новчаног износа као депозит-гаранцију, могле да буду испоручиоци услуга и сви би без обзира на величину могли да изнајмљују/користе такозвану 'last-mile' инфраструктуру.

Poslednja izmena:
tudje g.... uvek lepse mirise
sto bi rekli nasi sportasi :) platicemo danak neiskustvu
valjda cemo za koju stotinu godina i mi nauciti sta znaci to korporativno upravljanje

Poslednja izmena:
Нема то везе са какама :D и миомирисима :d

Треба да се научи и примени појам личне одговорности, ако се каже рецимо 2005.те до краја године без двојника, и ако имаш у 2010.ој још увек двојнике, онда се запиташ, ко ту не ради добро те зашто онај којем је то био посао није исти одрадио и зашто није сносио последице за свој рад односно нерад.
Мислим сваке године иде иста матрица
-е сада ове године биће нам супер
- изградићемо 300км путева,
10 хиљада станова,
неће бити двојника,
плате ће бити на европском нивоу,
запослиће се 100тине хиљаде људи и онда дође крај године и кад се подвуче црта види се да ништа није као у причама којима свакодневно смарају
- нема нових км аутопутева,
има мало нових станова,
двојници су још ту,
плате су на Еу нивоу ал бугарском, а трошкови на немачком,
све је мање и мање запослених и опет ништа - Нема личне одговорности.
Ко је од бизнисмена блиских власти у задњих 6 год. осуђен на затворску казну (или политичар неки)
1,2,3.... Осуђен а не поведена истрага и притворен >>>
нема таквих и онда зато се и ради како се ради.

Увек је најлакше наћи кривце за сопствене неуспехе причом : Ја ето дадох све од себе, они други су криви.

--
Е онда кад се прода што се продати може и када се више неће моћи убацивати људи у државна предузећа, настаће грабеж за државну администрацију оних који нису навикли да се новци код приватника зарађују радом а не заслугама типа - Ја сам са оним добар и то је довољно за све а знање је непотребна категорија.

Poslednja izmena:
U najavi - 10. aprila je tender za savetnika za prodaju. Ovi ljudi ce odluciti kako je najbolje da se proda Telekom, sta ce biti sa infrastruktruom i sl.

Od drugih tema vezanih za prodaju je i zastita bezbednost protoka informacija, jer ce sa celom infrastrukturom u rukama strane kompanije biti omoguceno lagano prisluskavanje.

чланак
њих мрзи и да музу
све до једног, би их у неки домаћи гвантанамо, ака голи оток, да куцкају на сунцу и размишљају полако.

ово не може без политике, јер овакви потези, немају благе везе са економијом и побољшањем ИТ индустрије.

Poslednja izmena:
hehehehe... ali gdj. Milica A. Oskar je uvek na tapetu :D

1.И треба да им смање за 30 % плату јер је већина тамо нажалост ушла преко неке везе и већина само отаљава послове за које су задужени. Овако кад дође нови газда онај ко има знање и може да буде продуктиван имаће добре новце а остали папа...
Cinjenica je da su dosta njih upali u Telekom preko veze, ali to je svakodnevnica kod nas...Ne desava se to samo u Telekomu!

A sto se tice smanjenja plate...nisam za to, barem ne za one koji rade svoj posao kako treba. Barem sto se tice ovih po poslovnicama, plate su njima oko 20k-22k...gde ces manje!

Treba smanjiti broj zaposlenih, a to nece biti moguce uraditi na posten nacin sve dok se ne nadje novi gazda.

Видим да је доста велики % пристуних ухватио кваку која води до демистификације промена које су се одиграле 2000.(Вук Драшковић "плата од 2000 марака"):D мени је то и тада било смешно, али зато све остало врло озбиљно.

укратко, како је текао процес економског опоравка

испочетка затварај, пљачкај, осуђуј, (четири банке које су носиле српску привреду у време санкција)
мало касније оно што још стоји на ногама подели међу собом за по 3 евра
још мало касније продавај за сићу куле и градове (силосе огромне су неки куповали за 100.000 и обећање о инвестицијама, а бивши директор не добије отказ, није законски, него га "газда" намести у портирницу)
потом узимај кредите, узимај, преко 30 милијарди спуцаних у њихове гузице
данас немају ни за пензије ни за плате, (опет узимају кредите :wall:) резултати су такви да сваки месец 7000 људи добије отказ.
Ел президенте је обећао колико се ја сећам 200.000 нових радних места, и изговорио то мали милион пута, као и ону реч на Е. слагао вас.

сада је на реду Телеком и Епс, затим комуналне службе, водоводи, топлане, и на крају државне институције здравства и образовања...

све је већ виђено у неким латиноамеричком државама, све, корак по корак, тако да знате да ће бити и још једна револуција, али немојте да поверујете да је права, па да гурате главу тамо, као 2000, до год је води или подржава било која од партија на сцени.

нећу више.

Poslednja izmena:
^ Realno samo slepi ne vide gde ide ova zemlja...

danas otvoren tender za privatizacionog savetnika.
uslov: da je prodao vec neko telekomunikaciono preduzece za vise od 500 miliona €.

uslov je retardiran generalno ne prodaju se takva preduzeca svaki dan, a njima ko da pare sipaju iz dzepova pa ne znaju kome ce da placaju milionske sume na osnovu "savetovanja"

bolje da su angazovali neke domace strucnjake sa raznih fakulteta etc.
Da ne budu svi povezani kao creva.

Eh? Ne. Jesi citao knjigu btw?

Autor vrlo jasno, na nekoliko mesta u knjizi, istice da je zapad dosao ovde gde jeste usled velikog razvoja ciji su motori kapitalizam i demokratija (sloboda misljenja, tj. nauka). Kina i Indija su napravile najveci napredak kada su smanjile intervencionizam drzave u ekonomiji, a islamisti su ostali tu gde jesu usled verskog fanatizma.

On, kao i svi ovi videoi i sto si okacio, ne govore protiv samog kapitalizma, vec protiv mogucih zloupotreba istog. Kapitalizam je samo dogovor izmedju svih nas kako cemo raditi, a svaki dogovor je moguce zloupotrebiti, bio to kapitalizam, komunizam ... kao sto smo i imali prilike da gledamo kroz istoriju ...

Sto se mene tice moze odmah zeitgeist sistem da dodje, i da nam kompjuter odredjuje sta cemo i kako, jer ja sam, kao i autor knjige, skoro ubedjen, da nije kriza sistema u pitanju, vec, kako i on sam zakljucuje, a sto vec i svaka budala vidi, kriza morala (prvenstveno kod zapadnih velikasa, mada ni nasi ne zaostaju). Dakle dok mi ljudi budemo ovakvi kakvi smo, ne pomoze nam nista i to je to ...

Promenice se sistem naravno, i ja sam prvi za to, samo mislim da je isticanje kapitalizma kao glavnog problema (ili bilo kog drugog sistema), a ne coveka, bezanje od realnosti, te da je samim time kontraproduktivno.

Nije kapitalizam taj koji stvara ratove, otima siromasnima i daje bogatima i salje decu da rade u fabrike, vec ljudi.

Sve si rekao sa ovim postom,stim da bih dodao da samo ljudi mogu da sprece same sebe,tako da kazem...sto znaci....

Da američka vlada nije na veštački način ubrizgala koju stotinu milijardi dolara u svrhu spašavanja banaka, ni Ekrem ne bi imao o čemu da peva ;)

Poslednja izmena:
Pogledati na tu temu Kapitalizam, ljubavna priča od Moora ....

Ludak ....

I ja juče gledao ... a sada uveli i dopune preko fiksnog .... sad sve može ...

lol, nisam bio u zemlji par dana i danas procitam kako bi pare od Telekoma trebalo dati nasim "Privrednicima" da nam oni unaprede zivot u zemlji Dembeliji... pardon, Srbiji.

Tema je prodaja Telekoma. Svi smo svesni problema o kojima govorite, ali bilo bi lepo da se zadržimo navedene teme. Hvala.

Trenutno niko ne zna kolika je tržišna cena “Telekoma”, ali je licencu za trećeg mobilnog operatera “VIP” platio pola milijarde evra, a “Telenor” mobilnog operatera “Mobtel” kupio za 1,5 milijardu evra, jasno je da priče o vrednosti od 800
miliona evra nemaju osnova - kaže Branko Radujko, generalni direktor “Telekoma”. - U svakom slučaju ne treba očekivati direktnu prodaju. Kompanija će nastaviti da se vodi strateškim planom do 2012. godine, a ako neki akcionar hoće da proda kompaniju naš je zadatak da mu pomognemo da postigne najbolju cenu.
Generalni direktor “Telekoma Srbija” odbija da proceni vrednost kompanije i kaže da je najvažnije da će 2013. godine “Telekom” biti bez ikakvih dugova i kredita, kada će donositi čist profit.
Radujko se slaže da će investicije novog vlasnika biti manje, jer u proseku niko ne ulaže više od 15 odsto profita, dok je “Telekom” do sada ulagao do 22 odsto. Međutim, on veruje da će novac biti bolje uložen, jer je do sada “Telekom” ulagao u razdvajanje dvojnika, a fiksna telefonija više nigde u svetu ne donosi zaradu.
- Najveći problem poslovanja “Telekoma” je način donošenja odluka i činjenica da su plate ograničene, pa najbolji stručnjaci napuštaju firmu - kaže Radujko. - Sa istim fondom plata mogla bi da se napravi daleko bolja preraspodela i, čak, stimulišu stručnjaci da dođu. U isto vreme, i pored 4.000 radnika koji su napustili firmu, mnogi su i dalje višak.

Izvor: novosti.rs

- Najveći problem poslovanja “Telekoma” je način donošenja odluka i činjenica da su plate ograničene, pa najbolji stručnjaci napuštaju firmu - kaže Radujko. - Sa istim fondom plata mogla bi da se napravi daleko bolja preraspodela i, čak, stimulišu stručnjaci da dođu. U isto vreme, i pored 4.000 radnika koji su napustili firmu, mnogi su i dalje višak.
Izvor: novosti.rs

A za ovo je, inače, kriva moja pokojna prababa, a ne isti taj smRadujko i njegovi partijski ortaci.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno