Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

stigao sam na pripjat, e sad tamo uglavnom nema srpski prevod pa se tesko snalazim. jel moze da se sad ubaci prevod za pripjat?
nasao sam jadan paket alata ali ne mogu da nadogradim nista, a i kad popravljam oruzije ono je besplatno. a i nemam nikogada prodajem razne stvari kao na druge dve mape.
jel ima onih likova kao sto je havajac koji kupuje svasta?

stigao sam na pripjat, e sad tamo uglavnom nema srpski prevod pa se tesko snalazim. jel moze da se sad ubaci prevod za pripjat?
nasao sam jadan paket alata ali ne mogu da nadogradim nista, a i kad popravljam oruzije ono je besplatno. a i nemam nikogada prodajem razne stvari kao na druge dve mape.
jel ima onih likova kao sto je havajac koji kupuje svasta?
Ovo prvi put čujem.Ako ti je radio u prve dve mape prevod, mora i u Pripyat.Jedino ako si slučajno obrisao ili probao neki drugi mod zajedno sa našim prevodom.Ako imaš naknadno ubačen meki mod, onda opet preko njege ubaci prevod na srpski.

ma nisam nista ubacivao, niti menjao. od kada sam dosao na pripyat nema prevoda jedino se ponekad pojavi "dovidenja".
sta je cilj u pripyatu, jer ne dobijam nikakkve zadatke, samo onaj lin na spratu moze da govori, i vodic? ima jos par vojnika i nigde nikoga.

Momci, u Jupiteru u jednoj bazi bandita, onoj gde dajem kes umesto onog brke -nisu kontejneri, kada odradim tu misiju mogu da se vratim i da neutralisem sve njih i vodju koji ima neku dobru pucu, e sada ja se posle nekoliko misija tamo vracam i vodje nema, danju nema nikoga a nocu nema vodje.

Neki hint? I ako neko zna koja je puca u pitanju da se ne cimam bespotrebno?

Momci, u Jupiteru u jednoj bazi bandita, onoj gde dajem kes umesto onog brke -nisu kontejneri, kada odradim tu misiju mogu da se vratim i da neutralisem sve njih i vodju koji ima neku dobru pucu, e sada ja se posle nekoliko misija tamo vracam i vodje nema, danju nema nikoga a nocu nema vodje.

Neki hint? I ako neko zna koja je puca u pitanju da se ne cimam bespotrebno?

Ako se dobro sjecam ima onu poluatomatsku sacmaru sa 12 metaka.

Ja sam ih isto kasnije porokao bas trazeci pucu, ali boss-a nije bilo.

Zavrsio sam igru, ali mi je Pripyat (ova treca mapa) ostavio mlak utisak :S:
Bez-veze, par misija, nista posebno.
Ne znam da li je bilo jos sporednih quest-ova (nasao onaj alat za kalibraciju, "spasao" Zulu-a, obisao sve lokacije).

Pola sata igre, a desi se da ne naletim niti na dzukelu :S:

imam pitanje u vezi alata, nasao sam 5 setova dva na atonu i jupiteri i jedan u pripjatu, tamo u supermarketu ih nema a u igici mi pise da sam nasao sve alate. sve sam nadogradio. zanima me i kome sam trebao da dam te alate Azotu ili Kardanu, ja sam dao Kardanu. sad vidim da je razlika u dostignucima ili majstor borbenih sistema ili majstor visokih tehnologija. jel mogu da imam oba dostignuca?

Ako se dobro sjecam ima onu poluatomatsku sacmaru sa 12 metaka.

Ja sam ih isto kasnije porokao bas trazeci pucu, ali boss-a nije bilo.

Zavrsio sam igru, ali mi je Pripyat (ova treca mapa) ostavio mlak utisak :S:
Bez-veze, par misija, nista posebno.
Ne znam da li je bilo jos sporednih quest-ova (nasao onaj alat za kalibraciju, "spasao" Zulu-a, obisao sve lokacije).

Pola sata igre, a desi se da ne naletim niti na dzukelu :S:

Nasao, jeste ta sacmarica sa okruglim sarzerom je. :) Moze i nisan da se montira. :D

Za sada ide ok, resavam sporedne quest-ove, jos par... ali nesto mi se cini da PDA baguje...

I jedna stvar zestoko nervira, ne moze da se skine nisan (scope) sa oruzja osim ako se ne radi neka nadogradnja... Au. :/

Sto se tice alata ja sam nasao u Zatonu dva seta za prva dva nivoa obrade i isto tako u Jupiteru, u Pripyat jos nisam otisao.

Nego sta ste odlucili za davanje PDA-a, Duty-ju, Freedom-u ili onom traderu Owl-u? Nesto bi najradije dao Freedom-u ali ne znam sta ce posle biti. :)

Jeli normalno da mi se ne pojavljuju quest-ovi vec neko vreme, odnosno od kada sam resio vecinu u Jupiteru a sada u Pripyat-u se povremeno pojavi, za neke, i to je to?

Presao sam igru sa nasim prevodom... i odlicna je... svaka cast na modu/trudu i svaka cast ukraincima na odlicnoj igri !

To znači upravo ono što sam rekao.Uvodni i odjavni video je na srpskom, ostali audio zapisi su i dalje na ruskom ili engleskom (zavisi koju verziju imaš).Ako nađeš sponzore, uradićemo komplet audio prevod na srpskom:d.

aha, nisam ja dobro skontao, bar mislim da nisam dobro skapirao. ti rece da ta verzija nema prevod za outro video jel to odjavni videoi video. posto imam uvodni deo.

Zadnja 1.01 ima i outro na nasem jeziku.

Ja igram sa onim SMARTER modom i nema nekih padova fps-a

А видео сам тај мод, али нећу да стављам те што задиру у гејмплеј само графичке. Ставио сам рилоудед лајт и он убије фрејмрејт само тако. Сад видим да је старац направио један, пробаћу тај.

Se izvinjavamo, ne nalazim ovde na temi, niti na sajtu gde vodi link za download. Kako instalirati MISTY mod?

Исто као и све остале, прекопираш онај гамедата фолдер у сталкер инсталациони фолдер.

Старче имаш проблем у овом моду, око пет поподне ми је пао неки непририодан мрак а објекти у даљини постали бели, кад сам искључио мод оно сунце сија у том тренутку, али поред тога лепо стварно делује она јесења атмосфера само испеглај багове.

Se izvinjavamo, ne nalazim ovde na temi, niti na sajtu gde vodi link za download. Kako instalirati MISTY mod?
M.I.S.T.Y. mod se instalira kao i ogromna većina modova za Stalkera.Otpakuj negde na desktopu ovaj rar što si skinuo.Pronađi unutar otpakovanog foldera, folder "gamedata" i kopiraj ga u glavni filder gde instalirana igra.U glavnom folderu pronađi fajl "fsgame.ltx", otvori ga pomoću Notapad i pronađi devetu liniju odozgo.promeni u njoj reč "falce" u "true".treba da izgleda na kraju ovako:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
Sačuvaj izmenu.Gotovo.Pokreni igru.
Imaš i dodatak "optional".Tu se nalazi malo muzike iz SoC, pa ako voliš, možeš i to da probaš, postupak je isti.Iz tog foldera iskopraš "gamedata" folder u glavni folder igre i igraj.

Poslednja izmena:
Исто као и све остале, прекопираш онај гамедата фолдер у сталкер инсталациони фолдер.

Старче имаш проблем у овом моду, око пет поподне ми је пао неки непририодан мрак а објекти у даљини постали бели, кад сам искључио мод оно сунце сија у том тренутку, али поред тога лепо стварно делује она јесења атмосфера само испеглај багове.

Je li se to desava kada odradis quicksave, ili tokom igranja. Znam za taj problem, i vjerovatno se ne desava uvijek.

Kada iskljucis mod, igra koristi drugu weather probability shemu. Zato si i vidio Sunce.

To je najbolji visual mod za CoP, ne kazem to zato sto je moj. Probao sam Atmosfear mod, i ono je uzas. Autor tog moda je dobro tehnicki potkovan, mada nije ga on sam radio, ali covjek nema ukusa.

Мислим да је било онако постепено у сред игре. Орегинална атмосфера нема шта само можда кад би убацио и мало сунца понекад, чисто да не буде нон стоп хладно :).

Иначе добро је да се неко сетио сетио да модује звуке оружија, орегинали су туга у сва три дела.

Е кад би се неко покрао звуке из BC2 то би био пун погодак.

Мислим да је било онако постепено у сред игре. Орегинална атмосфера нема шта само можда кад би убацио и мало сунца понекад, чисто да не буде нон стоп хладно :).

Иначе добро је да се неко сетио сетио да модује звуке оружија, орегинали су туга у сва три дела.

Е кад би се неко покрао звуке из BC2 то би био пун погодак.

Pa nije bas non stop tmurno :) Meni bolje izgleda kada je oblacno. Ubaciti vise Sunca je najmanji problem.

Nije zvuk oruzja toliko los. Samo ga treba pojacati. Kacio sam negdje u temi taj mod. A ovi modovi za zvuk su manje-vise ok, mada neke stvari mi se ne svidjaju.

Sto se tice M.I.S.T.Y. moda, on je radjen za DX10 path. DX11 bi trebao raditi bez problema, dok DX9 ground texture su malo tamnije. Razlog za to je drugacije DX9 osvjetljenje.

Poslednja izmena:
@purke62

Бед компани :D, зар има нешто што се зове VS2 :d

@Starac

Могли су више да се потруде, ако неко има оружија онда су то руси :D, само да су изашли на пољану и наснимали пар правих звукова из пушака то би им завршило посао.

Колико им само фали онај осећај просторности из BC2, када се после пуцња чује прво како метак цепа ваздух, па ехо, они дубоки звуци великих калибара, ма иди да то има у стокеру била би друга игра.

Пикам је то у DX10.

Скапирао сам у чему је проблем, уствари бели хоризонт уопште није био баг то је стање после завршетка емисије :)

Ево гледам BC2 и колико видим звуци су у једном великом .fbrb фајлу. После мало гуглања закључак је да је некако све потрпано у тај један фајл и да треба нека процедура за чупање, али немам довољно знања да их извадим.

Poslednja izmena:
Скапирао сам у чему је проблем, уствари бели хоризонт уопште није био баг то је стање после завршетка емисије :)

Taj problemcic postoji u modu, i zna se pojaviti oko 19h, kada nema kise.

Oko 17h se ne moze vidjeti, u to sam siguran. To kod tebe je vjerovatno bila anomalija poslije emisije.

Poslednja izmena:
Сасвим могуће, а ево и новог недостатка мокре површине се мање виде а на пушкама их нема уопште.

Nazad
Vrh Dno