Šta je novo?

ATI Eyefinity

Jel neko testirao kombinaciju svih 6 monitora u jednoj ravni :)
Ili mozda najbolje 5 da bi jedan bio direktno ispred.

@Alk0
konfiguraciju sa 2 monitora koristim odavno i tesko bih mogao da radim bez neceg takvog, ali za igrice...:S:
na 720p projektoru ce raditi bilo koja kartica od 150e, sa 3x vecim fps-om nego 2 najbrza ati-ja u onoj konfiguraciji sa 3 monitora, a o varijanti sa 6 monitora da i ne govorimo. Predpostavljam da je ono za gtx480 SLI bila prvoaprilska sala;)
edit:
a posto smo konstatovali da je ati samo za igrice, onda o eyefinity-ju valjda treba govoriti samo kroz prizmu igrica, a tu je kao sto sam rekao...:S:

Poslednja izmena:
@Alk0
konfiguraciju sa 2 monitora koristim odavno i tesko bih mogao da radim bez neceg takvog, ali za igrice...:S:
na 720p projektoru ce raditi bilo koja kartica od 150e, sa 3x vecim fps-om nego 2 najbrza ati-ja u onoj konfiguraciji sa 3 monitora, a o varijanti sa 6 monitora da i ne govorimo. Predpostavljam da je ono za gtx480 SLI bila prvoaprilska sala;)

Ne, zapravo je onaj deo sa 720p bio sala :)

A eto i sam znas koliko je dobro raditi na dva ekrana (i ja ih koristim, samo na neki drugi nacin).
Zamisli samo koliko bi bilo dobro sa 3 ili 5 :)
Poenta je da nije sve samo za igre :) Ali to i sam znas. Na kraju krajeva branis Fermi kako je sjajan za profesionalnu upotrebu iako ne sija u igrama, tako da me cudi da ovo gledas samo kao igracku, a ne pada ti nista drugo na pamet ;)

A to da je ATI samo za igrice ste mozda konstatovali vi nVidija fanboyevi, ja sam zaradio sasvim dovoljno para na mom, hvala lepo ;)

@Alk0
edit:
a posto smo konstatovali da je ati samo za igrice, onda o eyefinity-ju valjda treba govoriti samo kroz prizmu igrica, a tu je kao sto sam rekao...:S:

Vidis, sad mi pade na pamet, kako se na 2 monitora ne pojavljuju dijalozi na sred okvira? Ocigledno da i ovih 6 trebaju takvu podrsku.
Sto se tice eyefinitija mislim da ce najzanimljiviji biti sa 3 montora, sto je lepo osvezenje za rad, posle 2 :)

guru3d je napisao(la):
Ohh oooh ... what about six projectors on one huge screen

Jel može to ili Eyefinity radi samo sa monitorima? Ukoliko može to je EKSTRA pošto onda nema ivica, samo treba naći dovoljno veliki zid :)

Moze naravno! ... nego ovaj "fermi" je postao ko virus u svaku temu mora da se ugura sa SBBKBB principom, ne trujte temu vise bezveze, pisite ako imate sta da napisete a ne da jurite broj postova, kao u jednoj drugoj temi.

Jel može to ili Eyefinity radi samo sa monitorima? Ukoliko može to je EKSTRA pošto onda nema ivica, samo treba naći dovoljno veliki zid :)

Kao sto rece Rapture, moze, ali je prilicno skup sport ;) Doduse, onome ko ima sobu dovoljno veliku za tako nesto verovatno ni trosak za tri projektora sa DP nije znacajan faktor :p

@zevs
pa na ta dva monitora nije jedna radna povrsina koja se nastavlja sa jednog na drugi ekran, vec potpuno razlicite stvari. Osim toga imate video klipove na Anandtech.com pa pogledajte, ako vam se to svidja slobodno ga pazarite:D

@zevs
pa na ta dva monitora nije jedna radna povrsina koja se nastavlja sa jednog na drugi ekran, vec potpuno razlicite stvari. Osim toga imate video klipove na Anandtech.com pa pogledajte, ako vam se to svidja slobodno ga pazarite:D

To ti i kazem, treba takva podrska za 6 monitora :)
Tj da ne bude razvucen klasican desktop, vec kao kod 2 full screen razvlaci samo na taj...
Ocigledno se u mikrosoftu nisu toga setili, zbog ogranicenja vecine starih grafickih na samo 2 monitora :)

Poslednja izmena:
Kao sto rece Rapture, moze, ali je prilicno skup sport ;) Doduse, onome ko ima sobu dovoljno veliku za tako nesto verovatno ni trosak za tri projektora sa DP nije znacajan faktor :p

Zamisli 4x5870, 24. projektora, filmsko platno :cigar:...

Ali baš da bude veliko platno. Pa uključiš NBA 2K10 ili neku strategiju (pa malo zumiraš) a ono svaki igrač/jedinica tvoje veličine!

Naravno morao bi biti bar 15 metara udaljen ali vredi, jes da košta ko Golf ali je veća uživancija garantiram!

Greška, u tom slučaju bi svaki igrač bio dosta veći od tebe, možda oni u PES2010 bi bili tu negde :D

Ma sta ce ti platno, projektujes na zid susedne zgrade ;)

Ima li sanse da se paneli srede slicno ovome, da barem sa unutrasnje strane nema okvira?
Ovo je jos iz 2008. a i paneli su postavljeni u Portrait modu pa ih ubija vertikalni ugao, te su primetni prelazi izmedju samih panela. Ali posto je ATI uglavnom predstavljao 3x1 ili 3x2 konfiguraciju u Landscape modu, u takvom setupu prelaz izmedju panela bi bio dosta prirodniji.

Alienware_Curved_Seamless_Display_03.jpg

NEC_CRVD-42DWX+_CES_02.jpg

Alienware_Curved_Seamless_Display_02.jpg

Poslednja izmena:
Nevezano za Eyefinity, na poslu koristim 3 monitora (sa 2 grafichke kartice) - dva 24" jedan pored drugog i 42" iznad njih. Pod win7 moze da se namesti polozaj monitora kako hocesh, pa sam tako i napravio "piramidu". Veoma udobno za rad - 2 monitora koristim kao i obichno, dok je treci 3D monitor pa ga koristim za "shtelovanje" 3D efekata. A i prozore mozesh da razbacash kako hocesh, glavno je da ne ulete u "prazninu" medju monitorima, tada ih treba loviti uz pomoc treceg monitora :d

@Alk0
edit:

realno, pricas napamet i bez ikakvog iskustva ili realnih informacija...

sto se tice poslovne upotrebe, znam ljude koji razvijaju ozbiljan multimonitorski sistem za nadzor ovde u Beogradu i realizujuga preko Eyefiniti tehnologije...

Imas pravo na svoje misljenje, ali dozvoli mogucnost da nisi u pravu! ;)

sto se tice poslovne upotrebe, znam ljude koji razvijaju ozbiljan multimonitorski sistem za nadzor ovde u Beogradu i realizujuga preko Eyefiniti tehnologije...

Khm, a da nece ti ljudi da nabavaljaju negde adaptere za te potrebe :), posto i ja, i jos jedan user, ili ti pixell imamo slicne potrebe, pa ako ih znas verovatno lako moze da se dobiji neki info ili cak preko njih, odnosno zajedno sa njima i sam adapter, stvarno bi puno znacilo ako bi se nesto iskombinovalo, ako je moguce.

@nedjo
Svako treba da iskoristi svoje pravo na misljenje, ali i da prvo procita necije ranije postove, a ne samo da iz pojedinih izvlaci ovakve konstrukcije.
Ovo mozda moze da pije vodu kod nekih sistema za video nadzor i slicno, pa da se napravi specijalna aplikacija.
Ovo je deo iz mog posta u ovoj temi br. 117:).

Poslednja izmena:
@Alk0
edit:

OK, prikljucices na bilo koju karticu neki ultra-high-end 720p projektor, projektovati to na neko besno platno dijagonale 5 metara i dobices.... sta?
Ogromnu sliku sirine 1280 piksela.
A to je 4.5x manje od 5760 piksela. Dakle, imaces 4.5x "uzi" pogled oko sebe. A to je ono za sta su multimonitorski sistemi i namenjeni. Nije sve u velicini, ima nesto i u precniku :D

OK, prikljucices na bilo koju karticu neki ultra-high-end 720p projektor, projektovati to na neko besno platno dijagonale 5 metara i dobices.... sta?
Dirt2 sa igrivim fps-om:D

Ako bi se na eyefiniti izabrala neka mala rezolucija dobilo bi se isto, veliki fps i losija slika :)

@tomazino Ti si Mazohista!

@pixell Sta li nam je sa Nedjom?:)

Poslednja izmena:
nVidijaši mu napravili sačekušu i overclockovali ga. :D Ili je naš`o Tubana pa se sigra. Ili konačno može da se naspava kada je video odgovor nVidije na 5000 seriju.

Mogu ja ovako do sutra ali da ga nema, nema ga...

Oh, kako gresis :)...

Da.

iskreno nikad ne bi mogao da igram igru a pritom da gledam u neke okvire ..... osim ako nije neki flight simulator ... pa mi ti okviri ujedino simuliraju okvire prozora u avionu .... lol isto vazi i za voznju

Vrh Dno