Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

I taj vazduh mora nekuda da izađe, sigurno ne ostaje. Možda ne izlazi u meri u kojoj bi izlazio da je CPU kuler postavljen kako si ti predložio ali ovako spušta temperaturu grafike za par stepeni!
Bolje da su CPU i MB +5°C ako je grafika hladnija 10-15°C...

Pa ''izadje'' taj vazduh ali tesko posto pozadi nema vent koji izbacuje vazduh...Znaci fali i on...A s druge strane kada se optereti proc u igricama kada je bitna temp grafike,onda taj vazduh koji izbaci vent sa proca nije hladan i tesko da sa njime moze da ohladi nesto za 10-15°C...

cooler moze da stoji kao sto je na slici ili ventilator na dole..... kuciste je stalno otvoreno pa je bolje hladenje............

Evo fotki, ugašeno i jedan lep zum u radu...

Zanemarite činjenicu da na slici fali žuti sata kabl za rezač :) Nisam imao srca da ga ostavim... Hehe... ima neko crni/plavi na zajam :)

Predlozi?

Da se uključim i ja, mada je ove kablove skrivao Manča

1z2g47q.jpg

ovom prilikokm mu se zahvaljujem na dobro obaveljnom poslu - ako se uzme u obzir š kućište

Poslednja izmena:
^^^^:laugh:
Uffff, uplasi me, pomislio da je moje kuciste ovo iznad...Isto napajanje i dok se ucitavala slika...:laugh:

I resio si da ne radis nista oko kablova :-devil-:

Nista ne diram:D, iskreno me mrzi a kuciste je uvek otvoreno, temperature niske na svim komponentama pa mi nece znaviti za provetravanje ako sakrijem kablove...Jedino estetika nije bas na nivou ali sta ces...malo i uzano kuciste...:bottle:

Poslednja izmena:
^^^^:laugh:
Uffff, uplasi me, pomislio da je moje kuciste ovo iznad...Isto napajanje i dok se ucitavala slika...:laugh:

Nista ne diram:D, iskreno me mrzi a kuciste je uvek otvoreno, temperature niske na svim komponentama pa mi nece znaviti za provetravanje ako sakrijem kablove...Jedino estetika nije bas na nivou ali sta ces...malo i uzano kuciste...:bottle:

planiram da uradim jedan opak mod :D

Radeon mašnica :p

Da se i ja predstavim:

Jedino ne znam sta cu sa najvecim kablom u kucistu, ploca je malo neobicna jer nije standardno kopcanje naponskog kabla...

pa mozes da zalemis 24pin connector sa druge strane ploce

pa mozes da zalemis 24pin connector sa druge strane ploce
To bi bilo kao da kazes lokalnom automehanicaru da remontuje turbinu na mlaznjaku...:laugh: Salim se!
Nema sanse da bih ja to i znao uraditi, a ploca mi je stara 5 dana tako da se nebih igrao, i druga stvar, nema mjesta u kucistu da prodje kabl sa one strane...

ma ok je i ovako, mozes da probas da ga provuces iza cpu coolera, tamo pored io na ploci pa ga spustis sa te strane i spojis. stvarno ne razumem koja je glava u asus_u smislila da tu stavi konektor za najdeblji kabl u kucistu :)

Poslednja izmena:
I ja sam se iznervirao kada sam to vidio... Tesko da cu i to uspjeti, sa zadnje strane je malo prostora, a morao bih vaditi cijelo napajanje da bih ga provukao pored i pitanje bili moglo proci... Ma sto kazes, dobro je i ovako... ;)

OK, pokusacu i to, hvala na savjetu! :wave:

moj pokusaj maksimalnog skrivanja kablova u kucistu HTPC masine koje je toliko nabijeno da sam morao seci deo napajanja
kako bi stao konektor za dodatno napajanje na grafickoj kartici :) :)

ovih dana planiram da uradim isto sa "main" kompom pa cu okaciti rezultate

Evo kako to izgleda u mom HTPC-u :)

Prilozi

• 03102009033s.jpg
    03102009033s.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 158
  • 03102009035s.jpg
    03102009035s.jpg
    100 KB · Pregleda: 139
hehe nice... imamo isto kuciste :) i "slicnu" mashinu, stim sto sam ja iskoristio neki matori dvd player i stari hdd pa me muci ATA kabal :)

Poslednja izmena:
Samo sto je to starija slicica, izbacio sam te dve 6ce i stavio sam onaj Arctic-Cooling modul za hladjenje rama tu. Isekao mu nogice i extra su tihi. I ubacio sam TV kartu :D Jos da nadjem negde one hifi nogice da zamenim gumene.

ja sam one 6tice povezao na 5 volti zbog buke i sad su prakticno necujne.
inace se racunar ne greje puno. grafika je deklokovana kada je u 2d rezimu, a takodje smanjeni obrtaju na kuleru i ona je prakticno necujna tako da je ceo uzitak stvarno prijatan.

sto se tice nogica, ja sam kupio u radnji gde prodaju okove za enterijere, imale su razne stopice.
evo slike da vidis kako to izgleda kod mene

Super ti je to ispalo. Daj mi reci kako si odradio taj zid... kuda si provukao kablove. Mozda jos neka slicica... moze i na pm. da nastavimo ovo. Posto i ja zelim tako nesto da uradim da obesim TV i ispod stavim samo komp i neki 5.1 za dnevnu.. u vidu mozda logitech G51 ne znam koliko su isti jaki.

Samo sto je to starija slicica, izbacio sam te dve 6ce i stavio sam onaj Arctic-Cooling modul za hladjenje rama tu. Isekao mu nogice i extra su tihi...

Moraš da okačiš sličice! Baš bi voleo da vidim taj "mod". :)

ko ima da je kod nas radio neki Lian Li da ukranem neku idejicu :)

Kudos za ilindanov mod, stvarno fantastično izgleda...

Ovaj ovde sa istim kucistem isto nije los :type:

KLIK

Nazad
Vrh Dno