Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

ako 470 bude oko 300e i ako rese grejanje jer se i ova jako greje bila bi to mnogo bolja kupovina u odnosu na 480...po meni je 480 totalni promasaj dok bi 470 mogla da bude odlicna graficka uz noviju reviziju cipa jer bi se smanjilo grejanje i potrosnja

ako 470 bude oko 300e i ako rese grejanje jer se i ova jako greje bila bi to mnogo bolja kupovina u odnosu na 480...po meni je 480 totalni promasaj dok bi 470 mogla da bude odlicna graficka uz noviju reviziju cipa jer bi se smanjilo grejanje i potrosnja

Apsolutno, to je suština cele priče :)

Poslednja izmena:
Pa da, a ATI graficke ne mogu da se klokuju, pogotovu serija 5 stvarno su losi overklokeri. :d

Cekajte da vidimo da li ce Maxa uspeti da pokrene graficku u zatvorenom kucistu.

..5870 je 300e, ako bude ta cena na 470 onda mi nista ne dobijamo (mislim na potrosace), samo jos jednu kartu od 300e, a 5850 moze da ostane na 250e...

Mogu da se klokuju ali losije skaliraju od Fermija. To ne menja cinjenicu da su ove nove karte promasaj, mnogo kasne, mnogo trose, a porast pefrormansi nije dovoljan. Ceka se (opet) nova revizija cipa, a do tada ce verovatno i ATI izbaciti nesto novo.

malo oni misle na potrosace i mnogo vise misle na svoj profit...ono sto mene brine je sto nece biti neka velika dostupnost ovih grafickih pa cene nece ici dole...eto sta se desava kad nema vece konkurencije na trzistu...ja bi najvise voleo da je kod ati kartica isto kao kad je izasla serija 4xxx pa da je npr 5850 oko 150e dok bi npr 5870 bila oko 230e...razlog sto nisu te cene je sto nvidia kasni i nema odgovor za to vise od 6 meseci

Poslednja izmena:
ukratko GTX 480 - fail, posebno za te pare. ceka se nova revizija i snizena cena. ko daje toliko para bolje da doda jos malo i uzme 5970 koja lagano pere GTX 480 i da ima king of the hill kartu. GTX 470 moze da bude zanimljiva i fanovi ce sigurno naci opravdanje da je kupe, mada da jurim nvidiu svakako bih sacekao reviziju cipa, nesto kao 8800GT koja ce biti dosta bolja od aktuelne karte. samo ne znam kako ce to da izvedu jer nizi proizvodni proces nije na vidiku. ATI nema razloga da spusta cenu ni za cent i mogu da nastave da mlate pare, koje su AMD-u prekopotrebne. gledano iz ugla kupca, Fermi-based karte nisu donele nista novo po bang for buck kriterijumu. steta.

@Alk0
Pogledaj test koji je alfaunits postavio na prethodnoj strani, nisu to sada ne znam kakve razlike, ali Fermi skalira bolje.

Sta bi ti uzo 5850 za 230e ili 470 za 260e?

Al ti je logika...
Tako si mogao da kazes da je bolje odmah uzeti 5870 posto je on ~300 evreja.
To da ces 470 kupiti za manju cenu od sadasnjeg GTX285 mozes samo da sanjas uz pratnju Kikija Lesandrica i grupe Piloti (sanjajmo, hajde nocas...)...
Ako nista drugo KOD NAS ta karta nece kostati manje od gorepomenutog GTX-a bar dok se on skoro ne proda a to ce tesko ici pored HD5850 koji je u rasponu od 210-250 ******* u zavisnosti od robne marke i modela.

Ako mene neko pita ovo je dzaba ste krecili.
Ako moj proizvod u odnosu na konkurentski ima svega sa 50% vise i opet nije priblizno toliko brzi onda je to propast, pogotovu ako se uzme u obzir i to da ce po svemu sudeci biti ~50% skuplji.

Al ti je logika...
Tako si mogao da kazes da je bolje odmah uzeti 5870 posto je on ~300 evreja.
To da ces 470 kupiti za manju cenu od sadasnjeg GTX285 mozes samo da sanjas uz pratnju Kikija Lesandrica i grupe Piloti (sanjajmo, hajde nocas...)...
Ako nista drugo KOD NAS ta karta nece kostati manje od gorepomenutog GTX-a bar dok se on skoro ne proda a to ce tesko ici pored HD5850 koji je u rasponu od 210-250 ******* u zavisnosti od robne marke i modela.

Ako mene neko pita ovo je dzaba ste krecili.
Ako moj proizvod u odnosu na konkurentski ima svega sa 50% vise i opet nije priblizno toliko brzi onda je to propast, pogotovu ako se uzme u obzir i to da ce po svemu sudeci biti ~50% skuplji.

Nisam ja lupio kad sam rekao 260e(350$), ko sto ti lupetas sa tim glupostima kao piloti i tako to...
oni su formirali cenu...mogli su da stave kolko oce sto se mene tice

Poslednja izmena:
Nisam ja lupio kad sam rekao 260e(350$), ko sto ti lupetas sa tim glupostima kao piloti i tako to...

Jesi lupio si zato sto si prosto pretvarao US$ u evreje a to kod nas ne ide tako.
Kod nas to ide malo drugacije pre ce biti da ce cena biti ta koju dobijes pretvaranjem kursa +20% (ovo je minimum).
Tako da ta karta nikad nece kod nas biti tih 260 evreja.

cena kod nas za 470 ce biti oko 350e(najmanje) dok za 480 oko 500e(najmanje) po nekoj nasoj "tradiciji"

Cini mi se da nVidia hoce da ponovi pricu kao i sa G80, tj maksimalnu eksploataciju ove arhitekture sledecih 4,5 godina kroz shrink-ove i rebrandiranje.
I ne sumnjam da ce ti shrinkovi zaista iskazati potencijal ove arhitekture, koji ona nesumnjivo ima.
Zbog toga, Fermi i jeste cip buducnosti (+DX11 rezultati, gde malo vise odskace) samo sto treba proci jos vremena do te buducnosti. :D
Razlog zasto nije superioran kao G80, je mnoogo bolja Atijeva pozicija i ponuda proizvoda nego onda.

E sad, dok se pokrene taj Fermi tocak, Ati neumorno zaradjuje, cak i da se ujednace prodaje sa ovom generacijom Fermija, Atijeva zarada po cipu je dosta veca, pa ce valjda i odgovor biti snazniji mozda vise nego ikad.

A kako ce se dalje odvijati situacija videcemo...
Ja navijam za oba tima. :)

POZ

Jesi lupio si zato sto si prosto pretvarao US$ u evreje a to kod nas ne ide tako.
Kod nas to ide malo drugacije pre ce biti da ce cena biti ta koju dobijes pretvaranjem kursa +20% (ovo je minimum).

to znaci onda 286e...cemu drama tolika onda? nisi mogao tako i prvi put lepo da kazes?

cena kod nas za 470 ce biti oko 350e(najmanje) dok za 480 oko 500e(najmanje) po nekoj nasoj "tradiciji"
..tolko nude zaludjenici koji unapred narucuju...300-400 al funti:d

Poslednja izmena:
Drugari prosta je stvar, evo vam info iz prve ruke, jer sam je imao nešto manje od 24h.

1. Da li je brža od 5870?
Odgovor: Jeste

2. Kako karta skalira overklokovana?
Odgovor: Odlično i više nego odlično, neverovatno dobro ;)

3. Da li cena karte opravdava perfomanse
Odgovor: Cena karte će se znati za tri nedelje, stoga ne možemo sa sigurnošću znati šta i kako

4. Šta bi ja uzeo da kupujem kartu?
Odgovor: hmmm uzeo bih 470 jer overklokovana imaće šta da pokaže overklokovanoj 5870 ;)

Da ne bude neka reklama ili slično, pogledajte samo testove, tj. tabele na sajtu na predhodnoj strani koji je Alfaunits postavio, test je na našem jeziku, opet da ne imenujem i da ne raklamiram nikoga, sve vezano za oc je sasvim jasno, situacija je veoma povoljna po NVIDI-u. E sad da li trebaju da se leče neke dečije bolesti, slažem da se da treba, no ima vremena za unapređenje.

Poslednja izmena:
Ne znam da li si primetio...

@Alk0
Pogledaj test koji je alfaunits postavio na prethodnoj strani, nisu to sada ne znam kakve razlike, ali Fermi skalira bolje.

Nisam siguran ali cisto da pitam da li si primetio da su na prethodnoj strani u plocu zabodene TRI kartice dve su verovatno u SLI a treca verovatno odradjuje FIZIKALIJU.

Ja bih rekao da to nije postena rabota no nema veze ako tako bolje radi SLI i ako tako bolje skalira sto da ne.

to znaci onda 286e...cemu drama tolika onda? nisi mogao tako i prvi put lepo da kazes?

Pazi ako je 260 +20% = 286 onda neka ti se svaka da.

NEDOVOLJAN -1 !!!

(idi uzmi dopunske casove)

Edit:
Vidim da sam zaredjao postovo pa da editujem kako ne bio popio ban kao neki korisnici koji su za kratko vreme postovali dosta puta.
Sad sam malo pogledao domace cene i cene na netu i primetio sledece
Gigabyte gtx285 na "novom jajetu" kosta ~340 US$ a to isto parce gvozdjurije kod nas kosta minimum 325 evreja.
Manje vise slican odnos je i kad poredis ostale stvarcice koje se koliko toliko prodaju ali kad potrazis neko egzoticno parce hardvera onda to dobija epsku disproporciju recimo komplet zvucnika koji napolju kosta 180 us$ kod nas kosta 400 evreja.

Nadam se da si shvatio kako to funkcionise kod nas.

Poslednja izmena:
ma samo prebacite dolare u evre 1:1 i dobicete cene koje su do sada uvek vazile u evropi i malo vece su bile kod nas i to je to...dakle 470 350e i 480 500e

Drugari prosta je stvar, evo vam info iz prve ruke, jer sam je imao nešto manje od 24h.

1. Da li je brža od 5870?
Odgovor: Jeste

2. Kako karta skalira overklokovana?
Odgovor: Odlično i više nego odlično, neverovatno dobro ;)

3. Da li cena karte opravdava perfomanse
Odgovor: Cena karte će se znati za tri nedelje, stoga ne možemo sa sigurnošću znati šta i kako

4. Šta bi ja uzeo da kupujem kartu?
Odgovor: hmmm uzeo bih 470 jer overklokovana imaće šta da pokaže overklokovanoj 5870 ;)

Da ne bude neka reklama ili slično, pogledajte samo testove, tj. tabele na sajtu na predhodnoj strani koji je Alfaunits postavio, test je na našem jeziku, opet da ne imenujem i da ne raklamiram nikoga, sve vezano za oc je sasvim jasno, situacija je veoma povoljna po NVIDI-u. E sad da li trebaju da se leče neke dečije bolesti, slažem da se da treba, no ima vremena za unapređenje.

Odlican post!

e onda kartu necu kupovat kod nas ....nadam se da vani lepo prebacuju evreje u dolare i obrnuto;)

ma samo prebacite dolare u evre 1:1 i dobicete cene koje su do sada uvek vazile u evropi i malo vece su bile kod nas i to je to...dakle 470 350e i 480 500e
e onda 470(opet zamalo da napisem 4770) vidimo se u zemlji snova :)

Poslednja izmena:
i u evropi ce ti biti odnos dolar evro 1:1...po meni je za ocekivati da ce 470 biti skuplji za 100e od 5850 dok ce 480 biti vise od 150e od 5870

Poslednja izmena:
Cini mi se da nVidia hoce da ponovi pricu kao i sa G80, tj maksimalnu eksploataciju ove arhitekture sledecih 4,5 godina kroz shrink-ove i rebrandiranje....

...Ja navijam za oba tima. :)

POZ

Ziva istina, konacno jedan "opipljiv" post... nema nigde spustanja cena, veca je potraznja nego ponuda i kraj price.

i u evropi ce ti biti odnos dolar evro 1:1...po meni je za ocekivati da ce 470 biti skuplji za 100e od 5850 dok ce 480 biti vise od 150e od 5870

Ako gtx480 bude 450 evreja onda je bolje kupiti dve 5850 pa "ukrstiti vatru" nego kupovati GTX4870 ili 5870.

Jel ti lepo rece covek da se nezna cena a ti i dalje teras svoje:trust:
Mislis da je nvidia luda da dopusti da karta bude puno skuplja od atia,)

ma videces kako ce da bude...do sada je uvek tako bilo(dolar-evro 1:1)pa ne vidim zasto bi sada bilo drugacije...treba uzeti u obzir da ati ima fore da spusta podosta cene ako za to bude potrebe dok nvidia nema

Ovo bi mogao da bude vrlo ozbiljan problem za one koji koriste dva monitora... i najgore od svega je sto nije bug u pitanju, vec odluka da tako radi.

http://www.legitreviews.com/article/1258/15/

90 stepeni i potrosnja od 260W kada nista ne radis je stvarno katastrofa, i moze se lose odraziti na Quadro segment, posto ljudi cesto koriste dva monitora na radnim stanicama.

ha ha, pa pogledaj kako je do sada bilo. svaka generacija nevidije je u evropi imala cene tako što je znak dolara bio zamenjen znakom eura. dok ati svaki put tačno preračuna iz dolara u eure. da nije tako 5850 bi koštao 300e a ne 220e

Vrh Dno