Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

MegaSkot

Nenadmašan
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,125
Počelo je :)

1z1a5cl.jpg

35l99up.jpg

15q66vd.jpg

2s652le.jpg

21c9kj6.jpg

1p83g4.jpg

Poslednja izmena od urednika:
...nije ovo lose:cigar:
gledam po netu pricaju da je 470 brza od 5850 5-10%, a formirali su cenu od 350$:)

Pa 50$ skuplje a brze 10% i nije lose ali nije ni nesto sjajno....

470, naravno.

Au brate al je brzo ko munja. Svaka im cast ako je ovako, tresla se gora rodio se dzin,
vidi malog kako razbija dx11..

Pa vjerovatno je mislio na najpopularniju kartu u segmentu cjena-performanse naravno.

Btw. ako bude stanje sa gtx 470 kako se pominje, to ce biti extra. Mada tesko da ce kostati 260e u startu kod nas. Ako bude tako, eto meni nove karte :)

Poslednja izmena:
kakav udar ?
Na koji segment ciljas pod pojmom "najjaca" ?

na segment prodaje mislim, kad sam rekao najjaca.
Kontam da su njih najvise prodavali. A ovi sad sa 470, ko ruku u dzep da su im stavili.:D .

Poslednja izmena:
Jednu 470, hvala lepo :)

Interesantno, da li cu morati da menjam napajanje :d

...nije ovo lose:cigar:
gledam po netu pricaju da je 470 brza od 5850 5-10%, a formirali su cenu od 350$:)

i ja
..to je velik udar na amd. 5850 je njihova najjaca karta...

na segment prodaje mislim, kad sam rekao najjaca.
Kontam da su njih najvise prodavali. A ovi sad sa 470, ko ruku u dzep da su im stavili.:D .

Pitanje je koliko ce uopste GTX470 i 480 karti biti u prodaji (navodno je za citavu Francusku rasporedjeno manje od 500 komada ukupno, prema informaciji sa vrlo uglednog sajta). Uz to, ako ih ipak bude, AMD ce jednostavno supstiti cene, posto imaju mnoooogo lufta da to urade.

Nema da brines! Jos jedna 5850 po veoma pristupacnoj ceni nadam se;).

Ma da... i stvarno treba staviti tacku vise na rapsravu o spustanju cena, mislim da je svima jasno da ako treba i gace idu dole :d.

Stvarno nisam razmisljao kolki su im kapaciteti za proizvodnju... kinezi su to..mislim ima ih valjda.

Ma mogu oni da proizvedu koliko hoces, pitanje je koliko ih je upotrebljivo ;)

Ma mogu oni da proizvedu koliko hoces, pitanje je koliko ih je upotrebljivo ;)

Ako sam te dobro razumeo, kazes da mogu imati hardverskih i softverskih problema i neslaganja pa da budu nestabilne i tako to... e onda smo ga ugasili , posto ce amd tako da se opusti da cemo morati sami da crtamo drivere za svoje karte:d

"We increased the fan-speed to 80 per cent (<4,000rpm) and then used EVGA's Precision tool to force up the clocks. From the default 700MHz/1,400MHz/3,698MHz clockings for core, shader and memory, respectively, we hit 800MHz/1,600MHz/ 4,224MHz, representing a 14 per cent increase over stock. System-wide power-draw increases from a peak 475W to 525W.

Looking a the 2,560x1,600 results, Far Cry 2 (8x AA) performance rose from 54.91fps to 61.3fps and DiRT 2 DX11 from 50.69fps to 56.78fps. "

"We increased the fan-speed to 80 per cent (<4,000rpm) and then used EVGA's Precision tool to force up the clocks. From the default 700MHz/1,400MHz/3,698MHz clockings for core, shader and memory, respectively, we hit 800MHz/1,600MHz/ 4,224MHz, representing a 14 per cent increase over stock. System-wide power-draw increases from a peak 475W to 525W.

Looking a the 2,560x1,600 results, Far Cry 2 (8x AA) performance rose from 54.91fps to 61.3fps and DiRT 2 DX11 from 50.69fps to 56.78fps. "

...nisu napisali koju je temp. dostigla na tih 4000rmpa..

Ako sam te dobro razumeo, kazes da mogu imati hardverskih i softverskih problema i neslaganja pa da budu nestabilne i tako to... e onda smo ga ugasili , posto ce amd tako da se opusti da cemo morati sami da crtamo drivere za svoje karte:d

Nisi me dobro razumeo :) Dosta ovih cipova izadju kao defektni, i nije ih moguce iskoristiti za proizvodnju ovih grafickih karti. Cip je sam po sebi veliki, a i proizvodjac ima probleme sa 40nm procesom, pa je procenat ispravnih cipova mali.

Fermi cip se proizvodi sa 512 Cuda Cores, a na dve (uskoro) predstavljene karte aktivno je 480, odnosno 448, ostali su laserom seceni, tj deaktivirani. Znaci, trenutno svi cipovi koji imaju manje od 448 ispravnih CC, ili neispravan neki drugi deo (sve zavisi gde je greska), idu u kantu ili u skladiste. Trenutno i svi potpuno ispravni, koliko god da ih je, idu u skladiste, pa ce mozda biti predstavljena neka GTX485 sa 512CC, kada ih nakupe u dovoljnom broju.

Nisi me dobro razumeo :) Dosta ovih cipova izadju kao defektni, i nije ih moguce iskoristiti za proizvodnju ovih grafickih karti. Cip je sam po sebi veliki, a i proizvodjac ima probleme sa 40nm procesom, pa je procenat ispravnih cipova mali.

Fermi cip se proizvodi sa 512 Cuda Cores, a na dve (uskoro) predstavljene karte aktivno je 480, odnosno 448, ostali su laserom seceni, tj deaktivirani. Znaci, trenutno svi cipovi koji imaju manje od 448 ispravnih CC, ili neispravan neki drugi deo (sve zavisi gde je greska), idu u kantu ili u skladiste. Trenutno i svi potpuno ispravni, koliko god da ih je, idu u skladiste, pa ce mozda biti predstavljena neka GTX485 sa 512CC, kada ih nakupe u dovoljnom broju.

:D sad sam skonto!:D Znaci mozemo ocekivati najveci broj 470(zamalo da napisem 4770 :)), a mozda i neke slabije varijante sa manje cc-a?
nadam se da nece biti i usput nekih problema sa gotovim kartama jer kako sam rekao onda smo ugasili...

Poslednja izmena:
Jeste li vi procitali sta su testirali!? To je Furmark stability (burn) test. U igrama takve temp. necete nikada imati.

fan sam zelenih,ai su ga sada preterali...potrosnja prevelika,temp takodje,a da ne pricam sto ce ovi nasi samo cene u dolarima da pretvore u evre,mozda malo spuste...470 ce biti oko 300e,to je sigurno...o SLI-u necu ni da pricam,prvo vam treba 1000w psu,tecni azot i miminum 600e...

ovo mi se ipak cini da je nedoradjen cip koji su izbacili na brzinu,jer ih je ATI zakopao sa 5800 serijom...

ovo mi se ipak cini da je nedoradjen cip koji su izbacili na brzinu,jer ih je ATI zakopao sa 5800 serijom...

Mislim da je istina upravo suprotna... ne da su pozurili, vec kasne. Da su ovakav cip izbacili pre 6 meseci, o ovolikoj potrosnji se ne bi toliko ni pricalo, i generalno bi utisak bio daleko povoljniji jer su i performanse bolje od Cypressa.

Nazad
Vrh Dno