150W vise od 5870 u full load-u??
Pa 50$ skuplje a brze 10% i nije lose ali nije ni nesto sjajno....
470, naravno.
i ja
..to je velik udar na amd. 5850 je njihova najjaca karta...
kakav udar ?
Na koji segment ciljas pod pojmom "najjaca" ?
Jednu 470, hvala lepo
Interesantno, da li cu morati da menjam napajanje :d
Sta bi ti uzo 5850 za 230e ili 470 za 260e?
...nije ovo lose:cigar:
gledam po netu pricaju da je 470 brza od 5850 5-10%, a formirali su cenu od 350$![]()
i ja
..to je velik udar na amd. 5850 je njihova najjaca karta...
na segment prodaje mislim, kad sam rekao najjaca.
Kontam da su njih najvise prodavali. A ovi sad sa 470, ko ruku u dzep da su im stavili..
E jos da je tako bilo pre 6 meseci... naravno 470...
Nema da brines! Jos jedna 5850 po veoma pristupacnoj ceni nadam se.
Stvarno nisam razmisljao kolki su im kapaciteti za proizvodnju... kinezi su to..mislim ima ih valjda.
Ma mogu oni da proizvedu koliko hoces, pitanje je koliko ih je upotrebljivo![]()
"We increased the fan-speed to 80 per cent (<4,000rpm) and then used EVGA's Precision tool to force up the clocks. From the default 700MHz/1,400MHz/3,698MHz clockings for core, shader and memory, respectively, we hit 800MHz/1,600MHz/ 4,224MHz, representing a 14 per cent increase over stock. System-wide power-draw increases from a peak 475W to 525W.
Looking a the 2,560x1,600 results, Far Cry 2 (8x AA) performance rose from 54.91fps to 61.3fps and DiRT 2 DX11 from 50.69fps to 56.78fps. "
Ako sam te dobro razumeo, kazes da mogu imati hardverskih i softverskih problema i neslaganja pa da budu nestabilne i tako to... e onda smo ga ugasili , posto ce amd tako da se opusti da cemo morati sami da crtamo drivere za svoje karte:d
Nisi me dobro razumeoDosta ovih cipova izadju kao defektni, i nije ih moguce iskoristiti za proizvodnju ovih grafickih karti. Cip je sam po sebi veliki, a i proizvodjac ima probleme sa 40nm procesom, pa je procenat ispravnih cipova mali.
Fermi cip se proizvodi sa 512 Cuda Cores, a na dve (uskoro) predstavljene karte aktivno je 480, odnosno 448, ostali su laserom seceni, tj deaktivirani. Znaci, trenutno svi cipovi koji imaju manje od 448 ispravnih CC, ili neispravan neki drugi deo (sve zavisi gde je greska), idu u kantu ili u skladiste. Trenutno i svi potpuno ispravni, koliko god da ih je, idu u skladiste, pa ce mozda biti predstavljena neka GTX485 sa 512CC, kada ih nakupe u dovoljnom broju.
...nisu napisali koju je temp. dostigla na tih 4000rmpa..
ovo mi se ipak cini da je nedoradjen cip koji su izbacili na brzinu,jer ih je ATI zakopao sa 5800 serijom...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari