Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da su skinuli ceo review sa hexus.net!!! Ne postoji vise.:(

jel moguće da ni sa fermijem neće moći da se igra

Moguće. Mislim jesu rezovi mnogo bolji od ATI kartica ali brate, pa njima je nV verovatno finansirala pola svih troškova. Stvarno su mogli da se potrude da jedan Fermi izvuče 60fps u fullHD. Smešni su ti Rusi, samo kad se setim kako su se puvali pred izdavanje igre pričom kako imaju epski endžin koji će da radi na prosečnom PCju.

Evo ga i navodni OC...

OCb.jpg

Samo ubrzanje nije lose, ali je temperatura 101 stepen. Uz to, brzina ventilatora od 80% verovatno znaci najmanje 60dB buke (ako je podatak koji se pre par dana pojavio o ventilatoru tacan).

Evo ga i navodni OC...

Samo ubrzanje nije lose, ali je temperatura 101 stepen. Uz to, brzina ventilatora od 80% verovatno znaci najmanje 60dB buke (ako je podatak koji se pre par dana pojavio o ventilatoru tacan).

Jesi ti kada palio Furmark? On grije graficku daleko vise nego igre.

Eto i to je gotovo, 'ajd sad da se bavimo sa GF104

Daleko je to od gotovog :)

@Nedjo, nije jos :D. Cekamo gtx 470 i to mnogo vise nas vjeruj mi :). Ova gtx 480 ce da bude puno skupa, a i nemam napajanje za nju :D. Mene samo zanimaju rezovi gtx 470 i naravno cjena :).

Hmmm, pa po ovim testovima je GTX 480 1-10% brza od Ati 5870:smackbum:
Ovo je svano lose...mislim ja sam mnogo vise ocekivao

Jesi ti kada palio Furmark? On grije graficku daleko vise nego igre.

Sve sto sam napisao je pre svega usmereno na ventilator ;) Kao sto rekoh, ako su podaci od pre par dana tacni, ovo je 60+ dB. To sto je temperatura 100 stepeni je manje vazno (vidjao sam i vise :)).

@Nedjo, nije jos :D. Cekamo gtx 470 i to mnogo vise nas vjeruj mi :). Ova gtx 480 ce da bude puno skupa, a i nemam napajanje za nju :D. Mene samo zanimaju rezovi gtx 470 i naravno cjena :).
pa zar vec negde nije bila informacija o cenma - GTX480 - 500, a GTX 470 - 350!?

Zasto bi neko uzeo sporiji GTX 470 pored HD5870, i to overklokerskih verzija poput Vapor-X varijanti?

ah, da zbog CUDE i AGEI-a PhyiX-a ;)

Ocekivao sam da nV bude brzi u Crysis-u i cemu uopste DX9 test za Dirt kada je igra DX11 i kartice podrzavaju isti???

Po ovim testovima rezultati se jako razlikuju od igre do igre, što će reći driveri nisu ispeglani do kraja.
I još ne vidimo min/max fps...

Nisu ista podesavanja , 4AA i 8AA :D .

d163c668-86a9-4705-be09-cd16b32456f8.jpg

GTX285 i DX11?!?

Onda smo otkrili ko laže :)

m2033_high.png

0b889bc0-0b6f-47dd-b522-7be9779b74ed.jpg

WTF???

8xAA:

15zgtqh.png

210gbaw.png

16av6df.png

Unigine, skaliranje sa teselacijom:

4viuet.png

2zqa6x1.png

14y4jzt.png

Po meni rezultati su kranje nekonzistentni, negde razbija, negde je na nivou 5870. Drajveri? :)

@rushko:

Physx je ukljucen na drugoj.

Poslednja izmena:
pa zar vec negde nije bila informacija o cenma - GTX480 - 500, a GTX 470 - 350!?

Zasto bi neko uzeo sporiji GTX 470 pored HD5870, i to overklokerskih verzija poput Vapor-X varijanti?

ah, da zbog CUDE i AGEI-a PhyiX-a ;)

Pa za cjene jos nije definitivno, vidjecemo u svakom slucaju, i to i rezove. I nije u pitanju PhysX, imao sam ATi-ja ranije i necu zbog negativnih iskustava koje sam imao (GSOD je jedan od problema, btw. ATi bi mogao da udari trademark na ovaj termin GSOD, ipak su ga oni donjeli u IT world :D, meni se to desavalo jos na 4870 ), a vidim da se to desava ponovo, naravno ne kod svih kartica, ali ga ima. Ne mogu jednostavno da dam toliko para pa da me zahebava, nemam zivaca za to. Sacekacu da vidim kakva ce biti gtx 470, ako ne bude to to, moze i ova gtx 285 da gura jos neko vrijeme sve. Mada ja vjerujem da ce gtx 470 biti moja buduca graficka :p

Poslednja izmena:
Ja se samo nadam da će *******i uspeti da ugrabi bar jedan od max 15 primeraka koliko očekujem da će ući u Srbiju prvih mesec dana od pojavljivanja, i da kao što je uradio sa 5870vsGTX285 otkrije istinu o performansama (bilo je ovde ljudi koji su tvrdili da su 5870 i 285 "tu negde"). Stranim sajtovima ama baš više ništa neverujem.

Po meni rezultati su kranje nekonzistentni, negde razbija, negde je na nivou 5870. Drajveri?

Pa već je rečeno da radi bolje teselaciju jer su se oko toga specijalno trudili :)

Što se tiče ostalih rezultata, pa vidiš koja je rezolucija u pitanju. Normalno je da 1GB vs 1.6GB pobeđuje karta sa više memorije. Stvarno ne znam šta se hvatate za tu rezu, pa nemate valjda svi monitor od tri'es cola :)

Poenta je sledeća, sve što radi preko 60 nije bitno jer ionako palimo vert. refresh u tom slučaju zbog problema sa tearingom. Bitan je Crysis a tamo je truba.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno