Šta je novo?

Koju podlogu da uzmem?

BogdanB

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poena
390
imam sentinel advanced mis

weapon of choice m4 dm
CM_Storm_m4_dm.jpg

ili

roccat taito
roccattaitomousepad.jpg

Od kada to Cooler Master pocheo da pravi podloge, au...
Od ta dva Roccat, nije neka nauka.

Uvek jednobojnu. Za malo više od tisuću dinkića imaš odličnu QcK

Poslednja izmena:
Ja bi izbegao platnene podloge jer se brzo prljaju.
Imao sam Roccat sense pa znam o cemu govorim. Bolje uzmi neku plasticnu podlogu imas dobar izbor (QCK, A4, Razer).

Meni se na sredini stvorio uglacani krug gde se mis kretao sporije nego na ostalim delovima podloge, sto je bilo nepodnosljivo.
Cim sam probao plastiku, prvo A4 X7 (relativno jeftina ~1000d) i sad Destructora (vredi svaku paru), znao sam da nema nazad na platno.
Platnenu uzmi jedino ako su ti plasticne podloge prebrze, i nije ti cimanje da stalno peres podlogu.

Platnene podloge se samo prebrisu vlaznom magicnom krpom kada se isprljaju, medjutim ako preteras sa kolicinom vode u krpi podloga pokupi dobar deo tecnosti i treba joj par sati da se osusi da bi mogla normalno da se koristi.
Ja bi ti preporucio Razer Goliathus Speed, mada vidim da si vec sveo izbor na one dve.

Ja bi izbegao platnene podloge jer se brzo prljaju.
Imao sam Roccat sense pa znam o cemu govorim. Bolje uzmi neku plasticnu podlogu imas dobar izbor (QCK, A4, Razer).
QcK serije su platnene SteelSeries podloge.
S&S je platichna.

Platnene podloge se samo prebrisu vlaznom magicnom krpom kada se isprljaju, medjutim ako preteras sa kolicinom vode u krpi podloga pokupi dobar deo tecnosti i treba joj par sati da se osusi da bi mogla normalno da se koristi.
Ja bi ti preporucio Razer Goliathus Speed, mada vidim da si vec sveo izbor na one dve.

procitao sam na jednom forumu da se moj mis na goliahtus podlozi lose ponasa pa zato je izbegavam

Poslednja izmena:
Plasticne podloge imas da nadjes u games-u.
Sto se tice platnenih podloga kad se zaprljaju jednostavno ih operete sapunom i magicnom krpom i bice ko nove.Znam to jer imam Razer Goliathus i svaki put kad se isprlja operem je i ko nova je.
Sto se tice podloge za tvog misa ne znam gde si citao da se mis "lose ponasa" na toj podlozi.Defini to "lose ponasa" posto su sve te platnene podloge ss i razer od slicnog materijala.Ja sam negde npr procitao da se mis extra ponasa na toj podlozi i sta sad?Kome ces da verujes?
Moja prepruka ti je SS Qck,Razer Goliathus Speed i ona Roccat Taito sto si okacio gore.
Mada najbolje je ako imas kod nekog da odneses mis i da probas koja ti podloga najvise odgovara pa da izaberes.

Poslednja izmena:
Pa uzmi onu za koju najvise mislis da ce da ti dogovara ako nisi u mogucnosti da je prvo isprobas.Idi na sajt proizvodjaca pogledaj sta je i kako je i odluci se za neku.
Kod nas ti taito kosta oko 1500din dok je SS Qck oko 1200din.
Ne bih znao kako vise da ti pomoognem posto nisam imao iskustva sa Taito,samo sa Goliathus i Qck.

Otvorite se za Razer ExactMat.

razer-exactmat.jpg

Imam je gajbi skoro 2 godine, ko da je raspakovana juce, iako sam vidjao slucajeve da su je unistili, ali kako mi nije jasno, mozda imaju tesku ruku ili stiskaju misa previse. Aluminijum, ima dve strane, control i speed, mada je speed previse klizav za moj ukus pa sam koristio samo control.

To je super podloga ako imas gde da je smestis, meni je goliathus speed medium knap legla u fioku za misa od stola pa sam uzeo nju. A sto se tice QcK podloga, nekako imam averziju prema podlogama koje su debele samo 2mm, tj ima i verzija od 6mm debljine al ne znam da li moze i kod nas da se nadje.

Ima da se kupi kod nas,to ti je Qck Heavy i kosta 2900,dok ista takva samo tanka kosta 1800.Meni prosto ne ide u glavu 1000din razlike za 4,5mm debljine...

Ako ti je sto neravan (ima odredjene neravnine na povrsini) onda ti je deblja podloga bolja. Oni koji idu po LAN turnirima kazu da si sa debljom podlogom siguran da kakva god da je povrsina stola, to nece uticati na misa.

To jeste,ali bas 1000din razlike...
Evo ja imam Goliathus Speed najvecu i nekako mi je predebela za ovaj sto pa je sad prodajem da uzmem neku qck.

Otvorite se za Razer ExactMat.

razer-exactmat.jpg

Imam je gajbi skoro 2 godine, ko da je raspakovana juce, iako sam vidjao slucajeve da su je unistili, ali kako mi nije jasno, mozda imaju tesku ruku ili stiskaju misa previse. Aluminijum, ima dve strane, control i speed, mada je speed previse klizav za moj ukus pa sam koristio samo control.

kao prvo,mnogo kosta 3500din:zgran: kao bad company 2,kao drugo ne bih mogao nigde da je stavim zato sto se ne savija

Stvarno je mnogo, niti mi treba aluminijumska shtrafta, niti ovo za ruku shto samo smeta. Bitno je samo da je plastichna jer mish mnogo bolje kliza po njoj...

Ma ne treba mi nishta za ruku, ako sam mogao 25 godina bez nje, ochigledno da mi ne treba :) Ranije sam imao neku plastichnu podlogu, ali takve se vishe nigde ne mogu kupiti, svi prodaju samo krpe, a one su krsh, imaju 5x vece trenje, pa mi sad treba neka najjednostavnija plastichna koja postoji :)

Ma ne treba mi nishta za ruku, ako sam mogao 25 godina bez nje, ochigledno da mi ne treba :) Ranije sam imao neku plastichnu podlogu, ali takve se vishe nigde ne mogu kupiti, svi prodaju samo krpe, a one su krsh, imaju 5x vece trenje, pa mi sad treba neka najjednostavnija plastichna koja postoji :)

Proveri u da li u Gigatronu jos imaju A4 X7 gaming podlogu. Dvostrana, nije prevelika i u odnosu na vecinu ostalih nije skupa (ako se dobro secam bila je oko 1000d).

http://www.matrix.md/product/en/10761/Mouse-Pad-A4Tech-X7-700MP-GamingPad-(340X280x3mm).html

Nazad
Vrh Dno