Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

verovatno postižeš tu brzinu upload-a zbog novog UDP protokola koji se zove uTP i koji može u nekim slučajevima da 'prevaziđe' ograničavanje od strane ISP-a.

već je bilo reči o tim 'peak-ovima'.
imam ih i ja, ali retko, i uvek je to po pravilu preko uTP-a, koji je automatski uključen u novom uTorrentu (Options/Preferences/BitTorrent/Enable bandwidth management).

ovo gore za tebe važi pod uslovom da imaš identične probleme kao nekolicina nas sa vračara i dorćola.
pri tom, ne mislim na one sa lošim pingom i sl.
sve je opisano u prethodnim postovima.

Ja nista nisam menjao, samo utakao modem.

Sad testirah Franfurkt, download 1.96, upload 0.25. Igram online cs na domacim serverima, ping mi je uvek do 25, bez ikakvog variranja.

Reci mi koliko ti peakovi treba da traju? 10 sekundi, minut, dva, tri? Vec 5 minuta mi je average uplad na utorrent 18-19kb, jeste da bi trebao biti veci, ali ispod 15 pao nije, sto je opet daleko od 12. Meni to ne smeta, ne koristim privatne trackere :)

Ok i? :) Ja i dalje vidim 7 mbps i dobar upload (dizem nesto u pozadini pa je slabiji rezultat).

stvarno ne znam vise...samo znam da otkad sam presao na flat 4 ovotg meseca...sve je sporo...pre na flat 3 je radilo kako treba i ono sto sam placao sam i imao.....

Au ljudi, aj da vam olaksam malo. Necu da se mlatim strucnim izrazima da ne bi doslo do jos vece zabune. Jedino sto treba da se zna da korisnici sa razlicitih "cvorova" mogu imati straobalno velike razlike u bandwidth-u. A to je do zagusenja lokalnih terminacionih uredjaja, a ne do provajdera. Na vozdovcu na primer uvek idealno radi net i na svim bandwidth tersterima puca na max. To jedino znaci da kod nas nema zagusenja nikakvog.

zasto je sve onda bilo ok (bar za mene) do 1. marta..od tad kad sam se prebacio na veci paket..sve otislo u 3pm

Pa postoji savrseno razumno resenje zasto ti manfromearth imas takav problem. Naime, necu da zalazim koja je Ikom-ova politika vezana za agregaciju "korisnika-po-kolicini-megabita", ali da gledamo na primer da oprema se trudi da ukoliko dodje do zagusenja korisnicima daje priblizno isto ili do njihovog limita koji zakupljuju. To ce reci da je u tvom "cvoru" teoretski limit bio ~2mbps po korisniku, i ti si sa 1mbps posteno dobijao svoj market share, a nakon dizanja na 4 ili koliko vec mbps, jedan uredjaj, na primer Cisco SCE, je uzeo i tebe isekao na ~1.6mbps ili koliko vec rece tvoj grafik. To je politika firme i problem je u tome sto kada si potpisivao ugovor potpisao si da zakupljujes maximalan protok od 4mbps, a ne konstantan i garantovan.

Ne branim Ikom kao ni jednog kds provajdera, ali tako nam je.

Pa postoji savrseno razumno resenje zasto ti manfromearth imas takav problem. Naime, necu da zalazim koja je Ikom-ova politika vezana za agregaciju "korisnika-po-kolicini-megabita", ali da gledamo na primer da oprema se trudi da ukoliko dodje do zagusenja korisnicima daje priblizno isto ili do njihovog limita koji zakupljuju. To ce reci da je u tvom "cvoru" teoretski limit bio ~2mbps po korisniku, i ti si sa 1mbps posteno dobijao svoj market share, a nakon dizanja na 4 ili koliko vec mbps, jedan uredjaj, na primer Cisco SCE, je uzeo i tebe isekao na ~1.6mbps ili koliko vec rece tvoj grafik. To je politika firme i problem je u tome sto kada si potpisivao ugovor potpisao si da zakupljujes maximalan protok od 4mbps, a ne konstantan i garantovan.

Ne branim Ikom kao ni jednog kds provajdera, ali tako nam je.

zasto je onda ping preko 200? uvek bio do 60 na flat 3

sad su i na naslovnoj promenili "Brzine do neverovatnih 6Mbps" u 7Mbps :) polako napreduju u kacenju informacija :) jos malo pa mozda bude i neka promotivna objava :beat:

Kakva je trenutno siguracija kod ostalih sto se tice onih problema ? Meni zadnjih par dana je sve u redu sto se tice download-a. Nema nikakvog usporenje niti padova, ali od upload-a preko Torrent-a nema jos uvek nista ...
Kada zavrsi Torrent uopste ne uploaduje, tokom skidanja nesto sitno baca po 2-10Kbit ..

Speed test inace pokazuje sve kako treba ..

^
Identično kao kod tebe. Dakle, bez promene.

Očigledno je protok nekako ugušen, ograničen.
Vidi se i po broju prekinutih konekcija u uTorrentu.

Ja im često šaljem mejlove sa raznim screenshotovima, po kojima mogu videti da nešto nije u redu. Čak im je ostavljen i link ka ovoj temi.

Njih očigledno ne zanimaju problemi koje imaju njihovi korisnici, ali ih zanimaju pare koje im ostavljamo.

Ne znam šta da radimo. Predlozi?

meni net ne radi jos uvek kako treba...evo sad proveravam brzinu..do 2 mbps na speedtestu(frankfurt)...5(Beograd) skidam fajl sa nvidia sajta i ide oko 215 KB/s...ping i dalje visok..katastrofa..placam vise od 1. marta a imam manje...super..sto se tice torrenta upload mi je oko 40 KB/s a brzina opada u zavisnosti u koje doba dana skidam....

Poslednja izmena:
Njih očigledno ne zanimaju problemi koje imaju njihovi korisnici, ali ih zanimaju pare koje im ostavljamo.

Ne znam šta da radimo. Predlozi?

Džabe im pišeš kada oni neće da odgovore,ali zato redovno ti šalju opomenu ako zakasniš dan-dva sa uplatom.
Moj ti je predlog da im sedneš na glavi tj.,samo ih zovi telefonom.

Poslednja izmena:
Posto mi niko nije odgovorio na email vec 2 nedelje, ja lepo uzmem i pozovem korisnicki.

Krenem pricu o problemima koji se javljaju, a devojka sa druge strane kulira. Zna o cemu se radi, ali cuti.

Kada je uvidela da sam upoznat sa tematikom, rece mi da ce da proveri sa administratorima i da se nada brzom razresenju problema.

Onda sam napomenuo da sam vec slao email povodom tog pitanja i da mi niko nije odgovorio, nakon cega je ona pregledala moj email :)

Insistirao sam da mi se racun umanji proporcionalno za brzinu koju sam imao poslednjih mesec dana (1mbit umesto 5 megabita), na sta mi je ona odgovorila da posaljem screenshot-ove brzine (tipa speedtest) pa da u email-u zatrazim redukciju racuna.

Htedoh sinoc da odradim Speedtest, kada ono crvc, pokazuje 5 mbit-a, samo sam vecim pingom (do 100ms).

Zagusis vezu sa nekim downloadom pa onda odradis speedtest :)

Moj ti je predlog da im sedneš na glavi tj.,samo ih zovi telefonom.

Do sada tri puta. Prvi put kad je bio problem sa upload-om, rekli su mi: "Pošaljite screenshotove u mejlu." Tad su mi čak i odgovorili, nešto u stilu: "Mi ne ograničavamo P2P saobraćaj."

Od tada im često šaljem mejlove sa screenshotovima, ali odgovora nema.

U međuvremenu, pogoršao se i download, pa je opet pao mali telefonski razgovor.
Na moje pitanje zašto niko ne odgovara na 1000 poslatih mejlova, rekli su mi da će reći administratorima da pogledaju.
Naravno, niko mi se ni tada nije javio.

Oni znaju za ovu temu na Benchu, i očigledno je da ih korisnici zovu sa identičnim problemima, ali apsolutno ništa ne preduzimaju. Toliko su bezobrazni da nas čak nisu udostojili ni odgovora.

Ja ću takođe tražiti umanjenje računa putem mejla, a nastaviću i dalje da ih zovem telefonom. Predlažem svima da učine isto.

Takođe predlažem da ih uputite na ovu temu i da kažete da poznajete još korisnika sa istim problemima, i da znate da ih oni takođe zovu i šalju mejlove.

Dobijamo samo bahatost, bezobrazluk i neprofesionalnost za 2800 din mesečeno.

Opet je krenuo problem od juce sa brzinama, tako da sam napravio screen-ove.

Poslao sam email na [email protected] i odmah jutros zvao korisnicki

Rekli su mi da zvanican zahtev za redukciju posaljem na adresu [email protected] sto sam i uradio.

Ne znaju kada ce mi biti odgovoreno, pa cu sacekati 7 dana, da vidim sta se desava.

Moguće je da će ti doći lik iz IKOM-a da to proveri sa svojim laptop-om,tako je bar kod mene bilo kada sam imao problem.

danas je bilo ocito u cemu je problem. kad je pao net skroz i dosao pingovo sam facebook bio je 130 nakon 5 min 210. nema tu sta da se prica vise sve je jasno ko dan !!!!!!!

Posto mi niko nije odgovorio na email vec 2 nedelje, ja lepo uzmem i pozovem korisnicki.

Krenem pricu o problemima koji se javljaju, a devojka sa druge strane kulira. Zna o cemu se radi, ali cuti.

Kada je uvidela da sam upoznat sa tematikom, rece mi da ce da proveri sa administratorima i da se nada brzom razresenju problema.

Onda sam napomenuo da sam vec slao email povodom tog pitanja i da mi niko nije odgovorio, nakon cega je ona pregledala moj email :)

Insistirao sam da mi se racun umanji proporcionalno za brzinu koju sam imao poslednjih mesec dana (1mbit umesto 5 megabita), na sta mi je ona odgovorila da posaljem screenshot-ove brzine (tipa speedtest) pa da u email-u zatrazim redukciju racuna.

Htedoh sinoc da odradim Speedtest, kada ono crvc, pokazuje 5 mbit-a, samo sam vecim pingom (do 100ms).

nadamse da ce ti ovo pomoci?

23028g.jpg

tu gde vidis strelicu imas sva tvoja sadasnja testiranja i ranija pa nadjes onaj koji ti je imao najmanji protok i to im posaljes...

Ili još bolje, kada oni dođu, pokažeš im sve testove koje si radio, pa neka gledaju kroz istoriju kako je radilo, a ne da probaju one time only i ono ispadne da baš tada sve radi OK.

Kada bi ljudi prestali da rade te testove, smanjili bi smo opterećenje linkova za dvocifren procenat :d

Sto se Zarkova tice, kolko im je ocajna kablovska tv tolko im je dobar net :)

Neka dodju slobodno

Inace danas stigao odgovor sa [email protected] email adrese

Postovani,

Zbog problema sa jednim od nadprovajdera, pojedini korisnici povremeno
mogu primetiti slabiji rad odredjenih servisa. Radimo na resavanju
problema i ocekujemo da ce saobracaj uskoro biti normalizovan.

Izvinjavamo se zbog nastalih neprijatnosti,

Vas IKOM

Zanimljivo kako su ti odgovorili odmah pošto si tražio umanjenje računa.
Na moje mejlove u kojima se žalim na njihovu uslugu i dalje niko ne odgovara. Ne odgovaraju ni na žalbe putem telefona.

Čist bezobrazluk.

Inače, meni i danas očajno radi net. I download i upload.

Moram vama da se žalim, kad me niko drugi ne sluša. :D

da li samo vi sa 5 mbit imate probleme?

Ljudi da li ste vi to imali probleme od kad ste presli na 5mbs ili?

Meni je na 2/256 net savrsen...mozda nekad uvece bude neko zagusenje ali i to redje...

Ja imam 4mbit paket jos od septembra i nije bilo problema do pre mesec dana.

Sto se tice odgovora ne email-ove, da nisam zvao ne bi ih ni bilo.

Lagano sam im sve objasnio, bez svadje i insistirao na redukciji.

Videcemo sta ce biti.

Razmisljam da predjem na sledeci paket 5mbs...to je dodatnih 600din, kako se vama pokazalo?

Meni je down 246Kb/s max na 2mbs, ovde mora biti bar 550Kb/s?

koristi li ko news servere sa ikom-om? ima li tu problema?

Kod mene je 2mbit paket,i za sada je ok.Mada ume ponekad da bude problema,ali uglavnom radi ok.

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    15.8 KB · Pregleda: 42
Juce sam skidao nesto brzinom od 580-590KB/s. (paket 5Mbps/512Kbps). Ali retko koji sajt to omogucava.

U pravu si. Realno, ni ne treba nam brze od 5mbps (bar meni, a vidim i tebi). Meni totalno bilo nebitno ovo povecanje sa 4 na 5... i 4 mi je bilo vise nego dovoljno.

Ali glupo mi je sto je upload ostao na 512kbps. Tu ima mesta povecanju.

Btw, upravo nesto skidao sa rapidshare-a:
mfeihp0aonq9bgaquyo0.png

Inace, da ne ispadne sve bayno&syayno... imam i ja povremeno probleme sa stucanjem net-a, visokim pingovima, smanjenjem DL/UL... al trenutno mi je ok (da chuknem vo drvo).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kod:
C:\Users\igor>ping google.com /t

Pinging google.com [209.85.129.99] with 32 bytes of data:
Reply from 209.85.129.99: bytes=32 time=3190ms TTL=53
Reply from 209.85.129.99: bytes=32 time=2628ms TTL=53
Reply from 209.85.129.99: bytes=32 time=3025ms TTL=53
Reply from 209.85.129.99: bytes=32 time=3257ms TTL=53
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.