Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

whatgives kaze da se ne placa instalaciona taksa za digitalnu TV..ali ako budes saznao nesto javi ovde pls =]

Evo samo da javim kako je sve ispalo, uglavnom kako smo ranije i rekli ..

Prvo je caleta na mob u utorak ili sredu ove poslednje nedelje februara zvao momak iz Ikom-a da donese digitalni dekoder, medjutim nikoga nije bilo kuci u to vreme tako da se to do danas nije realizovalo.

A evo danas oko 18h (nedelja..) zvao i dosao momak iz Ikom-a, doneo i povezao novi dekoder a stari odneo. Nista se ne placa ista je stvar kao i za stari dekoder - daju ti na koriscenje dokle god si njihov korisnik. Slika na digitalnoj je inace osetno bolja, a ovaj momak cak kaze da se na CRT televizorima najvise i primeti.

Inace hteo sam da ga mu postavim par pitanja u vezi ubrzanja paketa ali ovaj cak nije ni znao da su ubrzali FLAT 4 i 5 pakete za 1Mbit :trust: ..

Evo samo da javim kako je sve ispalo, uglavnom kako smo ranije i rekli ..

Prvo je caleta na mob u utorak ili sredu ove poslednje nedelje februara zvao momak iz Ikom-a da donese digitalni dekoder, medjutim nikoga nije bilo kuci u to vreme tako da se to do danas nije realizovalo.

A evo danas oko 18h (nedelja..) zvao i dosao momak iz Ikom-a, doneo i povezao novi dekoder a stari odneo. Nista se ne placa ista je stvar kao i za stari dekoder - daju ti na koriscenje dokle god si njihov korisnik. Slika na digitalnoj je inace osetno bolja, a ovaj momak cak kaze da se na CRT televizorima najvise i primeti.

Inace hteo sam da ga mu postavim par pitanja u vezi ubrzanja paketa ali ovaj cak nije ni znao da su ubrzali FLAT 4 i 5 pakete za 1Mbit :trust: ..

A koji si ti paket imao? I da li su ti ostavili pay kanale ako si ih imao sa prethodnim ugovorom?

FLAT 3 (2Mbit). A nisam prethodno imao nikakve pay kanale, mada to je intereantno pitanje, trebalo bi da ostaju ?

Pojma nemam, ja imam isti taj paket i sve pay kanale koje sam dobio starim ugovorom, sad ako ce doci i ukinuti te kanale a doneti novi dekoder, da ima odma kazem da ne dolaze :).

Pazi, ja nisam imao nikakav poseban ugovor ali sam imao i ranije HBO i Cinemax. Ali koliko se secam nekada (pre ~1-1.5god) se i sa FLAT 3 paketom to dobijalo, pa je mozda od tada i ostalo ?

Sada imam sve sto sam i ranije samo jos vise kanala, evo npr. VH1 Classic, Mega i jos tako neke.

Pazi, ja nisam imao nikakav poseban ugovor ali sam imao i ranije HBO i Cinemax. Ali koliko se secam nekada (pre ~1-1.5god) se i sa FLAT 3 paketom to dobijalo, pa je mozda od tada i ostalo ?

Sada imam sve sto sam i ranije samo jos vise kanala, evo npr. VH1 Classic, Mega i jos tako neke.

da..i ja sam imao stari dekoder...jer je tad bio flat 4....i bili su pay tv kanali uz taj paket...da se nadovezem..da sam dobio digitalnu..i nisam platio instalacionu taxu...dosli ugradili za 5 min..otpisao 3 lista o preuzimanju dekodera i opreme...i gotovo....slika jeste bolja...ali nije to to....samo je izostrena i nabudzene boje....od sutra ce mi pustiti 5 Mbita....rekli su mi da su ubrzali flat 4 i 5 za 1 mbit...verovatno ce ovih dana biti obavestenje na sajtu..

Pa ne razumem sta ocekujes od digitalne tv? Poenta digitalne televizije je da ti isporuci SD sliku onakvu kakvu imaju u studiju (znaci bez gubitaka zbog loseg signala i slicno). Ali to su i dalje niske rezolucije, koje dobro izgledaju samo na CRT televizorima. Njen kvalitet na LCD tv-u ne moze biti spektakularan sve dok se ne predje na HD standard.

Pa ne razumem sta ocekujes od digitalne tv? Poenta digitalne televizije je da ti isporuci SD sliku onakvu kakvu imaju u studiju (znaci bez gubitaka zbog loseg signala i slicno). Ali to su i dalje niske rezolucije, koje dobro izgledaju samo na CRT televizorima. Njen kvalitet na LCD tv-u ne moze biti spektakularan sve dok se ne predje na HD standard.

pa dobro..valjda je to tako..ali ima i nekih smetnji..kao neke pruge..horizontalne..sve u svemu..briga me za digitalnu..presao sam na flat 4 zbog interneta...

....od sutra ce mi pustiti 5 Mbita....rekli su mi da su ubrzali flat 4 i 5 za 1 mbit...verovatno ce ovih dana biti obavestenje na sajtu..

Да ли су паметњаковићи рекли шта ће бити са Флат 3 пакетом?
Не знам која је то глупа логика да прво подижу 1 и 2,па после неколико месеци 4 и 5,а флат 3 ко зна када...

Da li jos neko ima problema sa Ikom internetom poslednjih dana?
Imam flat4 paket i vec nekoliko dana se uzasno vuce. Download je pao na 10-20kb/s, a samo ponekad ide normalno >500kb/s. Cak je i obican surf usporen.
Imam win7, koristim Operu, ali sam probao i sa Chrome i isto kilavi.
Momak iz podrske mi rece da Eset security 4 ume da pravi probleme, ali do pre neki dan je sve radilo besprekorno :wall:

Poslednja izmena:
Да ли су паметњаковићи рекли шта ће бити са Флат 3 пакетом?
Не знам која је то глупа логика да прво подижу 1 и 2,па после неколико месеци 4 и 5,а флат 3 ко зна када...

ne znam..nisu nista rekli...valjda nema nista.....ali i ovih 1 mibt je bzvz ubrzanje..mislim sa 4 na 5 ...ili na flat 5..sa 6 na 7...to je tek bzvz...ali dobro..to su samo hteli da naprave malo razliku izmedju flat 3..da bi sto vise ljudi preslo i uzelo dogitalnu...nadam se da ce do godine biti pravo ubrzanje :D

danas mi pustili FLAT 4...i ceo dan sam imao oko 4.96/0.5 ... sve do sad....sad imam 1-2/0.45...a ping je skocio za 100%...pre sam imao 55ms..sad je 90-100...sve testove radim ka frankfurtu...hocu flat 3 nazad =S

sad je jos gore imam max 1 mbit...130-160 ms ping ... :/

jel ima jos neko problema sa internetom danas ??

jel ima jos neko problema sa internetom danas ??

da. i ne samo danas.
ja od prvog februara imam probleme sa upload-om. a ovih dana (naročito danas i juče) i sa download-om (ide oko 100 kB u proseku, paket Flat 4).

ne mogu više da pišem o tome, jer se jako iznerviram :D

Poslednja izmena:
da. i ne samo danas.
ja od prvog februara imam probleme sa upload-om. a ovih dana (naročito danas i juče) i sa download-om (ide oko 100 kB u proseku, paket Flat 4).

ne mogu više da pišem o tome, jer se jako iznerviram :D

ja cu sutra da zovem da pitam sta se desava..ako i dalje bude sporo..vracam se na flat 3 i vracam digitalnu

Imam ja vec danima kao sto sam napisao par postova iznad.
Danas sam opet zvao podrsku i navodno i "oni su culi" da ima nekih problema i nadaju se da ce biti reseni u narednih par dana :mad:

hmm evo sad je vec mnogo bolje...tacno 5/0.47 ali ping je i dalje visok...93 ms ka frankfurtu...videcemo sutra..nadam se da su otklonili kvar...javite ako nesto saznate

Mozda ima veze sa Telekomom i njihovim problemima u zadnje vreme? Ikom u sustini kupuje net od Telekoma, tako da bi to mogao biti uzrok. Nisam mnogo za kompom u poslednje vreme, pa ne znam da li se i kod mene javljaju ti problemi. Secam se samo da mi je sajt b92 mnogo sporo otvarao tamo negde pocetkom februara.

bem li ga... nemam primedbi...na brdu i zarkovu ja i ortak na flat 4 @4.9MBit/500KB
Nista ne zeza.... sem gmt na dekoderu :) . Vreme im je gmt+0 umesto gmt+1 kako bi trebalo

od jutros sve ok...na flat 4 zarkovo...4.99/0.48 ping 47 ka frankfurtu...

opet kilavi net..i to dosta.. =S

Isti je problem i kod mene od pre par dana ..vidim da je u pitanju vec poznata prica. Ista situacija kao i kod tebe, danas pre podne i nesto tokom dana je sve bilo ok.

Kapiram da dok traje zamena dekodera i povecanje brzina u tim paketima postoje problemi...al ja stvarno spadam u one ,ne znam koliko brojne, zadovoljne potrosace Ikoma...

Kapiram da dok traje zamena dekodera i povecanje brzina u tim paketima postoje problemi...al ja stvarno spadam u one ,ne znam koliko brojne, zadovoljne potrosace Ikoma...

Meni radi perfektno. 2 mbita download / 256 kb upload na Cukarickoj Padini.

ljudi, ja ću poludeti sa Ikomom

stoske, drapin, Abcdefghij i ostali koji evenutalno imate problema sa upload-om i torrentima, javite se da nešto preduzmemo.

već više od mesec dana stanje je katastrofalno, oni koji nisu u toku, mogu pročitati naše postove na prethodnim stanicama.

paket je 5120/512 Kbps, speed test u utorrentu (setup guide) i dalje prikazuje ograničenje upload-a od 19.1 kB/s, a realno stanje je još gore, upload nije ni blizu toj cifri, ako ga uopšte i ima (osim onih čuvenih 'pikova' koje smo takođe pominjali na prethodnim stanicama)

napominjem da je sa moje strane sve učinjeno kako bi se eliminisali poznati faktori koji mogu da naprave problem (firewall, AV i sl., isprobanii su različiti torrent klijenti...).

čak i u kad odem u 'safe mode with networking', stanje je i dalje isto.
oni su negde definitivno zabrljali, ali ih očigledno mrzi da se pozabave time i reše to.

evo šta kaže Ikom na moju reklamaciju, iako je naglašeno da problem nije izolovan i da ima više korisnika sa identičnim simptomima:

Ne postoji problem sa p2p saobrzcajem na nasoj mrezi, niti mi bilo kako
uticemo na isti. Ovaj saobrzacaj je zavistatan od mnogo fakktora, a kako
napominjete da ste iskusan korisnik ne moramo vam detaljno to razlagati.
Ukoliko su brzine izmerene na web adresi http://www.speedtest.net/
adekvatne, tj. odgovaraju zakupljenom internet paketu, vas problem
prevazilazi nasu nadleznost i ingerencije.

šaljite im mejlove, zovite ih, možda će onda nešto i učiniti, uputite ih i na ovu temu.

ugovor, nažalost, ne mogu da raskinem, a da im ne platim, jer je potpisan na godinu dana :mad:

ljudi, ja ću poludeti sa Ikomom

stoske, drapin, Abcdefghij i ostali koji evenutalno imate problema sa upload-om i torrentima, javite se da nešto preduzmemo.

već više od mesec dana stanje je katastrofalno, oni koji nisu u toku, mogu pročitati naše postove na prethodnim stanicama.

paket je 5120/512 Kbps, speed test u utorrentu (setup guide) i dalje prikazuje ograničenje upload-a od 19.1 kB/s, a realno stanje je još gore, upload nije ni blizu toj cifri, ako ga uopšte i ima (osim onih čuvenih 'pikova' koje smo takođe pominjali na prethodnim stanicama)

napominjem da je sa moje strane sve učinjeno kako bi se eliminisali poznati faktori koji mogu da naprave problem (firewall, AV i sl., isprobanii su različiti torrent klijenti...).

čak i u kad odem u 'safe mode with networking', stanje je i dalje isto.
oni su negde definitivno zabrljali, ali ih očigledno mrzi da se pozabave time i reše to.

evo šta kaže Ikom na moju reklamaciju, iako je naglašeno da problem nije izolovan i da ima više korisnika sa identičnim simptomima:

šaljite im mejlove, zovite ih, možda će onda nešto i učiniti, uputite ih i na ovu temu.

ugovor, nažalost, ne mogu da raskinem, a da im ne platim, jer je potpisan na godinu dana :mad:

yup..i meni je upload mali sa torrentima...koristim vuze...i opao mi share ratio :(

Nazad
Vrh Dno