Šta je novo?

KMPlayer

:D e ovo postaje zanimljivo...pošto sam imao iste probleme na oba kompa koji stoje jedan do drugog...Sada se situacija izmenila...na HTPC-u su svi problemi misteriozno izčezli tako da sad radi sve OK...dok se na drugom kompu sve sredilo osim menjanja aera...heheheh jedino što sam promenio je bilo u renderer opcijama na halli rend...Znači sve je ok na oba kompa osim obaranja aera na ovom ...GRRREEEMMMLLIINNII :D neverovatno!

Meni je slika u mpc-hc jasnija i sa vise detalja u odnosu na kmp. Oba sam podesio da koriste ffdshow, a od codeca sam stavio samo cccp.
Evo screena.

Svaka sugestija je dobro-dosla.

Koji video renderer ti je podešen u kmp?

1) Decoder ljudi ne codec ;) OD decodera ne moze da zavisi kvalitet slike svi su po h264 standardima i daju isti output

2)pri poredjenju mora isti frame , inace nije poređenje.

3)zbpg rendera je moguce da vidis drugaciju sliku

Poslednja izmena:
Evo...render
+ isti frame.

Poslednja izmena:
Nije isti frame nikako :)

Ne porede se frejmovi odprolike mora osd da bude ukljucen i da se vidi tacno broj frame-a :) pogledaj mindjusu samo , al dobro da zanmarimo to posto izgleda da i ovako vidis razlike
plus tesko je stvanro videti razliku na jpgu kolko god da je ima

ja licno :
KOlko vidim razlike nema a i jedino sto mi se malo cini da je boja tamnija na kmpu a to je do rgb konverzije i podesavanja brihtinsa i slicnog.
razlike u kvalitetu slike ne vidim ni malo.
A i tesko je videti na ovoj rezoluciji i jpg slici ako je ima , a ne verujem da je ima.

btw prebaci se na bicubic resizing mnoogo je kvalitetnije.

Poslednja izmena:
instalirao sam najnoviji kmplayer 2.9.4.1436 i kad hocu da ga pokrenem ispise mi"class not registered" i to je to...koristim inace win7 64 bita...sad je kao proradilo ali kad pokrenem fil ode mi win 7 na basic izgled i nemam aero efekte

Poslednja izmena:
Nije isti frame nikako :)

Ne porede se frejmovi odprolike mora osd da bude ukljucen i da se vidi tacno broj frame-a :) pogledaj mindjusu samo , al dobro da zanmarimo to posto izgleda da i ovako vidis razlike
plus tesko je stvanro videti razliku na jpgu kolko god da je ima

ja licno :
KOlko vidim razlike nema a i jedino sto mi se malo cini da je boja tamnija na kmpu a to je do rgb konverzije i podesavanja brihtinsa i slicnog.
razlike u kvalitetu slike ne vidim ni malo.
A i tesko je videti na ovoj rezoluciji i jpg slici ako je ima , a ne verujem da je ima.

btw prebaci se na bicubic resizing mnoogo je kvalitetnije.

Ok hvala. Ajd jos jedno pitanje.
Zasto mi se desava u mpc-hc kada premotam film unapred za recimo ctrl+desna strelica par puta ili direktno na slideru, treba mu par sekundi da otpocne film odatle, a tada je ubrzana slika oko sekunda i posle sve ide normalno.
U kmp taj seek ide trenutno i bez ubrzanja ?

Apsolutno se slazem sa weasel-om , ako vec pravis poredjenje mora da bude na osd broj isti i za jedan i za drugi frejm, nikako jpg vec PNG ili BMP fajl format u kom ce biti sačuvana i tako okačena. Sto se tiče ove dve , jeste jedna za nijansu svetlija sto ces na prvoj dobiti sa povecanjam osvetljenja ali broj detalja je na obe isti koliko se moze videti na ovim tvojim JPG-ovima

Ok hvala. Ajd jos jedno pitanje.
Zasto mi se desava u mpc-hc kada premotam film unapred za recimo ctrl+desna strelica par puta ili direktno na slideru, treba mu par sekundi da otpocne film odatle, a tada je ubrzana slika oko sekunda i posle sve ide normalno.
U kmp taj seek ide trenutno i bez ubrzanja ?
KMP po default-u radi seek samo po keyframe-ovima, pa je samim tim mnogo brži, ali i neprecizniji.

Da li bi neko od guru-a bio voljan da ostavi screenove sa svojim podesavanjima za , recimo, mpc-hc i km player, sa posebnim screenovima za ffdshow ?
I da ide kao sticky.

Pošto sam sredio sve problemčiće sem jednog malog....stoga molim nekog da mi kaže kako da podesim KMpl da NE isključuje AERO kad pušta film.....

Meni to nikada nije radio. Ne znam zašto se kod tebe to događa.

Pa ni ja ne znam...na jednom kopu je sve ok a na drugom isključuje aero...A potpuno iste opcije podešene...jedina razlika je u rendereru...jedan je defolt a drugi je haali...

Pa promeni renderer?

Promenio sve isto...

Ne bo trebalo da ima veze. Ja držim dx9 pa mi nikada nije isključio aero.

i meni se dogadja da mi iskljuci aero i sad se kajem sto sam probao najnoviju verziju i to mi sad radi i kad stavim stariju verziju

Poslednja izmena:
TO je nesto do podesavanja u mkplayeru ( kojeg ne koristim )
Meni MPC ni jedan render ne gasi aero

Sigurno jeste do podešavanja...nikad nisam imao problema sa plejerom dok nisam prešao na win7...uspeo sam da podesim da ne isključuje aero ali mo sad izbacuje poruku tipa neautorizovana upotreba ...

ovaj kmplayer mi je potpuno ukakio fajl asocijacije, posto na mom kompu se pokazao kao njesra. grrr. sada moram svaku fcking asocijaciju da vracam manuelno. svasta...

Za sve koji imaju problem sa CLASS NOT REGISTERED, iz internet explorera skinite flash player (Adobe), i instalirajte ga, posle toga ne bi trebalo da bude problema.

Evo i meni KMPlayer gasi Aero :(
Sto je jos cudnije, jutros ga nije gasio, ali je slika bila katastrofa losa, 'pikselizovana' do te mere da se nije moglo gledati. Sad je slika normalna, ali ne radi Aero, go figure...

Za one koji nisu izguglali resenje za 'Aero vs. KMPlayer' problem:
Desni klik -> Video (Advanced) -> Video renderer-> promenite Overlay Mixer (Default) u neki drugi, npr. Enhanced Video Renderer.

Za one koji nisu izguglali resenje za 'Aero vs. KMPlayer' problem:
Desni klik -> Video (Advanced) -> Video renderer-> promenite Overlay Mixer (Default) u neki drugi, npr. Enhanced Video Renderer.

jeste, ovo resava problem na desktopu, ali ako promenim renderer nema slike na TV-Outu :(

kako da ne gasi Aero ali da pusta i na TV-Out... u pitanju je ATI kartica i fullscreen Theater mode na TV-u...

turbo

Mene interesuje zasto bas ovaj player se koristi ako vec ima nekih problema? Odlican dvd/divx i za druge formate je i SMplayer...Ja sam probao KM i nisam bas odusevljen...1000 ljudi 1000 cudi :banana:

Nazad
Vrh Dno