Šta je novo?

KMPlayer

Kad smo već kod Avatara, kako možete da ga gledate u 2D?

Kad smo već kod Avatara, kako možete da ga gledate? :d

Mislim na ovo:

ovde se poigraj, prvi, drugi i treći titl...

Prilozi

• 2010-05-02 kmp.jpg
    2010-05-02 kmp.jpg
    96.3 KB · Pregleda: 717
mislim da treba ovde da se poigraš, prvi, drugi i treći titl...

attachment.php

Poslednja izmena:
Koliko ja znam KMPlayer moze da prikaze custom font.

2.5.jpg

Nemam pojma sta tacno treba da se podesi, ja sam drndao svasta po opcijama, ali uglavnom radi.

Hm... ja se svojevremeno ubih pokušavajući da namestim i nisam uspeo.
Iskreno, MPC mi je dobar za sve trenutno, tako da me mrzi i da se cimam.

Što se Avatara tiče, imam naravno i full BluRay, ali sam ovo skinuo da imam alternativu ako neko dođe da mu snimim, ako hoću da gledam na laptopu etc... a i zanimalo me je da uporedim ESiR-ov encode sa originalom.
Film izgleda jako dobro i iako 3D jeste ekstra, meni je pomalo zamoran jer imam jedno slabije oko, a i ovako je sasvim gledljiv :)

Jel se moze na ovom playeru namestiti neki drugi codec osim njegovih default za x264 ripove ? Primetio sam da kad otvorim isti film preko MPClassic i KMPlayera u MPClassic-u izgleda bolje ali sam navikao na KMP i sve komande na Logitech UltraX Remote su mi nameshtene za KMP. Jel se moze namestiti da KMP koristi isti codec kao MPC ?

u opcijama odes na external video decoder>external decoder search>add after search
kad ti pronadje, stikliraj sta zelis i s desne strane (select decoder/filter to use) odaberi isto sta zelis >ok i sad samo lepo odaberes pod h.264 sto si odabrao u prethodnim koracima
pre toga u internal decoderima iskljuci h.264

Kada film ima vise jezika i kad pokusam da prebacim sa jednog na drugi plejbek se ubrza i vise ne mogu da ga vratim na normalu. Zna li neko kako ovo moze da se izbegne?

@vaxil
kad promenis stream > stop pa ponovo play.
Mada bi bilo lepo da to isprave u narednim verzijama.

da ne čeprkam celu temu,jel može neko da mi kaže kako da podesim titl u ovom playeru?ili kasni ili žuri,probao sam 3-4 titla

Imaš problem sa titlovima onda :) Inače imaš neke komande da setuješ delay za titl, ne znam napamet, nemam instaliran KMP ali negde po meniju potraži.

koristim km za pu****** vilmova, i imam problem kod premotavanja filmova naime kada im premotavam postepeno na stelice prometavanje ne ide glatko nego sacekam par sekundi i onda se nastavlja. naime ovo se desava u 5% slucajeva a sada konkretno sa .wmv fajlovima. je moze nesto da se uradi po tom pitanju neko poedsavanje drugi player. par puta mi se desava da ne mogu uopste pa premotavam film.
.

Canis Lupus je napisao(la):
Koliko ja znam KMPlayer moze da prikaze custom font.

Nemam pojma sta tacno treba da se podesi, ja sam drndao svasta po opcijama, ali uglavnom radi.

options-> preferences-> subtitle processing-> multi-sub/etc -> tab advanced: cekiras enable .ass .ass2 .ssa .ssf .srt

zaree je napisao(la):
da ne čeprkam celu temu,jel može neko da mi kaže kako da podesim titl u ovom playeru?ili kasni ili žuri,probao sam 3-4 titla

ako ti masi za koju sekundu, koristi 'š' i 'đ' (na engleskoj tastaturi su to '[' i ']' ) kao precice za odlaganje ili 'premotavanje' titla.
takodje, ako ti je ukljucen advanced menu, ides desni klik-> subtitles-> i pogledaj opcije subtitle resync i subtitle fps conversion, nesto od toga ce ti pomoci ako je titl uopste odgovarajuci.

jel zna neko kako da sacuvam prevod sa izmjenjenim fps-om u km player-u?uspio sam jedan prevod da namjestim tako sto sam mu unutar plejera izmjenio fps i sad je podesen ali ne znam kako da ga sacuvam nakon toga.pokusao sam sa svim mogucim opcijama sacuvavanja prevoda unutar player-a ali ni jedna ne pali!ajd ako iko zna nek mi u sto hitnijem roku javi!

Podesi prevod u timeadjusteuru

ma sve ja to sredim u subtitle workshop-u nego bi bilo zgodnije kad bih mogao odmah iz km-a da to sredim.e da imam i jedan problem sa subtitle workshop-om.u win7 ne moze da se pusti bilo koji klip u njemu.cim pokrenem neki klip u njemu prigram se zakuca!u xp-u sve radi ok!

Uf... ja sam imao problem da se nije videla slika u SW pod Win7.
Ako se dobro sećam, mislim da sam to rešio tako što sam stavio da ffdshow radi dekodiranje raw videa.

ma sve ja to sredim u subtitle workshop-u nego bi bilo zgodnije kad bih mogao odmah iz km-a da to sredim.e da imam i jedan problem sa subtitle workshop-om.u win7 ne moze da se pusti bilo koji klip u njemu.cim pokrenem neki klip u njemu prigram se zakuca!u xp-u sve radi ok!

Kako zgodine pa mnogo vise opcija i mogucnosti imas u subtiel wokrshopu i time adjsuteur.. Namestis tu potpuno sa istom lakocom kao i kpmplayer ucistas filkm i pustis...

instliraj naravno ffdshow ili neki drugi decoder... posto plaeri mogu da rade bez decoder (jer vecina ima neke internete) dok SW i TA nemaju .

Uf... ja sam imao problem da se nije videla slika u SW pod Win7.
Ako se dobro sećam, mislim da sam to rešio tako što sam stavio da ffdshow radi dekodiranje raw videa.

evo sad sam provjerio i podeseno je da ffdshow radi dekodiranje ali SW puca pri svakom ucitavanju videa!

Meni nikada nije pucao, samo ga nije prikazivao...
Ne znam u čemu je onda problem kod tebe.
Šta još imaš instalirano od codec-a?

Imam instaliran k-lite ali ne znam sta sve on sadrzi u sebi...
.....
.....
E evo sad sam pogledao ponovo nesto.SW nisam koristio dugo i skontam da je namjesten u compatibility mode za xp i tu puca kad pokrenes video.Sad sam ugasio tu opciju i radi sa videom ali kao sto si i ti rekao nema slike!Kako rece da si to rijesio?

Poslednja izmena:
***... nisam nikada instalirao K-Lite, tako da ja tek pojma nemam šta sve on ima u sebi :p

Contents of version 6.3.0:

Player:

Media Player Classic Homecinema [version 1.3.2189.0]
Media Player Classic Homecinema [version 1.2.1008.0]
Media Player Classic [version 6.4.9.1 rev. 107]
ffdshow:

ffdshow [revision 3530]
ffdshow VFW interface
DirectShow video decoding filters:

XviD [version 1.2.2]
On2 VP7 [version 7.0.10.0]
MPEG-2 (Cyberlink) [version 8.4.0.1408]
MPEG-2 (Gabest) [version 1.0.0.4]
DirectShow audio decoding filters:

AC3/DTS/LPCM (AC3Filter) [version 1.63b]
Vorbis (CoreVorbis) [version 1.1.0.79]
AAC (MONOGRAM) [version 0.9.6.0]
DirectShow audio parsers:

FLAC (madFLAC) [version 1.8]
WavPack (CoreWavPack) [version 1.1.1]
MusePack (MONOGRAM) [version 0.9.2.0 | 0.4.0.0]
Monkey's Audio (DCoder) [version 1.0]
OptimFROG (RadLight) [version 1.0.0.1]
AMR (MONOGRAM) [version 1.0.1.0]
DC-Bass Source [version 1.2.0]
AC3/DTS Source (AC3File) [version 0.7b]
DirectShow source filters:

Haali Media Splitter [version 1.10.175.0]
AVI splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
MP4 splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
Matroska splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
Ogg splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
MPEG PS/TS splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
FLV splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
RealMedia splitter (Gabest) [version 1.3.2116.0]
CDXA Reader (Gabest) [version 1.3.2116.0]
DirectShow subtitle filter:

DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) [version 2.39.5.3]
DirectVobSub (a.k.a. VSFilter) [version 2.33]
Other filters:

Haali Video Renderer [version 1.10.175.0]
VFW video codecs:

XviD [version 1.2.2]
x264 [revision 1659]
On2 VP6 [version 6.4.2.0]
On2 VP7 [version 7.0.10.0]
Intel Indeo 4 [version 4.51.16.2]
Intel Indeo 5 [version 5.2562.15.54]
Intel I.263 [version 2.55.1.16]
huffyuv [version 2.1.1 CCE Patch 0.2.5]
DivX [version 3.11]
YV12 (Helix) [version 1.2]
ACM audio codecs:

MP3 (Fraunhofer) [version 3.4.0.0]
MP3 (LAME) [version 3.98.2]
AC3ACM [version 1.5]
Vorbis [version 0.0.3.6]
DivX WMA [version 4.2.0.0]
Tools:

Codec Tweak Tool [version 4.4.5]
Win7DSFilterTweaker [version 3.2]
MediaInfo Lite [version 0.7.34]
GSpot Codec Information Appliance [version 2.70a]
VobSubStrip [version 0.11]
GraphStudio [version 0.3.2.0]
Haali Muxer
FourCC Changer
Bitrate Calculator

Mora da se nadovežem na ovu priču o kodecima i da napomenem da je na primer QuickTime alternative IMAO u ponudi i CoreAVC kao directshow filter a koji je u stvari decoder za H.264

Inače on se plaća a u QuickTime alternative je bio kao besplatna opcija.
Zbog autorskih prava on je uklonjen, ali još uvek možete da skinete QuickTime alternative na sajtu fillehippo.com.

Poslednja verzija QuickTime alternative sa CoreAVC-om je 1.81, a pošto je nastala pre pojavljivanja Win 7 verujem da na tom sistemu neće raditi.

QuickTime alternative 1.81 skinite ovde

Poslednja izmena:
weasel, ja sam rekao da se radi o QuickTime alternative 1.81 a ne CoreAVC 1.81.

Da ne bude zabune...

Jedan od tvojih kolega moderatora je ishvalio CoreAVC kao najbolje H.264 kodek, mislim da je u pitanju nickname ali nisam siguran.

A verzija CoreAVC-a koji se nalazi u tom QT alternative je 1.3.0.0

Ja ne znam za neko besplatno kodek pakovanje koji ima najnoviji CoreAVC kodek

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno