Šta je novo?

KMPlayer

Postoje li neka podesavanja da prebacim opterecenje na grafiku pri gledanju full hd, da se ne bi procesor opterecivao? Grafika je HD 4670
Moze pomocu Cude ili instlairas MPCHC i preko DXVA. ali znaj da nece svi filmovi raditi posto je Ati upitanju.

apsolutno sve sto sam ja do sada pustao je radilo perfektno , po gore navedenom "guide" namesteno, a imam atija. Ne treba MPCHC da se instalira vec samo 1 fajl. Audio doduse pravi problem nekim ljudima , ali ima dole u komentarima na linku koji sam postovao resenje. Sve u svemu prezadovoljan sam. Zauzece procesora ~1% a graficka ni stepen toplija nego uobicajeno , ako je verovati ati overdrive-u na 1-2% zauzeca je kada se pusta HD materijal. Toliko od mene :)

Hm...hvala mogla bih da isprobam sve ovo, meni je bez bilo kakvih podesavanja zauzece procesora kod full HD 30 %,koristim BS player, mada isto je i sa KM playerom da li je to opasno :D, ako je svima vama 1-5%..dosta filmova sam gledala rade perfektno...nadam se da ce tako i ostati, ako budem cackala sa ovim podesavanjima, mada nemam ja mira, stalno me nesto novo kopka:D

apsolutno sve sto sam ja do sada pustao je radilo perfektno , po gore navedenom "guide" namesteno, a imam atija. Ne treba MPCHC da se instalira vec samo 1 fajl. Audio doduse pravi problem nekim ljudima , ali ima dole u komentarima na linku koji sam postovao resenje. Sve u svemu prezadovoljan sam. Zauzece procesora ~1% a graficka ni stepen toplija nego uobicajeno , ako je verovati ati overdrive-u na 1-2% zauzeca je kada se pusta HD materijal. Toliko od mene :)

I meni apsoluntno sve sto sam igrao na ovom intelu 3.0 i fx5600xt je radilo PERFekno..... ne ali najozbiljnije.
Fora je u tome sto nista novije od warcraft3 nisamo igrao.

Tako ni ti nisi pustio encode sa 16 referentnih frejmova pa kad ti izbaci black sliku ili glichuje toliko da ne znas dal je film ili neka psihodelicna animacija onda ces razumeti o cemu pricam. ;)

Poslednja izmena:
upravu si. Nista sto sam gledao ne verujem da ima vise od 12 ... Al eto sad si mi dao sa cime da se zanimam , pa cu javiti rezultate ^^

pa dobro ... Ima istine u tvojim recima weasel :D Sad malo probrljah po netu i stvarno ljudi kukaju na to ... Srecna stvar po mene je sto stvari koje ja skidam i gledam rade na svu srecu ... Uostalom bre ko je luuud da enkoduje sa 16ref. frejmova uopste ? :)

Poslednja izmena:
pa nisu oni ludi nego jednostavno ne znaju/ne razumeju se , misle da ce dobiti bolji kvalite sa vise ref frejmova ....
Na primer scenski encoderi prave jedno 33x (bas toliko ) vece greske od ref frejmova i to ponavalju iz encoda u encode i opet veicna ljudi ovde skida metis infamues i ostali shit od scene ...

Poslednja izmena:
kako uraditi da kada puštam više video fajlova (recimo spotovi) ali u pozadini, da kada prebaci na novi da mi ne otvori prozor već da ostane spušten? Zezam se sa tim već jedno sat vremena, ali bezuspešno :(

kako uraditi da kada puštam više video fajlova (recimo spotovi) ali u pozadini, da kada prebaci na novi da mi ne otvori prozor već da ostane spušten? Zezam se sa tim već jedno sat vremena, ali bezuspešno :(

Evo kako :)

Prilozi

• restore.PNG
    restore.PNG
    54.8 KB · Pregleda: 137
Ja imam ATI-jevu karticu, da koristim MPC video decoder ko sto pise u tutorijalu umesto CoreAVC?

Edit - Nece da mi instalira MPC video decoder, izadje mi ova greska:

v5yi6d.jpg

Sta da radim?

Poslednja izmena:
Mozes, ali onda neces moci da pustas L5.1 ripove preko GPU-a, pricao je weasel dosta o tome na forumu. A ako stavis CoreAVC onda ce sve da se radi preko CPU-a.
Kako hoces, vidi sta ti vise odgovara, mozes da isprobas jednu opciju, pa drugu.

Ukoci se KMPlayer nakon onih podesavanja sa tutorijala (sa coreavc), hteo bih da probam sa mpc decoderom ali mi izbacuje error sa slike gore, jel' znas mozda u cemu je problem?

Koristim duuuugoo,duuuggooo KM pl i nikad nije bilo problema.Ali sad imam problem...sklopio sa HTPC mašinicu,kompletirao sve i instalirao Win7 32 bita.Sad mi prijavljuje kad otvorim plejer (class not registered)...
Dalje...potpuno je pobrljavio sa programom...blokira skrol za premotavanje filma,a u neko trenutku kad se premota film ostaje u gornjem levom uglu vremenska oznaka na koliko je premotan film i ne skida se sa ekrana,to se popravi do nekle sa reload-ovanjem istog skina(samo se odblokira skrol),audio podešavanja teško nameštam...nekad radi kako treba a nekad nema razlike između različitih audio rednera...Samo da napomenem da i na drugoj mašini imam Win7 32-bitni javlja se isti problem tamo,dok na XP.u nema tih problema i sve savršeno radi...
Dajte malo pomoći ljudi :)

Koja verzija kmplayer-a?

1432 R2

Koja ti je to oznaka verzije? Misliš na 2.9.4.1432?
Ja koristim 2.9.4.1435 na x64 Win7 i nemam problema. Taj 1432 je stariji od godinu dana.

Poslednja izmena:
Videću kad stignem kući da skinem novu verziju...pa javljam.

Sad sam proverio to je najnovija verzija 1432 na mojim kompovima...dakle opisani problemi su za tu verziju....

Jok to je taj koji imam....reinstalirao sam ga i sad povrh svega menja temu na desk topu...isključuje aero...

Objasni mi samo kako može da bude to taj koji imaš kada nije ta verzija u pitanju?
Aero ti verovatno isključuje jer je kao video renderer izabran overlay.

Kažem da je to ta verzija jer sam opet skinuo sa linka gore i instalirao program....pa dodajem da isključuje aero pride :)

Stoji na VMR9 rend...

Poslednja izmena:
Upravo sam instalirao na jedan laptop Win7 x86 ultimate i kmplayer 2.9.4.1436 sa ovog linka http://www.free-codecs.com/download/kmplayer.htm i sve radi perfektno... btw istu ovu verziju koristim i na svojoj masini pod XP-om bez ikakvih problema...

Ne menja desktop, ne brljavi, samo radi svoj posao, pusta filmove :)

Tako da deinstaliraj sve verzije kmplayera, sve kodeke ako ih imas dodatno instalirane, pa Jovo na novo, posto kod tebe nesto ne stima...

turbo

Poslednja izmena:
Ok, ajmo ovako.
Da li je ovo verzija koju imaš? (Options, About)

Prilozi

• kmp1.jpg
    kmp1.jpg
    95.7 KB · Pregleda: 90
Vrh Dno