Šta je novo?

KMPlayer

Jel se radi na novoj verziji ovog playera (3.xxxx) ili se prestalo sa razvojem?

neprestano rade na novoj verziji,evo bas pre 2 dana je izasla 2.9.4.1435 verzija

Gde/Odakle to?
Na njihovim forumima izgleda i dalje 1434 aktuelan...

2.9.4.1435 verzija postoji na Softpedia sajtu još od Januara, ali je veličina 11.9MB. Veličina najnovije 2.9.4.1435 verzije (sa npr. 9down) je 14.1MB. Pitanje je koja je razlika između verzija.

Nadjoh ja kasnije na forumu njihovom...
To je "privatna" beta verzija koja je pre par dana izasla, ali jos fali par stvari... Trebalo bi uskoro i zvanicna 1435 da izadje.

Pre reinstalacije win-a sam exportovao setovanja a sad ne mogu da nadjem opciju da ih importujem, ili jednostavno negde treba da kopiram file? Zna li neko kako ovo da resim?

Trebalo bi da si dobio .reg fajl kada si exportovao podesavanja?
Samo klikni dva puta na njega i potvrdi i trebalo bi da bude to to...

Sta ono bese treba u KMPlayeru da se podesi, da bih mogao titlove da pomeram gore-dole?
Ne mogu da se setim.

Potpuno sam se izgubio u podesavanju za zvuk i sad ne znam da li da koristim interne dekodere za ac3/dts zvuk ili da koristim eksterni AC3 (filter) dekoder (slika 1). Takodje sam se pogubio medju podesavanjima internih dekodera (slika 2 i 3).

BTW: Imam Xonar DS zvucnu i 5.1 sistem. Koja su najoptimalnija podesavanja na ove tri slike ?

Prilozi

• slika1.png
    slika1.png
    37.6 KB · Pregleda: 56
  • slika2.png
    slika2.png
    37.5 KB · Pregleda: 56
  • slika3.png
    slika3.png
    40 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Kako da namestim da mi lepo radi srpski prevod? Nece lepo da mi prikazuje naša slova tipa: š đ č ć ž ... gde to da namestim u opcijama?

Kako da namestim da mi lepo radi srpski prevod? Nece lepo da mi prikazuje naša slova tipa: š đ č ć ž ... gde to da namestim u opcijama?

Preferences -> Subtitle Processing -> Font Style -> izaberi u dropdown listi za CharSet "East/Central Eur."

Probao sam to ali opet mi loše prikazuje slova

2ufyjuw.jpg

Da nisi možda izabrao da koristiš eksterne kodeke u KMPlayer-u? To zna da ga "zaglupi" za prikazivanje titlova. Takođe može da se desi isto ako koristiš prevod koji je ugrađen u MKV fajl.

Za kodeke nista nisam dirao, a da, koristim prevod koji je ugrađen u mkv, ajd probacu da skinem normalan prevod pa da vidim jel' radi ..

Edit - Lepo radi sa drugim prevodom, problem je bio sa ovim ugradjenim u mkv, hvala za ovo, nisam znao da moze to da uzrokuje problem :)

Poslednja izmena:
Sta ono bese treba u KMPlayeru da se podesi, da bih mogao titlove da pomeram gore-dole?
Ne mogu da se setim.

Mozes da ih pomeras gore-dole kombinacijom tastera "ctrl + []". Da bi titl spusto ispod slike, pogledaj sliku u attach-u.

Prilozi

• sub.png
    sub.png
    54.9 KB · Pregleda: 78
E, ljudi, sta je najbolje izabrati za video render, posto Overlay otpada... (gasi mi aero na sedmici svaki put, pa malo kao nervira... :\)

Da uprostim pitanje. Radi li kome KMPLayer bez problema na 5.1 zvucnom sistemu ?
Da napomenem da mi MPC HC po defaultu radi bez problema, tj. nema problema sa zvukom, dok KMPlayer kako god da ga podesim uvek izazove problem (dal sa AC3 zvukom, dal sa mp3, nebitno, stalno je problem prisutan).

Poslednja izmena:
ne znam sta je, ali ja kad god sam instalirao ovaj plejer, da ga probam kad je toliko hvaljen, meni je po njegovom pokretanju standardno uvek zakucao racunar! i naravno, nervoza ucini svoje i odmah radi deinstalacija! :)

Imam sledeci problem:

sve je ok radilo pod win7 dok nisam promenio graficku. Presao sa nVidie na ATI, sistem nisam preinstalirao, jer driver za 7600gt mi nije ni trebao samo sam obrisao karticu iz devices, restart, ubacio 4670 poterao drivere i sve je ok, osim naravno, KMP (a i VLC) su pokvarili sliku. Sva je kockasta(kao da je losa kompresija) kako u windowed tako i u full screen. I jos jedan problem, nema sile da ga nateram da mi nacrta titlove ispod slike, kako god da stavim podesavanja.

I da, ako poteram sam KMP izbaci prazan ekran i "class not registered", inace kad poteram film, sve ok, osim navedenih problema, naravno...

verzija 2.9.4.1435.

Da li je jos neko imao ovakvih problema???

Imam sledeci problem:

sve je ok radilo pod win7 dok nisam promenio graficku. Presao sa nVidie na ATI, sistem nisam preinstalirao, jer driver za 7600gt mi nije ni trebao samo sam obrisao karticu iz devices, restart, ubacio 4670 poterao drivere i sve je ok, osim naravno, KMP (a i VLC) su pokvarili sliku. Sva je kockasta(kao da je losa kompresija) kako u windowed tako i u full screen. I jos jedan problem, nema sile da ga nateram da mi nacrta titlove ispod slike, kako god da stavim podesavanja.

I da, ako poteram sam KMP izbaci prazan ekran i "class not registered", inace kad poteram film, sve ok, osim navedenih problema, naravno...

verzija 2.9.4.1435.

Da li je jos neko imao ovakvih problema???

reseno :)

render: VMR9 Renderless (HQ subs)
subs: draw to VMR surface
encoding: central/east europ.

RESTART racunara... ??

i sada i sa curom mogu da gledam filmove jer meni fakin subs nikada nisu trebali... :wall:

Nista lepse od filmova sa subtitlovima :d
:puke:

Da uprostim pitanje. Radi li kome KMPLayer bez problema na 5.1 zvucnom sistemu ?
Da napomenem da mi MPC HC po defaultu radi bez problema, tj. nema problema sa zvukom, dok KMPlayer kako god da ga podesim uvek izazove problem (dal sa AC3 zvukom, dal sa mp3, nebitno, stalno je problem prisutan).

Internal Audio Decoder -> AC3 Speakers = 'Same as Input (Original)'
Internal Audio Decoder -> DTS Speakers = 'Same as Input (Original)'
Internal Audio Decoder -> The Rest Speakers = 'Same as Input (Original)'

Audio Processing -> Resample/Output -> Speakers = 'Same as Input (Original)'

Xonar Audio Center -> Main

Audio Channel - 2 ili 6 (u zavisnosti sta pustas)
Analog Out - 5.1

To je to, sad bi trebalo da radi sve bez problema.

Meni se od nedavno nesto cudno desava....

Prilikom pustanja materijala sa DTS audiom, KMP prikaze dole u levom uglu da se radi o DTS-u 5.1, ali mi receiver signal prepoznaje kao Dolby Digital 5.1... i pusta 5.1, sve je OK sa zvukom i separacijom kanala, ali nije DTS (ranije je bilo sve u redu)

Zvucna je integrisana i ima DTS Live, koji ne koristim, ali znaci niukakvom slucaju ne bi trebalo da se desi da DTS pretvara u DD...

Ne secam se da sam cackao bilo sta u podesavanjima, mozda je instalacija neceg drugog uticalo na ovo, ali sada ne mogu da pronadjem u cemu je fora...

Pomagajte...

turbo

Kako da podesim da mi slika filma bude po sredini, ekrana, tj da titl prelazi preko slike...Kada namestim da Draw to overlay Surface, onda pomeri film gore, i dole imam puno crnog za titl, isto to mi radi i kada namestim na Draw to Image Itself :( U čemu je problem. Tek sam instalirao program i nikada nisam imao ovih problema.

Kako da podesim da mi slika filma bude po sredini, ekrana, tj da titl prelazi preko slike...Kada namestim da Draw to overlay Surface, onda pomeri film gore, i dole imam puno crnog za titl, isto to mi radi i kada namestim na Draw to Image Itself :( U čemu je problem. Tek sam instalirao program i nikada nisam imao ovih problema.

Pretpostavljam da se ovo desava na tv out-u. Ako je tako, pogledaj ovde: http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?p=73624

u folderu od kmplayera pokreni KMPSetup.exe i na 4 strani odaberes sta ti odgovara

Postoje li neka podesavanja da prebacim opterecenje na grafiku pri gledanju full hd, da se ne bi procesor opterecivao? Grafika je HD 4670

jel moze da se podesi da preskakanje bude manje, 1 sec 2 sec...?

Postoje li neka podesavanja da prebacim opterecenje na grafiku pri gledanju full hd, da se ne bi procesor opterecivao? Grafika je HD 4670

ovo bi trebalo da ti pomogne , meni radi perfektno na 4870 :)

P.S.
Boxer sa slike ti je extra. Tigrasti boxeri >>> sve .... Dobro de , sopovi su tu negde blizu :)

Nazad
Vrh Dno