Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Iskreno meni je ovaj engine previse hvaljen.:smoke:

Jeste da su mape ogromne i da nema ucitavanja, ali staviti ga odmah iza CE2 je pretjerivanje. Mislim da iako posjeduje Dx11 ne mora da znaci da je nesto spektakularno. Meni je licno Dunia posle CE2 najbolji, isto je Sand Box i lisen je bilo kakvih ucitavanja, a izgleda fenomenalno.

X-ray je kao stvoren samo za Stalkera i nizasta vise:D Grafika je u nekim momentima fenomenalna ali neke stvari mi se od pocetka nisu svidjele: oruzje je prilicno traljavo uradjeno, pogotovu animacija prilikom relodovanja i samog napucavanja, nema se taj osjecaj ubojitog i mocnog trzanja, i zvuk koji to sve prati je "bezveze" kao da pucam iz vazdusne puske. Generalno animacije su lose. Eto to su neki od dizajnerskih propusta. (da ne pominjem optimizaciju i bagove)

Sve su to sitnice koje se ne primjecuju naspram atmosfere koja je jedinstvena. Jedna od rijetkih igara koja ima tako dobru atmosferu, toliko dobru da u pojedinim trenucima igranja kao da sam tamo.:D A za to nije potrebna grafika sa Dx11 "efektima".;)

Ove stvari koje si naveo su upravo glavni razlozi zašto ja mislim da je dx11 ovde notorna glupost! Bolje da su se umesto toga fokusirali na animaciju i optimizaciju... Sve ostalo je već u CS-u meni bilo ok. Naravno, pojedini modeli su mogli biti itekako bolji, recimo one nakaze (mutanti) izgledaju poprilčno aljkavo napravljeni, kao i recimo šake, pojedine puške, snajperi i ostale sitnice tog tipa... Ragdoll fizika na modelima pršti od aljkavosti, često se dešava vojnicima da im recimo noge beže na unutra dok stoje u mestu ili se okreću i tome sl. pa izgledaju nekako spatkano! :d Sve u svemu ima tu posla ihahahhhaaa za opravku, samo kad bi još i neko hteo s time da se mlati... ali ne bih više da se ponvljam... jasno je!

BTW, Starac te shotke ti fino izgledaju samo ne kontam do kraja šta je tu unapređeno ili zamenjeno, osim možda skybox-a koji mi liči na SOC!

[EDIT]

U međuvremenu sam primetio i ove komentare vezano za umetničke kritičare i slikare. Ja sam recimo slikar po struci, ali ne mislim da sam ikada ovde niti bilo gde drugde pokušao da nametnem moje mišljenje o nečemu. Zapravo cenim da je mišljenje svakog pojedinca jednako validano u ovom slučaju jer Stalker nije ničijia prtija i svi mi ovde praktično samo smo konzumenti! To ne treba zaboraviti, jer nas to u startu deklariše... Drugo bi bilo da je neko zatražio da čuje moje stručno mišljenje. To može i ne mora nekome da se sviđa, ali fakat je da ima (ili bi barem trebalo) veću težinu od onih koji se ne bave likovnom umetnošću. No ovde se to retko viđa, jer inače takvi komentari ili sugestije u principu nisu besplatni!

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Pomozite "Stalkeru" ;-)

Ako moze neka dobra dusa da me uputi u pocetak igre dok imam zivaca.
Nemam vremena pa se ne mogu "udubiti" i igrati u kontinuitetu vec malo pucam, zujim okolo i prekidam zbog posla. :S:

Sta uraditi na pocetku da se zaradi malo love za uppgrade opreme?
Ima li veze na buduci tok price to sto npr. sa onim Sultanom dogovorim da cu pomoci oko napada na one Stalkere u tankeru (sta li je vec!?) pa onda odem kod njih i kazem im za plan?

"Stoji" li glavna prica dok ne skupim para ili cu nesto zeznuti ako radim sporedne quest-ove, a zanemarim "pricu" (bar na pocetku)?

Ja ubio Noah-a (ako sam dobro procitao ime, kod one barke), jesam ukakio? Sta cu mu ja pucao na mene, a i dzukela mu bijesna :d

Moze i na PM da ne smaramo temu ;)

Hvala unaprijed :wave:

Nisi trebao da ga ubijes, kad otvoris vrata on zapuca na tebe a posle ce se smiriti, trebace ti kasnije. Ja sam Sultana izdao, saslusao sam sta ima da kaze, zatim otisao do Shevchenka i dogovorio se sa stalkerima da namamim njegove ljude u zamku. Novac zaradjujes odradjivanjem sporednih zadataka kao i nalazenjem i prodajom artefakta, nece glavni kvest nigde, ne brini. Samo se nemoj slepo drzati mape i slova, treba malo razmisljanja i tumaranja, nije sve servirano ;) Sustina je da ili se udubis u igru ili je ni ne igras dok ne nadjes vremena.

Nisi trebao da ga ubijes, kad otvoris vrata on zapuca na tebe a posle ce se smiriti, trebace ti kasnije. Ja sam Sultana izdao, saslusao sam sta ima da kaze, zatim otisao do Shevchenka i dogovorio se sa stalkerima da namamim njegove ljude u zamku. Novac zaradjujes odradjivanjem sporednih zadataka kao i nalazenjem i prodajom artefakta, nece glavni kvest nigde, ne brini. Samo se nemoj slepo drzati mape i slova, treba malo razmisljanja i tumaranja, nije sve servirano ;) Sustina je da ili se udubis u igru ili je ni ne igras dok ne nadjes vremena.

Huh, idem ispocetka.

Posto vremena necu imati nikada, moram polako pa kako mi bude.
Inace, SoC sam zavrsio 2X, a CS nisam ni pocinjao.
Odo' kod Noah-a da se izvinim sto sam ga ubio :-devil-:

Huh, idem ispocetka.

Posto vremena necu imati nikada, moram polako pa kako mi bude.
Inace, SoC sam zavrsio 2X, a CS nisam ni pocinjao.
Odo' kod Noah-a da se izvinim sto sam ga ubio :-devil-:
Hahahahaha!
Dobar je Noje, oprostiće ti.Da si igrao sa srpskim prevodom, i pročitao sve oko tog zadatka, nebi reagovao nervozno, kao 80% onih koji su odigrali rusku verziju.Za divno čudo, ja ga nisam roknuo prvi put kad sam igrao, ali je malo falilo.
Kasnije sam ga oladio, heheh, zbog artefakta Kompas.mnogo je bio ljut što sam mu ponovo tražo, iako mi je prvi dao za Dž.Bio je upravu, ali moro sam da ga ladnem.

Hahahahaha!
Dobar je Noje, oprostiće ti.Da si igrao sa srpskim prevodom, i pročitao sve oko tog zadatka, nebi reagovao nervozno, kao 80% onih koji su odigrali rusku verziju.Za divno čudo, ja ga nisam roknuo prvi put kad sam igrao, ali je malo falilo.
Kasnije sam ga oladio, heheh, zbog artefakta Kompas.mnogo je bio ljut što sam mu ponovo tražo, iako mi je prvi dao za Dž.Bio je upravu, ali moro sam da ga ladnem.

Ma ne bi ja njega upucao, nego sam se prepao one dzukele.
Kad sam vidio one oci koje svijetle u mraku, zafrljacio sam jednu defanzivnu. :d

Sada je OK pocetak. Noah me je odveo do one anomalije i nasao sam helikopter na platou.
Trenutno odradjujem onaj quest kada trebam da se usunjam i pokupim dokumenta.

E jos samo ovo: Sta da radim sa oruzjem koje pokupim jer ga niko ne kupuje?

Izvinjavam se na pitanjima ako su bila, ali ne mogu da trazim na ovoliko strana

Fala :wave:

E jos samo ovo: Sta da radim sa oruzjem koje pokupim jer ga niko ne kupuje?

Oružije neće svako da kupi jer im ne treba ili je u lošem stanju.
Na Skadvosku oružje će otkupljivati Sova (The Owl) pod uslovom da je u dobrom stanju. Ako nije popravi ga kod Kardana (Cardan) koji se takođe nalazi na Skadovsku.

Zavrsio igru, ali nigde nisam naleteo na quest ili info o kodiranim vratima u podrumu SAM baze u Yanovu?

Opet ja ;)

Kako da prodjem one spodobe u podrumu Krug Antena?
Onaj lik ide sa mnom, ali dok sam ja kupio bombe, on ode i nisam vidio kako je prosao!?
Nemam "save" u blizini da odigram ponovo, ali posto nije metka ispalio znaci da je na neku foru...

Trebam li uopste prolaziti "preko njih mrtvi' " ili da se vratim?

Zardjao ovaj Stalker :S:

Poslednja izmena:
^
Bez naglih pokreta:test:

Kad mi je user ATI` napisao da prodjem, stisnuo sam SHIFT+CTRL i poooooolako.

Problem je u tome sto nisam pratio lika da vidim sta radi vec sam kupio bombe.
Pa kad su vec tu, pomislio sam: Sigurno ih treba bacati u velikim kolicinama :d

:wave:

Ove stvari koje si naveo su upravo glavni razlozi zašto ja mislim da je dx11 ovde notorna glupost! Bolje da su se umesto toga fokusirali na animaciju i optimizaciju... Sve ostalo je već u CS-u meni bilo ok. Naravno, pojedini modeli su mogli biti itekako bolji, recimo one nakaze (mutanti) izgledaju poprilčno aljkavo napravljeni, kao i recimo šake, pojedine puške, snajperi i ostale sitnice tog tipa... Ragdoll fizika na modelima pršti od aljkavosti, često se dešava vojnicima da im recimo noge beže na unutra dok stoje u mestu ili se okreću i tome sl. pa izgledaju nekako spatkano! :d Sve u svemu ima tu posla ihahahhhaaa za opravku, samo kad bi još i neko hteo s time da se mlati... ali ne bih više da se ponvljam... jasno je!

BTW, Starac te shotke ti fino izgledaju samo ne kontam do kraja šta je tu unapređeno ili zamenjeno, osim možda skybox-a koji mi liči na SOC!

[EDIT]

U međuvremenu sam primetio i ove komentare vezano za umetničke kritičare i slikare. Ja sam recimo slikar po struci, ali ne mislim da sam ikada ovde niti bilo gde drugde pokušao da nametnem moje mišljenje o nečemu. Zapravo cenim da je mišljenje svakog pojedinca jednako validano u ovom slučaju jer Stalker nije ničijia prtija i svi mi ovde praktično samo smo konzumenti! To ne treba zaboraviti, jer nas to u startu deklariše... Drugo bi bilo da je neko zatražio da čuje moje stručno mišljenje. To može i ne mora nekome da se sviđa, ali fakat je da ima (ili bi barem trebalo) veću težinu od onih koji se ne bave likovnom umetnošću. No ovde se to retko viđa, jer inače takvi komentari ili sugestije u principu nisu besplatni!

Pozdrav svima

Izmjenjeno je dosta toga, i izgleda daleko bolje. Nebo je puno bolje od onog u SoC-u, no tesko je to vidjeti ovako na fotki. To sto vidis su ustvari oni niski pokretni oblaci.

Gledati animacije u ovoj igri iz perspektive obicnog FPS-a je pogresno. Vidi kako to izgleda u F3 recimo.

I u redu je kritikovati igru, ali sto kritikujete engine, a niste s njim proveli niti pet minuta?

e ovako, ja sad tek danas poceo da igram ovu igicu, pa mi nista nije jasno. sta treba da radim sta je poenta igice. poceo sam u nekoj mocvari i li sta li je vec gde si nasukani silni brodovi. pored mene prodje po neki vojnik ali niko ne puca na meni kao da ne postijim samo one dzukele me napadaju. koga treba da napadam.
a i kad zaginem pise game over, i ne pocinje od mesta gde sam zaginou ili sacuvao nego tako stoji, pa moram da je load.

ko moze ukratko da mo pojasni.

poz

Prosto je. Treba samo da izvrsis neka merenja, nadjes se sa nekim ortacima i da odes odatle:D

^:D

@faca poenta ove igričice je da razgovaras sa ljudima koji bleje po tim brodovima i otprilike ces shvatiti poentu.

e pa fora je u tome sto ne znam engleski.
vidim da je neko spominjao da postoji neka verzija sa prevodom na srpski.
jel se moze naci na netu?

Da, može. Radili su ga - Prevodilački tim: kvare_cg; Pjanovic; purke62; Alomovica; Strelok; BooQy; strelok4556.

http://www.megaupload.com/?d=VP0UIH43
http://www.filefactory.com/file/a1019f3/n/S.T.A.L.K.E.R._-_CoP-Serbian_v.1.0.zip

Nije u pitanju audio već tekst, i obrati pažnju na uputstvo kako bi pravilno odradio posao.

I preporučujem ti da ubaciš ovaj English to Russian dialogue mod ako ti para uši ovaj Tarzan English audio koji je u igri. Ovaj mod menja samo glasove.
Ne kažem to zbog toga što sam rusofil - naprotiv, nego zato što bolje/prirodnije zvuči, odnosno bolje je odglumljeno.

Poslednja izmena:
Da, može. Radili su ga - Prevodilački tim: kvare_cg; Pjanovic; purke62; Alomovica; Strelok; BooQy; strelok4556.

http://www.megaupload.com/?d=VP0UIH43
http://www.filefactory.com/file/a1019f3/n/S.T.A.L.K.E.R._-_CoP-Serbian_v.1.0.zip

Nije u pitanju audio već tekst, i obrati pažnju na uputstvo kako bi pravilno odradio posao.

I preporučujem ti da ubaciš ovaj English to Russian dialogue mod ako ti para uši ovaj Tarzan English audio koji je u igri. Ovaj mod menja samo glasove.
Ne kažem to zbog toga što sam rusofil - naprotiv, nego zato što bolje/prirodnije zvuči, odnosno bolje je odglumljeno.
Ti linkovi za srpski prevod su za verziju v.1.0.U njoj nema audio prevoda za outro video.
Verzija v.1.01, sa audiom za outro se može skinuti odavde:
http://www.4shared.com/file/174031991/6b1c34bc/STALKER_-_CoP-Serbian_v101.html

Drugari, kako da ubijem ona dva mutanta u tunelu ispod Jupiter plant-a?
Trebalo mi para jer nikako da skupim za bolji pancir jer od pocetka vucem onaj isti shit.

Ako je ko raspolozen da odgovori na nekoliko pitanja u vezi igre, molim da me kontaktira preko PM da ne smaram vise.

Hvala :wave:
Kažu da je ta dva Burera naj lakše ubiti nožem, njega ti ne mogu izbiti iz ruke.Samo im pritrči što bliže i rokaj u vugla.Ja sam ih sređiao na klasičan način.Malo bombe, malo rafali dok nemju nevidljivi štit ispred sebe.
A što se tiče ostalih pitanja, možeš da pogledaš Mega spojler o CoP, pa možda nešta i nađeš ovde:
http://stalker-srbija.socialgo.com/forum/topic/17

I ja sam ih regularno sredio vatrenim oruzjem ali sam se prilicno namucio, jedva izvukoh zivu glavu odande :D.

Posle nabavljanja specijalnog armora i helmeta preko porudzbine, questovi gube svaki smisao, s obzirom da su repair bills oko 5X veci od nagrade za q. :)

kako da odem u drugi deo mape, treba tamo nesto da obavi a ne mogu da prodjem. i kako da dodjem do helkoptera na pnoj uzvisici ni do njega ne mogu da dodjem
kako sa skpim pare, jel obavljanjem poslona koje dobijem u brodu bazi?

Da, razgovaraj sa NPC-ovima i obavljajući zadatke za njih zarađuješ kintu, kao i prodajom "nađene robe".
Evo ti walkthrough tj game guide pa nađi sve šta ti treba od quest-ova kada ne znaš šta ćeš dalje http://guides.gamepressure.com/stalkercallofpripyat/
Ideš sa pilotom koji je na brodu gde su trgovci, i traži ti 4.000 za put, a ako mu daš mape koje nađeš u igri treba ti samo 1.000 za put. A na drugom brodu tu u blizini je Noah koji će te odvesti do helikoptera na uzvišici. Pazi! Kada otvoriš vrata pucaće na tebe. Ne odgovaraj na vatru već kreni priču sa njim. http://guides.gamepressure.com/stalkercallofpripyat/guide.asp?ID=9001

Poslednja izmena:
treba da odem do cevovoda i na njemu ima zelena oznaka, dosao sam tu ali ne znam sta da radim, ne mogu da se popnem niti bilo sta.
traba da rezim i neki zadatak sa gasom ali sta gde?

Nazad
Vrh Dno