Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

3,4 Ghz na 1,2V?
Jel to C3???
Ako nije onda je jako dobar primerak, jel je i na tvojoj biostar ploci mali ripple za Vcore?
Meni je na prethodnoj ploci setao skroz "normalno" :D da se tako izrazim dok kod ove ni da mrdne(jeste samo jednom opao na sec za 0.01V i to kada mi je proc bio klokovan na 3,5 po LinX-om).

Jel mozes da mi kazes i koliki je tebi CPU-NB freq/volt, ja sam kod sebe stavio od samog starta na 1,275V i terao je na 2600Mhz najnormalnije, sto je meni bilo jako cudno s'obzirom da se masovno bune da im nece preko 2400/2500???

evo da vidis kako radi ta jeftina biostar ploca sa otkljucanim procesorom...

Da otkrijem tajnu ;)
X4 620 sam kupio na "siguricu" cim se pojavio kod nas. Jedan od prvih primeraka.
Vidio sam neku diskusiju i pitao na PM coveka da li bi prodao!?
Platio sam ga malo skuplje, ali mi je to odgovaralo a i lokacija za preuzimanje mi je odgovarala.
Inace, samo je drfedja tada imao X4 620 Deneb ali AACYC koji je dobio od AMD-a.

Sempron 140 je cista sreca i vec ga vidim na nekoj ultra jeftinoj uATX ploci kao net/office masinica, za pustanje filmova, muzike itd.
Svakako mi ostaje ova DDR2

Hehehe, evo sa zakasnjenjem bio sam na kracem odmoru :D, cestitam na dvostrukom otkljucavanju! Za ovaj X4 620 se secam kada Fedja i jos neki likovi nisu mogli da veruju da ti imas 620 koji se otkljucava, jer po nekoj njihovoj statistici nije ih bilo u slobodnoj prodaji. :p
Ali, takodje znam da nisi mogao zbog ploce da ga isprobas sve do sada, tako da je ovo ipak uspeh! Svidja mi se i to otkljucavanje Semprona, neko na taj nacin moze da dobije bas dosta ako sklapa neki ultra jeftin racunar!

evo da vidis kako radi ta jeftina biostar ploca sa otkljucanim procesorom...

Evo ga i moj :D
ixqxpz.jpg

hoce i sa manjom voltazom 1,38 ali sam ovo stavio privremeno radi predostroznosti a i trebalo bi uskoro da uzmem nov cooler pa cu tada da utezem.

Poslednja izmena:
ma smanji ti njega na manje ako moze...sta da se greje bezveze...jesi siguran da nece da radi na 1,3v na toj brzini?

100% nece, 1,38 mi je def. i vidjam po netu da je vecini za 3,5Ghz potrebna ta voltaza, naravno ti imas extra primerak pa tebi hoce i sa 1,2 :D.

Razlika u temp je mala pa mi i nije toliko bitno koiko mi je bitno da je 100% stabilan, a on meni i ovako extra radi, ima brz odziv, ne prelazi 50c cak i sa ovim cooler-om bez hp-ova.

Sad trebam jos samo da nadjem cooler i kuciste evntualno pa mozda i bude nesto nize, ili sam prevideo nesto pa uspem da ga utegnem jos malo ;).

Hehehe, evo sa zakasnjenjem bio sam na kracem odmoru :D, cestitam na dvostrukom otkljucavanju! Za ovaj X4 620 se secam kada Fedja i jos neki likovi nisu mogli da veruju da ti imas 620 koji se otkljucava, jer po nekoj njihovoj statistici nije ih bilo u slobodnoj prodaji. :p
Ali, takodje znam da nisi mogao zbog ploce da ga isprobas sve do sada, tako da je ovo ipak uspeh! Svidja mi se i to otkljucavanje Semprona, neko na taj nacin moze da dobije bas dosta ako sklapa neki ultra jeftin racunar!

Hehe, upravo tako...
Inace za ovaj Sempy spremam plocu MSI 740GTM-P25.
Kosta ko tepsija ribe, a ima ACC :eyebrows:

:wave:

Konacno i ja otkljuca quadic :d

Pre toga sve sam zivo pokusao promenio vise biosa,podesavanja i svaki put posle
ukljucivanja acc i izlaza iz biosa pc se gasio,taman kad sam uzeo corsair 850w cisto da probam,kad ono hoce :)

...svaka cast na pokeru , samo ne znam dal se ovo racuna kao iz prve ruke :)
Nisam znao da ima otkljucavanje veze i sa napajanjem.
Da li si ukljucio 8 pinski za cpu, a pre si imao samo 4 pinski pa ti zato uspelo?

Ne znam dali ima veze sa napajanjem,bio je na 8pina i Lc power 560w titan.

Nisam znao da ima otkljucavanje veze i sa napajanjem.
Da li si ukljucio 8 pinski za cpu, a pre si imao samo 4 pinski pa ti zato uspelo?

Pa kako nema? Jedno jezgro vise + kes memorija. Sigurno da trosi 25% vise struje ;)

@rorty
Bar si se resio LCP napajanja :d

Da li mozda ima da se kupi molex kao za grafu samo za cpu 4 pin da se doda, posto mi sad samo 4 pin od napajanja ide , nemam 8 pin na napajanju :(?

Da li mozda ima da se kupi molex kao za grafu samo za cpu 4 pin da se doda, posto mi sad samo 4 pin od napajanja ide , nemam 8 pin na napajanju :(?

Vidi u Bh, da li mogu da ti nabave 4 to 8 pin. Taj kablim ima da se uzme, al kod nas tesko. Sto je najgore i nije skup.

Ne treba ti to, ubodi samo ta 4 pina (videces gde moze) radice... Tj isto kao i sa adapterom :)

Isto ce da radi i sa adapterom, samo ces da ga platis, svakako ne mozes povuci vise ampera :)

E ljudi, moze jedan mali savet?
Ovih dana, za neku smesnu doplatu od 30e, mogu da uzmem novu plocu i procesor:
Gigabyte
Athlon x4 830
GIGABYTE / GA-MA770-UD3 rev2 0 / AM2+ / AMD 770 + SB700 Chip / DDR2 1200
ili
GIGABYTE / GA-MA770-US3 / AM3 AMD / 770+SB710 / 2 PCI-E / DDR2 1333 /

Obe ploce su revizija 2.0 tako da imaju sb710.
Koja je bolja ploca, ova druga je cak jeftinija malo!

Jel ovaj procesor ima mogucnost otkjucavanja l3?
Sta da gledam?

Da idem na neku drugu kombinaciju, tipa phenom x2?
Ipak punokrvni phenom je dosta skupjlji, nema se kinte.... :(

Poslednja izmena:

Ovaj procesor ne postoji. Verovatno si mislio na Athlon II X4 630. Osetno je bolji i brzi od ovog sto sad imas.

GIGABYTE / GA-MA770-UD3 rev2 0 / AM2+ / AMD 770 + SB700 Chip / DDR2 1200
ili
GIGABYTE / GA-MA770-US3 / AM3 AMD / 770+SB710 / 2 PCI-E / DDR2 1333 /

UD3 je bolja ploca, mada je i US3 ok (ako je rev 2.0).

Jel ovaj procesor ima mogucnost otkjucavanja l3?
Sta da gledam?

Gledaj oznaku: CACYC, AACYC i CACAC mogu da otkljucavaju L3, CADAC ne moze.

Da idem na neku drugu kombinaciju, tipa phenom x2?
Ipak punokrvni phenom je dosta skupjlji, nema se kinte.... :(

Ja ne bih isao phenom. Ne igram se puno, pa mi l3 kes ne znaci mnogo u zivotu. Ako ces da kupujes BE, onda idi na X2, ako neces, drzi se proverenog kvada.

Ovaj procesor ne postoji. Verovatno si mislio na Athlon II X4 630. Osetno je bolji i brzi od ovog sto sad imas.

UD3 je bolja ploca, mada je i US3 ok (ako je rev 2.0).

Gledaj oznaku: CACYC, AACYC i CACAC mogu da otkljucavaju L3, CADAC ne moze.

Ja ne bih isao phenom. Ne igram se puno, pa mi l3 kes ne znaci mnogo u zivotu. Ako ces da kupujes BE, onda idi na X2, ako neces, drzi se proverenog kvada.

Hvala drugar!!!

Jeste, taj je procesor u pitanju, znaci da pogledam oznake dobro!
uzimam njega u svakom slucajo onda!

Ostaje dilema jedino, koja od ove dva ploce? UD3 je 5evra skuplja!
Isplati li se?

Ako je razlika u pet evra, onda stvarno nema sta da razmisljas. UD3 je bolja ploca. Pogtovo sto ti overklok nije stran pojam ;).

EDIT:
Samo da ne bude zabune, obe ploce su DDR2, znaci ne moz DDR3 u njih. Nije neki nedostak, ali je vazno napomenuti :).

Poslednja izmena:
Ako je razlika u pet evra, onda stvarno nema sta da razmisljas. UD3 je bolja ploca ;).

Onda je odluka doneta!
Hvala!

Nego ne lezi vraze kad sam tezak smarac! Jel stize uskoro verzija 2.1 u srbiju? vidim da izgleda drugacije od prethondik, ima li tu nekih razlika?

Poslednja izmena:
Nego ne lezi vraze kad sam tezak smarac! Jel stize uskoro verzija 2.1 u srbiju? vidim da izgleda drugacije od prethondik, ima li tu nekih razlika?

Pa trebalo da je vec uveliko ima. Ova ploca je vec poodavno na trzistu.

Nisam bas najsiurniji kolika je razlika izmedju 2.0 i 2.1 revizije (semo ocigledne, u boji slotova). Po specifikaciji i layoutu, ploce su identicne. v2.1 ima samo jednu znachku vise, vezanu za energetsku efikasnost, to je od prilike sve. Mozda neko zna nesto vise o ovome.

Nazad
Vrh Dno