Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kad je envidija u pitanju :D:whip:

garson je napisao(la):
Sem veceg GPU ovo ne izgleda nista komplikovanije od recimo GTX280/285, mislim na kuler i PCB. :)

Meni ovo deluje i prostije, jer vise nema nvio cipa, a sto se duzine tice, i odlicno je...470 deluje minijaturno u odnosu na danasnje trendove:)

Hehehe, grešiš sinko, oni su time hteli na sarkastičan način da kazu, kako će sa njihovim izlaskom kartice, ati konacno dobiti podršku u dx11 igrama. :D Ne čitaš između redova:D

Izgleda da su samo na to i spali, prljav markentig i podvaljivanje:mad:

Uzgred, ovi na fudzili me iznenadjuju, cas je zver, cas nesto ovako:

The only official thing that came from Nvidia and that has something to do with performance is the fact that one of the cards will end up 20 to 30 percent faster than the GTX 285, and the slide that we wrote about yesterday, which shows that GTX 480 is faster than HD 5870 but only in some situations.

http://www.fudzilla.com/content/view/17922/65/
http://www.fudzilla.com/content/view/17921/65/

Sto se vec jednom odluce:p

Meni ovo deluje i prostije, jer vise nema nvio cipa, a sto se duzine tice, i odlicno je...470 deluje minijaturno u odnosu na danasnje trendove:)

Karta jeste kompaktna, jedino sto mi se cini da je precnik ventilatora morao malo da se smanji( sto znaci i nesto vecu buku) zbog naponske sekcije, u odnosu na prethodnu generaciju.

Poslednja izmena:
Svabe sa www.heise.de nastavljaju sa "Fermi feljtonom" i imaju neke nove informacije vezane za 470 GTX kojega su prethodno i uslikali medju prvima:
http://www.heise.de/newsticker/meld...ung-der-GeForce-GTX-470-enthuellt-946411.html

shader@1255 MHz
RAM@1600 MHz

Vantage-X 7511 (compare GTX285/HD5850/HD5870: 6002/6430/8730)
Vantage-P 17156 (compare HD5850/HD5870: 14300/17303)

Unigine benchmark
4xAA [fps]: 29/22/27 (GTX470/HD5850/HD5870)
8xAA [fps]: 20/19/23 (GTX470/HD5850/HD5870)

U tekstu na datom linku se navodi GDDR5 takt od celih 1600MHz sto deluje prilicno nestvarno u poredjenju sa taktom GDDR5 na RV870 seriji.
Dal' je moguce da 470 GTX fura GDDR5 memoriju na 1600X4=6400MHz????

Ja mislim da nece biti ni tako brz a ni tako skup kao sto se ocekivalo.

Ja sam zadovoljan i ako bude kao 5870 sa performansama i cenom ;)

Moguce je i da GTX 480 nema svih 512 shadera, nego 448. Onda bi GTX 470 imao jos manje, mozda 384. Kazem ,samo pretpostavka.

Sto se tice brzine memorije, ovo 1600MHz bi verovatno znacilo efektivnih 3200MHz.

Moze biti, ali bi to onda znacilo da NVidia koristi starije GDDR5 cipove, tj. isti tip kao sto je recimo koristio 4770 (i na njemu je memorija radila na 3200MHz). Cinjenica da im brza i nije neophodna, ionako ce imati veci bandwidth zbog sire magistrale. Samo se nadam da se nisu odlucili na tako nesto zbog ustede od nekoliko desetina dolara u proizvodnji :(

Klokovi... definitivno su podbacili, i to zestoko. Originalni GT200 je imao shadere klokovane na 1296MHz, a i tada su ciljali na vise. Doduse, mozda je i ovo jos jedna u nizu dezinformacija.

Nista konkretno, tj bez brojeva...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vpdPSZB8A8E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vpdPSZB8A8E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

...al koriste moj kuler za CPU:D

Unigine Heaven demo radi pretty smooth. Dodushe na core i7 960 :d

Sem veceg GPU ovo ne izgleda nista komplikovanije od recimo GTX280/285, mislim na kuler i PCB.:)
Pa ne bih rekao. Mislim da je ovo prva single GPU kartica sa "rupom", odnosno otvorom na PCB-u. Znači da bi GPU bio dobro ohlađen potrebno je da se vazduh uvlači i sa gornje i sa donje (zadnje) strane kartice. Ta varijanta je do sada bila primenjivana samo na dual gpu GeForce-ove.

Kakve to veze ima, ako ce tako kartica da se bolje hladi ? Mozda otvor komplikuje PCB, podize cenu ?

Poslednja izmena:
Da nije i ovo fake?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    144.2 KB · Pregleda: 130
Chak i da je ta fotka fake, kod onog lika u mashini je kartica sa istim otvorom na PCB-u. Tako da ce verovatno sve GTX470/480 imati tu rupu.

Vec je bilo reci o "misteriji" dvopinskog konektora.
U pitanju je napajanje za osvetljeni "nvidia logo" koji se nalazi na prednjoj strani kulera.
4 pin konektor je standardni fan konektor.
GTX 470 nema taj svetleci logo samo 480 model.

Power is drawn from an 8-pin and a 6-pin power connector. Fan connects over a standard 4-pin PWM controlled line, while the white 2-pin connector in the picture powers an illuminated GeForce logo on the top of the card (next to the power inputs). Connectivity includes two DVI-D, and a mini HDMI connector. The PCB itself seems to be about as long as reference GeForce GTX 280 boards. The cooling assembly doesn't show off lavish use of copper, but looks equally complex as older cooling assemblies by the company for such GPUs.

http://www.techpowerup.com/116561/GeForce_GTX_480_PCB_and_Cooling_Assembly_Pictured.html

Poslednja izmena:
Vec je bilo reci o "misteriji" dvopinskog konektora.
U pitanju je napajanje za osvetljeni "nvidia logo" koji se nalazi na prednjoj strani kulera.
4 pin konektor je standardni fan konektor.
GTX 470 nema taj svetleci logo samo 480 model.

Power is drawn from an 8-pin and a 6-pin power connector. Fan connects over a standard 4-pin PWM controlled line, while the white 2-pin connector in the picture powers an illuminated GeForce logo on the top of the card (next to the power inputs). Connectivity includes two DVI-D, and a mini HDMI connector. The PCB itself seems to be about as long as reference GeForce GTX 280 boards. The cooling assembly doesn't show off lavish use of copper, but looks equally complex as older cooling assemblies by the company for such GPUs.

http://www.techpowerup.com/116561/GeForce_GTX_480_PCB_and_Cooling_Assembly_Pictured.html

E sad je jasno, bilo mi cudno za sta ce im dva konektora za ventilator.

da li je tacno da ce nvidia da daje samo godinu dana garancije za graficku?

Nvidija ne daje garanciju na celu grafichku vec samo na chip koliko ja znam. Mislim da se daje 3 godine garancije standardno. Dodushe u Nvidija Store-u, garancija na 3D vision je godinu dana, dok je na quadro 3 godine... Verovatno zavisi od proizvoda...

Bilo je price da ce NV za Fermi cipove davati samo godinu garancije, nije matrixxsu pogresio (samo mozda u formulaciji).
Pa da ce onda partneri na svoju stetu morati da daju jos jednu (dve) na karte.
Istina, jos uvek se ne zna sta je tu tacno i ste ce na kraju ispasti.

Nvidija ne daje garanciju na celu grafichku vec samo na chip koliko ja znam. Mislim da se daje 3 godine garancije standardno. Dodushe u Nvidija Store-u, garancija na 3D vision je godinu dana, dok je na quadro 3 godine... Verovatno zavisi od proizvoda...

da mislio sam na gpu jer sam cuo da ce da daju samo godinu dana garanciju

pa iskreno govoreci u vecini slucajeva crkava memorija ili neka komponenta na PCB-u (kondenzatori ili naponski deo) tako da se to u vecini slucajeva servisira i pojavljuje na trzistu kao refurbished, oem (ko zna kako ih valjaju), itd...
a ja neverujem da NV sebi sme da dopusti smanjenje garancije na GPU jer je garancija vise marketinski potez i na tom polju bi smanjenje veoma stetilo kompaniji

Moguce da je BFG-u dosadilo da ceka Fermi...

BFG to do ATI Radeon Cards?

Doduse, i dalje je samo glasina, ali u ovom trenutku me ovo ne bi ni najmanje iznenadilo. Jednostavno previse kasne, a i kada stignu, pitanje je koliko ce biti konkurentni sa cenom, ali i mejnstrim ponudom.

Pa normalno, nece ljudi da odu u "stecaj".

Meni lici da ce ovaj gf100 da se proizvodi najvise godinu dana, odatle i garancija od 1.god ;).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno