Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Jel zna neko koje mkv fajlove moze da prikaze? Skinuo sam preko 20 mkv filma i od toga pola moze a pola nemoze (kompjuter ih normalno sve otvara). Razlika je u kodecima pa reko ako neko zna koje moze a koje nemoze, da ne skidam uzalud.

Jedino ograničenje je da ne bude veći od 30 Mb.....

Datoteka za podršku MOVIE (Film) (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx)
Video format : DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvid1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-
beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264/AVC
Audio format :Dolby Digital, AAC, Mpeg, MP3, LPCM, HEAAC
Brzina bitova : u rasponu 32~320 kbps (MP3)
Format podnaslova:*.smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)
• Neki od titlova koje je korisnik kreirao možda neće ispravno raditi.
• Neke posebne karakteristike nisu podržane u titlovima.
• HTML oznake nisu podržane u titlovima.
• Titlovi na jezicima osim podržanih nisu dostupni.
• Informacije o vremenu nekog spoljašnjeg naslova treba da se urede u rastuĆem nizu da bi se reprodukovale.
• Na ekranu može doći do privremenih prekida (zaustavljanje slike, brža reprodukcija itd.) kada se promeni audio jezik.
• Oštećena filmska datoteka se možda neće ispravno prikazivati ili neke funkcije plejera možda neće moći da se koriste.
• Filmske datoteke napravljene pomoću nekih uređaja za kodiranje možda neće biti ispravno prikazane.
• Ako video i audio struktura snimljene datoteke nije poremećena, dolazi do izlaznog signala za video ili audio.
• HD video snimci sa maksimumom od 1920x1080 pri 25/30P ili 1280x720 pri 50/60P jesu podržani,
u zavisnosti od okvira
• Video snimci sa rezolucijom većom od 1920X1080 pri 25/30P ili 1280x720 pri 50/60P možda
neće ispravno raditi, u zavisnosti od okvira.
• Filmske datoteke koje ne pripadaju navedenim tipovima i formatima možda neće ispravno raditi.
• Maksimalna brzina bita filmske datoteke za reprodukovanje je 20 Mbps.
• Mi ne garantujemo neprekidno reprodukovanje datoteka kodiranih na nivo 4.1 ili veći u H.264/AVC.
• DTS Audio kodek nije podržan.
• Filmska datoteka veća od 30 GB nije podržana za reprodukovanje
• Datoteka DivX filma i datoteka titla mora da se nalazi u istoj fascikli.
• Potrebno je da ime video datoteke i ime datoteke podnaslova bude isto da bi moglo da bude prikazano.
• Reprodukovanje videa preko USB veze koja ne podržava veliku brzinu možda neće ispravno raditi.
• Može se desiti da se fajlovi kodirani pomoću GMC (Global Motion Compensation - Globalna kompenzacija pokreta) ne
mogu reprodukovati.
• Kada gledate neki film pomoçu funkcije Movie List, onda moÏete prilagodavati sliku preko tastera Energy Saving i
AV Mode na daljinskom upravljaãu. Ne radi setup korisnika za svaki mod slike.

Mozda je vec bilo pitanje, ali nije zgoreg ponovo, da li postoje LG plazme generacije kao LH koje se daju otkljucati?

Evo i moj 32LH3000 je prozujio neku večer a star je 8 dana... Pojačavanje pozadinskog osvjetljenja samo djelomično pomaže, tako da mislim da ga ovih dana nosim nazad u trgovinu.

Čuje se zujanje od stražnje strane televizora, dakle nisu zvučnici... Posebno se primjeti po noći kad je mrtva tišina, ubije svaku želju za gledanjem televizije. Isto tako osjeća se promjena u frekvenciji tog zvuka kad prebacim s DTV na analognu televiziju te kad upalim teletekst.

normalno je za filmove da imaju crne trake gore i dole jer je to bioskopski format
ne mozes to gledati na celom ekranu bez da odseces deo slike levo i desno ili da izduzis/deformises proporcije

valjda ti je to jasno

99% posto bioskopskih filmova je 235/100 tj. siri format od 16:9

Drugar probao sam tacno je ima PUN i ORIGINAL slika ali kad stavim PUN opet ima gore i dole crne linije.... Nije toliko bitno ali eto primetio sam.

paloma, nemoj mi reci da nisi procitao nista osim zadnjih par stranica ovog topica i da pojma nemas sta je ac3, a sta dts.. i da pored svega toga (zvuk je u ac3 formatu) i dalje ne rade mkv filmovi

Ma izbistrio sam ceo post 10 puta pre no sto sam uzeo tv (37lf2510), flesovao kao po uputstvu, vratio 3.55 i sve je ok. Medjutim, odranije sam imao nekoliko mkv-a, neki rade neki ne, koristim mkv2vob za prebacivanje u vob ekstenziju zbog dts-a, ekstra radi i brz je program. Problem je sto sa neta skinem i ac3 fajlove koji nece da rade (problem je u kodecima koji pakuju u mkv). Sto je najzanimljivije imam 2012 i Phelam mkv dts filmove kojir rade, tv izbaci nepodrzan zvuk i kad pustis ono ima zvuka ali zato ima u pozadini i naratora koji prepricava film (on se cuje kada su scene bez govora). Pitao sam cisto da li neko zna koje konkretno kodeke ne podrzava tv kako ne bih skidao filmove koji nerade (zvuk znaci nije problem).

Zaboravih da pitam, kako mogu da se preimenuju tv kanali, da ne stoji ono c10 ili s16?

Pitao sam cisto da li neko zna koje konkretno kodeke ne podrzava tv kako ne bih skidao filmove koji nerade (zvuk znaci nije problem).

Format profile ne veci od L4.1 (mislim da moze i veci ali nisam siguran)
ReFrames ne vise od 5 ( kod mene do 5 radi sa 6 i 7 se nisam susreo do sada a 8 i vise sigurno ne radi)

Ako je Format profile veci od L4.1 moze lako da se promeni za nekoliko minuta dok ReFrames nikako (samo ponovo reenkodovanje)

xwolf hvala na odgovoru
prebacicu poruku sto sam ti poslao da vide i ostali
poz druze
posto vidim da si se ti najvise angazovao oko otkljucavanja USBa na LG LCD TVu imam jedno pitanje za tebe
samo da znas procitao sam sve od prve do poslednje strane i malo sam se pogubio sa svim komentarima pa mi jedna stvar nije jasna
idem za koji dan da pazarim 32lh3000 i zelim da mu otkljucan USB e sad tu je ta dilema
koliko sam ja shvatio,a ti ces mi reci dali sam u pravu ili ne,USB moze da se otkljuca preko mobilnog podesenog kao daljinac(ili postoji i neki drugi nacin)
opet koliko sam ja razumeo nije potrebno da se firmwarwe menja da bi se sve to uradilo(neko je tako napisao ako se ne varam) ,ili se varam
poenta je koliko sam ja shatio samo da se udje u servis meni 1 i 2 i tu da se odrade te izmene

jedina mi je nedoumica oko ovog drugog nacina preko telefona
dali se mora ili ne mora downgrade na stari 3.15 firmware ili ne

ne mora
telefonom ulazis "kao iz topa"
naravno instaliras softwer na odgovarajuci telefon, startujes softwer koji emulira daljinac
i odaberes service menu 1 (ili 2) (pritiskom na ekran, ako je touchscreen, ili odabirom ako nije).. naravno okrenes Irda port telefona ka televizoru. ako ne radi iz prve, pridji blize... pa i skroz blizu ako treba jer irda u telefonu nije tako jak kao ona dioda u daljincima (nije mu ni ta svrha, u telefonima irda sluzi za razmenu fajlova, ovo je bonus :) :) )

jedino mozes , ako hoces, nakon hakovanja servisnog menija, da uradis update na 3.55

opet kazem, ako si neuk u svemu ovome, bolje nadji nekog druga ko je to vec radio, da ti pomogne.. da ne bude posle "kuku-lele"

ne mora
telefonom ulazis "kao iz topa"
naravno instaliras softwer na odgovarajuci telefon, startujes softwer koji emulira daljinac
i odaberes service menu 1 (ili 2) (pritiskom na ekran, ako je touchscreen, ili odabirom ako nije).. naravno okrenes Irda port telefona ka televizoru. ako ne radi iz prve, pridji blize... pa i skroz blizu ako treba jer irda u telefonu nije tako jak kao ona dioda u daljincima (nije mu ni ta svrha, u telefonima irda sluzi za razmenu fajlova, ovo je bonus :) :) )

jedino mozes , ako hoces, nakon hakovanja servisnog menija, da uradis update na 3.55

opet kazem, ako si neuk u svemu ovome, bolje nadji nekog druga ko je to vec radio, da ti pomogne.. da ne bude posle "kuku-lele"

hvala majstore na pomoci

Evo da se i ja zahvalim svima na ovoj temi koja me je i navela da kupim LG LCD LH2000.
Tv je dosao sa 3.55 verzijom softvera, a isti je otkljucan pomocu Nokie E61.
Sve je proslo glatko i brzo ,a tutorijal je bio pun pogodak.
Naravno i dalje pratim ovu temu i bilo je zadovoljstvo iscitati ovih 60-ak strana.

Poslednja izmena:
U vezi otkljucavanja podrske za gledanje video materijala na spomenutim televizorima naisao sam na jedno interesantno resenje, mislim da ovde nije spomenuto. Daljinac Logitech harmony 555 moze da se isprogramira i koristi za otkljucavanje funkcija na tv bez dongrade i upgrade firmware... prosledjujem upustvo na engleskom....

Guys...the Irda hack 100% works with my Logitech Harmony 785, tried and tested...also works with 555 (and i assume all Harmony remotes):

Logitech Harmony 555 :
- Add LG TV in Harmony remote configuration
- Connect to Logitech Harmony website with Login/Password : http://members.harmonyremote.com
- Go to : http://members.harmonyremote.com/EasyZapper/Infrared/ShowInfrared.asp
- Click on "Manual >"
- In "Data Value" zone, copy/paste this Philips Pronto code :
0000 006d 0022 0002 0157 00ac 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0041 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0016 0015 0689 0157 0056 0015 0e94

- Click on "Process >" : message "Converted from Pronto format successfully!"
- Click on "Next >"
- Click on "Select an active device"
- Choose device for your LG "TV"
- Enter command name "EZ Adjust", for example
- Click on "Add >"
In remote software, you can now assign command "EZ Adjust" to any button.

--> when i did this proceadure the "EZ Adjust" item was listed in the dropdown menu, ypdated remote, the EZ Adjust screen appears and can be changed/adjusted, with this infra red hack it won't be nesscary to downgrade firmware.

moram jos jedno pitanje da postavim pre nego odem da kupim 32lh3000
za korisnike SBB kablovske tv-dali imate sve kanale iz ponude u osnovnom paketu

moram jos jedno pitanje da postavim pre nego odem da kupim 32lh3000
za korisnike SBB kablovske tv-dali imate sve kanale iz ponude u osnovnom paketu

Hmm a sto ne bih imao? Ako ti sklucajno neki automatski ne nadje, imash ns sbb sajtu raspored po frekvencijama pa mozes sam da dodas ...

Pozdrav svima,

zahvaljujem osnivaču teme od srca, jer sam uz njegov ovde izloženi trud otključao svoj LCD LG32LH2000. Naravno par minuta nakon otključavanja postao sam svestan činjenice da za konforan rad moram imati i eksterni hard, pa sam isti kupio. Konkretno u pitanju je model Transcend 250GB (2,5" portable hard drive). Primetio sam da prilikom gašenja navedenog diska sa TV-a (horišćenjem dugmeta Q.MENU) prestaje komunikacija hard-a sa TV-om, tj. ne može se pristupiti podacima, i TV uredno prijavljuje da se hard može sigurno ukloniti, ali kada ruku stavim na hard primećujem da isti i dalje radi, tj. oseća se okretanje diska. Tek kada TV isključim pritiskom na taster ON/OFF na daljincu zapravo se i hard isključuje tj. prestaje sa radom - okretanjem. Dok kada je hard povezan na računaru i kada ga klikom na ikonicu u donjem desnom uglu isključim, tada nakon prijave windowsa da ga mogu siguno ukoniti, on stvarno biva isključen, tj. ne vibrira, tj. ne okreće se. Ovo sve pišem kako bi svi korisnici koji koriste eksterne hard-ove za gledanje podataka na svojim televizorima bili veoma oprezni nakon isključenja istih sa TV-a. Ovo sve ne znači da će se hard odmah nakon prvog puta pokvariti, ali treba biti oprezan.

Pozdrav

Poslednja izmena:
pa ne vidim u cemu je problem.. koristis hard dok korists...
kad neces vise, iskljucis ga na televizoru (to je vise, da zaustavis sve read/write operacije)... i onda ga fizicki skines sa kabla

ne vidim potrebu da hard bude stalno ukljucen na televizor.. ukljucis ga samo po potrebi, kad hoces nesto da gledas.... bolje je i za hard da radi kad treba, a ne stalno

kupih danas 32lh3000
sutra cu da ka prikljucim i da javim utiske,sada mi samo ostaje da nadjem nekog sa telefonom pa daa otkljucam USB
POZ
zaboravio sam da napisem da je tv kupljen u merkatoru na akciji za 46.699 din i to poslednji

Poslednja izmena:
Posto nema nikakav write na usb od strane televizora verujem da se moze otkaciti USB u bilo kom trenutku.

Kada hoću zaključati TV, tj. vratiti na difoltne postavke, što trebam postaviti u servisnom meniju?
EMF (JPEG,MP3): ŠTO OVDJE?
Divx: ŠTO OVDJE?

Znam da nije to tema, ali kakav vam je ovaj lh3000\lf2510 u prikazu sporta, mislim na SD signal. Jel tu zadovoljava?
Super mi je ova hacked usb podrska:D ali volio bih cuti iz prve ruke oce to sta valjati za SP u JAR?

Znam da nije to tema, ali kakav vam je ovaj lh3000\lf2510 u prikazu sporta, mislim na SD signal. Jel tu zadovoljava?
Super mi je ova hacked usb podrska:D ali volio bih cuti iz prve ruke oce to sta valjati za SP u JAR?

Ja imam lf 2510 ful hda extra je stvarno i za sd i za hd kanale.Mogu ti reci da mozda i nisam video bolju sliku i na mnogo skupljim televizorima.Uzmi ga slobodno neces se kajati , jer ja sam sto se toga tice velika pi...jzla ali stvarno je lg vrh!!!

kupih danas 32lh3000
sutra cu da ka prikljucim i da javim utiske,sada mi samo ostaje da nadjem nekog sa telefonom pa daa otkljucam USB
POZ
zaboravio sam da napisem da je tv kupljen u merkatoru na akciji za 46.699 din i to poslednji

prikljucio sam tv i firmware u njemu je 3.55, izgleda zadnji,pozadi pise da je proizveden u februaru 2010
e sad sto se tice slike ,kako sam mislio da ce biti dobro je ,ocekivao sam mnogo losiju sliku tako da sam sa trenutnim zadovoljan
jedino bih molio za neki link gde bih mogao da pogledam optimalna podesavanja
e da posto mi je tv podesen na srpski u oba slucaja koji da promenim na HR ili 2--
i dali ce se promeniti sacuvani kanali iostala podesavanja, pa cu morati ponovo da ih trazim ili ce sve ostati kako sam i namestio pre promene
i jos uvak trazim nekog sa odgovarajucim telefonom pa da otkljucam USB
i jos jedno pitanje posto mi nesto nije jasno kako je najbolje da povezem tv sa kompom sa jedne strane koja ide u tv da bude HDMI a sta da bude sa one strane koja ide komp i dali mi trebaju neka podesavanja na kompu da bih to sve radilo kako treba
malo sam oduzio ali razumite me
hvala na pomoci;)

Ja imam lf 2510 ful hda extra je stvarno i za sd i za hd kanale.Mogu ti reci da mozda i nisam video bolju sliku i na mnogo skupljim televizorima.Uzmi ga slobodno neces se kajati , jer ja sam sto se toga tice velika pi...jzla ali stvarno je lg vrh!!!

Hvala lakosta.:guitar:

kali

firmware jeste zadnji, a evo ti (nam) i dokaz.. ako je proizveden u februaru i ima u sebi 3.55, to znaci da nisu ni razvijali novije verzije jos od decembra (verovatno su se fokusirali na nove modele koji uskoro treba da se pojave) ali ne mora da znaci...

ako ne smes/ne znas sam da uradis promene u service meniju, nadji nekoga.. ako si iz beograda, zamoli ove momke sa foruma, neko ce sigurno da ti izadje u susret i svrati da to na brzinu odradi (dovoljan je minut, u rukama iskusnog "hakera" hehehe)

preporucio bih ti da izaberes za region hrvatsku jer ces dobiti dosta novih opcija, kanale ces izgubiti pa ces morati ponovo da ih trazis, ali to je mala cena. Ako te boli dusa zbog hrvatskog, ne brini - to je samo za regionalna podesavanja, za jezik i dalje izaberi srpski i nema problema.

ako imas ATI graficku (pogotovo neku od novijih iz zadnih 2-3 godine), koje imaju DVI izlaze pozadi 2 komada ... u kutiji u kojoj je bila graficka nalazi se DVI-HDMI adapter... kupis muski HDMI-HDMI kabal i resis problem.. kroz hdmi putuju i slika i zvuk i to digitalno (ne moze bolje) a zesca fora kod atija je sto ima driver (da to je ona 2. zvucna kartica koja se pojavljuje na svim ati karticama od 2xxx serija pa na ovamo - i meni je bila misterija u to vreme) koji preusmerava zvuk iz windowsa u HDMI kabal...

za Nvidia graficke nisam siguran...

neka se neko nadoveze i dopuni, ili me ispravi ako sam negde pogresio

kali

firmware jeste zadnji, a evo ti (nam) i dokaz.. ako je proizveden u februaru i ima u sebi 3.55, to znaci da nisu ni razvijali novije verzije jos od decembra (verovatno su se fokusirali na nove modele koji uskoro treba da se pojave) ali ne mora da znaci...

ako ne smes/ne znas sam da uradis promene u service meniju, nadji nekoga.. ako si iz beograda, zamoli ove momke sa foruma, neko ce sigurno da ti izadje u susret i svrati da to na brzinu odradi (dovoljan je minut, u rukama iskusnog "hakera" hehehe)

preporucio bih ti da izaberes za region hrvatsku jer ces dobiti dosta novih opcija, kanale ces izgubiti pa ces morati ponovo da ih trazis, ali to je mala cena. Ako te boli dusa zbog hrvatskog, ne brini - to je samo za regionalna podesavanja, za jezik i dalje izaberi srpski i nema problema.

ako imas ATI graficku (pogotovo neku od novijih iz zadnih 2-3 godine), koje imaju DVI izlaze pozadi 2 komada ... u kutiji u kojoj je bila graficka nalazi se DVI-HDMI adapter... kupis muski HDMI-HDMI kabal i resis problem.. kroz hdmi putuju i slika i zvuk i to digitalno (ne moze bolje) a zesca fora kod atija je sto ima driver (da to je ona 2. zvucna kartica koja se pojavljuje na svim ati karticama od 2xxx serija pa na ovamo - i meni je bila misterija u to vreme) koji preusmerava zvuk iz windowsa u HDMI kabal...

za Nvidia graficke nisam siguran...

neka se neko nadoveze i dopuni, ili me ispravi ako sam negde pogresio

hvala covece na pomoci

Nazad
Vrh Dno