Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Ima fora i za to sa subtitles i nasa slova. Kad pustis film mislim da treba da pritisnes crveno dugme na daljincu. To je dugme koje koristis za lakse snalazenje kad se igras sa TELETEXT-om. I kad ti da opcije imas na jednoj od mogucnosti pise Latin1, njeega promenis u Latin2 i to je to. Bar je tako kod mene na PQ3000.

Veliko HVALA za dostupne informacije,juce sam kupio 42LF2510 i telefonom otkljucao ,sve radi izvrsno,pravo odusevljenje:party::party::party:.Firm.na mom tv-u je 3.40,jedino kod subtitlova ne prepoznaje š,đ,ž,(nema ih na titlu,izostavljeni su)shodno tome pitenje,da li postoji možda neki trik i za to,mada nije ni tolko bitno,jer i ovo je fenomenalno,SVAKA ČAST svima a ponajviše Wolfu

U toku reprodukcije filma pritisni crveno dugme na daljinskom i izaberi Latinica2 za prevode i imaces nasa slova.

Pozdrav svima.Jedno pitanje.Hteo bih da prikacim lh3000 na stereo pojacalo.TV od izlaza ima onaj za slusalice i digitalni izlaz.Posto imam Tehnicsovo pojacalo i 4 zvucnika ne bi da kupujem novu audio komponentu , a izlaz za slusalice mi deluje prilicno tih i ne bi da opteretim toko sto cu ga terati na maximumu.Neko mi rece da mi treba D/A (digital-analog) converter , ali sve sto nalazim na netu je neka profesionalna oprema.Sta je najbolje resenje da se pretvori taj zvuk sa digitalnog izlaza u analogni i da sve ide preko mog pojacala?Hvala unapred !

....U medjuvremenu sa nasao neke pretvarace (zovu s spdif(optical) to analog converters) , ali sve na stranim sajtovima , predpostavljam da je to to , samo kad bi neko mogao da mi kaze gde bi to moglo kod nas da se kupi.Thx

@kamikaza666
e ja isto to trazim, imam 5.1 sistem sa 6 analognih audio ulaza, a na LF2510 ima samo digitalni audio izlaz i nikako da iskopam cime da ih povezem :(
ako nesto saznas javi :)

kazu da se ponekad javlja usled problema sa naponskom jedinicom.. bilo u televizoru, bilo zbog nestabilne struje (znas vec kako je.. zimsko vreme, mnogi ukljucuju grejalice, unose sum u strujnu mrezu.. napon je manji od propisanog, varira snaga...)
televizor ko televizor, tako je projektovan.. ljudi koji se razumeju kazu da je tehnicki propust sto su svi vazniji potrosaci struje unutar televizora vezani na isti filter/naponsku jedinicu.. pa medjusobno interferiraju i dolazi do oscilacija koje mi "cujemo" na zvucnicima.... ja nemam nikakvih problema a imam ISTI televizor kao ti (ukljucujuci i dijagonalu)

jedna od preporuka je da stavis backlight na full, kazu da onda nema puckanja tj. da se daleko manje cuje... ako je do televizora. ako nije, tj. ako se puckanje i dalje cuje, kriva je generalno struja koju koristis za napajanje.. druga preporuka je vise za ljude koji se razumeju, a to je da otvore televizor i ugrade/zamene/dodaju drugu naponsku jedinicu i da na nju vezi pozadinsko osvetljenje (backlight).. time rasterete liniju iz koje se napaja centralni cip, a to ukljucuje zvuk, sliku i obradu materijala
nisam ovo znao. hvala za info. backlight na max ne pomaze, al' sam zato primetio da se nocu gotovo uopte ne cuje pucketanje, sto navodi na zakljucak da je do struje (nocu normalni ljudi spavaju :D pa kapiram je manje opterecenje mreze). pretpostavljam da bi pomogao neki kvalitetniji ups?

nisam ovo znao. hvala za info. backlight na max ne pomaze, al' sam zato primetio da se nocu gotovo uopte ne cuje pucketanje, sto navodi na zakljucak da je do struje (nocu normalni ljudi spavaju :D pa kapiram je manje opterecenje mreze). pretpostavljam da bi pomogao neki kvalitetniji ups?

ne znam..
bolje pozajmi neki UPS koji daje kvalitetnih 300w snage na izlazu (i naravno 220v, i koliko vec treba ampera) pa isprobaj

da ne bude posle da si dzabe kupio UPS

..pa ako lepo radi, onda kupi

++ MOLIO BIH ADMINA/MODERATORA DA, U SKLADU SA NOVIM MODELIMA KOJI SU SE POJAVILI, UBACI U IME TOPICA MODELE LG2100/LG3100/LG3300 (NISAM SIGURAN 100% U IMENA, ALI IH IMA U ZADNJIH 10AK STRANICA GDE SAM QUOTE-OVAO BUGARINA KOJI MI JE TO NAPISAO), POSTO SVE OVDE NAPISANO - VAZI I ZA NJIH ++

++ MOLIO BIH ADMINA/MODERATORA DA, U SKLADU SA NOVIM MODELIMA KOJI SU SE POJAVILI, UBACI U IME TOPICA MODELE LG2100/LG3100/LG3300 (NISAM SIGURAN 100% U IMENA, ALI IH IMA U ZADNJIH 10AK STRANICA GDE SAM QUOTE-OVAO BUGARINA KOJI MI JE TO NAPISAO), POSTO SVE OVDE NAPISANO - VAZI I ZA NJIH ++[/QUOTE]

LG2100 moze se otkljicati USB 100% ja sam uradio na svom 32LG2100 i sve radi (video, muzika, slike)

ja bih uzeo 32lh3000
e sad sam citao da neki lcd imaju u sebi DVB-C za kablovsku tv kako sam razumeo
dali ovaj tv ima i koliko je to bitno

@xWoLf

Kao prvo da se jos jednom zahvalim na ovoj temi i svemu sto si postovao da pomognes mnogima kao i meni licno da otkljucam USB na LH3000, kupio sam napokon Hitachi USB 2.5 inch onda sa audioconverter-om postupio kao sto si mi objasnio u prethodnim postovima, prebacio film na HDD, ustekao u TV i sve radi perfektno... Jedino sam primetio da film u 720p (jedini koji sam imao) nece da pusti u full screen-u ...

@kali
Naravno da ima... Evo uveri se sam http://www.dtk-visual.dk/index.asp?id=8&Kat=7&prodid=325

PS: Da i ja nekad nekom pomognem :)

Si siguran?
kad film vec krene u multimedijalnom plejeru na televizoru, imas valjda na options ili crvenom dugmetu skroz dole... nadji vec... ne znam ovako napamet onaj menu za ... izabaeri za prikaz ekrana full, a ne original... (kazace ti se samo kad budes video)..
to ce razvuci 720p na ceo ekran,

ako pak mislis na to sto pojedini filmovi imaju crne trake gore i dole, to je normalno, a radi se o proporciji slike... proporcije ekrana televizora su 16:9 (tako se odnose duza naspram krace stranice)... a proporcije bioskopske slike (vecina) je 235:100... sto znaci da je izduzenija.. mozes ti i bioskopski format da stavis u 16:9 tako da ne bude crnih traka gore i dole, ali po cenu da:

a)se slika izduzi (raschepi) po visini, pa tako dobijes poremecaj proporcije (koji se ogleda u okruglim predmetima koji to vise nisu nego su "jajasti".. cudnim izgledom lica glumaca, tanka a izduzena...

b)sacuvas proporciju tako sto sliku uvecas dok donji i gornji deo ne ispuni ceo ekran i potisne crne trake, ali cena ovoga je ta sto ce delovi slike sa leve i desne strane da nestanu... (ako razumes sta hocu da kazem)..

ne znam sta se od svega ovoga odnosi na tebe...
ti probaj pa javi i objasni, cisto da drugi ljudi shvate na tvom primeru (kako ne bi ponovo postavljali ista pitanja)

@xWoLf
Kao prvo da se jos jednom zahvalim na ovoj temi i svemu sto si postovao da pomognes mnogima kao i meni licno da otkljucam USB na LH3000, kupio sam napokon Hitachi USB 2.5 inch onda sa audioconverter-om postupio kao sto si mi objasnio u prethodnim postovima, prebacio film na HDD, ustekao u TV i sve radi perfektno... Jedino sam primetio da film u 720p (jedini koji sam imao) nece da pusti u full screen-u ...

ja bih uzeo 32lh3000
e sad sam citao da neki lcd imaju u sebi DVB-C za kablovsku tv kako sam razumeo
dali ovaj tv ima i koliko je to bitno

vec smo spominjali u drugoj temi, bez obzira sto ima dvb-c tuner digitalni kanali na kablovskoj su kodirani i potrebna je kartica da bi se dekriptovali, gotovo sam siguran da televizor nema potreban software da bi prihvatio tu karticu

radilo bi samo sa odredjenim dvb-c risiverima koji bi mogli da se upare sa karticama koje se dobijaju od kablovskih operatera (sbb,ikom ...)

Kum je nedavno uzeo 37LH3000, otkljucali smo USB i sve je ok, ali mu se javlja sledeci problem:

Desava mi se da se pojavi prvih nekoliko recenica titla i onda posle ih vise nema. Nisam nista dirao ni pre ni posle toga takoda ne znam zasto je to pocelo tako. Ako imas neko resenje javi mi.

Da li je neko imao slican problem i da li zna resenje?

vec smo spominjali u drugoj temi, bez obzira sto ima dvb-c tuner digitalni kanali na kablovskoj su kodirani i potrebna je kartica da bi se dekriptovali, gotovo sam siguran da televizor nema potreban software da bi prihvatio tu karticu

radilo bi samo sa odredjenim dvb-c risiverima koji bi mogli da se upare sa karticama koje se dobijaju od kablovskih operatera (sbb,ikom ...)

hmmm.
pa zar nema cela LHxxxx linija televizora sa leve strane (tamo gde se prikljucuju slusalice) pcmcia slot, upravo za kartice koje sluze za dekodiranje kanala?

istina je da ima, sa tim sto je taj slot pcmci formata ako se dobro secam dok su kartice obicne sa cipom, sto bi dalje znacilo da bi trebao neki modul (cam) odredjen za odredjen sistem kodiranja, a kad to sve skarabudzis televizor nece biti u stanju da to shvati

prema mom skromnom iskustvu ne verujem da bi to radilo

Si siguran?
kad film vec krene u multimedijalnom plejeru na televizoru, imas valjda na options ili crvenom dugmetu skroz dole... nadji vec... ne znam ovako napamet onaj menu za ... izabaeri za prikaz ekrana full, a ne original... (kazace ti se samo kad budes video)..
to ce razvuci 720p na ceo ekran,

ako pak mislis na to sto pojedini filmovi imaju crne trake gore i dole, to je normalno, a radi se o proporciji slike... proporcije ekrana televizora su 16:9 (tako se odnose duza naspram krace stranice)... a proporcije bioskopske slike (vecina) je 235:100... sto znaci da je izduzenija.. mozes ti i bioskopski format da stavis u 16:9 tako da ne bude crnih traka gore i dole, ali po cenu da:

a)se slika izduzi (raschepi) po visini, pa tako dobijes poremecaj proporcije (koji se ogleda u okruglim predmetima koji to vise nisu nego su "jajasti".. cudnim izgledom lica glumaca, tanka a izduzena...

b)sacuvas proporciju tako sto sliku uvecas dok donji i gornji deo ne ispuni ceo ekran i potisne crne trake, ali cena ovoga je ta sto ce delovi slike sa leve i desne strane da nestanu... (ako razumes sta hocu da kazem)..

ne znam sta se od svega ovoga odnosi na tebe...
ti probaj pa javi i objasni, cisto da drugi ljudi shvate na tvom primeru (kako ne bi ponovo postavljali ista pitanja)

@xWoLf
Ovako je kod mene ja kad gledam TV mogu normalno da biram formate slike, medjutim kad sam pustio ovaj 720p film slika mi je bila bas kao sto objasnjavas sa crnim trakama na dnu i na vrhu po jedno 10cm...

Znaci ima ta opcija da u plejeru podesvam original i full medjutim full razvuce vrlo malo a ne preko celog ekrana, pokusam da se vratim u meni pa na sliku da povecam na bioskop ali onda cim pet pustim film slika je sa trakama...

Da li si ti probao?

PS:mozda je ovaj film jednostavno takav, sad skidam 2 nova filma u 1080p i 720p pa kad probam javljam.

normalno je za filmove da imaju crne trake gore i dole jer je to bioskopski format
ne mozes to gledati na celom ekranu bez da odseces deo slike levo i desno ili da izduzis/deformises proporcije

valjda ti je to jasno

99% posto bioskopskih filmova je 235/100 tj. siri format od 16:9

Nije tačno da se kodiraju digitalni kanali. Kodiraju se samo oni koji su u paketima za dodatno plaćanje (kod IKOM-a HBO, CINEMAX i XXX)- Osnovni su slobodni i mogu se gledati pomoću DVB-C tjunera bez STB-a.

Interesuje me da li LG moze da prosledi DTS signal iz MKV fajla kroz opticki audio izlaz takav kakav jeste posto imam odvojeno DTS dekoder u pojacalu.

ne moze...
LG TV jednostavno ne radi nista sa DTS signalom osim sto prijavi gresku "unsupported audio" i to je sve :) (za sada)

Primam i digitalni i analogni signal s kabelske televizije (Bnet u Osijeku) i primjetio sam (zapravo je teško ne primjetiti da su digitalni kanali puuno glasniji od analognih... Ako uključim onu opciju Automatska glasnoća nema neke razlike.
Na primjer po noći se bez problema može slušati televizija na Volume 1 a mrvu tiše je naravno mute pa me zanima imate li kakav savjet?

Tv je 32LH3000.

Nije tačno da se kodiraju digitalni kanali. Kodiraju se samo oni koji su u paketima za dodatno plaćanje (kod IKOM-a HBO, CINEMAX i XXX)- Osnovni su slobodni i mogu se gledati pomoću DVB-C tjunera bez STB-a.

vrlo moguce za ikom, ne znam tacno, sto se tice sbb njihovi su svi kodirani

Primam i digitalni i analogni signal s kabelske televizije (Bnet u Osijeku) i primjetio sam (zapravo je teško ne primjetiti da su digitalni kanali puuno glasniji od analognih... Ako uključim onu opciju Automatska glasnoća nema neke razlike.
Na primjer po noći se bez problema može slušati televizija na Volume 1 a mrvu tiše je naravno mute pa me zanima imate li kakav savjet?

Tv je 32LH3000.

Probaj sa opcijom RAZGOVETAN GLAS da smanjiš tj. da fino podesiš.
:,,:

Evo da probam ponovo posto nije bilo odgovora:

Kum je nedavno uzeo 37LH3000, otkljucali smo USB i sve je ok, ali mu se javlja sledeci problem:

Citat:
Desava mi se da se pojavi prvih nekoliko recenica titla i onda posle ih vise nema. Nisam nista dirao ni pre ni posle toga takoda ne znam zasto je to pocelo tako. Ako imas neko resenje javi mi.

Evo da probam ponovo posto nije bilo odgovora:

Citat:

Nikakvih problema nisam imao sa tittlovima, osim jednog, o čemu je više puta pisano: Plejer ne čita titlove sa ekstenzijom SUB. Jednostavno se promeni ekstenzija u SRT i prevod radi. Jedino ograničenje je u dužini video fajla (piše u uputstvu koje možeš skinuti OVDE).

Poslednja izmena:
Jel zna neko koje mkv fajlove moze da prikaze? Skinuo sam preko 20 mkv filma i od toga pola moze a pola nemoze (kompjuter ih normalno sve otvara). Razlika je u kodecima pa reko ako neko zna koje moze a koje nemoze, da ne skidam uzalud.

Nazad
Vrh Dno