Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kada je procesor crkao? :)

Evo pre par dana je otisao jedan i7 920 u PIN na reklamaciju i dobijen je nov..,)
Drugar takodje ima jedan E8400 kome je otisao 32-bitni set instrukcija ili sta vec, uglavnom nece da se instalira 32-bitni sistem dok na 64bit sve fercera..
Retkost ali nije nemoguce ;)

Poslednja izmena:
Moguce kad CPU przite na 2V, pa se posle pravite nevinasca da izvucete garanciju :p

"Ne znam ja nista, samo sam upalio kompjuter, a ono crn ekran, i pisti nesto..." :D:D:D

Dobro je da danas nema vise ko za podizanje napona da prigovara :)

Nekada nisu (pojedini) hteli da nam daju robu na test jer ljudima govorimo da procesor moze da se oc-uje; danas proizvodjaci ploca kao glavni adut svojih modela pominju te mogucnosti, a proizvodjacima procesora samo brk zaigra kada vide da imaju potencijala za to planinarenje :D

Neka pisti, neka se crne ekrani ako su vec hteli u kolo da udju... :p

Shto bi narod rekao-ne moz' da se 'besh a da ti ne udje...:d:D:p

emmi

sta je sa emmi?Jel neko kupovao tamo,osim par sarkasticnih komentara, ovde se nije puno spominjao ,imaju dobre cene hteo bi da porucim nesto

Emmi je ALTI-jev online shop. Dakle, isti izvor robe, kao i za WinWin shopove. Napravljen je kao projekat za dampiranje cena i ubijanje konkurencije za odredjene artikle. Srecom, za sada im to ne polazi za rukom.

Emmi je ALTI-jev online shop. Dakle, isti izvor robe, kao i za WinWin shopove. Napravljen je kao projekat za dampiranje cena i ubijanje konkurencije za odredjene artikle. Srecom, za sada im to ne polazi za rukom.

a ko im je ta konkurencija,ako imaju ono sto trazim: nije mi problem da ih prskocim :)

Ja sam malo skeptik sto se tice kupovine i resavanja reklmacija online. Volim da vidim zivog coveka :D

Pohvale za Atom Computers zbog korektnog odnosa i izuzetno brzog rjesavanja garancije. :wave:
U pitanju je bila reklamacija graficke Sapphire HD4670, uvoznik Alti.

Hronologija:

08. februara pozvao Atom telefonom, dogovrio da graficku posaljem brzom postom.
09. februara dobio mail da su primili graficku.
16. februara poziv, ponudjena zamjena, Leadtek GT240 1GB DDR3.
Prihvatio ponudjeno, slicne performanse, novija i skuplja kartica.

P.S. Ako nekog zanima kvar je opisan u temi: ATI 4670 treperi i gubi sliku?

Konacno i jedan pozitivan post, posle gomile negativnih :)

Iznenadjenje u Winwinu

Kupio sam u Winwinu neki kuler (Thermaltake tmg-i1) za 1790 dinara,
i ja dajem 2 crvene, cekam da dobijem kusur pa da begam, ali ona prodavacica poce nesto da se presabira:

koliko je 6x12? 5x12 je 60... i jos jednom 12 ... jednako ukupno 72

I ispisa ona meni garanciju na 72 meseca

Navukla mi bedu na vrat :wall: - gde sada da cuvam 6 godina kutiju i racun :wave:

Mani garanciju - jes' dobio ti kusur? :)

Korektno nema šta

Tražio od mene drugar savet oko kupovine wireless kartice. Ja mu preporučim da kupi TP link wireless adapter u Win win-u za 999 din na akciji ili da ih pita ako imaju TP link wireless adapter ali sa antenom. Dečko (inače ranije radio u prodavnici kompjuterske opreme) ode tamo i zaboravio šta sam mu ja rekao i on svašta nešto napriča tamo prodavcu i dotični mu proda, ili ovaj moj kupi (nebitno) Assus-ov access point.
Zove on mene i kaže da to što je kupio ne radi da neće da se instalira. Ja u rebusu reko doći ću da vidim. Došao i umro od smeha kad sam video šta je kupio. Drugaru sam tada svašta rekao i onda uzeo fiskalni, nazvao Win Win, objasnio situaciju, da je u pitanju pogrešna kupovina i da li postoji mogućnost, ako nemaju dotični proizvod za zamenu (wireless lan adapter ), da dobije pare nazad.
Kad meni prodavačica reče:
"Naravno samo nek donese fiskalni račun i proizvod uredno zapakovan."
Odmah sam poslao drugara tamo i rekao mu usput da ih izljubi sve redom tamo.

Pa nema šta da ih ljubi....po zakonu su obavezni da vrate pare u roku od 8 dana od kupovine...(a ne moraš uopšte da imaš razlog zašto vraćaš proizvod, nisi zadovoljan, ne sviđa ti se boja, pogrešna kupovina...svejedno je...)

^
Hmmmmm nesto ne verujem da tako bas ide......
Trazice razlog vracanja, i ne moze bas bilo sta da se vrati.
Zamisli situaciju kupis fotoaparat i fotkas s njim par dana, svatis slike nisu nesto pa vratis, uzmes drugi, treci...........

^
Zamisli situaciju kupis fotoaparat i fotkas s njim par dana, svatis slike nisu nesto pa vratis, uzmes drugi, treci...........

u evropskim zemljama je tako. . . mozes da uzmes tv i imas valjda godinu dana da vratis ako ti se ne svidja, znaci posle 10 meseci odes i vratis i oni ti vrate pare ili daju drugi, ali ti ljudi nisu bezobrazni kao mi, Srbi, i ovde znam da je zakon da ti patike ne smeju puci i da ako ti u roku od 6 meseci od kupovine puknu moraju da ti vrate pare ili da ti daju druge, ali, OVO JE SRBIJA i kad bi se to postovalo mi bi ziveli za dz a svi bi propadali i onda bi se sve zive firme zatvorile i propali bi skroz..

^

Zamišljam situaciju...upravo je tako ;)

Pa nema šta da ih ljubi....po zakonu su obavezni da vrate pare u roku od 8 dana od kupovine...(a ne moraš uopšte da imaš razlog zašto vraćaš proizvod, nisi zadovoljan, ne sviđa ti se boja, pogrešna kupovina...svejedno je...)
Zapravo, proizvod mora da ima nedostatak, tzv. "skriven nedostatak", manu koja nije mogla da bude uočena pri kupovini, a otkriće može da se prijavi prodavcu najkasnije sedam dana od dana kupovine. Prema tome, ne može kupljeno da se vraća tek tako.

Moze da se vraca tek tako za 7 dana, nedostatk se navede bilo sta....... nesvidja mi se kako radi na primer... itd...

^

Nema šta da veruješ ili ne, tako funkcioniše. U Win Winu sam vratio vent jer je bio bučan i bez problema mi dali drugi koji sam meračio.
Zanimljivo je kako neverne Tome odmah smisle kako da izrabe neku robu bar na par dana i onda je vrate...,)
Nisu svi tako "pošteni".

u evropskim zemljama je tako. . . mozes da uzmes tv i imas valjda godinu dana da vratis ako ti se ne svidja, znaci posle 10 meseci odes i vratis i oni ti vrate pare ili daju drugi...
Godinu dana?! Tesko, bogami... cak i na zapadu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno