Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cekaj Peco, sta je to lose napisao, mozda naslov poruke? Preleteo sam samo preko njegove poruke, pustio sam ga da izjada dusu, ljudi iz gigatrona ga bas zavlace, pozivaju se na 45 dana mada nisam siguran da to moze, ocigledno je da ne zele da mu menjaju grafiku koja je sad vec malo zastarela...

Uglavnom iz njegove price sam shvatio da se nakon povratka iz sleep moda monitor nije radio i da nakon toga nije mogao da upali racunar. Trazio sam po netu slican problem i problem nije do grafike vec uglavnom do memorije.

Jel' zna neko shta se desava sa Lithiumom? Izgleda su se opet preselili,a imam neka posla tamo. :)

Cekaj Peco, sta je to lose napisao, mozda naslov poruke? Preleteo sam samo preko njegove poruke, pustio sam ga da izjada dusu, ljudi iz gigatrona ga bas zavlace, pozivaju se na 45 dana mada nisam siguran da to moze, ocigledno je da ne zele da mu menjaju grafiku koja je sad vec malo zastarela...

Pa bila je psovka sa autocenzurom, ali nije lepo bre...svi rade onako kako najbolje mogu, neko manje a neko vise uspesno. Jeste, ovde moze iskustvo da se podeli sa drugima, bilo ono dobro ili lose, ali da se nekome pominje bliza ili dalja rodbina - ne moze!

evo, pin odradio posao u expresnom roku

u petak u pola 4 predao moju 4850, jutros u pola 11 me zove covek iz pin-a kaze nemamo tu grafu ali mozemo da ti damo gtx 260 gs, SVAKA IM CAST!!!

Pin je ozbiljna firma, oduvek! Mnogo meni dragih osoba je tamo i to bi bilo to

+1

eh ti Novosadjani :)

Ja nisam ni sumnjao da ce PIN da zakaze.. :p

Nego, odneo sam OCZ Fatal1ty 550W danas u Positive, treba da se salje u Alti.. I sad cekam, nadam se da necu dugo jer koliko sam razumeo, OCZ je Altijeva roba pa bi trebalo brzo..
Smoricu se jako ako ode na 45 dana ;)

Pin da kao uvoznik ali ostala maloprodaja tesko ;)
Zato ih je winwin razbio verovatno :)

Pin se ne bavi maloprodajom, ako zanemarimo onu radnju u Spensu. Mislim, nisam vidjao Pin shopove po Srbiji :)

Odluka distributera da pokrene i maloprodaju je nesto prilicno komplikovano i zato Pin, Direct Link i jos neki nikada to nisu uradili. Neki drugi su to ucinili nezgrapno, neki odlicno: glavni je problem kako ne favorizovati sopstveni retail jer "kanal" ne sme da trpi

djokatron hostapleraj

--------------------------------------------------------------------------------

E ljudi kupio sam komp pre tacno 2 godine u gigatronu. 29 decembra 2009. mi krepa grafika 8600 gt. Odnesem ga ja na servis jer mi je jos pod garancijom a oni ce meni-bice posle nove godine. Do dana danasnjeg mi nisu ubacili drugu jer navodno dobavljac ih zavlaci,nema tu kartu itd... U subotu istice taj rok od 45 dana u kom moraju da mi poprave kartu a ako to ne bude onda mi kao vrcu pare za nju ili ugradjuju novu (mada ne znam odakle i koju). Pomagajte sta daradim Da li da im nakacim trzisnu na grbacu ili da presavijem tabak i da ih tuzim. A kad su trebali da uzmu kes prvi su.

EDIT:

Samo da znate, nije ovo moj problem, dao sam ortaku da direktno iznese svoj problem preko mog nalog dok je jos kod kod mene pa eto pomozite mu. Ne koristi forume pa ne zna za sve ovo pa ni za bench

Prebacen post sa klabinga, promasio sam temu :S:

Zar nije garancija za graficku godinu dana?

Moram bas da pogledam Gigatron garanciju, ubedjem sam da je samo za plocu, procesor i memoriju 3 godine.. Sto onda nisam dao na garanciju kad mi je crko kuler na grafickoj, da me covek pita.. :)

Moram bas da pogledam Gigatron garanciju, ubedjem sam da je samo za plocu, procesor i memoriju 3 godine.. Sto onda nisam dao na garanciju kad mi je crko kuler na grafickoj, da me covek pita.. :)

Mislio sam da znas i da je menjas zato sto ima smetnji na analognom izlazu, a mrzi te da se smaras. I da - bila je u garanciji :wave:

Kako znas da je bila, po nekom serijskom broju, nosio si u Gigatron sta? :) Ajd, barem sam tebe 'usrecio' :p

Da, po serijskom broju, nasli u Gigatronu, sredili u Pinu za nekih 10ak dana. Mislio sam i sam da sredim ventilator, ali sam probao i preko servisa, kad sam vec dolazio u BG. Kartica je bila kod devojke jedno vreme, naigrala se Simsa tih dana :)

Dok sam ja radio prodaju, sve grafike osim Palita i Leadteka su imale 3 godine garancije. Palit i Leadtek su imali 2. Gotovo svi procesori, matične ploče, RAM moduli i HDD uređaji takođe imaju 3 god garancije. Ako vam neko da drugačije, malo vas je prevario :)

Poslednja izmena:
Jel' zna neko shta se desava sa Lithiumom? Izgleda su se opet preselili,a imam neka posla tamo. :)

Nosio sam ja plocu u januaru na garanciju. Mislio sam , pf gotovo. Nema nigde nikoga, nigde radnje.

A onda sam zvao na mobilni: 064/064-89-05

Nasao se sa covjekom. Sve proslo bez problema. Zavrsili su za 10tak dana ali ja nisam mogao prije da preuzmem. Neki dan preuzeta ploca i sve ok.

Bio sam pozitivno iznenadjen :banana:

Iskustvo sa radnjom u Loznici..

Trebao mi je splitter za adsl, dobio sam samo jedan uz modem, a previse komplikovano da provlacim kablove za drugi telefon na spratu.

Odem u radnju (zaboravih ime)

- Dobar dan, imate li splitter za adsl?
- A sta ce ti?
- Treba mi, imam smetnje na drugom telefonu.
- Ne treba ti, to se razdvoji u ulazu u kucu
- Specifican mi je raspored u kuci, to mi je jedini praktican nacin
- 7 dana mi dolaze ljudi i traze splitere, imam ih, ali necu da prodam jer ne trebaju, naucite ljudi da se tako ne radi! (tu je sedeo jos jedan, isto 50ih godina, koji je dodao "jeste jeste, tako je i meni pa sam i ja morao da razdvojim u ulazu u kucu)
- Dovidjenja

Imam adsl od kad je sezam poceo da ga radi...Montirao ga u svom stanu, burazerovom i jos nekoliko, sa dosta telefonskih prikljucaka....Diploma etf-a, 10ka iz telekomunikacija, pored mene brat magistar sa etf-a. I tu se nadje neko pametan da nas uci sta treba i ne treba, i jos nece da mi proda jer ne treba?!? Sat vremena sam morao provlaciti kablove kroz zidove i praviti nepotrebne petlje, jer u LO nisam mogao naci splitere...

Strasno.

Iskustvo sa radnjom u Loznici..

Trebao mi je splitter za adsl, dobio sam samo jedan uz modem, a previse komplikovano da provlacim kablove za drugi telefon na spratu.

Odem u radnju (zaboravih ime)

- Dobar dan, imate li splitter za adsl?
- A sta ce ti?
- Treba mi, imam smetnje na drugom telefonu.
- Ne treba ti, to se razdvoji u ulazu u kucu
- Specifican mi je raspored u kuci, to mi je jedini praktican nacin
- 7 dana mi dolaze ljudi i traze splitere, imam ih, ali necu da prodam jer ne trebaju, naucite ljudi da se tako ne radi! (tu je sedeo jos jedan, isto 50ih godina, koji je dodao "jeste jeste, tako je i meni pa sam i ja morao da razdvojim u ulazu u kucu)
- Dovidjenja

Imam adsl od kad je sezam poceo da ga radi...Montirao ga u svom stanu, burazerovom i jos nekoliko, sa dosta telefonskih prikljucaka....Diploma etf-a, 10ka iz telekomunikacija, pored mene brat magistar sa etf-a. I tu se nadje neko pametan da nas uci sta treba i ne treba, i jos nece da mi proda jer ne treba?!? Sat vremena sam morao provlaciti kablove kroz zidove i praviti nepotrebne petlje, jer u LO nisam mogao naci splitere...

Strasno.
pa sto nisi rekao da ti treba da razdvojis na ulazu u kucu :D

a i sta njega boli k za sta tebi treba, nece ti dati za dz to.

Ma i da mi daje 10 komada za dzaba necu mu uzeti kad onako besno besedi :) tonalitet je bio kao da sam mu sin kojem deseti put objasnjava istu stvar...

Poslednja izmena:
Nosio sam ja plocu u januaru na garanciju. Mislio sam , pf gotovo. Nema nigde nikoga, nigde radnje.

A onda sam zvao na mobilni: 064/064-89-05

Nasao se sa covjekom. Sve proslo bez problema. Zavrsili su za 10tak dana ali ja nisam mogao prije da preuzmem. Neki dan preuzeta ploca i sve ok.

Bio sam pozitivno iznenadjen :banana:

Nje se javljao niko,zato sam i pitao. Sporazumeli smo se preko maila na kraju,sve je O-KET :)

Hvala u svakom sluchaju :)

Tri godine je uvek bilo koliko ja znam, eventualno 2 godine za pasivne verzije.
Nema to veze da li je graficka sa aktivnim ili pasivnim hladjenjem, vec iskljucivo do politike same firme koliku daje garanciju na svoje proizvode. Eno, Bojan_N je naveo neke primere, da se ne ponavljamo.

Plutos Computers,

Prodavnicu sam nasao preko google-a trazeci router, nisam ocekivao da ce uopste imati na stanju uredjaj. Medjutim, ljudi su bili maksimalno ljubazni, imali su najpovoljniju cenu routera, na lageru, poslato isti dan.

Sve preporuke

Bench-House,

Suvise je bilo sta reci, maximalna ljubaznost, usluznost, sve super :)

Ja moram da pohvalim Hector Ruiza iz Gigatrona, stvarno covek profesionalac!

I na comtrade i na pakom sajtu postoji obrazac za kontakt pa mozes tamo pitati sta te interesuje, tj.bice prosledjeno onom kome treba..
Lakse nego gubiti vreme da ti neko da direktan email, ali kontam da su mailovi:
[email protected]
[email protected]
ali probaj sa obrascima za kontakt na njihovim portalima.. 2 min posla

I ja sam imao pozitivno iskustvo kupovine preko Gigatronovog sajta pre koji dan!

Narucio sam cooler koji se kako sam istrazivao par nedelja moze naci jedino kod njih.

Porucio sam u 5 do podne. Posle jedno 10min nazvao me je covek da potvrdim porudzbinu i da mi kaze da moze isti dan da se salje!

City mi je u NS isporucio sutradan u pola 12, znaci za manje od 24 h imao sam robu, platio pouzecem koliko su i rekli i sve kako treba! :wave:

I ja sam danas narucio jedan Megahalems za 5 min. - nazvao telefonom
-ima Megahalemsa na stanju?
-ima
-podatke imate?
-nemamo
-saljem podatke
-saljemo kuler
Sutra je kod mene :)

Takodje, interesovalo me i Corsair CX400 i gle cuda, imaju (za one sto vicu da su dobili 5kom i da su unapred rezervisani)
Eto, ja i dalje nemam negativnih iskustava sa G firmom

Ja sam bio juche i prekjuche kod njih. Nakupovao se Noiseblockera... :)

Bilo je sve OK,mada obicno kod kupovine i nema problema nikad. Ako ih i bude oni nastaju posle (ne samo kod njih,nego inache...:) ) :D

Kakav je Asbis shto se tice resavanja reklamacija? Mislim,jel mnogo dave ili..?
:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno