Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Evo kodmene je ovako 4Mb/512Kb

Izvinjavam se posto nisam u toku, jel su to sve pakete duplirali ili samo neke?

Ma kakvo crno dupliranje, nego samo paketima od 2800 i 3900 din. podiglli download za 1Mb/s, pretrgli se!

P.S. Meni od sinoc opet upload na torentima ne radi kako treba, nakon onog prekida koji je bio oko 21h. Inace, skoro svako vece, ako ne i svako, izmedju 21h i 22hu poslednjih 5-6 dana dolazi do prekida u radu interneta, na krace ili duze. Ne znam kako je kod drugih, vidim da niko to ne pominje.

evo i ja pominjem, nažalost. :/

od sinoć je sve kao pre nekoliko dana. upload mizeran, zakucan na 19.1 kB/s na speed testu u onom uTorrent setup guide-u.

jedino što mi pada na pamet je da možda ima veze sa njihovim nadprovajderom (telekom), jer i oni ovih dana imaju proleme sa internetom...

tehnička podrška navodno ne zna o čemu se radi, sve što su mi rekli je "mi ne blokiramo torrente". takođe su mi rekli da im pošaljem mejl sa screenshot-ovima i sa što više detalja. bar su reklamaciju napisali, pa ćemo videti.

Abcdefghij i ostali koji imaju problema, predlažem da ih i vi pozovete i pošaljete mejl i da do detalja objasnite situaciju. ako ima više ljudi sa istim problemom, možda će nas ozbiljnije shvatiti.

pozdrav.

Sta fali, dobio si 1 mbps za dz. Ako nisi zadovoljan, nemoj da koristis.

Sta fali, dobio si 1 mbps za dz. Ako nisi zadovoljan, nemoj da koristis.

kako volim kad se ljudi prave pametni..kao ovaj tvoj post...ako su podigli samo najskuplje pakete za 1 Mbps...zasto ceovek da ne bude nezadovoljan...ti ako si zadovoljan zbog toga..onda super...stobom nesto nije u redu, i on to nije dobio za dz..on placa 2 800 dinara za to..mnogo vise nego sto bi ustvari trebalo...

Ne treba vise da se prijavljuje IKOM-u MAC adresa,..., i ja sam to pitao kada su mi uvodili. Iza njihovog modema, postavi ruter, switch i vozi. Meni je iza THOMSON modema Linksys WRT 160 a iza rutera CISCO ASA,.... Intrenet radi k'o lud.

za Flat 4, DL: 5.92Mb/s, UL: 0.49Mb/s, ping: 14, ....., download ne pada ispod 600kbps. Mada nekada ide i preko.

Cuo sam da im je dosao Irac za direktora i da ih je za 6 meseci utegao samo tako,...., sto se izgleda i vidi. :type:

p.s. Da li neko zna koji je najbolji MTU setovati (bitno mi je zbog VPN-a).

Hvala kolegama na odgovoru. Pitanje sam postavio posle čitanja uputstva na njihovom sajtu (ko zna od kada datira-mogli su da ažuriraju do sada). Nadam se da će ih taj Irac još malo pritegnuti bar što se stručnosti tiče. I raduje me sve ovo što sam pročitao o IKOM-u, valjda će se sada malo približiti kvalitetu SBB-a koji već pušta HD kanale...

Što se interneta tiče, sa 2Mb/s su dva puta duplirali brzine (za 1.3xx,00 din sada imaju 8Mb/s). Za 2900 din mix HDTV + SDTV + 8Mb/s.

Poslednja izmena:
kako volim kad se ljudi prave pametni..kao ovaj tvoj post...ako su podigli samo najskuplje pakete za 1 Mbps...zasto ceovek da ne bude nezadovoljan...ti ako si zadovoljan zbog toga..onda super...stobom nesto nije u redu, i on to nije dobio za dz..on placa 2 800 dinara za to..mnogo vise nego sto bi ustvari trebalo...

Koliko bi trebalo da placa, po tebi?

Sustina je da IKOM kupuje internet od Telekoma. Samim tim u najvecoj meri zavisi od primarne cene. Takodje, zavisi i od tehnickih mogucnosti samog Telekoma i IKOM-a.
Kad prevedem to na obican jezik, od svih provajdera koji kupuju internet od Telekoma (velika vecina na ovdasnjem trzistu) IKOM ima najpovoljniju internet ponudu i to najvise zato sto je vezuje za svoju TV ponudu.
Za nesto vise trebace da se promene neke stvari.
ps. Ovde uopste ne ulazim u pitanje kvaliteta mreze kod IKOM-a i mogucnosti iste.

Koliko bi trebalo da placa, po tebi?

Sustina je da IKOM kupuje internet od Telekoma. Samim tim u najvecoj meri zavisi od primarne cene. Takodje, zavisi i od tehnickih mogucnosti samog Telekoma i IKOM-a.
Kad prevedem to na obican jezik, od svih provajdera koji kupuju internet od Telekoma (velika vecina na ovdasnjem trzistu) IKOM ima najpovoljniju internet ponudu i to najvise zato sto je vezuje za svoju TV ponudu.
Za nesto vise trebace da se promene neke stvari.
ps. Ovde uopste ne ulazim u pitanje kvaliteta mreze kod IKOM-a i mogucnosti iste.

ma nisam msilio na cenu kod ikom-a..nego uopste u srbiji...imam ikom 2 Mbit paket vec duze vreme i zadovoljan sam kako radi...nikad nisam imao nikakvih problema...

Cek, znaci dobio je 1 mbps vise a cena je ostala ista i sad treba da bude nezadovoljan? Kako to nije dz? Da je cena paketa skocila sa 2800 na 3000 dinara onda bi mogao da kuka, ovako onda sa tobom i sa njim nesto nije ok.

Ako mu se (ili tebi) ne dopada to sto ste dobili 1 mbsp za dz onda:
- zovite IKOM i trazite da vam vrate stari paket ili
- promenite provajdera

I koliko bi trebao da placa? :) Cene su te koje su, kome se ne dopada neka predje na ADSL/SBB/Wireless/3G/DialUp i bice valjda bolje.

Cek, znaci dobio je 1 mbps vise a cena je ostala ista i sad treba da bude nezadovoljan? Kako to nije dz? Da je cena paketa skocila sa 2800 na 3000 dinara onda bi mogao da kuka, ovako onda sa tobom i sa njim nesto nije ok.

Ako mu se (ili tebi) ne dopada to sto ste dobili 1 mbsp za dz onda:
- zovite IKOM i trazite da vam vrate stari paket ili
- promenite provajdera

I koliko bi trebao da placa? :) Cene su te koje su, kome se ne dopada neka predje na ADSL/SBB/Wireless/3G/DialUp i bice valjda bolje.

to sto su mu "dali" 1 Mbps..su mu dali za "DZ" ? jesi jos negde video da nesto daju za DZ?

kad hocu da uvedem ikom, jel dovoljno da se prijavim na sajtu ili da zovem korisnicki servis pa tamo da se prijavim? pitam zato sto sam popunio prijavu na sajtu pre 2 dana i niko me nije zvao pa da ne cekam za dzabe

kad hocu da uvedem ikom, jel dovoljno da se prijavim na sajtu ili da zovem korisnicki servis pa tamo da se prijavim? pitam zato sto sam popunio prijavu na sajtu pre 2 dana i niko me nije zvao pa da ne cekam za dzabe

bolje zovni i potvrdi ti to :p i pitaj hoce li ubrzati ovaj spori net :p

to sto su mu "dali" 1 Mbps..su mu dali za "DZ" ? jesi jos negde video da nesto daju za DZ?

Jesam, svaki put kad se parkiram ispred firme na soferki me doceka flajer Lavlje kandze i to za dz mi ga zadenu i napred i nazad.

Ja ne znam sta je pogresno u mojoj konstataciji i zasto se taj neko toliko buni jer su se otvorili za "samo" 1 mbps? Evo ja bih prvi bio srecan da mi povecaju protok sa 6 na 7 mbps i veruj mi da bih bio poprilicno zahvalan sto imam 1 mbps brzi net za iste pare.

Eto dobio sam i ja ubrzanje, ocito:

I nema razloga da gundjam "zasto samo 1 mbps a ne 101" :)
Inace upload mi je 512k a ovde je manji jer vucem neki torent :)

Poslednja izmena:
Jesam, svaki put kad se parkiram ispred firme na soferki me doceka flajer Lavlje kandze i to za dz mi ga zadenu i napred i nazad.

Ja ne znam sta je pogresno u mojoj konstataciji i zasto se taj neko toliko buni jer su se otvorili za "samo" 1 mbps? Evo ja bih prvi bio srecan da mi povecaju protok sa 6 na 7 mbps i veruj mi da bih bio poprilicno zahvalan sto imam 1 mbps brzi net za iste pare.

ma sveje to lepo, ali to nije neko ubrzanje...sa 6 na 7 ...jako slabo...da povecaju za 1 Mbit moj paket..ovaj od 2 Mbit-a ... to bi vec bilo nesto...ali izgleda da su povecali samo ta dva skuplja paketa

Zna li neko:

1. kakav je kvalitet digatalne TV koju nudi I KOM u odnosu na OPEN IPTV

2. da li neko moze da potvrdi da za Interent daju javnu IP adresu (menu su telefonski potvrdili ali nesto su mi sumljivi)

3. Ako se odlucim za IKOM internet da cu imatu problema sa njihovom modemom i LInuxom

Hvala unapred

2. Da, definitivno daju javnu IP vec nekih godinu dana.

3. Moze da se prikljuci preko LAN-a pa ne bi trebalo da imas ikakvih problema, ali nisam probao pa ne mogu da tvrdim.

hehe...ja ih zovem pre nekih godinu i po dana, i kazem: "Dobar dan, ja bih da uvedem kablovski internet. Adresa ta i ta..." Devojka kaže: "Nazvaćemo vas do kraja nedelje".
Niko nije nazvao, ja nazovem ponovo, i rekoše da će nazvati "danas ili sutra". Pošto se ni tad nisu javili, uzeo sam adsl.

@dejan

Kad ti dodje monter, mora da konfigurise modem. To se najlakse uradi iz windows :) Meni je bez problema sljakao onaj thomson modem preko lan na linux serveru :)

Meni je Ubuntu prepoznavao modem i preko usb-a, tako da nemas oko toga nikakvih problema.

Fora je sto mora da se konfigurise direktno u modemu...E sad nisam znao kako preko linux server izdanja (ne grafickog), pa je moralo na win :)

prijavio sam promenu paketa na 4Mbit-a (+digitalna TV)...ako neko moze da mi kaze da li treba da platim 2 000 din instalacionu taxu za digitalnu ?

Ja sam sacekao par dana i posto do sada nisu povecali paket od 2Mbit i ja sam se prijavio za 4Mbit paket.

Sta je to sa digitalnom televizijom, oni to donose nesto gajbi ili sta ? Ja imam dva CRT televizora i trenutno mi to nije bitno.

Ja sam sacekao par dana i posto do sada nisu povecali paket od 2Mbit i ja sam se prijavio za 4Mbit paket.

Sta je to sa digitalnom televizijom, oni to donose nesto gajbi ili sta ? Ja imam dva CRT televizora i trenutno mi to nije bitno.

whatgives kaze da se ne placa instalaciona taksa za digitalnu TV..ali ako budes saznao nesto javi ovde pls =]

lol
govorim iz iskustva.
od 1. februara sam na 4096/512 paketu. 31. januara došao čovek, doneo onaj krš dekoder i to je to. nema plaćanja.

stići će vam račun od 2800 din koji treba da platite do 5. marta (analogna + digitalna tv + net za mart mesec) i to je to.

inače, imate posebnu temu vezanu za ikom digitalnu televiziju gde je sve do detalja objašnjeno: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=214700

Dodje ti u toku od 7 dana lik sa opremom, nashteluje sve, pokaze ti kako radi, potpises da si primio i slobodan si.

O kvalitetu slike imate drugu temu u okviru TV foruma.

Ne secam se tacno (dal bese bio ranije FLAT 4 a sada je to FLAT 3 ili ne) ali ranije se i uz moj paket dobijao neki decoder, to je momak iz Ikom-a doneo jos pre vise od godinu dana. Dalvi DSR400 pise na njemu, da nije to kojim slucajem nesto i za digitalnu TV ?

Nazad
Vrh Dno