Šta je novo?

AMD X3 vs Audi Quattro

Izvini drugar, ali mora da ti kazem ne lupaj :D

Cooler je extra. Onaj prcoljak za X3 425 nema sanse da je bolji od ovog sa heatpipeovima.

Koristio sam sam taj box cooler, pa znam o cemu pricam. Daje temperatire maltene u stepen iste kao TX2 sa Noctua 92mm fanom (na X2 6000+ 125W). Jedina razlika je u tome sto se malo teze oslobadja toplote, posle opterecenja malo mu vise treba da vrati temp na pocetnu (idle) temperaturu

MikiD, ovo si mi sad' reko da lupam i ... :d

Drugar koji je uzeo bio pocetkom prosle godine Phenom II X4 940 neklokovan, ukljucio uvece da renderuje malo u Premieru, kad odjednom poce kompjuter malo malo pa puf, iskljucuje se samo tako, taj kuler je totalno neupotrebljiv sem ako ces na racunaru da igras pasijens, znaci znam sta pricam.

Drugar koji je uzeo bio pocetkom prosle godine Phenom II X4 940 neklokovan, ukljucio uvece da renderuje malo u Premieru, kad odjednom poce kompjuter malo malo pa puf, iskljucuje se samo tako, taj kuler je totalno neupotrebljiv sem ako ces na racunaru da igras pasijens, znaci znam sta pricam.

Nije ga lepo namestio, ili mu je kuciste bas neprovetreno.

Komsija ima 955icu (C2 revizija) i do skora ga je koristio bez nekih vecih problema. Box kuler se dobro nosio sa ovim procesorom (ni u jednom trenutku temperatura nije otisla u crveno), samo sto je do zla Boga bucan kada hladi maksimalno opterecen procesor. U idle je tisi. Znaci, znam sta pricam ;)

Procesljaj malo po forumu, pogledaj kako su prolazili ljudi sa standardnim box-om (bez pajpova) posle otkljucavanja. Taj kuler ne moze adekvatno da hladi takav procesor.

Ljudi, ako je ovaj BOX kuler predvidjen da hladi X4 965BE (140W), onda ce da ga i hladi. Kako tako...
Problem je sto su mu rebra gusta pa treba veliki protok vazduha da bi se toplota "oduvala".
Onaj prcmoljak od ventilatora je mali pa mu treba veci broj obrtaja za malo jaci (po meni nedovoljan) protok vazduha.

Za kokanov procesor u HTPC bi valjao ako je procesor o/c do 3GHz. Ne znam kakva je promaja u kucistu!?

Moram da priznam da nije imao tada provetreno kuciste, ali takodje radio je i u Premieru rendering, sto nije normalan svakodnevni rad! :D Ali taj kuler je *******cija, kao sto su i ovi na X3, u danasnje vreme mora da se kupi neki kuler koliko toliko dobar pa cak i ako se neklokuje jer u letjim uslovima tesko koji box ce izgurati X4.

Moram da priznam da nije imao tada provetreno kuciste, ali takodje radio je i u Premieru rendering, sto nije normalan svakodnevni rad! :D Ali taj kuler je *******cija, kao sto su i ovi na X3, u danasnje vreme mora da se kupi neki kuler koliko toliko dobar pa cak i ako se neklokuje jer u letjim uslovima tesko koji box ce izgurati X4.

Meni se ovaj BOX sto dolazi uz X4 620, X3 720BE za promjenu svidja.
Ako o/c nije veci od 3GHz, sa sto manjim naponom moze da posluzi i za HTPC.
Konstruisan je tako da vazduh ide prema NB, naponskoj, memoriji.
NB mi je hladniji 2-3 stepena sa BOX-om u odnosu na AC Freezer 64 ili TX2

Meni se ovaj BOX sto dolazi uz X4 620, X3 720BE za promjenu svidja.
Ako o/c nije veci od 3GHz, sa sto manjim naponom moze da posluzi i za HTPC.
Konstruisan je tako da vazduh ide prema NB, naponskoj, memoriji.
NB mi je hladniji 2-3 stepena sa BOX-om u odnosu na AC Freezer 64 ili TX2

Za taj sam zaboravio, jedini sto pristojno deluje i po gramazi je koji ide na X4 620.

Tu nesto nije kako treba.... lose namontiran ili ko zna sta vec....

Ja lepo kazem da sam imao maltene iste temperature sa njim i sa CM TX2, Linx test rock stable

Ako meni ne verujes procesljaj malo net, svuda ces naci komentare da je sasvim pristojan cooler, mozda jedini box cooler da vredi. Sto se tice buke prilicno je tih do 1500RPM (valjda je 3000RPM max)

@Miki D

Pazi nema sta stock kuler da trazi na otkljucanom i overklokovanom amd phenom II procesoru. Ja kad pustim LinX da radi na stock kuleru 3.5ghz, izbije na 75 stepeni ko od sale. Tako da mi nije jasno sto hrabris ljude da ostave fabricki kuler ako hoce da overklokuju? To jednostavno nije napravljeno da hladi overklokovan cpu. Napravljen je da radi posao na fabrickim vrednostima u granicama normale. Ima toliko solidnih, a jeftinih kulera da mi nije jasna poenta tvojih post-ova. Zasto bi velicao krs stock hladnjak?

Moram da priznam da nije imao tada provetreno kuciste, ali takodje radio je i u Premieru rendering, sto nije normalan svakodnevni rad! :D

Onaj phenom je gurao par sati LinX-a na boxu (a bilo je nekih 22-23 stepena u sobi), tako da ti prica ne pije vodu. Nemam neke konkretne podatke kod sebe, ali temperatura je bila 51-52 stepena, sto je sasvim korektno.

Ali taj kuler je *******cija, kao sto su i ovi na X3, u danasnje vreme mora da se kupi neki kuler koliko toliko dobar pa cak i ako se neklokuje jer u letjim uslovima tesko koji box ce izgurati X4.

Naravno da je *******cija. Ko se bavi klokovanjem, on to sigurno ne radi sa box kulerom i sve to zgurano u HTPC kuciste. Za default takt, ovaj kuler je adekvatan (ali nista vise od toga).

@ivan985

Cela ova polemika se potegla oko hladjenja otkljucanog Athlona u Home Theater kucistu, u koji ne moze da stane neki iole veci hladnjak. Procitaj proslu stranu.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Prostreet-om.

AMD stock kuler sa heatpipeovima koji ide uz 965BE je jedva dovoljan za rad u nekakvoj nazovi tisini. Kada je procesor na defaultu da bi ga ohladio na 40-42C mora da ide na preko 3000 obrtaja. Ajd posumnjao sam na losu montazu, montirao ponovo, stavio bolju pastu i opet se isto ponasa. Kad igram igrice temperatura procesora se penje iznad 50C i tad se kuler bas cuje. Predpostavljam da bi slicno bilo i sa renderovanjem. Obaranjem %rpm vec postaje tisi ali idle temperatura se penje na 47-48C a ful load malo ispod 60C.

Kao sto rece crossfire rebra su mu gusta i tu onaj 80mm vent nema snagu da sa manje obrtaja oduva toplotu sa rebara. Tako, moze da hladi 965BE ali je i bucan u odnosu na kuler kod X3 720.

...oko hladjenja otkljucanog Athlona u Home Theater kucistu, u koji ne moze da stane neki iole veci hladnjak.

da preciziramo, moze veci, ali ne moze visi , nekih 12cm je apsolutni maximum.
...i treba da je tih

izgleda da mi ne gine cm vortex752...:S:

nego beagle , sta ti znas o onom xigmatek апачи -ju, posto ga pomenu fju pejdzes agou...

Poslednja izmena:
nego beagle , sta ti znas o onom xigmatek апачи -ju, posto ga pomenu fju pejdzes agou...

Nista. Samo znam da postoji, i da lici na stari Zalman CNPS-7000 kuler. Doduse, uvek mozes da pronadjes neki test na netu ;)

Nisi mi odgovorio na pitanje: Zasto guras kvad u tako malo kuciste? Tu bi se taj E3200 mnogo bolje snasao :)

Poslednja izmena:
@ lepi kokan
mozda pokusas da nabavis Scythe BIG SHURIKEN preko BH (visina 58mm) ili Corsair H50 koji bi takodje mogao u HTPC (malo mu je cena skakljiva)

@Miki D

Pazi nema sta stock kuler da trazi na otkljucanom i overklokovanom amd phenom II procesoru. Ja kad pustim LinX da radi na stock kuleru 3.5ghz, izbije na 75 stepeni ko od sale. Tako da mi nije jasno sto hrabris ljude da ostave fabricki kuler ako hoce da overklokuju? To jednostavno nije napravljeno da hladi overklokovan cpu. Napravljen je da radi posao na fabrickim vrednostima u granicama normale. Ima toliko solidnih, a jeftinih kulera da mi nije jasna poenta tvojih post-ova. Zasto bi velicao krs stock hladnjak?

Kao prvo prelistaj temu da vidis o cemu mi ovde pricamo...

Drugo, ne pricam o obicnom box cooleru, u pitanju je box cooler sa heatpipe-ovima koji je samo za nijansu losiji TX2 npr. Ovde je najveci problem to sto u kucistu nema mesta... Nema cak ni za TX2/3

Trece, covek nece da juri OC rekorde sa racunarom koji sluzi za multimediju.....

@Kokan

Ako si spreman da das 3k din, ovaj cooler mmoze da bude zanimljiv, visina 115mm

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/032/scmnj1000_detail.html

mudra vam je ta zamisao sa e3200 u htpc... palo je to i meni na pamet, ali onda je isao dnevnik , a...

uh... bed brejn , bed brejn !
...jao bre, nikad vise necu da pijem crno vino

scythea shuriken nema odavno. beagleov predlog o velikoj rokadi intel-> amd trenutno vodi .

Da ne ispadne da te nagovaram na zlo :D Realno, kvad da ti bude zaprezni konj, a duo da te zabavlja ispred TV-a.

Nego, koliko je to HTPC kuciste? Obe ploce koje imas su Full ATX.

фронтиер опера

staje sve kako treba .

@pknikola
Bogme, ozbiljan pad napona na 12v grani. Koliko li tek padne kada se i graficka optereti...

@pknikola
Bogme, ozbiljan pad napona na 12v grani. Koliko li tek padne kada se i graficka optereti...

bench3g.png
[/URL][/IMG]
varira

benc4.png
[/URL][/IMG]
sto se tice napona na 12v grani kome sad verovati everestu ili easytune6?

'bem li ga, meni ET6 daje tacnija ocitavanja (kada poredim prema BIOS-u) nego everest. Najsigurniji je ipak Fluke unimer zaboden direktno na 12v granu :).

LCP... Kad mu toliko varira napon samo kad je procesor opterecen, sta li tek radi kad se sve zivo optereti?

evo jos jedan "otkljucani" 425 sa dosta malim naponom na 3,5ghz...moze sigurno i vise jer sve je na default ili "auto" naponima...

15s9bgj.png

Poslednja izmena:
Hehehe, bravo za primerak, evo jos jednog iz nase ergele! :D

Linxovao sam ga sa box kulerom, pa je posle testa sam oborio klokove da se rashladi malo! :d

Sada ovo vec prelazi procenat od 50% otkljucanih, nisam bas zapisivao, ali rekao bih da je preko 50%, tipa 55%-60% otkljucanih ovo sto je meni proslo kroz ruke. :)

Poslednja izmena:
a kazu 770 g45 nista ne valja i ne moze sa njom da se klokuje,a nisam je redovno ni poceo "muciti" jer je sve na "auto" i default-u

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno