Šta je novo?

LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Nije valjda da ispade da je 50hz bolje od 100hz ( tj lh3000 od lh4000/5000) ili za sve opcije manje rezolucije od 720 ? Za sport i full HD valjda je bolje 100hz ?
_

sve je to relativno
veruj mi!

pitanje je ko sta hoce, i koliko je spreman zelembaca da ispljune

ti najbolje da odes u neku radnju gde ima puno modela pa da vidis kako izgleda 100hz, a kako obicnih 50/60... i da li razlika vredi tih 10-15.000 dinara

eto toliko

Ma kada bih imao sve to na jednom mestu: odredjen model LCD-a, par vrsta file-ova ...A razlika izmedju LH3000 i 4000 je nekih 5-6000, sto nije mnogo.
Da li je NIGHT.WALKER nesto pronasao na njegovom lh4000, nema ga da nas obraduje ?!? POZDRAV !
_

Poslednja izmena:
si siguran da je 5-6000?? razlika :)

Slagao, priznajem.Lh3000 je trenutno 48000 a lh4000 55000 din.
_

Poslednja izmena:
xWolf:

Prostim jezikom DA.Nije bitno kako....to je to.
Jos da nas neko obraduje oko onog panninga ( nije valjda toliko vidljivo ) i ja sam se 100% odlucio !
POZDRAV !
_

Što se tiče paninga, on uopšte ne postoji (nije primetan) ako je je prenos 50/60 Hz. Postoji kod loših kamera koje prenose sliku sa 25/30 frejmova, ali sve to nema veze sa vrstom TV-a. Tu nema nikakve razlike između CRT i LCD (ako grašim neka me neko ispravi).

Juče sam obratio pažnju na Eurosport2 (slika 16:9), slika je glatka i bez seckanja (Trka formule), tako da sve to zavisi od produkcije.

Što se 100 Hz tiče, mogu se eliminisati samo duhovi i tu je pitanje deformacije o čemu je xWolf pisao. Mislim lično da nije višak doplata za viši tehnološki nivo jer TV treba koristiti duži vremenski period, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da će za par godina izbaciti potpuno novu generaciju TV-a pa ćemo svi poželeti da ga zamenimo. U tom slučaju će ovaj stari završiti u dečjoj sobi ili kod babe i dede, pa je xWolf u pravu: uštedimo lovu i kupujmo što bolje za male pare, tako da ga potpuno podržavam u mišljenju.

Jedna rečenica dobrog poznavaoca monitora kaže: Sve što je potrebno da znate kod kupovine TV-a je što viša rezolucija, sve ostalo su nijanse. A tu je LG najbolji: odlične boje i veliki ugao gledanja bez deformacije boje uz najnižu cenu.

Poslednja izmena:
Evo me, nisam nista pokusavao od nedelje. moj tv je lh5000 i probao sam ovo sta je rekao xWoLf da prebacim na game i stvarni panning je skoro nestao i takodje sto kaze stvar je samo u tome ako bas imas ostro oko i primetis, ja sam sada zadovoljan :) .
Moje misljenje je da se panning vise vidi sto je veci ekran.
Cene tv-a, ja sam moj uzeo diners club karticom tako da je mene izasao papreno.
Ne znam koji mi je firmware niti kako to da vidim probao sam ok +ok; menu +menu; menu - setings - ali nemam diagnostic... Ali sto kaze xWoLf ne znam ni zasto bi ga menjao jedino zbog funkcije telefona umesto daljinca :)

Znaci, taj panning nije toliko strasan koliko se pise.HVALA SVIMA u pomoci da se odlucim za lh4000. POZDRAV !
_

ko kaze da cemo pozeleti da zamenimo televizore za par godina?
nisu to kompjuteri pa da zastare.. TV standardi su nesto sto traje mnogo duze nego jedna generacija procesora...

ko kupuje tehniku iz pomodarstva i zato sto mu je dosadno, ili da bi se hvalio pred prijateljima.. i ne zasluzuje nikakav komentar, pogotovo ne u Srbiji (sa ovakvim standardom, kakav ima vecina gradjana/ljudi)

ja ne planiram da menjam televizor, dok se bas bas ne pokvari ili postane nestabilan za svakodnevnu upotrebu

u podesavanjima za TV izaberi za region hrvatsku/sloveniju npr.. umesto srbije (samo za jezik ostavi 'srpski').. od izbora regiona zavisi mnogo toga tj. koje ce opcije biti sakrivene a koje ne...

kad odaberes novi region, ponudice ti da ponovo skenira analogno/digitalne kanale da napravi listu kanala... ali ces zato na options/settings imati dijagnostiku

nisam ja rekao da treba da upgrade-ujes firmware zbog funkcije telefona umesto daljinca.. ti si to nesto pogresno razumeo.. telefon umesto daljinca je "fazon" ili "fora" kako da udjes u servisni meni na televizorima iz ove grupe u kojima je firmware veci od v3.15.. jedini mozda razlog za firmware v3.55 je pretpostavka da su sigurno nesto ispravljali jer ne bi pravili novi firmware za dzabe + sto kazu da je podrska za dtv poboljsana (vise opcija)

Evo me, nisam nista pokusavao od nedelje. moj tv je lh5000 i probao sam ovo sta je rekao xWoLf da prebacim na game i stvarni panning je skoro nestao i takodje sto kaze stvar je samo u tome ako bas imas ostro oko i primetis, ja sam sada zadovoljan :) .
Moje misljenje je da se panning vise vidi sto je veci ekran.
Cene tv-a, ja sam moj uzeo diners club karticom tako da je mene izasao papreno.
Ne znam koji mi je firmware niti kako to da vidim probao sam ok +ok; menu +menu; menu - setings - ali nemam diagnostic... Ali sto kaze xWoLf ne znam ni zasto bi ga menjao jedino zbog funkcije telefona umesto daljinca :)

ko kaze da cemo pozeleti da zamenimo televizore za par godina?
nisu to kompjuteri pa da zastare.. TV standardi su nesto sto traje mnogo duze nego jedna generacija procesora...

ko kupuje tehniku iz pomodarstva i zato sto mu je dosadno, ili da bi se hvalio pred prijateljima.. i ne zasluzuje nikakav komentar, pogotovo ne u Srbiji (sa ovakvim standardom, kakav ima vecina gradjana/ljudi)

ja ne planiram da menjam televizor, dok se bas bas ne pokvari ili postane nestabilan za svakodnevnu upotrebu

Slažem se da posle dobrog LCD-a teško da će se vizuelni doživljaj bitno popraviti, ali predviđaju da će se pojaviti "Laserski" televizori - ne znam šta da očekujem od njih. A ne zaboravi da je kontrast i crna boja kod plazme dosta bolja. Kod budućih televizora se očekuju poboljšanja u tom pogledu, kao i potrošnja energije i odavanje toplote - kod led dioda nema oslobađanja toplote i potrošnja je dosta manja neo kod neonki.....

Sem toga bum će doživeti 3D ekrani u narednih par godina. Ako se primimo na to ko zna.... Sve u svemu nikad ne reci nikad...

za 3d ekrane trebaju i specijalne naocari
neka hvala :)

Dečki, evo i ja sam svog otključao...

Radi se o 32LH3000, proizveden u siječnju 2010., došao je s V3.55 firmware-om... Flešao sam ga na 3.15, otključao i ponovno flešao na 3.55, zasad je sve odlično, spojen je na PC preko HDMI kabela te na kabelsku televiziju...
Igračka je odlična!

Kupio sam juce 32lh3000
Probao sam ga danas na kompu preko vga kabla i max reza je 1366x768.
Interesuje me ako ga prikljucim preko HDMI dali cu dobiti 1920x1080? Jer zato sam ga i kupio!

... A odakle ti ideja da povezes preko VGA kabla, pored zivog hdmi? :)

Zato sto sam kacio monitor 24" preko vga i moze full hd pa sam mislio da vecina podrzava,samo da je gubitak u slici.Znaci treba mi DVI to HDMI konvertor i HDMI kabal.
FW mi je 3.55
Jedini telefon u blizini, koji ima neki symbian je SE p910, nemam pojma dali ce na njemu raditi oni programi koje ste kacili za IR remote.

Ma flešaj ga na 3.15, nema se što loše dogoditi... Jedino te može uplašiti dok prilikom uploada softvera stane na oko 17% na više od desetak sekundi... :-D

Želio bih editirati imena kanala onom TTl programom koje sam skinuo.

Trenutno imam 3.55 verziju softvera i koristeći MENU+MENU na mogu ući u 2. servisni meni.

Molim vas potvrdite ovaj redoslijed radnji za koji ja smatram da je točan.

1.flešati na 3.15
2.skenirati kanale
3.skinuti ttl fajl na usb stik
4.editirati ga na računalu
5.upload ttl fajla na tv
6.flešati na 3.55 sa ttl modificiranim fajlom u root direktoriju usb memorije
7.proskenirati kanale

to je sve mucenje
a moze i nesto da krene po zlu

najelegantnije je imati telefon/daljinac

zaboravite downgrade na 3.15 , moja iskrena preporuka :)

Ma pusti ih wolf ako hoce da zaj*bu TV i kad su toliko tvrdoglavi, slobodno neka idu glavom kroz zid. A posle ne daj boze da sa*eru ima da se zale ovde i kukaju...

Nisam tvrdoglav, nego nisam u mogućnosti u kratkom roku dobiti Symbiana na korištenje, ovo je bio samo prijedlog... Stvar može otići krivo samo ako nestane struje prilikom uploada firmwera, sve ostalo je foolproof.

da li se jos nekom cuje pucketanje iz ovog televizora (konkretno, 42lh3000)? pucketanje je totalno nasumucno, nekada jace, nekada slabije. povremeno i dva, tri puta za redom se cuje. ne smeta kada je upaljena muzika ili kablovska (logicno jer se pucketanje ne cuje zbog buke), ali kada je slika sa kompa, bez muzike ili nekog izvora zvuka/buke, pogotovo nocu, lepo se cuje (sedim na oko metar udaljenosti). u pocetku sam ovo kulirao, ali kako vreme prolazi pocinje sve vise da me nervira.

pucketanje

da li se jos nekom cuje pucketanje iz ovog televizora (konkretno, 42lh3000)? pucketanje je totalno nasumucno, nekada jace, nekada slabije. povremeno i dva, tri puta za redom se cuje. ne smeta kada je upaljena muzika ili kablovska (logicno jer se pucketanje ne cuje zbog buke), ali kada je slika sa kompa, bez muzike ili nekog izvora zvuka/buke, pogotovo nocu, lepo se cuje (sedim na oko metar udaljenosti). u pocetku sam ovo kulirao, ali kako vreme prolazi pocinje sve vise da me nervira.

pucketanje

kazu da se ponekad javlja usled problema sa naponskom jedinicom.. bilo u televizoru, bilo zbog nestabilne struje (znas vec kako je.. zimsko vreme, mnogi ukljucuju grejalice, unose sum u strujnu mrezu.. napon je manji od propisanog, varira snaga...)
televizor ko televizor, tako je projektovan.. ljudi koji se razumeju kazu da je tehnicki propust sto su svi vazniji potrosaci struje unutar televizora vezani na isti filter/naponsku jedinicu.. pa medjusobno interferiraju i dolazi do oscilacija koje mi "cujemo" na zvucnicima.... ja nemam nikakvih problema a imam ISTI televizor kao ti (ukljucujuci i dijagonalu)

jedna od preporuka je da stavis backlight na full, kazu da onda nema puckanja tj. da se daleko manje cuje... ako je do televizora. ako nije, tj. ako se puckanje i dalje cuje, kriva je generalno struja koju koristis za napajanje.. druga preporuka je vise za ljude koji se razumeju, a to je da otvore televizor i ugrade/zamene/dodaju drugu naponsku jedinicu i da na nju vezi pozadinsko osvetljenje (backlight).. time rasterete liniju iz koje se napaja centralni cip, a to ukljucuje zvuk, sliku i obradu materijala

Evo ovako, prebacio sam na tv-u na Hrvatsku kao zemlju i saznao sam da mi je FW V3.24
E sad pitanje (xWoLf) da li ima potrebe da prelazim na v3.55 naravno imam telefon sa os wm 6.5
i ako mozes da mi das link gde si okacio uputstvo. Hvala

Probaj ovde

http://lgusb.wikispaces.com/

ima sve, download link, uputstvo.. saveti, program....

ja bih samo dodao da jedino sto sam zaista primetio izmedju 3.24 i 3.55 je bolja podrska za subtitles u media playeru (*.srt format ne pravi problem sa sinhronizacijom sa slikom.. *.sub zeza ako je fps <>25fps....)

Evo ovako, prebacio sam na tv-u na Hrvatsku kao zemlju i saznao sam da mi je FW V3.24
E sad pitanje (xWoLf) da li ima potrebe da prelazim na v3.55 naravno imam telefon sa os wm 6.5
i ako mozes da mi das link gde si okacio uputstvo. Hvala

@drkrngr
imas dvi u hdmi kabl od 2.5m za 600 din u bg elektronik, ja tako povezao i pici full hd :D

Ovo pucketanje televizora je zezalo i jos jednog clana ovde, ne secam se tacno kako se lik zove ali cini mi se da su mu uvazili garanciju i zamenili za novi. Potrazi post je negde na pocetku.

Veliko HVALA za dostupne informacije,juce sam kupio 42LF2510 i telefonom otkljucao ,sve radi izvrsno,pravo odusevljenje:party::party::party:.Firm.na mom tv-u je 3.40,jedino kod subtitlova ne prepoznaje š,đ,ž,(nema ih na titlu,izostavljeni su)shodno tome pitenje,da li postoji možda neki trik i za to,mada nije ni tolko bitno,jer i ovo je fenomenalno,SVAKA ČAST svima a ponajviše Wolfu

Vrh Dno