Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma moze i ta grafa ako necesh sve na ultra

Pa to sam i rekao, ne mora odmah da menja. Ali realno, ako sakupi neku kintu, za pola godine i uzme nesto bolje, lecice mu ko pesnica na oko 🙂

Inace, sad sam probao monitor, gotovo je crna skroz unifromna, malo vise probija na gornjoj, i malo veci odsjaj, ali u sustinu, nebo i zemlja u odnosu na prosli.

Kucnite u drvo za mene, da ne bude opet nekog njesra. Ljudi, ako sa necim nemam srece, onda je to sa monitorima, pa to su muke bile neopisive....
Pozzzzzzzzzzzzz

Pa to sam i rekao, ne mora odmah da menja. Ali realno, ako sakupi neku kintu, za pola godine i uzme nesto bolje, lecice mu ko pesnica na oko 🙂

Inace, sad sam probao monitor, gotovo je crna skroz unifromna, malo vise probija na gornjoj, i malo veci odsjaj, ali u sustinu, nebo i zemlja u odnosu na prosli.

Kucnite u drvo za mene, da ne bude opet nekog njesra. Ljudi, ako sa necim nemam srece, onda je to sa monitorima, pa to su muke bile neopisive....
Pozzzzzzzzzzzzz

Ovaj put ce da radi kako treba 🙂, neka te lepo i dugo sluzi!!!

:wave:

Pozzzzzzzzzzzzz

... a da nisi možda zaboravio da častiš kolege, prijatelje, bližu i dalju rodbinu... po kupovini novog monitora? :d

... a da nisi možda zaboravio da častiš kolege, prijatelje, bližu i dalju rodbinu... po kupovini novog monitora? :d

Prerano se poradovao! 🙁
znaci, sve je lepo sem ovoga na slici, gornjih 30% ekrana je duplo tamniji nego donjih 30%.

Danas mi inace rekli momci ovamo da ako nisam zadovoljan monitorom jos jednom, da ce mi vratiti pare. Sta mi drugo ostaje 🙁
Jesam nevorovatan baksuz, pa to ti je.
Pogledajte, pod kakvim god da je uglom monitor, isto mu dodje.

Prilozi

• 06022010283afdsf.jpg
    06022010283afdsf.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 173
Nemam nekog velikog iskustva sa lcd-ovima, ali meni se cini da je to vezano za hor. ugao gledanja. Udalji se na dva metra pa vidi da li i dalje vidis razliku u osvetljenosti...

Nemam nekog velikog iskustva sa lcd-ovima, ali meni se cini da je to vezano za hor. ugao gledanja. Udalji se na dva metra pa vidi da li i dalje vidis razliku u osvetljenosti...
Vidi se itekako u bilo kojoj varijanti. Pogotovo iritira u centru monitora sirine nekih 20ak cm. Zamislite crvene crepove na krovu neke kuce. Pri dnu monitora oni su svetlo narandzasti, a pri vrhu gotovo crni. Ovo je mnogo gori defekat nego onaj bad pixel.

Ja imam "problem" kada gledam izdaleka, prvo moram da nakrivim monitor, pa da sednem tacno ispred i da se ne pomeram ili slika pocrni. Da li je ovo normalno za TN panele? ako jeste onda ih zaista treba izbegavati!

Vidi se itekako u bilo kojoj varijanti. Pogotovo iritira u centru monitora sirine nekih 20ak cm. Zamislite crvene crepove na krovu neke kuce. Pri dnu monitora oni su svetlo narandzasti, a pri vrhu gotovo crni. Ovo je mnogo gori defekat nego onaj bad pixel.
Ako ti je i sa 2-3m isto, onda nije vezano za hor. ugao, onda stvarno panel nije uniformno osvetljen ccfl lampama.
Inace subjektivna razlika u osvetljenosti panela, gradijentno jace od gore ka dole je mana svih TN panela, pisali ljudi to ovde ranije: http://www.elitesecurity.org/t243405-Neravnomerno-osvetljenje-na-TFT

Jel neko moze da kaze kakvu sliku daje ovaj monitor u odnosu na viewsonic VA2216W koji je nekih 50e jeftiniji a vise bi mi znacili tih 50e nego razlika u velicini ako je slika podjednakog kvaliteta jer sam bio sasvim zadovoljan i svojim dosadasnjim 19" wide monitorom dok nije preminuo. Znaci boje, osvetljenje, ostrina, odziv i slicno? Pitam ovo jer vidim da Igoritza kaze da je njegov prethodni 22" Lg bio na nivou ovog monitora a mozda i bolji po nekim parametrima.

Ne verujem da je drasticna razlika u slici izmedju ova dva. Ali malo su razlicite kategorije da bi ih stavili u istu ravan (razlicita rezolucija, odnos strana, prikljucak). Odziv je koliko vidim isti 5ms. Tako da nije razlika samo u velicini.

Uzeo sam onu manheten krpu i tečnost. OK je!

Jel neko imao prilike da uporedi kvalitet slike izmedju dva monitora koja sam naveo ili barem izmedju BenQ i jos nekog koji je pribliznog kvaliteta kao viewsonic va2216w? Sto se tice rezlike u ceni, rezoluciji, velicini, i prikljucima svestan sam toga jer nije tesko procitati specifikacije na netu, mene zanima da li je to neko imao prilike uzivo da uporedi tj proceni razliku u kvalitetu slike ako postoji.

Pozdrav svima na forumu. Hvala na svim komentarima, uzeću BenQ G2420HD. Jedino što trenutno vlada nestašica, da li ga je neko video negde😉

U Megastore imaju samo BenQ G2420HDB, koji nema HDMI ulaz. Inače, za dan zaljubljenih daju 10% popusta na sve artikla - 14. februar.

@Bokaco, bas nemas srece.

@Sajber Kurajber, da cutimo mi sa nasim HD modelima za sad' shljakaju ko pcelice! 😀

@Lila, Viewsonic ima solidne modele, ali u skupljem segmentu, u jeftinom im monitori ni na sta ne lice. A, i naso si na cije zakljucke ces da se oslonis, na Igoritzu! :d Vidis da covek nakokao osvetljenje na 100 i kontrast na 100, pa mu ne valja slika, ako je nesto dobro na ovom monitoru to su boje, ni to mu ne valja, ili je i on dobio felerican primerak.

Poslednja izmena:
Sta da cutimo, sad cu tek da lajem naglas :d
Gledam one slike sto je covek kacio i ne mogu da verujem kakve primerke dobija. Ovaj je jos gori od onog prvog sto je imao.
E sad, nisam siguran dali su to skartovi koje jos uvek nisu vratili ili su jednostavno popustili s kontrolom kvaliteta

Zato sam uzeo primerak sa police. 😉

Pogledao u meniju, radio nekih 50ak sati (što mu dođe 4-5 dana u prodavnici), nema bad pixela, uglovi OK, nigde ništa ne probija, nema duhova, nigde ogreban, folije neskinute... Pakujte ovaj! 🙂

Sta da cutimo, sad cu tek da lajem naglas :d
Gledam one slike sto je covek kacio i ne mogu da verujem kakve primerke dobija. Ovaj je jos gori od onog prvog sto je imao.
E sad, nisam siguran dali su to skartovi koje jos uvek nisu vratili ili su jednostavno popustili s kontrolom kvaliteta

Mislim da je ovo drugo, zbog navalice poceli da ih stancuju na brzinu, doterili mu odziv, skinuli HDMI prikljucak, verovatno jos malo "pojeftinili" proizvodni proces i cepaj...

@marko_n, pametna odluka!

@Villy, ovaj kineski set za odrzavanje monitora ti je vrh, a kosta oko 300 kinti oznaka mu je sledeca 😀 JT-QJ01 LCD Screen Cleaning Kit

Uzeh već ovaj manheten što mi reče marko, dobar je, samo koristim magičnu krpu.

Zato sam uzeo primerak sa police. 😉

Pogledao u meniju, radio nekih 50ak sati (što mu dođe 4-5 dana u prodavnici), nema bad pixela, uglovi OK, nigde ništa ne probija, nema duhova, nigde ogreban, folije neskinute... Pakujte ovaj! 🙂

Pa i ja sam zamenio onaj prvi za primerak sa police, ali ajde da neko vidi razliku u kontrastu i osvetljenju ma kakva da je, kada sa strane tuce svetlost od 10000w, i oni likovi te gledaju ko debila najgoreg. Ovaj drugi je skroz bio ok, kao sto sam napisao, ali brate, slova koja treba da su crna ispadose siva u donjoj polovini ekrana. Evo, juce i prekljuce sam gledao nekoliko monitora, svi imaju izrazen taj defekat, ali dosta dosta manje nego ovaj moj. Plus, ti monitori sto sam gledao su ultra donja klasa, mislim, o cemu pricamo....

Ako neko prodaje ovaj monitor, naravno sa ciljem da predje na nesto vece ili ozbiljnije, neka mi se javi, nemam vise snage da idem u prodavnicu i da se akam, majke mi.....

Inace, vratise mi kintu momci, isao moj brat i drug, ja danas nisam mogao, a sutra istice onaj period od 7 dana..... Mada, bilo je zategnuto.....

Ono sto me je zacudilo je sto su moj stari monitor stavili da radi na policu, bog zna ko ce sledeci da se zezne i uzme ga.... ( a ima 1 zaklavljen pixel i probijanje pozadinskog). Ubijte me ako i ovaj moj neko nije vratio u proteklih nedelju dana....

Ono sto me je zacudilo je sto su moj stari monitor stavili da radi na policu, bog zna ko ce sledeci da se zezne i uzme ga.... ( a ima 1 zaklavljen pixel i probijanje pozadinskog). Ubijte me ako i ovaj moj neko nije vratio u proteklih nedelju dana....

Kakvi likovi, garant da ce to da urade, a cim su ti rekli da i ako ti drugi ne odgovara pa mozes da vratis, sigurno ih samo rotiraju na polici, a ne salju na reklamaciju, jel' to bese taj Elektroniki?

Kakvi likovi, garant da ce to da urade, a cim su ti rekli da i ako ti drugi ne odgovara pa mozes da vratis, sigurno ih samo rotiraju na polici, a ne salju na reklamaciju, jel' to bese taj Elektroniki?

Da elektronik, u dunavskoj..... Tek kad sam se vracao kuci sa monitorom, to mi je palo napamet. Mada, iskreno, lik sa dugom kosom mi je rekao prvi put kad sam bio da uzmem nov monitor, nakacice mi da probam, a da ne uzimam ovaj sa police. Drugi put kad sam dosao, ponudili su mi obojica i taj sto je izlozen, a mogu da mi donesi kao i drugi. Iskreno nemam nista protiv momaka, drago mi je sto uopste moze da se proba monitor, ali izgleda da postoje mozda tu neke mutne radnje....
🙁

Evo sad gledam ponovo moj 205bw, i moram priznati da se ovde primecuje ista stvar kao kod ovog zadnjeg Benq-a i to za nekih 20-30% manje. Ono sto je ipak realnost je to sto je ovo monitor od pre skoro 4 godine, i da je sto se tice kvaliteta slike odavno prevazidjen. Realno, pored lepe slike i neprobijanja pozadinskog osvetljenja kod Benq-a, ne znam kako su dozvolilo ovaj propust u toj meri. Nista, ili cekam dan zaljubljeh i idem u ovaj njihov market kod Arene, ili da sacekam jos neko vreme i najurim neku 26icu u 16:9 razmeri, ako je uskoro bude....
Sta raditi, iskreno ovaj Benko za 14850 je izuzetna kupovina ako upadne dobar primerak.

Nije mi jasno zasto ih ne posalju lepo na reklamaciju kad vec ne valjaju nego ih vracaju na policu. U svakom slucaju po meni razlog vise da se pogleda HD model

Ovi su "stara vest" sacekaj da se pojave LED modeli!

Videcemo i cenu kad stignu. Ne znam zasto ali mislim da ce biti neka neprijatna fora s tim led modelima a to sto trosi duplo manje me ne zanima nimalo.

Kosta ce isto, garant.

Videcemo i cenu kad stignu. Ne znam zasto ali mislim da ce biti neka neprijatna fora s tim led modelima a to sto trosi duplo manje me ne zanima nimalo.

Ne samo to da troše manje, već bi trebalo da reprodukuju bolju sliku, bolju osvetljenost i kontrast.

Znam ja i to ali to trebalo bi mi ne uliva apsolutno nikakvo poverenje 😉
I onaj video koji je bio, sa poredjenjem oba monitora... Ako je onaj HD, HDB bio na fabrickim presetima onda nije ni imalo smisla porediti ih a razlika je bila ocigledna. Nazalost svi znamo kakvi su bilo preseti i koliko je ocajna slika bila s njima.
Ja samo to pricam i dok ih ne vidim jedan pored drugog uzivo i ja da ih podesim kako treba ne pada mi napamet da picam ista u fazonu trebalo bi. Trebalo bi mnogo stosta pa nije nazalost. A reklamama tek nikad ne verujem 😀

Moze li neko da uslika zadnju stranu ovog monitora, ne mogu nikako da pronadjem sliku zadnje strane.
Interesuje me da li moze da se kaci na zid.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno