Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

evo, veceras me obradovao, pri igranju gta IV mi je digao temp na 60 i koji stepen...

proc. je otkljucan, al opet msm da ne bi trebao da toliko dize temp., nzm do cega je, da li moze biti do velikog napona 1.334v ili zbog cega, losa pasta toliko... :(
imam kuciste ThTake v9 window ne bi smelo da bude lose :(

na kom naponu treba da radi ovaj proc. ovako otkljucan na def 3.1?

koliko bi neka vendetta smanjila temp? ja bi vise da uzmem vendettu 1 ako nije neka razlika u temp. zbog velicine

meni je na primu radio do 68c tako. Na vendetti 2 bi ti bila oko 52 , kontam... to znaci da bi mogao do 1.45 da bude do 59c, al on je do 71 pise tako, ako ti je msi ploca nb ce ici i do 80c

Poslednja izmena:
a koji bi trebao napon da bude posto meni rekoste da mi je ovaj 1.334 prevelik?
koliko napon utice na temp.?

nije ti 1,35v prevelik napon ali taj cpu provereno na defaultu radi na ispod 1,3v

a koji bi trebao napon da bude posto meni rekoste da mi je ovaj 1.334 prevelik?
koliko napon utice na temp.?

stavi ga na 1.32 i na 3.1GHz dok ne kupis neki jaci kuler. Ako ti je kuciste sire od 20cm mozes da uzmes kuler kakav oces i onda nemas vise problema sa temperaturom, a uz to mozes da dizes napon i klok. Kako dizes napon tako ti raste i temperatura.

ovako, juce sam pustao linx, najvisa temp. i za cpu i za mb je bila 67C na 10/20 testova...
sad sam gledao pri igranju gta IV ravno 60C

nzm koji bih uzeo, vendetta 1, vendetta 2, cm tx2, tx3, hyper 212 ili najvise bih uzeo cm hyper 212 plus sa led diodom ako ima taj kod nas nzm koliko je dobar...

ovako, juce sam pustao linx, najvisa temp. i za cpu i za mb je bila 67C na 10/20 testova...
sad sam gledao pri igranju gta IV ravno 60C

nzm koji bih uzeo, vendetta 1, vendetta 2, cm tx2, tx3, hyper 212 ili najvise bih uzeo cm hyper 212 plus sa led diodom ako ima taj kod nas nzm koliko je dobar...

To su normalne temp. za taj kuler.Nemoj tx2 ili tx3,oni su ipak za dual core. Sto se tice tih ostalih kulera koje si spomenuo, ako ti je ploca am3 pazi da imas kit za am3. Kolko vidim ovde daju stipaljku za vendettu 2 i onda je nemos lepo okrenut. Ustvari nemoj uzimat kuler bez ovog:
03_n520_acc_big.jpg

Poslednja izmena:
e, ***, ja se nesto ne razumem u to montiranje :D
vidim da si iz ns, moraces mi pomoci :D

Uruk, a gde to može da se nabavi?

Treba mi za Vendettu, nervira me kako je okrenuta.

Kad sam uzimo kuler video sam da takav kit imaju titan fenir i n520, nema ga ni 212-ca. Nisam video da se posebno prodaje :( . A sto se tice montiranja imas na youtube detaljna uputsva ili daj da ti montiraju tamo gde si ga uzo.

MOzda moze ovaj kit:
1065996-a.jpg
1065996-b.jpg
1065996-c.jpg

..to je prolimatech, ima za 950 din

Poslednja izmena:
Izbusis rupe za poprecnu gredicu koja priteze kuler na procesor i molis boga da ne probusis heat pipe-ove. Tako bi sigurno radilo

Izbusis rupe za poprecnu gredicu koja priteze kuler na procesor i molis boga da ne probusis heat pipe-ove. Tako bi sigurno radilo

a zasto da busi rupe? Ta greda ide iznad heat-pipe-ova. Moze da se rotira za 180 stepeni pa moze kuler kako oce da okrene
AM2_kit.jpg

Poslednja izmena:
Pa da bi bolje legla gredica. Da ne bi klizao kuler po cpu-u? Jedino ako ne planiras da ga pridegnes da se ploca savije do pucanja pa da ga drzi cist pritisak.

Na ove dve rupe na kuleru nalegnu dva ispupcenja na gredici i kad pritegnes vijcima kuler ne kliza.

Prilozi

• prolimatech_megahalems.jpg
    prolimatech_megahalems.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 31
Gledam sad ovu max21-ovu frku sa temperaturama pa da pitam zna li neko do koje temperature je sigurno držati otključanu 550-ku?

Pa i ne daje mi se 1000 din za to... Ne znam, razmisliću, zadovoljan sam za sada temperaturom cpu-a, northbridge me brine. Možda stavim neki mali ventilator na njega pa da probam sa tim...

Koliko se sećam, amd kaže da je optimalna temperatura do 62C za sve procesore...

Kao i svaki phenom 2, max 65 c.

Pa da bi bolje legla gredica. Da ne bi klizao kuler po cpu-u? Jedino ako ne planiras da ga pridegnes da se ploca savije do pucanja pa da ga drzi cist pritisak.

Da u pravu si , treba dve rupice za gredu na plocici kulera, al vendeta 2 ima dve rupice , ne znam dal se slazu sa ovim na gredici

Ok, hvala. Ja se već bio zamislio kad je u Linx-u otišla na 55, al' to je onda kul... međutim, pod ovim sranjcem od coolera nema ništa od oc-a.

Da u pravu si , treba dve rupice za gredu na plocici kulera, al vendeta 2 ima dve rupice , ne znam dal se slazu sa ovim na gredici

Bilo bi i previse dobro kad bi se poklapale rupe! Al uvek mozes da proveris evo ja cu sad da pogledam da ti javim koji je razmak.

Evo ti mere pa vidi da'l pase.

Prilozi

• hmm.png
    hmm.png
    12.4 KB · Pregleda: 35
Pa jeftinije mu je sam nesto da napravi ako ima volje, vremena i alata, nego da kupuje kit od megahalemsa za vendettu. Malo je glupo davati za kit 30% vrednosti kulera.

Proveriću, naravno, čim budem imao malo vremena da skidam ovo čudo i eksperimentišem. Verovatno ću da pravim to, ustvari u firmi kod ćala, oni imaju alat :D

Hvala ljudi!

He he, kupio sam. Nema verzija sa am2+,am3 retention bracket-om. Mora da se posebno kupi. Imao sam vendettu i zbog slicnog problema uzeo megahalems.

i gde dodje vent. kad postavis vendetu bez kita? okrenut prema grafi/vrhu kucista?

Pa bilo bi bolje da duva od grafe ka vrhu kucista. Ljudi ovo je phenom II tema ugusismo je sa kulerima. Ima posebna tema za hladejenje cpu-a.

Vrh Dno