Šta je novo?

Come see our latest creation. Apple event 27. Januar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ovo je 5x upotrebljivije od bilo kog netbuka, meni recimo nije jasno ko je kupio netbook da bi prchkao po nekom touch padu ili koristio misha, a da ne pricham one prve Asuse sa 7" koji su neupotrebljivi i za net, moze da koshta 100e, kada je neupotrebljiv :) Ovo je savrshena sredina izmedju iPhonea i MacBooka i za ove pare ima da ide ko alva.

Totalno n00b pitanje - kucanje na srpskom (cirilica prvenstveno) nije problem?

Kupovace ga ljudi sigurno, prvo Apple geek-ovi, snobovi kojima je bitno da imaju sve nove fancy spravice zatim ljubitelji gadzeta i na kraju obichni korisnici kojima je ovaj uredjaj zaista potreban.

Jedno je sigurno, onaj SONY-jev ebook reader i Amazon-ov Kindle nemaju shta da traze u ovom segmentu. Pored ovakog uredjaja izgledaju kao smeshni digitroni.

Poslednja izmena:
Sunce mu...sviđa mi se...samo još da mi se javi drugarica iz USA i da ovo čudo počne da se prodaje pre marta ;)

Niste ni svesni kolke ste zrtve modernog marketinga. Svidja vam se nesto sto vam ne treba al je fensi (jer je od appla) pa bi svi da uzmete. Ovo nikom ne treba laptop je laptop (mnogo upotrebljivija stvar od ovog pad-a, kome treba laptop nek kupi a ovo nikom ne moze da treba......bacanje para i uvecanje bankovnog racuna Steve Jobbs-a i Apple-a nista drugo. Al to apple radi godinama.

Ovo neće proći, jer je teško da se nosi. Onome kome treba, nosiće, ali nešto sa čime može da radi, a ne nešto što će mamiti poglede.

Kako je ovo upotrebljivije od nekog boljeg netbooka (koji ni u ludilu ne prelazi 250e), ja dobio odgovor još nisam :)...

Stvar je odlicna, vec zamisljam kako mogu da citam knjigu, gledam film, surfujem - sve iz kreveta/fotelje.

Jedino sto mi je malo krivo sto na njemu nije veliki MacOS X

mozda ce moci da se instalira???
na appletv koji ima neki slabasan cpu instalirali su full macosx.

Pa ovo je 5x upotrebljivije od bilo kog netbuka, meni recimo nije jasno ko je kupio netbook da bi prchkao po nekom touch padu ili koristio misha, a da ne pricham one prve Asuse sa 7" koji su neupotrebljivi i za net, moze da koshta 100e, kada je neupotrebljiv :) Ovo je savrshena sredina izmedju iPhonea i MacBooka i za ove pare ima da ide ko alva.

Za pocetak bilo koji Netbook ima jbn USB port u koji mogu da ubodem flash/telefon/digitalni fotoaparat, a ne da dajem pare Apple-u jos i na adapter.

Niste ni svesni kolke ste zrtve modernog marketinga. Svidja vam se nesto sto vam ne treba al je fensi (jer je od appla) pa bi svi da uzmete. Ovo nikom ne treba...

Simpatican mi se ovaj koncept da neko drugi odlucuje sta je meni potrebno a sta ne :)

Pa da, to je Apple-ov posao :D

Odlicna stvar. Mene odusevljava kako sve lepo i glatko radi. Nema sta potpuno nova stvar, zato i ljudi govore da im ne treba i sl. Jos uvek ne postoji nesto slicno ovome.

Naravno opet Apple mora da ostavi par nedostataka, al boze moj takav je kapitalizam..

A šta te je sprečavalo do sad to da radiš :)?

Pa valda smo u 21-om veku ;)

Moram jos jednom da dam pohvale Apple-u.

Pokrenuli su mnogo toga i pogurali su citavu industriju. Nokia bi i dalje prodavala ugave telefone da nije Apple predstavio iPhone.

Ja stekam pare za iPhone i MacBook Air. Imao sam iPhone i bio sam ekstremno zadovoljan sa njim. Kupio sam nekoliko iPod-ova i svi rade odlicno. Moja devojka ima MacBook Pro i da ne radim u Delphi-ju, uzeo bih ga i ja :)

po mom misljenju od ovog nema nista, new york times i nije slicajno tamo na slici, ali ovaj tablet ma cije god ime nosio je obican ekran. samo ima jednu manu. nije savitljiv. tako da obrni okreni osim apple ikona, ovo je samo jedan notebook, koje se ne otvara.
inace, ocajna paper news industrija trazi izlaz iz krize i ovo je jedan od experimenata, licno bih voleo da uspe, posto sam i sam deo iste...ali...dok se taj tablet ne savije..ne verujem...

meni se najvishe svidja kalendar aplikacija kako izgleda i to :)

ali sam se nadao updejtu macbook pro-a veceras ... ali nishta ... :(

Poslednja izmena:
Odlicna stvar. Mene odusevljava kako sve lepo i glatko radi. Nema sta potpuno nova stvar, zato i ljudi govore da im ne treba i sl. Jos uvek ne postoji nesto slicno ovome.

Naravno opet Apple mora da ostavi par nedostataka, al boze moj takav je kapitalizam..

Kako potpuno nova stvar, pre ce biti da je samo prerasli iPod Touch. I naravno da radi glatko kada gura iPhone OS sa jos po kojom funkcijom na 1Ghz procesoru i nema multitasking.
iPhone je bio potpuno nova stvar i njim sam bio odusevljen kada se pojavio (stavise, koristim iskljucivo iPhone skoro 2 godine), ali ovim nisam uopste.

Poslednja izmena:
Pa valda smo u 21-om veku ;)
Pa šta to znači. Da treba da koristimo gore? Vala obzirom da u 21 veku slušamo goru muziku, gledamo gore filmove. Po čemu je čitanje knjige na ovome bolje od čitanje knjige? Po čemu je surf iz kreveta bolji od klasičnog surfa... pod uslovom da imaš jedan sto i stolicu u kući. Po čemu je gledanje filmova na 10" bolje od gledanje na 29" crt ili 42" plazmi ili 100" projektoru?

Kako potpuno nova stvar, pre ce biti da je samo prerasli iPod Touch. I naravno da radi glatko kada gura iPhone OS sa jos po kojom funkcijom na 1Ghz procesoru i nema multitasking.
I iPhone je bio potpuno nova stvar i njim sam bio odusevljen kada se pojavio (stavise, koristim iskljucivo iPhone skoro 2 godine), ali ovim nisam uopste.

Upravo tako. Ja sam očekivao nešto stvarno inventivno a iPad to nije.

Edit: Ja sam se nadao da će ova tehnologija naći svoje mesto u ovom tabletu. Možda sam imao visoka očekivanja :(

Da se razumemo, nije ovo danas izašlo u javnost po prvi put. Čitao sam pre nekoliko meseci i mislio sam da će da nas iznenade revolucijom kao i obično.

Poslednja izmena:
I iPhone je bio potpuno nova stvar i njim sam bio odusevljen kada se pojavio (stavise, koristim iskljucivo iPhone skoro 2 godine), ali ovim nisam uopste.

Ne razumem kako si odushevljen iPhoneom a ne ovim ? :) Pa oba imaju iste prednosti nad slichnim uredjajima. Ovaj iPad ce Netbook poslove napraviti daleko jednosavnijim, zgodnijim i brzim za korishcenje (touch i multitouch ce unishtiti sve u bilo kojoj operacij, a pogotovo u surfu).

A shto se tiche softvera, upravo je dobro shto je on ovakav, nikako ne bi valjalo da bude puni Leopard, jer onda bi njegova upotrebljivost bila ugrozena. Koristio sam MSI wind neko vreme i ono je bukvalno "da se pripomognesh", sve je samo jedan obichan frankenshtajn, nishta nichemu nije prilagodjeno ili optimizovano, vec je bio cilj da to samo bude sto jeftinije, pa je sve sastavljeno od postojecih delova, R&D ne postoji.

Poslednja izmena:
Pa iphone možeš da poneseš sa sobom, koristiš jednom rukom, ne treba ti sto ili da sedneš.

iPhone je bio potpuno nova stvar i njim sam bio odusevljen kada se pojavio (stavise, koristim iskljucivo iPhone skoro 2 godine), ali ovim nisam uopste.

Pa nova stvar, i iPod Touch sa sve ajfonom je bila potpuno nova stvar, konkurencija tada nije imala nista slicno, kao sto ni sada nema slicno ovom. Dakle nova stvar.

U vecini stvari razbija netbook-ove.

Samo jos par tih stvari kao sto su multitasking i ne znam kako bi se resio npr usb transfer..

iPhone je doneo revolucionarnu tehnologiju. Ovaj tablet da je imao touchscreen proximity sensor onda bi mogao da se meri sa iPhone-om po inovativnosti. Ovako moramo da čekamo neku od narednih generacija ovog uređaja.

Ja samo ne verujem da nisu ubacili multitasking. Zar je to toliko teško? Kada može na iPhoneu kada se jailbreakuje, mogli su ovde da naprave native.

a na spotu na www.apple.com, svi koji pricaju izgledaju kao da su se ukakili..hihi, pricaj ili `ce ti stiv da ti da otkaz. http://www.apple.com/ipad/#video
on second thought u svakom slucaju svaka cast na pokusaju da se ovo proda, mislim u stvari da ce u USA da bude popularan produkt, jer je jeftin. ima led display, sto je velika prednost. i deluje usabilno :D
svakako da do savitljivih panela ovo je prelaz.

Pa nova stvar, i iPod Touch sa sve ajfonom je bila potpuno nova stvar, konkurencija tada nije imala nista slicno, kao sto ni sada nema slicno ovom. Dakle nova stvar.

U vecini stvari razbija netbook-ove.

Samo jos par tih stvari kao sto su multitasking i ne znam kako bi se resio npr usb transfer..

To sto nema slicno ne znaci da je ovo dobro.

Evo po meni par kljucnih mana:

1. 1024x768 rezolucija. Dakle, nista od pravog HD-a.
2. Nedostatak bilo kakvih portova. To nije toliko bitno na iPhone-u i iPod Touch-u, ali ovde je krucijalno.
3. iPhone OS. Mozda cak i najveca mana. Prosto nije dorastao onome sto ovaj uredjaj treba da bude.
4. Nema multitaskinga. Katastrofa, mislim stvarno za ovo nema nikakvog izgovora. Alo, Apple, 2010. godina!?
5. Ne znam za vas, al' meni je bre ruzan.

Ne mogu da verujem koliko ljudi misli da je ovo:
apple-creation-0097-rm-eng.jpg

u svim aspektima bolje od netbuka....

Baš me zanima šta bi bilo nešto što ima dijagonalu od 9 inča a debljinu od pola inča stavimo u ranac, ili neku torbu, i slučajno je savijemo/ispustimo.

Hm, podeljenog sam misljenja. Sa jedne strane mi se svidja za surf i filmove, ali kad razmislim da isto imam na telefonu (jeste manje, ali staje u dzep, sto mi mnogo vise znaci).
Sa druge strane nedostatak multitaskinga na necemu sto glumi racunar mi je wow. Kako raditi na tome? Onda nedostaje mi i tastatura. Ja koristim netbuk i za programiranje, a to ovde nije moguce uopste. Onda gde da ubodem flash? Znaci bez racunara ne moze nista da se ubaci? Ima bukvalno sve mane jednog telefona, a jedina prednost je veci ekran...

Neki su ovde poredili netbukove sa ovim. Oni imaju puno mana. Osnovne su atom i windows. Windows sam resio, ali iz nekog razloga u Srbiju ne dolaze arm netbukovi, a oni kostaju ~200e i po meni su 3x upotrebljiviji od ovoga.

realno cool je, ali samo cool

iphone razvucen u stegi sa par dodataka :I (a i nedostataka)

sve u svemu, nepotrebno. moglo je bez toga opusteno.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno