Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Pa ovo vec deluje ozbiljno, za razliku od prethodnih prvoaprilskih sala :).
Ovaj lik je hackovao iphone ;).

Posle ce da bude civi pravi insider :) , prestao sam sa pravljenjem tema koje su najvise posecene :)

Ma zezam se, jer je pre tebe vec par njih prenelo ovu vest, samo sto su oni bili toliko uzbudjeni da je svaki napravio posebnu temu :D

Nego, cujem PS3 konacno hakovan?

Eh da je srece da udju i u Beograd :d.
A cekajte, sve sami cinicni komentari, jel mislite da je ovo jos jedna u nizu neuspelih hackovanja ?

Mislimo da treba da sačekamo i da ne dižemo nepotrebne teme/postove u vezi sa hakovanjem na pet mesta.

Sta mi mislimo je nevazno, jer niko osim tog lika ne zna sta je on napravio.

Posteno, meni je sve jedno da li je hakovan ili ne.....
Pitanje je sta dobijamo time ako jeste?

Ocigledno da dobijes pirateriju :D, al net jok.
Cenim da se vecina ovde ne bi odrekla MP u igrama...

Još redovniji firmware rekao bih :)

Cenim da se vecina ovde ne bi odrekla MP u igrama...

danas sam bas raspravljao sa drugarom oko toga. on se prvo obradovao kad je cuo vest, medjutim kad smo na vagu stavili sta dobijas (free igre, mozda mkv podrsku sa ucitavanjem titlova za filmove - cemu bi se neki izuzetno obradovali :)), a sta gubis (mnogo toga), na kraju je zakljucak da najverovatnije ne bismo to radili..

Pa pazi.....
Sin i ja 99% posto igara igramo online......
Stoga, za nas izbor je veoma lak :)

Ali ima dosta ljudi kojima MP nikada nije bio privlacan, il su jednostavno mnogo losi igraci :D.
Recimo ja (na PC-u mada nije bitno, sustina sledi :p) nisam igrao nijednu igru preko neta, do pojave CoD4. CS po igraonicama ne racunam, nisam ga igrao kuci.
Dobro ranije je brz net bio dosta skuplji, al opet.
Ima ljudi koji nisu narkomani :D i ne moraju uvek nesto online da igraju.
Uostalom moze PS3/PC i u drustvu da se igra, dva kontrolera pa offline okrsaj :), ne mora net da se ima.
Mnogi ljudi bi jedva docekali pirateriju na PS3...

Ali ima dosta ljudi kojima MP nikada nije bio privlacan, il su jednostavno mnogo losi igraci :D.
Recimo ja (na PC-u mada nije bitno, sustina sledi :p) nisam igrao nijednu igru preko neta, do pojave CoD4. CS po igraonicama ne racunam, nisam ga igrao kuci.
Dobro ranije je brz net bio dosta skuplji, al opet.
Ima ljudi koji nisu narkomani :D i ne moraju uvek nesto online da igraju.
Uostalom moze PS3/PC i u drustvu da se igra, dva kontrolera pa offline okrsaj :), ne mora net da se ima.
Mnogi ljudi bi jedva docekali pirateriju na PS3...

Pa pazi, svakom ce se bar jedna igra igrati preko neta, a sa ovim bi morao da strepis kad god hoces da igras tu jednu igru, svaki put kad hoces da posetis PS Store..
Jedino ako hack bude aktivan recimo samo dok ti je ubacen USB flash sa doticnim hack-om, i pre toga se skines sa neta.. i onda kad izvadis flash sve se vrati na normalu, dakle ako ne menja neku srz OS-a ili biosa trajno.. a ako menja, onda bukvalno moras da se odreknes svih online aktivnosti zauvek. Ako hoces krekovane PS3 ekskluzive, skidanje 25-50 gb sa neta, ako ne moze sa eksternog harda, onda jos dodatno i kupovina Bluray rezaca + praznih medija.. :)

Voleo bih da ne razbiju PS3.
I ja. Mada priznajem, do pre par godina nisam tako mislio.

I slazem se sa Borisom, svaki vlasnik PS3 ima barem jednu igru koju igra online, za mene je to KZ2, i ne bih se odrekao toga ni za kakvu pirateriju. Previse je to riskantno i nesigurno, drugim recima ne funkcionise.

Ja bih voleo da ga ne razbiju samo zato što verujem da bi to uticalo na online usluge i da Sony onda ne bi imao nijedan razlog da to ne počne naplaćivati a to automatski znači znatno manji broj korisnika online, pogotovu iz Srbije.

Trebalo bi da je ModNation Racers beta dostupna na PSNu.

Da li je jos neko skinuo?
Igra obecava, podseca dosta na CrashBandicoot Tag Team Racing, plus sto ima milion zezalica od pravljenja svojih likova, automobila i staza i mogucnost skidanja tudjih......
Neogranicena online zabava :)

Onda snabdeš sebe sa dve konzole ..... znam, saće paljba po meni ...
ali ....
Ako toliko znači OnLine, svoju konzolu ne diraš .... kupiš polovnjaču, i nju krekuješ ....
Ako posle togaa odigraš 5 ili 10 igara koje si "kupio", isplatio si ga ...
(ovo 5 ili 10 se odnosi na: ako bude moralo da se kupuje narezano na BluRay, to će biti računam u početku upola cene od originala, a ako je original prosek 4000, onda na 10 komada štediš 200 evra ...
A ako bude omogućeno da se igra sa harda, i dovoljno je da svučeš sa neta i baciš na HDD, onda je i 5 igara dovoljno da ne kupiš, i voila, eto isplaćivanja ....

Voleo bih da ne razbiju PS3.

I ja, najiskrenije.

Po meni je PSN mozda i najveca razlika u odnosu na prethodne generacije (znam sta je sve bilo, ali ne moze da se poredi sa ovim). I uopste, u danasnje vreme sistem koji je "ziv" zahvaljujuci internetu ne moze da se poredi sa necim sto samo stoji na stolu k'o cigla i pokrece piratske igre. Sama cinjenica da vidis neku promenu svaki put kad upalis konzolu, vidis sta se novo nudi, vidis prijatelje i sta igraju i koliko god te se to (ne) ticalo, znas da je sve "live".

Najvecu antipiratsku stvar je po meni odradilo samo vreme, tj. da se pristup igranju i celom servisu uopste promenio. Nekada je bilo isto imati ps2 i igrati pirate ili originale. Sad ne mozes da nadoknadis stvari koje sam nabrojao i po meni skoro da ne mozes da kazes da imas ps3 u pravom smislu ako PSN za tebe ne funkcionise.

To je sebicni deo price u kom gledamo "sta mi dobijamo i gubimo", a drugi je da se nadam da je proslo vreme kad smo svi ocekivali da je normalno da razvojni timovi ulazu desetine miliona da bi napravili igru za nas, fanove koji podrazumevaju da ne treba da je plate. Neki cak veruju da mi svima njima cinimo uslugu kupujuci hardver itd, sta ima da im placamo igrice, treba oni nama da plate da ih igramo umesto sto ucimo i radimo sve sto jedan omladinac treba da radi :), a oni nek nastave da ih prave (i to sto bolje) :).

PS3 i odsustvo piraterije je bar kod nas podstaklo mnoge ljude da makar razmisle o tome kako cela industrija funkcionise - ako nista drugo, imao je prosvetiteljsku ulogu :).

Poslednja izmena:
Ivane, ti si apsolutno u pravu......
Ali ono sto je "nepostojanje pirata" stvarno donelo je da razmislimo sta zelimo/hocemo/volimo da igramo.....
Ja na PS2 sam imao xy igara, a koliko sam stvarno odigrao?
Time sto dajemo velike pare za originale teramo vendore koji misle da krsh igrice mogu da prodju da stave prst na celo i razmisle....
I hocu za igru za koju dam 50 Eur da stvarno uzivam i nije mi zao......
Uostalom, pitaj nekog ko je imao PS3 pa kupio xbox (da bi ustedeo na igrama) koliko vremena igra PS3 i originale, a koliko xbox i pirate.....

Nazad
Vrh Dno