Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Jedno je "puštati hd u 24fps", a drugo puštati hd sa dostojnim i kvalitetnim podešavanjima. Razlika u ceni između prve i druge mašine je primetna.

Jedino što me nervira jeste što je šuntavi Sony sa 3.0 fw-om (nisam siguran) izbacio opciju da kad slušam muziku mogu, recimo da i budem u browseru

Jesi siguran da ne moze? Stisne se PS dugme dok si u music sekciji, pa onda odes na browser.. tako je bilo ranije.

Moze da se pusta muzika u browseru dok se ne izabere upscale opcija za muziku u podesavanjima.

Ista prica i za listanje playliste.

Jedino što me nervira jeste što je šuntavi Sony sa 3.0 fw-om (nisam siguran) izbacio opciju da kad slušam muziku mogu, recimo da i budem u browseru, takodje, mogao sam lepo da pustim pesmu i dok nju slušam da prelistam ostale koje imam, sada je to nemoguće (da mi je samo znati razlog?), već treba da čekam da mi pusti pesmu, pa da je otera do kraja i tek onda da na miru listam :/

Bezveze totalno.

Nešto ti ne radiš lepo. Sve što si nabrojao i dalje radi.

Jedno je "puštati hd u 24fps", a drugo puštati hd sa dostojnim i kvalitetnim podešavanjima. Razlika u ceni između prve i druge mašine je primetna.

Mislim da nisi upucen dovoljno koliko su cene komponenata pale, Dual Core procesor (C2Duo ili X2 II, ~ 50e) i graficka od 50e sa 50% snage savladaju to sve :).
Al da ne offtopicujem(o) dalje...

Što se tiče tih multimedijalnih sadržaja zaista nisam ništa još koristio (iako planiram da počnem da gledam obične 700mb divxove u skorije vreme) ali znam da mi jako nedostaje screenshot i video record opcija kad već imamo HDD - ne moramo da imamo neki ludački edit na PS3 ali makar opciju da snimimo sirov snimak.

Mislim da nisi upucen dovoljno koliko su cene komponenata pale, Dual Core procesor (C2Duo ili X2 II, ~ 50e) i graficka od 50e sa 50% snage savladaju to sve :).
Al da ne offtopicujem(o) dalje...

Koji konkretno deo ovog tvog posta je oborio moju izjavu?

Sta znaci najmoderniji ?
Danas "HD" kompjuter kosta ko nekada low budget office.
Jeftinije nego PS3 :).

Pa da bi pustao kao PS3, treba ti I7, jel to lowbudget ? :) Ne znam da li si video PS3 uzivo, ali on barata 1080p HDom kao da je divx, na slabijem hardveru stalno nesto mora da secka dok se ne zaleti, ili morash da trazish playere koji su manje zahtevni ili one koji podrzavaju graficku i slichno. I na kraju opet PC ne moze da ima sliku kakvu ima PS3 :)

Poslednja izmena:
Koji konkretno deo ovog tvog posta je oborio moju izjavu?

Onaj oko cene, da kosta PS3 jeftinije od ekvivalentne HD PC machine.

Pa da bi pustao kao PS3, treba ti I7, jel to lowbudget ? :) Ne znam da li si video PS3 uzivo, ali on barata 1080p HDom kao da je divx, na PCu stalno nesto mora da secka dok se ne zaleti, ili morash da trazish playere koji su manje zahtevni ili one koji podrzavaju graficku i slichno.

i7 :d.
Koje seckanje, svi kodeci instalirani, bilo koji player, naravno HD podrska graficke, i sve leti normalno.
Nisam video PS3 kako to pusta, ali bogami jesam kako (moj) PC to pusta ;).

I na kraju opet PC ne moze da ima sliku kakvu ima PS3 :)

Verovacu ti na rec :D, mada mi ovo zvuci na pricu: "Ati daje lepsu sliku od Nvidia", u PC svetu.

Mada, da se razumemo, da imam dovoljno para, PS3 bih koristio kao player, plug & play :), ubacis disk i vozi... Al ne zato sto je bolji, vec zato sto je jednostavniji.

Poslednja izmena:
Nije tolika razlika u HD-u, koliko je u DVD-u.

PS3 ima fantastican upscaling...

Mislio sam da je jedna od ovih masina bila PS3 :).
Greska moja...

A ja bio ubedjen da je prvobitna PS3 namena za igranje igrica... :(

Pa sa PS3, Sony ne ide vise samo na sistem koji sluzi sa igre...poznato je da Sony zeli da napravi multimedijalni uredjaj sto trenutno jeste PS3!
Sada ga samo treba doradjivati i usavrsavati!

i7 :d.
Koje seckanje, svi kodeci instalirani, bilo koji player, naravno HD podrska graficke, i sve leti normalno.
Nisam video PS3 kako to pusta, ali bogami jesam kako (moj) PC to pusta ;).

A shta ako imash ATIja na kome to ne moze ili stariju grafichku jer se ne igrash ? :) Quad je minimum minimuma za HD, a ako hocesh da ti radi kao na PS3, trebace ti I7...

Verovacu ti na rec :D, mada mi ovo zvuci na pricu: "Ati daje lepsu sliku od Nvidia", u PC svetu.

Ti da si ikada nesto osim PCa video :)

Pusti običan divx na ps3 zatim na pc pa ćeš videti o čemu ti ljudi pričaju. ja imam relativno jak pc pa na ps3 dvd i divx daleko bolje izgledaju

Ne razumem sto pises cinican post ?
Ostale funkcije treba da ostanu takve ili da napreduju...

Pišem cinično jer onaj ko kupuje PS3 prvenstveno kupuje PS3 da bi se igrao a ne da bi gledao velike fotografije - sve ostalo su dodatne funkcije koje kakve god da su, dobrodošle su i ma koliko da su loše, realno, nisam ni razmišljao o njima kada sam kupovao PS3 i sumnjam da je kod bilo koga to bilo od presudnog značaja. Ako mogu da unaprede funkcije, super, ako ne mogu, šta da se radi. Sad da li je PS3 20% ili 1.47% bollji od PCja sa HD podrškom za HD filmove, zaista ne vidim zašto je bitno jer u tom slučaju sigurno ne bih kupovao igračku konzolu.

Poenta mog prošlog posta je da se u ovoj temi najmanje priča o tome a najviše se prepucava oko perfirernih PS3 funkcija.

Možda PS4 bude zaista multimedijalni uredjaj ali do tada meni je PS3 običan pionira koji gradi osnovu za naredne konzole. I verovatno i više nego solidan blu-ray čitač :D

Poslednja izmena:
Podjednako sa mkvom postoje i verzije filmova u AVCHD Bluray formatu koje PS3 pushta bolje nego bilo koji PC, izlaz kakav ima PS3 ne postoji na PCu sa najskupljom grafickom, a da bi PC radio onako kako radi PS3 sa zahtevnim HD filmovima, treba ti najmoderniji PC hardver danas...

Anime uglavnom dolaze u MKV kontejneru i obicno je frka naci kao AVI... Takodje, svako ubacivanje titlova obicno zahteva i rekompresiju (jos ne znam japanski dovoljno dobro da gledam film bez titlova)

Sto se tice zahtevnosti... Jesi li ti skoro koristio neki PC? ATI/AMD jos 2xxx serije kartica ima hardversko dekodiranje BluRay sadrzaja (imam 2900XT), kao i standardni HDMI izlaz (+DVI+DSUB+SVIDEO)... Da te podsetim, najnovija je 5xxx generacija kartica... Kartice iz serije 3xxx vec imas integrisane na maticnim plocama, sto ce reci da ti jedna integrusa moze obaviti posao...

Sem toga, 720p filmove pustaju cak i netbookovi (ja sam imao Atom N270 pa sam i probao)

Cak te ni daljinski tu ne vadi, posto isti ne ide uz konzolu, a i za PC postoje bolja resenja (ja sam npr koristio Logitech)

Sto se kvaliteta slike tice, ni tu ne vidim neku razliku... Probacu da pustim isti film pa da uporedim... U svakom slucaju rezolucija je ista (malo veca kod PC buduci da on podrzava rezoluciju mog TV od 1366x768 dok kod PS3 mora 1280x720) jedino da uporedim boje...

Jedino ne znam da li neki PC media player ima onaj timeline sa slicicama, ali ti ni on nece raditi ako moras da streamujes nesto posto PS3 ne podrzava taj kodek... Sem toga, sta je lose u tome da kazes playeru tacno u skeund gde hoces da se prebacis ili da kliknes na time line?

Sve mi se cini da dugo nisi proveravao cene i mogucnosti hardvera za PC ili da si dosta zaludjen svojim PS3...

Sto se mene tice, ja sam ga uzeo zbog igara... To sto je pustao i BluRay naslove je samo dodatni plus (nisam morao da kupujem BluRay za komp) Jednostavno, pokretanje igara je toliko lakse nego na PC (nema Winblowsa i slicnih gluposti) da se isplatilo cak i pored cinjenice da nema pirata :)

Ko pricha o blurayu ? :) Ovde je pricha o h.264 i AVCHD, a to (h.264, ne i AVCHD) pushta samo nvidia hardverski i to samo u odredjenom playeru, a ako nemash nvidiu, necesh moci da pustish 1080p film bez ikakvog seckanja na bilo chemu starijem od quada. Imao sam AMD X2 na 2.5Ghz i to je zezalo sa pola 1080p filmova a AVCHD nikada nije ni uspeo da pusti u vishe od 15 fps :) Na Q6600 tek to radi normalno, mada i to u OSXu, na Windowsu nisam ni probao. 720p naravno radi na bilo chemu, to ovde nije pricha..

A shto se tiche Anime u mkvu, sreca pa sam stariji od 12 godina :)

U tvojoj prici ima dosta rupa... Prvo nisi probao na Windowsu (pretpostavljam ni pod Linuxom) vec u OSX... Kako onda mozes govoriti da ne radi? Mozda OSX nije imao potrebne drajvere? Sledece, ne navodis koju si karticu i koliko RAM-a imao na toj masini gde si probao... Ja sam probao na Athlon64 3200 (single core Venice), 1GB DDR i 2900XT i 1080p je radio bez problema... Mozda, ponavljam, nisi imao drajvere ili nisi znao kako da podesis?

Evo ti link za 2900 seriju: http://ati.amd.com/products/radeonhd2900/specs.html
Evo ti i link za poredenje jos starijih kartica: http://www.extremetech.com/article2/0,2845,1916971,00.asp

Procitaj malo, posto mi se cini da si lose informisan i/ili izvlacis zakljucke naslepo...

A shto se tiche Anime u mkvu, sreca pa sam stariji od 12 godina :)

Nazalost, izgleda da nisi mnogo stariji... Da li bi nas mozda prosvetlio i rekao sta to ozbiljni ljudi koji igraju igre treba da gledaju? Izgleda da sam negde zagubio listu prihvatljivih zanrova i formata... (senilnost sta ces) Svako bira sta mu se svidja i samo zaludan covek moze da to osudjuje...

Sto se mojih godina tice, recimo da sam prvi profesionalni program (znaci da sam ga i naplatio) napisao pre nekih 16 godina, da sam bio medju prvim clanovima SezamPro BBS-a (i Politike i Sezama pre toga)...

BTW obicno se ispostavi da su oni koji druge napadaju za godine mladji :)

Ali to nije bitno... Stvar je u tome da ti tvrdis da nesto nije istina iako ga nisi ni probao... Zato daj malo vise detalja pa cu ti reci gde si pogresio u podesavanjima i zasto nije htelo da ti radi...

Ne brini, niko ti ne dira PS3 niti tvrdi da je los (pa ne bih ga kupio da mislim tako), ali ono sto pokusavam da ti kazem da za svaku stvar (sem igara) postoji sprava koja to bolje radi... Posle nekog vremena ces shvatiti i sam da ne postoji savrsenstvo... Samo najbolja stvar za odredjeni posao... :)

Odoh sad da igram Demon's Souls :)

U tvojoj prici ima dosta rupa... Prvo nisi probao na Windowsu (pretpostavljam ni pod Linuxom) vec u OSX... Kako onda mozes govoriti da ne radi? Mozda OSX nije imao potrebne drajvere? Sledece, ne navodis koju si karticu i koliko RAM-a imao na toj masini gde si probao...

Na Windowsu sam probao sa [email protected] i bez podrshke za GPU i vishe je seckalo nego sto je radilo kako treba, morao sam da ubadam film sa manjim bitrateom. I sigurno nisam imao 1GB rama i 440MX pa se zalio sto nece da radi :d

Ja sam probao na Athlon64 3200 (single core Venice), 1GB DDR i 2900XT i 1080p je radio bez problema... Mozda, ponavljam, nisi imao drajvere ili nisi znao kako da podesis?

Pa da, prvi komp sam imao pre skoro 30 godina, verovatno nisam znao da podesim :d

Nazalost, izgleda da nisi mnogo stariji... Da li bi nas mozda prosvetlio i rekao sta to ozbiljni ljudi koji igraju igre treba da gledaju?

Sigurno ne gledaju crtane filmove na koje se lozi moj sin od 8 godina :d Ne bi me cudilo da gledash i Pokemone :d

Sto se mojih godina tice, recimo da sam prvi profesionalni program (znaci da sam ga i naplatio) napisao pre nekih 16 godina, da sam bio medju prvim clanovima SezamPro BBS-a (i Politike i Sezama pre toga)...

Bio sam i ja na Amigi na 1200bps modemu, ali nikada u zivotu nisam napisao program posle bejzika na Spectrumu, i to je otprilike jedino shto nisam radio za pare i shto me uopshte nije interesovalo u vezi kompjutera..

Ne brini, niko ti ne dira PS3 niti tvrdi da je los (pa ne bih ga kupio da mislim tako), ali ono sto pokusavam da ti kazem da za svaku stvar (sem igara)
postoji sprava koja to bolje radi...

Ja mislim da niko to ovde nije pomenuo, ne znam zasto bi uopshte tako nesto mislio, a pogotovo ne znam shta znachi da meni neko dira PS3 :d

Posle nekog vremena ces shvatiti i sam da ne postoji savrsenstvo... Samo najbolja stvar za odredjeni posao... :)

PC/Windows je toliko dobar u onome sto radi da mora da ima monopol i ubedljivo je najjeftiniji, pa opet ljudi beze od njega prvom prilikom :d

A inache, tolike godine si u ovom svetu a pre godinu dana si provalio bench, bravo :d

Poslednja izmena:
programiranje robotski posao? :) lol

reci ovima iz notidog-a, pa i polifonija da nisu uradili nista kreativno, vec rade robotski posao :smash:

edit:
vidim pao edit ;)

Probaj samo sa obichnim html-om da se zezash pa cesh da vidish koliko je to dosadno, otprilike kao rachunovodstvo :d

A ove shto si pomenuo, pa programiranje je samo nachin da kazu PS3 kako da reprodukuje njihovu viziju. Artisti, fizichari i svi ostali koji su dali zivot gameplayu su glavni, programeri su samo to pretvorili u jezik koji PS3 razume i nishta vishe :) Sad shto su oni najbolji na svetu u tome da iskoriste hardver do maksimuma, poshtujem, ali vampir i ako je video nekada kod uzivo, sigurno se bavi programiranjem kako to rade na PCu, Xboxu i ostalim crnogorskim platformama, ikonicama na 15 nivou od "metala" :d

Najveca razlika izmedju tih firmi su u stvari standardi, dok se EA zadovoljava sa glavnim likom ili predmetom koji se ponasha kao da je od kartona a krece kao Brus Li, Naughty Dog i Polyhony se trude da ta veza igracha i lika u igri bude sto bliza i da postoje bar osnovni zakoni fizike, a i da nemash osecaj da igrash expansion pack za igru napravljenu pre 10 godina :) Provali oruzja u MW2, bez obzira da li nosish noz ili shmajser na krovu tenka, mozesh da mlatish sa tim kao da je kupljeno kod kineza, a onda startuj KZ2 :) Fizika onoga shto upravljash i sama veza izmedju tebe i onoga u igri je prva stvar koju vidish i stvar sa kojom si non stop tokom igre, i ako to ne valja, pa moze programer da bude ajnshtajn, a pricha da bude bolja od Ane Karenjine, dzabe :d

Poslednja izmena:
i7 za 1080p :d Nemojte da sirite dezinformacije,Athlon X3 ce da pojede bilo koji 1080p materijal a kosta 60 €. :)

@Bane R koliko se secam dosta puta si pisao o sirenju ne istina vezanih za PS3,ajde onda budi dosledan.:)

Probaj samo sa obichnim html-om da se zezash pa cesh da vidish koliko je to dosadno, otprilike kao rachunovodstvo :d

A ove shto si pomenuo, pa programiranje je samo nachin da kazu PS3 kako da reprodukuje njihovu viziju. Artisti, fizichari i svi ostali koji su dali zivot gameplayu su glavni, programeri su samo to pretvorili u jezik koji PS3 razume i nishta vishe :) Sad shto su oni najbolji na svetu u tome da iskoriste hardver do maksimuma, poshtujem,

nope. kreativnost se ogleda upravo u tome sto neki kazu da je nesto nemoguce uraditi, a onda dodju neki programeri (npr gore pomenuti), pa naprave to. robotski posao je kad uzmes mozak, prebacis na off i radis.

kucanje html-a jeste dosadan posao, ali programiranje je mnoooogo vise od toga ;)

edit:
Fizika onoga shto upravljash i sama veza izmedju tebe i onoga u igri je prva stvar koju vidish i stvar sa kojom si non stop tokom igre, i ako to ne valja, pa moze programer da bude ajnshtajn, a pricha da bude bolja od Ane Karenjine, dzabe :d

pa ko pravi tu fiziku? programeri :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno