Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Ja sam bas citao o tome po raznim stranim forumima, moja 80ica se updateovala isti dan kad je izasao, i naravno sve ok. Mada po netu se moze naci da se dosta ljudi zali, prvenstveno na 60GB i 40GB modele...

Pa dobro, za sad imamo copy paste opciju, ko zna, možda uskoro dobijemo i screenshot pritiskom na print screen kao što neke igre već imaju :(

PS - Imam PS3 40gb i za sad nemam problema sa FW... da kucnem u drvo :)

I Molder je verovao u svasta..... :d

Poslednja izmena:
U pravu si. I ja sam budala što hoću da se objasnim s nekim, a ne da brišem postove.

Stvarno bi morala tema hitno da se unormali (i ne samo ova tema, ceo forum, a posebno konzolni deo postaje bas nepodnosljiv). Bukvalno svaki put kad dodjem (a sve redje dolazim) pomislim "Koji sam ***** dolazio da citam nekakve random misli bilo kog coveka koji je uopste pomislio na ps3 jer mu je dosadno".

Nekada nije bilo ovako, svi znamo zasto, ali mora i za ovu situaciju da se nadje resenje jer ovo na kraju ispade k'o onaj burek forum.

Ima ljudi cije misljenje cenim ili makar volim da cujem, inace kompletno iskustvo dolaska ovde vec duze vreme vise iritira nego sto je zadovoljstvo.

Cak ne krivim moderatore, ko bi citao i filtrirao sve te gluposti, jednostavno ih je previse. Ja ne bih ni za platu od 5000 eura... Moderator moze da sredjuje stvari u okviru normalne situacije, a kad dodje milion ljudi i pocne da pise gluposti, ko to da sredi?

Mislim, uvek moze da se kaze "Boli me uvo za benchmark, sta ima da dolazim" ili "Dolazicu cisto onako", ali to nam nije bio cilj...

Steta...

Poslednja izmena:
Ja sam odavno rekao da ovde treba da se banuje 100 ljudi i da se smiri forum za jedan dan :)

Poslednja izmena:
Veruješ?

Nije ovde mesto verovanjima, Borise.

Cinjenica je da previse (nepotrebnih) firmware-a izbacuju.. Ne vidim cemu nestrpljenje sa izbacivanjem neceg nebitnog za 99.99% ljudi, kao da ne moze da saceka neku vazniju promenu.. E sad, da li se stvarno ljudima kvare konzole zbog toga ili je to igra slucaja, ne znam..

Borise, ako ti imas u kucama ljudi 33 miliona konzola, sa stepenom kvara od x% u odredjenom vremenskom periodu i ako znas da jedna neprestupna godina ima 365 dana i ZNAS kojim se tempom izbacuju firmware upgradeovi, da li je toliko tesko shvatiti da je cinjenica da se odredjenom broju ljudi pokvarila konzola tokom tih nekih 10ak dana (koliko otprilike ima FW upgradeova godisnje) pokvarila zbog jednostavnog prestanka rada elektronike, a ne zbog promene softwarea?

I ne razumem zasto ti smeta da kada naprave odredjeno unapredjenje izbace update... Jel' ti tesko da skines 160MB?

Naravno, slucajnost je, ali opet ceste izmene mogu sigurno da dovedu do komplikacija, nije mi tesko (iako mi treba vise od pola sata da skinem, a taman sam imao samo toliko da izdvojim za online igranje, recimo.. ), samo kazem da te sitne izmene mogu da sacekaju firmware koji donosi neku pravu promenu i poboljsanje..

Stvar kod Sonija u vezi FW je to sto ne otkriva kakva su poboljsanja, tj ne kaze za sva. Uvek tu ima nekih sitnica koje doteruju.
Ne znam sta se vise moze ocekivati novo za PS3 sem podrske za onaj novi kontroler, dildo. :)
Mada nas Sony s vremena na vreme iznenadi.

3D sigurno dolazi negde na leto...

Ima jos mnogo prostora za sitna, ali i veca poboljsanja. Cross game chat mi prvi pada na pamet.

Ima jos mnogo prostora za sitna, ali i veca poboljsanja. Cross game chat mi prvi pada na pamet.

Najvise bih voleo kad bi malo unapredili XMB za pregled filmova, fotografija, muzike.. Recimo nije mi radio komp pre neki dan pa sam gledao filmove sa prenosnog harda. Udjes u Video sekciju, i onda ti izlistava samo AVI fajlove, a ako hocu da vidim sliku od filma, moram da se prebacim u Photo sekciju... Bilo bi lepo kad bi to sve moglo na jednom jezicku..

Jeste, ni to ne bi bilo lose...

Kao sto rekoh, ima jos milion stvari koje treba unaprediti ili cak zameniti... Dodavanje novih da i ne pominjemo... :)

Borise, koje su tvoje kritike na Sunčev sistem i Univerzum generalno?

Poslednja izmena:
Cekaj, ne bi voleo ovo sto sam pomenuo... :)

Ono sam napisao jer već, pa sad, godinama ovde po forumu ti ideš i pustiš shuffle i šta ti padne, ti to kritikuješ. A onda 30 ljudi ti kao nešto objašnjava. A onda 6 sati kasnije opet neka nova kritika. I tako mesecima.

Zamišljam neku planetu zemlju gde nema države i institucija, gde roboti prave dobra, a planeta koristi obnovljive prirodne izvore i gde ljudi posle mnogo vekova ponovo žive u ritmu i harmoniji sa prirodnim taktom. Verovatno bi se ti prvi javio i našao neku zamerku na račun univerzuma i strukture atoma.

A sad što se tiče onoga. PS3 i posle 3.5 godine je najbolja sprava za pregled fotografija, pogotovo što računari što su slike veće, to su oni sve gori, a PS3 super radi i sa ogromnim slikama.

Muzika je takva kakva je, može bolje, treba bolje, samo je pitanje u kom smeru. Mada je današnje slušanje muzike bez kvalitetnih tagova i playlista neupotrebljivo. Ja bih najradije flac podršku.

Video? Opet, ima mesta za poboljšanja, ali ako PS3 pušta neki video, onda pušta mnogo dobro. Što se outputa tiče i dalje nemaš kvalitetnije divx plejere od PS2 i PS3 - nisu najlakši, ali najkvalitetniji da. Pa onda sa [ ] tasterom kada dobiješ thumbse celog filma i još možeš da biraš interval? Pa gde to ima?

Puštanje videa nije savršeno... ali kada bi bilo samo 20% bolje, bilo bi bolje od bilo kog i7 PCa sa 295gtx :D...

Slike filmova ne znam šta će ti... nikad to nisam koristio.

Ako tražiš od mene šta bih baš menjao u multimediji - uneo bih neku interaktivnu obradu slika i klipova. Ali korisnu, ne ono dodavanje brkova i šešira.

Video? Opet, ima mesta za poboljšanja, ali ako PS3 pušta neki video, onda pušta mnogo dobro.

A to sto nema podrsku za sve kodeke pa onda mozes da ostanes bez zvuka? A sto nema podrsku za MKV (tim pre sto je MKV samo kontejner, a sve kodeke unutar njega uglavnom podrzava)? A sto nema podrsku za eksterne titlove (sto ima svaki DivX player od 30e)? Ima tu jos gomila stvari koje se trebaju poboljsati...

A to sto nema podrsku za sve kodeke pa onda mozes da ostanes bez zvuka? A sto nema podrsku za MKV (tim pre sto je MKV samo kontejner, a sve kodeke unutar njega uglavnom podrzava)? A sto nema podrsku za eksterne titlove (sto ima svaki DivX player od 30e)? Ima tu jos gomila stvari koje se trebaju poboljsati...

Za subtitlove se slazem, ali MKV nece namorno da pustaju jer im je cilj da prodaju sto vise svojih BR naslova, tako da ih tu razumem....
Sto se tice fotografija, da li je neko probao onaj program za PS3 (zaboravio sam kako se zove, mator pa izlapetitis :d )?
Nisam ga probao, nemam obicaj da drzim slike na PS3, ali ono sto kazu da moze da radi zvuci vise nego interesantno.......

Neke stvari kao što su recimo titlovi za divx verovatno neće nikad ni napraviti.

PS3 pušta titlove za divx, onako kako avi kontejner to predviđa. Stvar je u tome što na PC imamo lakšu i nestandardnu naviku za puštanje titlova.

Mozda zato shto to namerno ne podrzava, jer ima velike veze sa piraterijom ? :) Naivno je misliti da takve opcije ne postoje jer nisu znali da je implementiraju ili ih je mrzelo..

Podjednako sa mkvom postoje i verzije filmova u AVCHD Bluray formatu koje PS3 pushta bolje nego bilo koji PC, izlaz kakav ima PS3 ne postoji na PCu sa najskupljom grafickom, a da bi PC radio onako kako radi PS3 sa zahtevnim HD filmovima, treba ti najmoderniji PC hardver danas...

Savrseno pusta video fajlove, ona Timeline opcija je neverovatna i kao da je nekako lepsa slika u fullscreen-u u poredjenju sa PC-em..

Jedino što me nervira jeste što je šuntavi Sony sa 3.0 fw-om (nisam siguran) izbacio opciju da kad slušam muziku mogu, recimo da i budem u browseru, takodje, mogao sam lepo da pustim pesmu i dok nju slušam da prelistam ostale koje imam, sada je to nemoguće (da mi je samo znati razlog?), već treba da čekam da mi pusti pesmu, pa da je otera do kraja i tek onda da na miru listam :/

Bezveze totalno.

Vrh Dno