Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Posto sam i ja postao vlasnik k324p, red bi bio da kazem koju rec o zvuku.
Nemam nekog iskustva sa slusalicama, pre ovih sam imao sluske od nokie 5530 koje sam koristio sa 5800 i poprilicno sam zadovoljan kako one sviraju. Cuo sam poprilicno fi-fi ( :bottle:) sistema i znam da ocenim da li nesto svira ili ne.
Ono sto je jako vazno u muzici koju slusam je da instrumenti (klavir, truba, saxofon, kontrabas...) imaju "telo" odnosno da zvuce koliko je moguce prirodno. Posto slusam i elektronsku muziku, bitno mi je da slusalice pwnuju bass-om kad je to potrebno, ali bez muljanja.
324p u odnosu na ove nokiine (wh-205) imaju tanji bass, tisi, ali mnogo utegnutiji i precizniji. Ne ide duboko (eventualno 45-50Hz), tako da fabricki deklarisanih 18Hz-23Khz deluje najblaze receno, smesno. Nadam se da ce se kolicina bass-a povecati usviravanjem.
Na srednje i visoke zaista nemam zamerke. Daju akusticnoj muzici telo i instrumenti zvuce dovoljno prirodno da bih uzivao u muzici. Visoki me ne zamaraju...

Vise utisaka imacu kad se slusalice usviraju i kad ih uporedim sa nekim konkurentim.
Drugar ima akg416 i senn px100 i kaze da su mu akg324p smesne naspram njih...
:party:

Poslednja izmena:
Zar nisu opasne te in-ear slusalice sa dobrom zvucnom izolacijom, ne cuje se okolina, a ko sve danas vozi kola ?

Ne znam sta je bolje, mx 360 ili mx 560.Tamo u specifikacijama razlika je minorna...

Zar nisu opasne te in-ear slusalice sa dobrom zvucnom izolacijom, ne cuje se okolina, a ko sve danas vozi kola ?

Ne znam sta je bolje, mx 360 ili mx 560.Tamo u specifikacijama razlika je minorna...

U principu,ne bi valjalo slusati bilo kakve sluske u kolima,in-ear ne ako vozis bajs ili trchis a prelazis raskrsnice.Ja ne cujem sagovornika na 3 metra samo sa slusalicama u ushima(bez muzike).
Koliko sam ja gledao,mx560 imaju prednost jer su novije.Ako je razlika minorna i u ceni onda predpostavljam da je bolje ono sto je novije.Koliko vidim na review-ima,hvale i jedne i druge.Mada,moram da kazem,in-ear daje primetno izrazeniji zvuk jer nema spoljnih uticaja,cujes cist zvuk.

to znam i ja da ne valjaju in ear slusalice za kola, jel se stvarno nista ne cuje oko tebe, cuje se ali skroz slabo...

meni trebaju slusalice za slusanje muzike dok sam u prevozu, dok setam itd.

jel mozete da mi preporicte neki dobar model in ear sa mikrofonom za n95?

:wave:

to znam i ja da ne valjaju in ear slusalice za kola, jel se stvarno nista ne cuje oko tebe, cuje se ali skroz slabo...

meni trebaju slusalice za slusanje muzike dok sam u prevozu, dok setam itd.

jel mozete da mi preporicte neki dobar model in ear sa mikrofonom za n95?

:wave:

Mozda nesto ovako:

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9900475

Nije losa cena,sad za kvalitet zvuka ne znam.Od Logitech-a posedujem Logitech Sprots,fino se cuju,ali je plastika od koje su napravljene prilicno krta.

U principu,ne bi valjalo slusati bilo kakve sluske u kolima,in-ear ne ako vozis bajs ili trchis a prelazis raskrsnice.Ja ne cujem sagovornika na 3 metra samo sa slusalicama u ushima(bez muzike).
Koliko sam ja gledao,mx560 imaju prednost jer su novije.Ako je razlika minorna i u ceni onda predpostavljam da je bolje ono sto je novije.Koliko vidim na review-ima,hvale i jedne i druge.Mada,moram da kazem,in-ear daje primetno izrazeniji zvuk jer nema spoljnih uticaja,cujes cist zvuk.

Da, ipak necu da zrtvujem bezbednost zarad dobrog zvuka, a bas je super ta izolacija ali je opasna.mx560 su skuplje nekih 900din, pa nije bas ni mala razlika u ceni, ako su toliko slicne.

Definitivno uzimam sennheiser mx 360, sigurno su bolje od ovih koje se dobijaju uz sansa clip, a stedecu kes za px 100 koje mi deluju fenomenalno

Valjda te koje ne izoluju spoljasnju sredinu zapravo cuvaju sluh bolje od in-ear modela, pod uslovom da se ne pojacavaju na max.

slusalice cjenovnog ranga oko 15e,preporuka!

sluske bi se koristile na mp3 player-u creative zen xtra!imam njegove orginalne sluske ali ipak mislim da se za 15-ak evra mogu pazariti dosta kvalitetnije pa dajte neku preporuku.cuo sam da su sennheiser sluske dosta dobre.naletio sam neki dan ovdje na forumu na 2 njihova modela mx 360 i mx 460.uklapaju se u taj cjenovni rang samo me interesuje koliko su dobre i dal se isplati uzimati ih.ili dajte neki drugi prijedlog.
tnx

Meni se te Sennheiser MX360 nikako nisu dopale. Imaju previse izrazene visoke frekvencije, i to prilicno zamara sluh (moj barem :)).

Ja bih pre rekao, da nemaju previše izražen bas. Neznam šta to ima bolje za 15€, a da je od neke proverene firme.

Ako trazis solidan bas, onda su ovo slusalice za tebe. Ja ih imam dve godine i stvarno sam zadovoljan. Slusao sam te sennheiser (imam solidan phillips-ov mp3 player) i odgovorno tvrdim da ne vrede tih para. Da, visoki tonovi stvarno paraju usi, ali nekako je zvuk do 300Hz bash zapostavljen. Mnogi se ovde vise loze na ime nego sto te sluske stvarno pruzaju. Ove sa druge strane imaju malo mutniji gornji opseg frekvencija, ali se zato odlicno snalaze na nizim frekvencijama i muzika zadrzava karakteristicnu "toplinu".

A na stranu sto su upola jeftinije i sto uz njih dobijes velvet torbicu i tri para silikonskih jastucica (koji stvarno rade svoj posao i spasavaju me urlanja lastinog double decker autobusa :d).

Genius je proverena, ali provereno loša firma, ja to u uši nebih stavljao.
Creative, Sony, Phlips, Jays, JVC, Klipsch, Denon, koss, Beyerdynamic, sennheiser, Shure, Westone, Etymotic... ali za 15€, ovde kod nas nemože mnogo da se bira.

Genius je proverena, ali provereno loša firma, ja to u uši nebih stavljao.

Da li si cuo konkretni model pa tvrdis da su lose? Uporedio sam MX360 (da sam ja neki disa u Sennheiseru mene bi bilo sramota da stavljam to ime na ove bubice) i HP-02 i tvrdim da su ove druge bolje za te novce. Imao sam Phillips bubice, Altec OYOYO (ovo je brzo otislo, vrlo neudobne), Creative, Sony (zaboravio sam im ime, kao bubice ali imaju i rajf), i jos gomilu poznatih i manje poznatih proizvodjaca i sve se manje-vise vrte oko istoga. Genius je nametnuo malo topliji zvuk (opet naglasavam, za jedne bubice) i to je to. Cak je i drugar od koga sam pozajmio MX360 bio iznenadjen istima (iako me je u pocetku sumnjivo gledao :)). Za prosecan mp3 plejer/telefon i vise nego dovoljno.

Creative, Sony, Phlips, Jays, JVC, Klipsch, Denon, koss, Beyerdynamic, sennheiser, Shure, Westone, Etymotic... ali za 15€, ovde kod nas nemože mnogo da se bira.

A sad najvaznije:
Za cenu od 10-15 evra ne treba da imas neka nerealna ocekivanja. Sta njemu znace ta imena, kad on nije spreman da ih plati? Voleo bih i ja jednu Audiotehnic-u ili Grado na glavi, ali nema se para. Zna i baba sta je slatko ;)

Ako trazis solidan bas, onda su ovo slusalice za tebe. Ja ih imam dve godine i stvarno sam zadovoljan. Slusao sam te sennheiser (imam solidan phillips-ov mp3 player) i odgovorno tvrdim da ne vrede tih para. Da, visoki tonovi stvarno paraju usi, ali nekako je zvuk do 300Hz bash zapostavljen. Mnogi se ovde vise loze na ime nego sto te sluske stvarno pruzaju. Ove sa druge strane imaju malo mutniji gornji opseg frekvencija, ali se zato odlicno snalaze na nizim frekvencijama i muzika zadrzava karakteristicnu "toplinu".

A na stranu sto su upola jeftinije i sto uz njih dobijes velvet torbicu i tri para silikonskih jastucica (koji stvarno rade svoj posao i spasavaju me urlanja lastinog double decker autobusa :d).

meni bas i nije toliko bitan koliko mi je bitan kvalitet zvuka.nisam od onih koji od audio opreme trazi da "gruva",kako bi mnogi rekli.meni je potrebno da zvuk bude cist a bas je na drugom mjestu.trenutno hocu da kupim i zvucnike a odluka je jos odavno pala na microlab solo 7c.ako znas o kakvim zvucnicima je rijec onda ti je jasno da bas nije bitna stavka mog izbora.da sam htijeo i zvucnike sa basom koji gruva onda bih uzeo neki 5.1 sistem sa woofer-om koji jede malu djecu.

e da ajd kad vec govorimo o malo boljim sluskama preporucite vi slobodno i neke skuplje pa se mozda ja predoslim i predjem i na nesto skuplje.tj. koliko mi to dubina dzepa bude dozvoljavala u nekom narednom vremenskom periodu!trenutno nisam pri nekim parama mada za mjesec,dva ko zna kakva ce biti situacija!

meni bas i nije toliko bitan koliko mi je bitan kvalitet zvuka.nisam od onih koji od audio opreme trazi da "gruva",kako bi mnogi rekli.meni je potrebno da zvuk bude cist a bas je na drugom mjestu.trenutno hocu da kupim i zvucnike a odluka je jos odavno pala na microlab solo 7c.ako znas o kakvim zvucnicima je rijec onda ti je jasno da bas nije bitna stavka mog izbora.da sam htijeo i zvucnike sa basom koji gruva onda bih uzeo neki 5.1 sistem sa woofer-om koji jede malu djecu.

Znam o kojim se zvucnicima radi, i za te pare su vrlo dobar izbor ;). Valjalo bi i kupiti neku zvucnu kartu, na njima se vec da osetiti razlika. I kakve veze imaju 7C i 5.1 sistemi sa slusalicama? :) Jel samo bubice dolaze u obzir, ili mogu i masivnije sluske sa rajfom?

Ne trazim ni ja da bubice gruvaju, ali ne volim ni zvuk koji je operisan od odredjenog frekventog spektra. Bolje smanjiti nesto cega ima, nego budziti necega cega nema u EQ, mada ja sam sasvim zadovoljan zvukom koje daju bez EQ-a. Ja sam ti dao predlog i neko poredjenje, pa ti izvagaj sta zelis, nije da te ja teram na nesto :).

Znam o kojim se zvucnicima radi, i za te pare su vrlo dobar izbor ;). Valjalo bi i kupiti neku zvucnu kartu, na njima se vec da osetiti razlika. I kakve veze imaju 7C i 5.1 sistemi sa slusalicama? :) Jel samo bubice dolaze u obzir, ili mogu i masivnije sluske sa rajfom?

Ne trazim ni ja da bubice gruvaju, ali ne volim ni zvuk koji je operisan od odredjenog frekventog spektra. Bolje smanjiti nesto cega ima, nego budziti necega cega nema u EQ, mada ja sam sasvim zadovoljan zvukom koje daju bez EQ-a. Ja sam ti dao predlog i neko poredjenje, pa ti izvagaj sta zelis, nije da te ja teram na nesto :).

naravno da imaju zavisno iz kog ugla gledas.bez obzira koji vid audio opreme da uzimam meni je bitno da ima kvalitetan,cist i jasan zvuk.i naravno da ne valja da audio oprema bude operisana od nekog frekventnog spektra ali je po meni jos gora varijanta da je jedan frekventni spektar bude prenaglasen u odnosu na ostale.
manje vise u obzir dolaze samo bubice jer po meni sluske sa rajfom nisu za duze koriscenje jer vrse pritisak na usnu skoljku.tacnije imam losa iskustva jer me od njih posle duzeg koriscenja bole usi.
naravno da me ne tjeras ni na sta.trazio sam savjet a ti si ga dao na cemu sam ti zahvalan.samo sam iznio svoje misljenje.

jel ima neko jos neku preporuku!?
kao sto sam vec rekao predlozite slobodno i neke skuplje sluske u odnosu na pocetni cjenovni rang!

Ja sam veoma zadovoljan sa Sennheiser MX360.
To su slusalice koje su isle uz iRiver mp3 plejere ranije, najbolje da bi iRiver stavljao krs slusalice.
One JESU entry level, to niko ne spori, ali po mom misljenju vrede svih 1500 eurocenti :D.

Nazad
Vrh Dno