Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ja ne mogu da zamislim HTPC bez gaming mogućnosti. Imati 40"+ ekran a ne odigrati partiju PES-a povremeno, greota...

Da sam mogao da biram ja bih sebi sklopio HTPC u low profile kućištu i riserom za grafiku. Merkao sam ovo kućište ali nema ga više kod nas...

cm-rc-260-s-2.jpg

link

Ja ne mogu da zamislim HTPC bez gaming mogućnosti. Imati 40"+ ekran a ne odigrati partiju PES-a povremeno, greota...

Da sam mogao da biram ja bih sebi sklopio HTPC u low profile kućištu i riserom za grafiku. Merkao sam ovo kućište ali nema ga više kod nas...

cm-rc-260-s-2.jpg

link

Znam ja ko ima jedno takvo samo BTX :D

Kuciste je super, ali je problem hladjenje komponenti.

Poz ljudi, sastavio bih HTPC masinu, budzet mi je 230-250e. Molio bih za predloge, savjete. Da napomenem da bi sluzio iskljucivo za gledanje hd ripova (1080p, 720p) i slusanje muzike. Dakle nikakve igre i slicno.

Poz ljudi, sastavio bih HTPC masinu, budzet mi je 230-250e. Molio bih za predloge, savjete. Da napomenem da bi sluzio iskljucivo za gledanje hd ripova (1080p, 720p) i slusanje muzike. Dakle nikakve igre i slicno.

Bilo koji CPU i ploca, GeForce 8000 ili jaci, pozeljno GT210, 1GB rama, Samsung F2 ili WD Green disk i optika po zelji.
Ostatak para sabi na kuciste i tiho hladjenje.

Sta mislite o ploci Asus M4N78-AM,Socket AM2/AM2+,GeForce 8200 (MCP78S),HT3 5200,DDR2 1066,VGA512MB,GLAN,uATX ?

Ma ne pitam zbog integrushe, nego imam suzen izbor micro atx ploca :) Mada ruku na srce jos uvek nemam full-hd vec hd-ready tako da bih svakako u pocetku i kacio na vga, posto je preko hdmi mnogo losija slika na hd-ready :)

1. Ne znam sta fali modelima sa nForce 4/ AMD 690V i 740G cipsetovima koje kostaju 10+ evra manje.
2. Ne znam odakle ti da je slika bolja na VGA nego preko HDMI-a, ja imam razlicita iskustvca.
3. Rezolucije su 720p i 1080p, a HD Ready znaci da je uredjaj sposoban da radi sa HD signalom, ne koju rezoluciju prima, obradjuje ili prikazuje pa samim tim nije nikakva garancija kvaliteata ili performansi

Poz :)

1. Ne fali nista al ploce s tim chipsetom trenutno u ponudi nemam :(
2. Imam Sony Braviu, a Sony na svim svojim HD-Ready modelima izostavlja 1:1 pixel-mapping preko hdmi zbog cega je slika dosta mutnija i tamnija nego preko vga ;)

1. Ne fali nista al ploce s tim chipsetom trenutno u ponudi nemam :(
2. Imam Sony Braviu, a Sony na svim svojim HD-Ready modelima izostavlja 1:1 pixel-mapping preko hdmi zbog cega je slika dosta mutnija i tamnija nego preko vga ;)

1. As i said, to je 720p HD ready televizor, ovo 720p je kljucno.

2. Pixel maping na HDMI-u ne mozes dobiti jer ne podrzava tu rezoluciju. Medjutim, nisi li ti rekao da te zanimaju strogo 720p i 1080p filmovi ? :) Oni ce izgledati bolje na HDMI-u, bez obzira sto Bravia nema pixelmaping.

3. Jeftinijih ploca ima, nesto ti lose trazis.

4. ne znam da li je zbog toga tamna slika, ne bi trebalo da bude. Bolje ti proveri podesavanje boja, posebno koja se paleta koristi, sto u softveru u kome pustas video sto u drajveru. Ima tu zezanja, ali kad se namesti, HDMI ce ti biti savrsen za filmove.

Asus M4A785TD-M EVO,AM3,785G,HT3 5200,DDR3 1333,VGA 512,Hybrid CrossFireX,RAID+ESATA,uATX
Asus M2N68-AM SE2/C/SI,AM2+,GeForce 7025/ nForce630a,HT 2000,DDR2 1066,VGA 256MB,PCI-E 16x,uATX

Imam i ove ploce u ponudi, sta mislite?

Poslednja izmena:
Asus M4A785TD-M EVO,AM3,785G,HT3 5200,DDR3 1333,VGA 512,Hybrid CrossFireX,RAID+ESATA,uATX
Asus M2N68-AM SE2/C/SI,AM2+,GeForce 7025/ nForce630a,HT 2000,DDR2 1066,VGA 256MB,PCI-E 16x,uATX

Imam i ove ploce u ponudi, sta mislite?

785 definitivno

Za HTPC ili najdzabe ploca sa najdzabe nVidia grafikom koja radi h264 ili nvidia cipset.
U svakom slucaju, GeForce za grafiku.
Ko kaze drugacije prica napamet.

Asus M4A785TD-M EVO ce biti izbor. Nema veze sto je Ati, integrisana HD4200 vidim da bez problema encoduje bilo kakav hd materijal u kombinaciji s AMD X2 5000+ #161

Poslednja izmena:
Nista, cujemo se kad se budes zalio kako AMD nece da dekoduje h.264 5.1 ni da pusti ispravno 24hz pri 1920x1080.

Poslednja izmena:
Da samo sto ja necu 5000+ vec AMD Phenom II X2 545, Socket AM3, 3000 MHz, L2 cache 2 MB, L3 cache 6 MB, trebao bi da zavrsi posao ;)

Motherboard: Asus M4A785TD-M EVO
CPU: AMD Phenom II X2 545, Socket AM3, 3000 MHz, L2 cache 2 MB, L3 cache 6 MB
Memorija: Kingston ValueRAM 2GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 1.5V
HDD: WD Caviar Blue 640GB (SATA 3Gb/s, 16MB cache, 7200rpm, 3.5")
Optika: SonyOptiarc AD-5240S Black SATA
Kuciste: Frontier Diva DV21M-BK/SV MICRO TOWER Black, PSU 450W 20+4 pin, SATA
Napajanje: LC Power LC420HC (ATX 1.3, 420W, 2×S-ATA, 4×molex, 1×FDD, 80mm fan)

Mislim da je ovo ok, kuciste znam da je odvratno al *** nema bolje :)

Poslednja izmena:
Da samo sto ja necu 5000+ vec AMD Phenom II X2 545, Socket AM3, 3000 MHz, L2 cache 2 MB, L3 cache 6 MB, trebao bi da zavrsi posao ;)

Ni Phenom X4 ti nece zavrsiti 1080p posao ;)
A 24hz u 1920x1080 je bug chipseta, tu nema ni teoretske pomoci 2x ;)

Asus M4A785TD-M EVO ce biti izbor. Nema veze sto je Ati, integrisana HD4200 vidim da bez problema encoduje bilo kakav hd materijal u kombinaciji s AMD X2 5000+ #161
ne encoduje bilo kakav ... vec ima ogranicenja

i ovo je stvarno zadnji put da sam napisao ista na tu temu ...
pa do sada bi papagaji naucili da je nvidia bolji izbor za HD ...
ne teram iko da je kupi ali lose mi kad vidim neko napise ; ATI pusta sve ...
pa naravno da pusta , ustavri ne pusta ni on ni nvdidia nista
oni samo pomazu u decodingu jer njihov APi prebacuje decoding sa CPU-a na GPU ...
nvidia sve formate bez obzira na level i broj frejmova
dok ati ne ...

Poslednja izmena:
Ja uzo Asus M4N78-PRO sa nV 8300 i X2 245..... fercera sve u 16!!!! :banana:
Hteo sam i ja sa integrušom Ati 4200 ali lik kod koga sam kupovao isto mi je rekao što i kolega weasel reče...čak mi je i pokazao na mašinama u shopu mogućnosti jedne i druge grafike....ima tu istine ima.... :)

Ok, posto ne mogu da nadjem plocu s integrisanom nvidiom a da ima hdmi izlaz odlucio sam se za kombinaciju neke najobicnije ploce i Asus 9500gt s hdmi izlazom. U ovom slucaju koji procesor mi je dovoljan?

NEbitno..
Graficka ce raditi 90-95% decodinga...

a sto 9500gt ?
koliko je ona ?

210 sa HDMI je mnogo bolje resenje a nova je 33evra

Poslednja izmena:
Hmm, imam ovu u ponudi VGA ASUS EN210/DI/512MD2(LP), NVIDIA GeForce, EN210, PCIe x16, 512 MB, DDR2, 64-bit, Radni takt GPU 589 MHz, Takt memorije 800Mhz

Ona je 56e al je nebitno jer je i 9500gt taman toliko

Pa ti si onda bas ogrnaicen sa ponudom ...

Nemas plocu sa integrsianom nvida

najjeftinija 210 ti je 56 evra ... ovde je 30-40 evra

uglavnom ako planiras komp iskljucivo za gledanje filmova onda zaboravi na clock i slicno nego uzmi graficku sa Vp4 odnosno 210

Posto trenutno imam CRT televizor, mogu ga povezati sa HTPC jedino preko s-video ili preko composite ( cinc ), zanima me da li je neko preko prikljucka d-sub to s video ( kao na slici ) uspeo da poveze HTPC preko integrisane graf. karte na ploci ( ili desktop) sa tv-om i kakvi su rezultati. Izbegao bih kupovinu graficke sa s-video izlazom posto ocekujem da krajem godine nabacim lcd tv, a graficka sa hdmi izlazom mi je trenutno nepotrebna.
Hvala i pozdrav

Prilozi

• d-sub to s video.jpg
    d-sub to s video.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 63
Posto trenutno imam CRT televizor, mogu ga povezati sa HTPC jedino preko s-video ili preko composite ( cinc ), zanima me da li je neko preko prikljucka d-sub to s video ( kao na slici ) uspeo da poveze HTPC preko integrisane graf. karte na ploci ( ili desktop) sa tv-om i kakvi su rezultati. Izbegao bih kupovinu graficke sa s-video izlazom posto ocekujem da krajem godine nabacim lcd tv, a graficka sa hdmi izlazom mi je trenutno nepotrebna.
Hvala i pozdrav

Jel si ovo nasao negde kod nas ili si skinuo sliku sa neta???

Moze li neko da predlozi Plocu na koju bih mogao da nakacim AMD barton 2600 (matoro ali da se ne baci), neka ploca sa pcie varijantom na koju bih nakacio geforce-gt-210 (video sam kako sljaka na laptopu sa samsung le40b550 i ne verujem koja milina i lakoca).

Hvala

Socket A ?

Davno je to bilo, ali ne pamtim da su postojale Socket A ploce sa PCI-Expressom.

Tranzicija se desila tek sa s939 i s754 procesorima.

Znaci, kanal.

Nazad
Vrh Dno