Šta je novo?

Final Fantasy XIII (PS3 & Xbox 360)

PS2 emulator radi sasvim dobro za FF igre, jer su one i bile jedan od repera za kompatibilnost :)
Problem je samo što ti treba što brži procesor i što na žalost emulator ne ume da iskoristi više od dva jezgra pa je takt bitniji od quad core-a.
Meni na 3.4GHz FFX radi bez greške, dok FFXII ume da secne tu i tamo.

Imaće i nešto tipa gambita iz FFXII iliti taktika iz Dragon Age-a.

Dragon Age sam igrao samo na PC. Valjda ce biti tako nesto.

Po mom misljenju, FFXIII vise lici na FFX po sistemu napredovanja (slican "grid", nema levela), a po sistemu borbe na FFXII.

Dragon Age sam igrao samo na PC. Valjda ce biti tako nesto.

Nece biti ni priblizno slicno. Dragon Age i Final Fantasy su suprotnosti kao dan i noc.

DAO je nelinearna RPG avantura, dok je FF linearni RPG sa akcentom na borbe i filmske sekvence koje odmotavaju pricu. U DAO igrac utice na tok igre i ima slobodu da radi sta hoce, da putuje izmedju gradova , da istrazuje .... U FF XIII igrac gotovo nikako ne utice na tok igre osim sto treba da pobije sve neprijatelje na putu. Ima nekog istrazivanja i u FF igrama, ali to je daleko losije nego u DAO. Nema zurnala, questovi ne postoje, a i oni malobrojni sto postoje, nisu nigde zapisani. Izuzetak ja FF XII koji je imao zurnal, ali su questovi bezveze, na nivou MMORPG-ova.

Nemojte da shvatite da blatim FF igre, jer i ja sam ljubitelj FF igara, samo sam coveku objasnio sta da ocekuje.

Meni FF XIII po ovome sto sam do sada video deluje poput MGS4 - novi streamlined nastavak popularnog serijala, sa tonom animacija.
Zao mi je samo sto igra nije ostala ekskluziva jer ce globalno obozavanje ovog puta izostati ;).

Nece biti ni priblizno slicno. Dragon Age i Final Fantasy su suprotnosti kao dan i noc.
Ja sam pomenuo Dragon Age samo u smislu taktika koje automatizuju akcije saboraca koje su ustvari nasleđene iz koncepta gambita iz FFXII, a nešto slično će biti i u FFXIII. Naravno da osim toga nema baš mnogo dodirnih tačaka između FF i DA.

Znam na sta si ti mislio ali je vanja103 skapirao malo drugacije. Ne bih da dodje posle i da kaze kako nema nikakvih slicnosti izmedju DAO i FF-a.

Mozda i gresim, mozda je covek razumeo sta si hteo da kazes. Izvinjavam se u tom slucaju.

Poslednja izmena:
Razumeo sam sta je Dandy hteo da kaze. Ja sam igrao DA samo na pc pa ne znam da li ima razlike izmedju PC i PS3 verzije u tom smislu. To sam ja hteo reci.

Final Fantasy ima samo 5 strana, pretpostavljam da je osatao Sony ekskluziva do sada bi imao najmanje 250 strana. Ipak je to igra koja se u startu prodala u 1.5 miliona samo u Japanu i samo za PS3.

Cekaj, kakve strane? :D

Final Fantasy ima samo 5 strana, pretpostavljam da je osatao Sony ekskluziva do sada bi imao najmanje 250 strana. Ipak je to igra koja se u startu prodala u 1.5 miliona samo u Japanu i samo za PS3.

Zasto bi bilo vise strana da je samo za PS3? Nisam nesto u toku.

Niko ne brani nikome da komentarise igru. Mozda nemaju sta da komentarisu o igri koju nisu ni igrali, a i kod nas vlada netrpeljivost prema JRPG igrama. Ne slucajno, zahvaljujuci jednom nasem casopisu i tekstopiscu sa inicijalima M.K. Po njegovim tekstovim se dalo zakljuciti da ako igras FF, onda si gay.

Mada Final Fantasy ionako nema previse fanova u Srbiji.

Poslednja izmena:
Za Final Fantasy grafika nikad nije bila ključni faktor uspešnosti pa zato ne vidim zašto je multi-platformnost ovog nastavka problem.

zato sto da je ps3 exkluziva bila bi vrhunska igra, ovako je samo prosecna. to je hteo da kaze..

Bila bi bolja nego sad? Hahahahaha!

Otkud znas kakva je kad je nisi igrao?

Sto? SquareEnix bi najedanput promenili koncept igre pa bi umesto final fantasyja , napravili Japanski Dragon Age? Ups, i on je multi plaformska igra.

Final Fantasy je Final Fantasy, Square ga ne pravi drugacije.

Bila bi bolja nego sad? Hahahahaha!

Otkud znas kakva je kad je nisi igrao?

pa otkud ja znam, ni jedan ff nisam igrao. ustvari jesam pola sata na psp-u i nije mi se svidelo.

samo sam ti preveo sta je gospodin m77 hteo da kaze. ako i dalje ne razumes, onda da prevedem jos malo :).. to je samo njegov nacin da pljucne po soniju i vlasnicima ps3ke, sto i predstavlja 99% njegovih postova :)

Dobro to, to stvarno nisam skapirao.

Opet kazem, Square pravi igre na specifican nacin i tu nema pomoci. I da je ostalo samo za PS3, opet bi to bilo isto.

samo sam ti preveo sta je gospodin m77 hteo da kaze. ako i dalje ne razumes, onda da prevedem jos malo .. to je samo njegov nacin da pljucne po soniju i vlasnicima ps3ke, sto i predstavlja 99% njegovih postova

Pored ovih teorija zavera, Masoni nam i ne trebaju :D

Ako je ovo istina, ja se divim ljudima koji na osnovu jednog parčeta hardware-a konstruišu svoju svakodnevnicu.

Poslednja izmena:
After our first five hours with the Japanese version of Final Fantasy XIII, it's still hard to say how successful the game's skew-whiff approach has been in general. For players who saw Yasumi Matsuno's Final Fantasy XII as a creative and interesting exploration of how the aged JRPG format could shift into something contemporary and fresh, the thirteenth game seems sure to be a crushing disappointment. In many ways it emphasises those elements that so many Western gamers hate about the genre.
But for those players who felt disorientated by the twelfth game's bold approach (and that pretty much includes all of Japan, who disliked the game's diversions from the JRPG hymn sheet), Final Fantasy XIII's withdrawal into tradition will be most welcome.

http://www.eurogamer.net/articles/final-fantasy-xiii-japanese-retail-hands-on?page=1

Pa dobro, nije bas tako strasno :D

"FFXIII runs just as smoothly on 360 as it does on PS3. It's a brisk, action-packed RPG with tons happening on the screen at any given time (and the series' requisite flashy visuals cranked up to full throttle), yet I didn't see a hint of slowdown or choppiness or screen tearing or any of the other visual hiccups that serve as hallmarks of a sloppy port."
http://www.1up.com/do/blogEntry?bId=9016560

Potezna strategija pa action packed ? :d Tu ima akcije koliko i u micama :d:d

Po reakcijama ljudi koji su odigrali igru do kraja, grafika je odlicna, ali je borbeni sistem ocajan.

Igra ima 32.6 GB filmova, dok je game data 6.8 GB (DF-ov twitter).

Videcemo koliko ce X360 imati jaku kompresiju.

Mene zanima kako ce prodaja na boxu ici.

Nazad
Vrh Dno