Šta je novo?

Final Fantasy XIII (PS3 & Xbox 360)

OK, u pravu si, ali prešao sam svaki FF od VII do XII dela i nekako bi mi bilo baš čudno
da odjednom nema lvl-a.

Ne kažem da je lošije bez lvl-a, čak mi je Chrono Cross možda i najbolji RPG ikada ali se ipak nekako to očekuje od FF-a.
A i ne kažem da lik ima razloga da laže ali po njegovom textu ispada da igra nema maltene nikakav sadržaj.

Ma mozda mu se nije dopala igra. To ne znaci da necemo da je igramo. :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Bogami 7 i 8-smi deo nisu mogli da se predju tako brzo iz prvog puta. Niti su bile lagane i user friendly.

Sedmica jeste zahtevna ali osmica je smešna čim malo zastaneš da stockuješ magiju i ako naučiš one magic-refine ability što dobijaš uz GF. Tada se bukvalno šetaš kroz priču i to toliko da jedva da ćeš upotrebiti i jedan item ili magiju do kraja drugog diska. Upravo je igram i zaista mi nije jasno kako su uspeli da naprave igru toliko lakom.

Uz to, da nema onih karata za skupljanje, kapiram da bih stigao do kraja drugog diska za manje od 15 sati. Što se tiče user-friednlyja pa šta znam, osmica je iz moje sadašnje perspektive magije svela na Esunu i Cure a čitajući da je i ovde sistem endless-attacking najbolji vidim da se ništa bitno nije promenilo ni iz sedmice. Tamo si makar bacao fury kako bi brže budžio limit :D

Ali ovo sa lečenjem posle svake bitke mi baš zvuči kao maloumno rešenje... Biće da se i FF okrenuo ka masovnoj grupaciji :(

Poslednja izmena:
Zadnji boss je ipak malo tezi kao i ceo zadnji nivo. Predji to, pa se hvali.

Ja sam igru inace igrao previse od 10 godina, tako da mi onda nije bila laka. I dalje tvrdim da je mama za desetku i za ovaj trinaesti deo.

I da , imam je na orginalu. Nemas potrebe da me pitas.

Pa i da je nemaš na originalu to je bilo vreme kada se do istih stizalo jedino ako si imao rodbinu u inostranstvu.

Nisam još došao tamo ali sećam se da je bio čini mi se Omega Weapon (da, znam da postoji i Ultima Weapon) koji je u FF VIII bio pandan Emerald Weaponu iz FF VII.

Možda bi bilo bolje da se ova tema reimenuje u FF serijal pa da se priča ujedno o svim delovima zajedno :)

FF VII i FF VIII sam dobio iz Nemacke. Na nemackom je igra.

BTW Zadnji boss u FF VII je Sepirtoh a u FF VIII je sorceress Ultimecia. On se nalazi u zamku koji ti oduzima sve moci i moras prvo da pobijes sve pod bossove da povratis moci. Neki su veoma teski, gotovo nepobedivi. Da ne spominjem da ako tu stignes nespreman, ne gine ti igranje cele igre opet. Ili makar ucitavanje sejva.

Ultima weapon je glavni kad se spustas u pecini na onom malom ostrvcetu koje nije prikazano na mapi. Ceo nivo je veoma tezak. Nema ni govora da se predje lagano. Protivnici su uglavnom zmajevi, i ne pomaze skill za izbegavanje protivnika.

Kuzma, igrao sam i ja FF VII i VIII pre 10 godina, čak sam samostalno otkrio Knights of the Round, znam ko je glavni i sve to samo kažem da trenutno nisam stigao do toga jer volim da budem detaljan - trenutno se lomatam oko prokletih karata i toga da poništim random za karte u pojedinim oblastima :)

Svaka cast onda.

Ti si prostudirao igru. Znas da nije bas laka. Sigurno je nisi bas razbio u prvom prolazu. To je bila moja poenta. Dok sam FF X razbio u prvom prolazu kao od sale. Nista nema da ti komplikuje igranje. Samo je zadnji glavni kao malo tezi.

Poslednja izmena:
Dok sam FF X razbio u prvom prolazu kao od sale. Nista nema da ti komplikuje igranje.
A Monster Arena? A Dark Aeoni? :)

Salim se naravno, to govoris o samoj prici. Ja sam FFX presao 2 puta, stim sto sam u drugom igranju uradio SVE.

Odigrao sam sve FF od FFVII do FFXII, i svi su mi se dopali, mada naravno bilo je drugacijih (FFX-2, FFXII). Verujem da ce mi se dopasti i FFXIII, iako mi se neke stvari verovatno nece dopasti.

I ja isto mislim. Igracu FF XIII sigurno, jer sam ipak dugogodisnji fan FF igara. Verovatno ce u igri biti i stvari koje mi se nece svidjati, ali boze moj.

Mislis FFXI? :) U ono vreme kada se pojavio, nisam imao dobar net, pa nisam igrao nista online.

A ako ipak mislis na FFVI (mislim da je ipak to u pitanju), eto, sticajem okolnosti jos nisam. Skinuo sam ga sa neta pre oko godinu i po dana i srezao, bas sam planirao da ga predjem na PS2, ali u medjuvremenu sam nabavio PS3... i eto :) Odigracu ga sigurno, samo ne znam kada. Mnogi ga hvale.

A ako ipak mislis na FFVI (mislim da je ipak to u pitanju), eto, sticajem okolnosti jos nisam. Skinuo sam ga sa neta pre oko godinu i po dana i srezao, bas sam planirao da ga predjem na PS2, ali u medjuvremenu sam nabavio PS3... i eto :) Odigracu ga sigurno, samo ne znam kada. Mnogi ga hvale.

Da, na FFVI sam mislio.
Vise bih voleo da odrade remake tog dela, nego FFVII.
Dosta ljudi bi se prijatno iznenadilo.

Hmm...imam i ja neku verziju sa PS1. Moram da je igram. Dobro si me podsetio. :)

igra je ok ali me strasno nervira ono sto sam dosada mogao da vidim iz raznih filmica a pogledao sam ih dosta da sistem borbe nece biti kao sto je nekada bio da im ti zadajes ko ce koga da napada nego ce biti ovo ****** od trckanja e udri malo ovoga pa udri malo onoga bas zbog toga nisam ni odigrao novi star ocean. po meni je bolje da su ostavili taj deo borbe netaknut a da su sve ostalo unapredili ali da neprenagljujem sa kritikovanjem igre videcemo stace biti kada se pojavi, definitivno cu je probati ali ko zna?

Vise bih voleo da odrade remake tog dela, nego FFVII.
Dosta ljudi bi se prijatno iznenadilo.

Pa naravno da bi se iznenadili kad bi od spriteva prešli na 3D :)

Mada sam ja pre za Crono Trigger HD :)

Chrono Cross je isto jako dobra igra plus atmosfera na ostrvcetu boli glava.
Jel ima ova igra neki nastavak ?
i
Na koji nacin bi ja mogao da odigram sve FF od 6 do 12:
sa ps2 ili moram i ps1 i ps2 ili to moze sve sa ps3 ?

Poslednja izmena od urednika:
FFVI - FFIX mozes odigrati i na PSone i na PS2, a FFX - FFXII na PS2.

U medjuvremenu su se pojavili FFVII i FFVIII na PSN-u, dakle mogu da se igraju i na PS3.

Poslednja izmena:
Najjeftinije i najelegantnije bi bilo da ih odigras na kompu.
FF7 i FF8 su do sada izasli za PS3.

Hm, ne znam kakva je danas situacija sa emulacijom FFX, FFX-2 i FFXII?

Hm, ne znam kakva je danas situacija sa emulacijom FFX, FFX-2 i FFXII?

Te igra odlicno rade u emulatoru.
ZSNES i ePSXe imaju odlicne filtere/shadere, mozes da podesis bilo koju rezoluciju, koristis bilo koji kontroler i snimis poziciju u svakom trenutku.

Onda odlicno. Odavno nisam pratio situaciju sa emulacijom PS2.

Nazad
Vrh Dno