Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

I ja se nadam da niko iz Ikoma ne cita ovaj forum!!! Ja sam pokusao to da sacuvam i svakome poslao privatnu poruku kako da nadju kanale, naravno ko je pitao, ali neki ljudi jednostavno ne umeju da cute..... Sada mi je zao sto sam uopste pokrenuo ovu temu!

S obzirom da ima i prozivke,a da na primer ja sam trenutno vodim tihi "rat" sa njima(nadam se do utorka da cu taj rat i okoncati :banana:,u moju korist),i s obzirom da ne mrdaju zadnjicom uopste,sumnjam da ih dotice bilo kakav komentar,kritika,a i zaposleni kada pricas sa njima jednostavno i sami kazu da sve to nije do njih,vec samo do vrha firme,.a sumnjam da se ti biznismeni bave forumima,..sem ako ne ubacimo neke slikice misica uz svku temu :laugh:

hello, evo ja sam juce dobila lg 42lh3000 i prikacim sve regularno, pola dana odlicno i evo vec 1h imam odvratne kocke najvise preko rts-a i zvuk koji kasni......da li je to do signala ?

Poslednja izmena:
AngelAna - Da to je u vecini slucajeva do signala aartifakti, zamrzavanje slike i zvuk koji kasni ali cim se signal pojaca trebalo bi da je sve ok...napokon imas info koji ti daje podatke o kanalu na kome imas i jacinu signala...Ja sam napokon dosao sa familijom kod svojih roditelja za bozicne i noogodisnje praznike pa nas je puna kuca. Nisam ni odusevljen ni razocaran nekako sam ravnodusan, ne znam kako da objasnim s obzirom na kakve smo probleme svi mi ovde s foruma imali s I-Kom firmom nisam ocekivao nista bolje jedino sam ocekivao da ce risiver imati HDMI kako bi ga kad svojima kupim neki lcd tv lakse prikljucio a opet kad citam na forumu koliko se mucite da dobijete HD TV kanale...a opet ako vam je za utehu ni u Lisabonu Cabovisão kablovski operater nenudi nista bolji spektar HD kanala (jedan filmski, muzicki, moda-luksuz, sport i jos nekih 80 ostalih sve to kosta 30€) naravno ostaje satelitski risver sa antenom i pratecom opremom 🙂, ja sam odmah daljinski od ovog Ikom - Kain zamenio jednim unverzalnim (koji ima mogucnost ucenja) firme Genius (model 600) da se razumemo i ovaj sam jedva objasnio svojim roditeljima. Primetio sam da me nervira sat na ovom cudu stalno zuri kako pored istog stoji DVD-RW mogu da ih uporedim ovaj Kain sat kao da na svakih sat dodaje jedan minut posle jednog dana zuri 20-tak minuta kad odem mislim na njihov info kanal ili kad prosetam kanale kao da pokupi tacno vreme sa nekog i opet je sve uredu dok ga ne ugasim. kain je prikljucen preko full euro kabla na Samsug 29' CRT model flat 100Hz i nisam primetio da slika ima nerealan kolorit (vuce na neku RGB boju)

mozda nisi prebacio u meniju da scart radi u rgb modu? da li onda vuce na zelenu?

bojkic - nisam, menjam danas pa javljam...

Ha sad sam probao stvarno vuce na zeleno nije drasticno ali meni smeta...otisao sam kod komsije na njegovom Daewoo 29" CRT TV-u isto 100Hz vuce vise na zeleno..izgleda da je to do samog blesavog Kain-a (nema ujednacen kvalitet)...ko sto neko rece dno dna od risivera

Poslednja izmena:
thx na infou... 😀 ccc, kakvo ***** od recievera... sreca da imam dvb-c tuner u tvu i nadam se da nece kodirati kanale uskoro...

uh, na ovako velikom tv-u to izgleda uzasno....nemam reci, maximum od svog televizora necu izvuci jos dugo,.........kako sam jedna od retkih koja je budna nocu ludim od ikom-ovog interneta koji se od 2h samo izgubi.....a ovo sa slikom ce me naterati da uzmem total tv.....
drug mi kaze da to ima veze i sa finim podesavanjima.....ma kad prebacim na sd nema kockica, cisto do signala!!!

AngelAna - prednost digitalne televizije je kristalno jasna slika bez ikakvog suma i savrsen stereo ton (zato je i uzimamo), mana je sto pri najmanjem pogorsanju slike dolazi do arifakata, zamrzavanja i nestanka slike (plavi ekran 🙂) zavisno od risivera) i nema to veze sa podesavenjem ili ustimavanjem kanala ili imas ili nemas signal (sliku) To sto se tebi desava meni se kod kuce u Lisabonu to nedesava sa CTV slikom ali se redovno desava kad preko satelita gledam program, veca kisa i nevreme izazivaju to sto ti imas na svom TV-u na nekim satalitskim kanalima (rubnim) To sto imas sliku na SD kanalima je normalno pa kod SD kanala slab signal uzrokuje smetnje u slici ali slika moze biti gledljiva .. Nema tu neke velike nauke problem moze biti u losoj instalciji kablova do tvoga TV-a (nemora biti u kuci, vec ovi sto vode do tebe) u samom risiveru ili nekom izvoru koji utice na digitalni signal (e sad to neko mozda zna bolje). Nazalost ostaje ti da ih zoves i smaras jer ipak su tvoje pare i to te kosta oko 90 rsd dnevno. mene to strasno nervira to nepostovanje krajnjih korisnika od strane Ikom-a prosle godine pred novu smo imali tri dana losu sliku skoro negledljivu tad sam ih nazvao i pitao da li ta tri dan da odbijem od racuna. A da ne pricam da letos posle jedne oluje sedam dana je slika bila uzas mene to nervira ali vidim da su moji ovde pali u neku ravnodusnost - svedo im "popravi ce se ...znam ali kad". Da ne govorim da su jednom imali smetnje posle 20h nije me mrzilo pa sam jurio izvor i video da su kablovi stavljeni na stub gde su vec bile neke antene i njihova pojacala kad sam im JA ukazao na problem i kad su ih skinuli stog stuba sve se vratilo u "normalu" Zbog mojeg svatanja standarda i toga da bar roditelje postedim zivkanja ikoma zbog loseg signala i rasteretim brata i njegovu familiju rekao sam im da predju na njihov Digital TV...Sad me nervira izbor kanala koji trebaju biti u kablovskoj ponudi. nemojte me pogresno svatiti ali guranje nekih kanala u ponudu samo da bi se kazalo kako imamo u ponudi preko 100 kanala je besmisleno. Meni se konkretno nikad nije svidjala ta Ikomova politika ubacivanja kanala koji nemaju veze s logikom ili gledanoscu u Beogradu (Neke nacionalne Ex Yu televizije totalno nezanimljive ajde HRT jos ima i filmove i serije, kao i neki strani kanali koje gleda 0.000001% stanovnika Beograda..) pa kad pogledam ikom ponudu i uporedim istu preko satelita 90% kanala je besplatno, a onih 10% ;-))) Da se razumemo i portugalci imaju smesan izbor kanala a nekih HBO, Cinemax nema ni u ponudi ili ja neznam za to ali zato gledamo Al Jazeera 🙂))) na kablovskoj i veliki su nacionalisti sto se tice kanala ali su ih bar izabrali s ukusom. Ma satelit je cudo ko ima mogucnost

Poslednja izmena:
zna li neko kako da proverim, jacinu signala?

Evo Ja najzad dobio dekoder,..slika na mojoj 42ci ,LCD je pretezno kao divx bolji,neki kanli koji su digitalni,ok je slika,al na ovom ekranu,svaka kocka se vidi,..blagi uzass,dok na manjim kao kod mog komsije,sve sljaka ok,fina je slika,..tako da,radovao sam se ...al kao sto rece covek iz IKOM,sve dok iz baze ide analogna slika,jedino sto moze da popravi je ovaj dekoder,sve drugo je samo pusta zelja,..tako da,..deka mraz mi ispunio zelju,..al na kratko,..al opet,od dva lossa,dobih ono manje lose.

@vanyadds - sve se slažem ali valjda je to što kod nas nema nekog standarda, odnosno, niko ne odgovara za neadekvatno pruženu uslugu, i guraju svoj fazon i to tako bezobrazno, ne znam dokle će.....šta mi vredi da jurim radnike, kad je politika i bit preduzeća bez standarda, i oni rade kako im je rečeno, a izmedju ostalog sad imam za nauk pa s obzirom da ću se uskoro seliti, izdržaću još koji mesec ovako. ali znam šta ću izabrati (kad budem birala) i to sigurno neće biti ikom.
mada će verovatno biti opet problema jer sam na svoje ime potpisala ugovor a u tudjem sam stanu, i to kao možeš da premestiš u drugi stan....ali ja ne želim.
kad su menjali svoju šemu ostala sam bez HBO kanala, zvala sam ih 3 dana i kao doćiće......pa nisu ni došli....a ja sam sve te dane bila bez programa koje regularno plaćam. ma valjda su i ljudi oguglali i nemaju više snage, jer ti svaka druga stvar funkcioniše tako, i kad dodjem kući da se odmorim samo bi mi još i oni trebali da čačkaju nešto, pustim film.......i uživam.
slika na mojoj 42-jci je odlična i najviše sam je uzela zbog SP3-a i filmova.bilo mi je važno da znam da li su te kockice zbog lošeg signala ili do LCD-a, jer opet nisam bila sigurna, pa ako je do tv-a da reagujem na vreme. evo danas je sve ok, signal je ok i nema kockica. 🙂

Ana Andjelu.mojne da se nerviras,ipak je ovo Srbija,i tako sve funkcionise skoro sve,.kad nesto platis,.to je ok,kada ne valja,onda nepriajtnosti,a kada ti neko nesto zavrsi odmah,ili trazi pare,ili smo srecni zbog toga,..tako sve funkcionise,..ako je za utehu,ma koliko me IKOM nervirao,..imam iskustva i sa SBB,jednostavno,svi imaju svoja pravila,a mi nemamo kome da se bunimo,sem da iskljucimo kabl i sta onda,..to se zove monopol.Meni moja 42ka LCD stvarno ima cool sliku,MKV formati su super,...al zato digitalna je bzvze,..ima tu programa koji su cool,..al nije to onaj kvalitet o kome se prica,uostalom,i sam radnik je rekao da dok ne krene digitalni signal iz baze,..nece biti to TO,..ostaje smao da preko dekodera prepravljamo sliku.Zato ,nema se nerviras,vec zezanje,nova godina je :,,::banana:

hm, a ako s vrati na fabricka podesavanja kako da se nadju onda kanali?🙂 vidim daj e po frenfekcijama ali odakle ja znam te frenfencije ;D ?

Jeste da sma od pre neki dan korisnik tog krsa,..al mislim da imas pretrazivanje kanala,..secam se da mi je promaklo oku manuelno,...verovatno imas i automatsko,provericu danas kada se vratim gajbi,ako u medjuvremenu se ne snadjes

ima na manualno idite pa dodajte frnfekciju i ostala podesavanja ovako ako vam se izgube kanali 🙂
306.000 6900 KS/s 256-QAM

Da li su nekome nestali analogni kanali ili je to samo kod mene?

Ja od pre par dana jednostavno nemam analogne, sve je sljakalo normalno...

Probam search i nista ne pronalazi....

stoske - mislis preko risivera..nije mi jasno. Kod mojih roditelja 3 TV-a jedan ide preko risivera ostali su na analognoj vezi sve radi. Lokacija Vozdovac. Ako mislis na risiver i "analogne kanale" koji se kod ikoma pustaju kao digitalni...rts1..pink..avala..art itd oni su tu ali je slika na primer na TV Vojvodini i Palmi + kao i jos nekim marginalnim TV stanicama losija (artifakti s vremena na vreme) ali to je do samog signala kod ikoma i njihovog "neznanja posla"

Kako namestiti sat da navuce njihovo lokalno vreme sad je na risiveru 19.04h dok je stvarno 22.48 a namesten je G+1 vreme u setingu. taman sam mislio da sam ga namestio..Deca upalila risiver da gledaju HBO Comedy i on opet pokupio neko glupo vreme.
bojkic - promenio SCART kabl stavio sam Full scart sa Philips VCR-a kabl je Philipsov iz 2k godine (imam ih 2 na video rekorderima a da nisam znao za DVD-VCR i DVD je Hama) kupljeni napolju i mogu ti reci da RGB skoro da nevuce na zelenu ili je Kain naglo poboljsao sliku ili je kabl uticao. Sve u svemu boje su zivlje i lepse. (pricam o CRT TV-u Samsug 29" 100Hz probao drugi kabl sa VCR-a isto Philipsov slika isto skoro da se nevidi probijanje zelene) Dao komsiji da proba na svom Daewoo 29" CRT 100Hz zelena probija (prejako). Doduse ja sam setao risiver malo ga akao gore dole itd itd ali definitivno ovi Euro kablovi philipsovi su Full i jako tesko ulaze u konektor (imaju stabilniju vezu) od Haminog koji sam predhodno koristo (Mozda sam nesto caknuo dog sam ga ubacivao u Kain)..mada od 4-5 prijetelja koji su uzeli isti svako ima drugacije iskustvo (3-jici neradi daljinski ili lupa gluposti a kod jednog njegov Kung Fu DVD -jev daljinski menja kanale na Kainu...Jednom displej pokazuje hireoglife umesto vremena (zamenice ga) a ja i dalje imam problem sa satom i tacnim vremenom i to mi jako smeta (ne i mojim roditeljima i bratu)

Poslednja izmena:
@vanyadds

Mislim kada prebacim na TV-u na standardnu (na AV mi je digitalna), do pre 3 dana su tu bili moji anaglogni kanali, sada nema nista.

Sto se tice vremena t.j. sata, sam poludi i mislim da je to do IKOM-a, jer se i meni to juce desilo, a danas je sve OK...

Danas ceo dan nemam EPG recimo....

meni to lici na risiver...nazalost. Mislim ovi iz Ikoma sigurno nevode dva kabla kroz svoju mrezu jedan za analognu tv jedan za digitalnu vec sve ide kroz jedan...
Sta se desava kad siskljucis risiver i prikljucis tv direktno na koaksialni kabl.
Dali si probao da vidis na drugom Tv-u u kuci
Dali ti tv ima Digital Tuner u sebi (LCD-Plazma) pa da se oni nesto nekolju (mada ovo izgleda ludo ali kain je cudo). meni se jednom desilo na LCD-TV Sanyo CE37FD90-B koji imam kod kuce da je iz cista mira pogubio sve analogne kanala primao je samo digitalne posle fabrickog reseta se sve vratilo bogu hvala u normalu...
EDIT "bojkic" sad sam kaina definitivno iz spavace sobe roditelja (gde mi trenutno spavaju deca) prebacio u dnevni boravak (smaranje..ali definitivno sad ostaje ovde..nema vise selidbe) i gle ponovo mi se vretila zelena na RGB Scart-u (nije drasticno ali se vidi kao prvi put) definitivno kad ga jednom spustis i namestis nema pomeranja, disanja setanja ispred njega..bilokakvih vibracija. Nesmem da ga otvorim da se neprenerazim izradom stapane ploce itd...a taman sam se ponadao...

Poslednja izmena:
@vanyadds: hvala na infou... ako naletim na neki dobar kabal kupicu ga, ali sad mi nije frka posto reciever i ne palim, jer koristim tuner u tvu.

sto se tice vremena i EPG... totalni je haos ... vreme se svake sekunde menja po nekoliko sati, a EPG kasni ili ga nema. samo jedan deo dana je danas bilo dobro. eeee moj iko-MUUUUUUUU... ali dacemo im jos vremena da se uhodaju. bilo je dobro do nove godine 😀 tacnije EPG je isao kako treba, a sat nije bio dobar. 😀

Za ovih nedelju dana,mogu da kazem da mi radi sasvim OK,..sto se boje tice ,za sada je sve ok,mada,mislim da je zuta nesto naglasena,..koristim scart HQ kostaju oko 1000 dinara,..za razliku od hama koje su oko 200 dindzi,i za sada je slika ok,mada,razocaran sam kvalitetom,..nema to veze sa digitalnom,..posebno neki kanali koji uzas,al neki strani su recimo bas bas solidno dobri,..jedino,nisam jos poceo da se bavim,..al sortiranje kanala na dekoderu,..dal je onako kako sam ja utripovao,da moze samo kao neka vrsta foldera,favoriti,...tako mi izgleda

@vanyadds

Nema veze da li je resiver ukljucen ili ne, analogne nema. Sve je bilo OK pre par dana.

Sada sam pogledao, signal od digitalne iz risivera ide preko 3 cinca, a antenski kabal takodje ide u neki dzek, koji nije standardni antenski.

Ovaj moj LCD nema digitalni tjuner.

"stoske" ono sto ja ocu da kazem jeste da tvoj kokasialni kabl (antenski) koji ulazi u tvoj stan i povezuje se sa tvojim risiverom nosi 3-signala.

Sta mene interesuje dali imas vise od jednog TV-a ?

Ako je odgovor da na drugom tv-u bez obzira koji je model ili tip dali imas analogne tv-kanale ako je odgovor da onda idemo dalje znam da je ulaz na kainu imas onaj ulazni konektor sa navojem mislim da se zove F konektor prespoj direktno taj kabl na tv (ili skini taj konektor ili jednostavno uzmi 1m koaksialnog kabla na jednu stranu stavi zenski F konektor s navojem na drugu stranu obican antenski ulaz) znaci Ikom kabl treba da ide direktno u tv (nema kaina nigde) ako tad nemas analogne kanale pogledaj setovanje na tv-u search kanala ako ih nadje (trebalo bi) onda definitivno Kain zeza ako ne nadje onda je problem u tv-u mada cisto sumljam...ili u IKOM dolaznom signalu

Kod mojih ide ovako Kain preko Scart kabla na tv i preko koaksialnog antenskog na isti tv. Kroz scart kabl (3xcinc kod tebe) ide digitalni signal kroz antenski analogni...

Znaci kod mene radi IKOM -------KAIN====(koaksialni kabl na antenu tv-a i scart (3xcinc))====TV

Ako nemas koaksialnog antenskog kanala od kaina do TV-a onda nemas analogne kanale
Ako je sve namesteno kako sam prikazao u semi treba da probas ovo

IKOM---------------TV
(u ovom slucaju trebas da zamenis konektor sa navojem F konektor sa klasicnim koaksialnim za TV u tom slucaju bi morao da imas analognu TV

I zvuci blesavo ali problem sa 90% nas IT-evaca sto mi kad nesto neradi prvo pomislimo na najtezi kvar pa posle sistemom eliminacije svatimo da je nesto banalno (proveri kablove i konektore)

Paradigma veruj mi neskodi da se nasmejes malo u svojij brizi
Pre 6 godina drugar u GB kupi Laser CNC masinu na njoj LCD stigla iz USA jedva je docekao pola godine pricao samo o njoj cudo od pola tone...kad smo je upalili neradi njen 17" LCD mrak ubili se trazeci kvar jedva nekako povezali CRT monitor 15" na nju sva sreca ima vga izlaz ...isprogramirali za secenje i tako on u radionici ima CNC masinu od nekih 17000 GBP a neradi LCD on besan, pise pismo firmi...ma haos prepiska. Jedan dan poslo 2 meseca me zove na pivo...proradio LCD. Njegova tasta usla da ocisti radionicu i uzela krpu da ocisti tastaturu i LCD monitor na CNC-u i sta s donje strane monitora totalno nevidljivo pomerila potenciometar za brightness i contrast koje su ovi fabricki okrenuli na 0... i eto slike sve vreme je bila tu...a mi Osecali smo se kao magarci...Obicna domacica popravila masinu krpom za brisanje cak nije bila ni magicna 🙂)
Pitaj komsiju koji je na ikomu (ako vec nisi) dali ima analogne kanale...Moj kum nije imao sliku na Ikomu blizu 7 dana zvao ih bar 3 puta dnevo oni mu govorili da je sve uredu a slike nigde....posle 7 dana sve se vratilo u normalu verovatno kad su otklonili kvar...

Poslednja izmena:
Ljudi hvala na pomoci 🙂

Zena je cackala konektore i izvadila iz antenskog ulaza i ubola u neki drugi 😆

E bas sam se lepo nasmejao, sve je ok sada....

Toliko pljujete IKOM da se prosto pitam da li nam je isti kablovski operater. Ja sam ADSL čekao i čekao i čekao... Na kraju, više iz očaja jer na dial up nisam imao nameru da se vraćam, odlučim da uzmem IKOMov net tokom promocije. Net sam dobio nakon dve nedelje od dana potpisivanja ugovora. Prezadovoljan sam. Kad je kasnije bila promocija za pay TV tj. sada digitalnu TV nisam bio nešto oduševljen jer nisam previše ni očekivao. Pre nekih mesec dana su me sami zvali u dva navrata da dogovorimo termin (jer mi prvi koji su ponudili nikako nije odgovarao). I zasta, posle par dana dođe montažer, povezao KAINa, pretražio kanale i uživancija je krenula 🙂
Činčeve koriste za povezivanje sa TVom jer im takav kabl dolazi uz uređaj. Ko je malo ambicizniji nije mu problem da iskoristi/kupi neki kvalitetniji SCART. Digitalni izlaz je realizovan kao koaksijalni. To se češće smatra boljim rešenjem jer je jeftiniji dobar koaksijalni nego dobar optički kabl. Daljinski je stvarno smešan, izlišno ga je i komentarisati ali ipak vrši posao. Taj problem sa žurenjem sata imam i ja i to me smara. Jedino je korisno kad dođu neki neželjeni gosti 🙂)

Sve u svemu, ja sam zadovoljan. Verovatno zato što više nisam ni očekivao. Nisam primetio da je SBB (koji gledam kodmatoraca) u bilo kom aspektu TV ponude bolji (možda dva kanala koja bih voleo da imam na IKOMu).

I nema razloga da kukate zato što se ovde javno piše kako se vide i neki kanali koji se inače plaćaju, IKOM je to svakako namerno uradio, nisu toliki mentoli. Verovatno je to sve sada promocija da se navuku mušterije...

Nazad
Vrh Dno